
Příbor má nový tržní řád. Zakázán je podomní prodej
Příbor - Prodejci v Příboře by si měli dát velký pozor na to, kde své zboží nabízejí. V těchto dnech totiž ve městě začal platit nový tržní řád, který na své červnové schůzi schválila rada města.
Příbor - Prodejci v Příboře by si měli dát velký pozor na to, kde své zboží nabízejí. V těchto dnech totiž ve městě začal platit nový tržní řád, který na své červnové schůzi schválila rada města.
Litovel – Do cestovní agentury teď musí zamířit turisté, když se chtějí dozvědět něco o Litovli. Informační centrum totiž sídlí společně s cestovní kanceláří, ve stejných prostorách v centru města. Od nového roku by se však mělo osamostatnit a přestěhovat se do historické budovy Záložny, kde se v jejím přízemí uvolnily prostory po bance.
Šternberk – Nejen čerstvou zeleninu, ovoce, pečivo, ale i řemeslné výrobky a dílničky pro děti, nabídly další Venkovské trhy ve Šternberku.
Zlín - Splnil jsem si sen. Tak mluví o svém krámku s potravinami třicetiletý zlínský podnikatel Dušan Lečbych. Najdete v něm převážně produkty regionálních výrobců.
Kokašice – Kokašice uspořádaly o víkendu každoroční pouť sv. Máří Magdalény. Po celé dva dny čekaly na návštěvníky pouťové atrakce a stánky a zajímavý sobotní program.
Přečtěte si zajímavosti o oblíbené zelenině, která se začala konzumovat ve Francii
Brno – Zeus pil kozí mléko, proto se stal nejsilnějším ze všech bohů a dokázal svrhnout svého otce Krona. „Čerstvé nepasterizované mléko totiž obsahuje spoustu vitaminů," vysvětlil v sobotu Brňanům Ivan Hrbkek z Ekofarmy Hvozd u Prostějova. V líšeňské restauraci U Fidela učil zájemce vyrábět kozí sýr.
Hradiště - Mokrá hlídka Domažlického deníku kontrolovala koupaliště v Hradišti.
Šternberk – Nejen čerstvou zeleninu, ovoce, pečivo, ale i řemeslné výrobky a dílničky pro děti, nabídly další Venkovské trhy ve Šternberku.
Jižníc Čechy - Dnes zavzpomínali, jaké potraviny zmizely, nebo se zhoršily? Příště si připomeneme, jak a co jste dříve zavařovali?
Velké Karlovice - Třetí ročník soutěže o nejlepší recept, kterou pořádá Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích, zná své vítěze. První místo obsadil recept na jehněčí maso se slivovicovou vůní od Radima Vilkoše z Ostravy.
Mají typicky nakyslou chuť, výraznou oranžovou barvu a konzumujeme je nejčastěji jako džem, kompot nebo pálenku. V kuchyni z nich však můžeme vykouzlit i spoustu jiných dobrot, a nemusí jít jen o oblíbené meruňkové knedlíky.
Hustopeče – Několika novými přírůstky se v těchto dnech mohou chlubit lidé z hustopečského statku Valkýra. Na místě vznikl již téměř zookoutek.
Kynšperk nad Ohří - Trhy lákají nejen místní, ale také zákazníky z Německa
Vsetínsko - Počet ovcí chovaných ve Zlínském kraji se postupně zvyšuje. Jehněčí a skopové maso jde podle chovatelů dobře na odbyt, o vlnu však zájem není. Řekli to chovatelé ovcí v Prlově na Vsetínsku, kde se konal Ovčácký den na Valašsku. Akce již sedmým rokem prezentuje chov ovcí, práci s ovčáckými psy či zpracování vlny. Představili se zde také výrobci, jejichž produkty získaly certifikát Pravé Valašské. Lidé ochutnali výrobky z jehněčího masa či ovčí sýr.
Havířov - Havířovské Náměstí Republiky opět ožilo na dva dny farmářskými trhy. Zatímco bohatší páteční nabídku nejen regionálních produktů a potravin provázel déšť, sobotní prodej byl o poznání chudší.
Jičín - Stále častěji se v naší lékárně maminky dotazují na možnosti, kterými by zmírnily nepříjemné projevy atopického ekzému u svých dětí.
Prlov – Sedmý Ovčácký den se uskuteční v sobotu 13. července v Prlově na Hornolidečsku. Každoroční hojně navštěvovaná prezentační akce má za cíl představit příchozím tradiční chov ovcí a ukázat, jaké produkty je možné z jehněčího a skopového masa a také ovčí vlny vyrobit.
Prlov – Sedmý Ovčácký den se uskuteční v sobotu 13. července v Prlově na Hornolidečsku.
Brno – Jak chutnají sýry připravované jen nedaleko od Brna v kombinaci s moravskými víny? To v úterý zjistili návštěvníci Dílny: České a moravské delikatesy. Ty se konaly v prodejně My food market v ulici Zvonařka, jako součást gastronomického festivalu Jídlo z blízka.
Velké Karlovice - Celkem 34 vzorků sýrů se sešlo na 3. ročníku soutěže O nejlepší valašský sýr, která se konala v sobotu v hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.
Velké Karlovice - Celkem 34 vzorků sýrů se sešlo na 3. ročníku soutěže O nejlepší valašský sýr, která se konala v sobotu v hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.
V oblíbený cíl turistů se v posledních letech proměnil areál kozí farmy a sklárny v Pěnčíně. Farmu roku 2012, která patří k největším chovům koz a ovcí v České republice, už dávno neživí jen produkce zdravého mléka, tvarohů a sýrů, ale stále více peněz přinášejí rodinnému podniku turisté. Na obratu společnosti, která v malé obci zaměstnává přes tři desítky lidí, se podílí turistika zhruba ze 40 procent.
Pěnčín - V oblíbený cíl turistů se v posledních letech proměnil areál kozí farmy a sklárny v Pěnčíně na Jablonecku. Farmu roku 2012, která patří k největším chovům koz a ovcí v České republice, už dávno neživí jen produkce zdravého mléka, tvarohů a sýrů, ale stále více peněz přinášejí rodinnému podniku turisté. Na obratu společnosti, která v malé obci zaměstnává přes tři desítky lidí, se podílí turistika zhruba ze 40 procent.
Pěnčín - V oblíbený cíl turistů se v posledních letech proměnil areál kozí farmy a sklárny v Pěnčíně. Farmu roku 2012, která patří k největším chovům koz a ovcí v České republice, už dávno neživí jen produkce zdravého mléka, tvarohů a sýrů, ale stále více peněz přinášejí rodinnému podniku turisté. Na obratu společnosti, která v malé obci zaměstnává přes tři desítky lidí, se podílí turistika zhruba ze 40 procent.
Počátky – Řadu nejen chuťových, ale také zrakových a sluchových zážitků nabídly třídenní Francouzské trhy, které měly svou premiéru od čtvrtka do soboty na hlavním náměstí v Počátkách.
Velké Karlovice - Nejlepší valašský sýr vybírala porota ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Letos vyhrál kravský sýr s pažitkou Štěpána Maliny z Hošťálkové. Porota hodnotila 34 vzorků, což bylo o tři méně než v loňském roce. Své sýry představili nejen farmáři a majitelé rodinných firem, ale zejména drobní výrobci z celého regionu. Řekla to vedoucí pořádajícího Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.
Kněžice – Středisko ekologického vzdělávání Chaloupky vsadilo na ovce a sýry. Těsně před spuštěním je projekt, jehož prostřednictvím budou ekologové učit o přírodě v ještě těsnějším spojení s praxí.
Semice, Košík /FOTO/ - Semická zastávka Farmářského léta objevila místním chuť sýra, který nikdy nejedli.
Opava - V Opavě se už opět jedli brouci, larvy a jiná havěť. Ať to zní sebeodpudivěji, faktem je, že se tato gurmánská akce, pořádaná již poněkolikáté Gastrocentrem Slezské univerzity, stala ve slezské metropoli jednou z nejvyhledávanějších akcí.
Pěnčín - V oblíbený cíl turistů se v posledních letech proměnil areál kozí farmy a sklárny v Pěnčíně na Jablonecku. Farmu roku 2012, která patří k největším chovům koz a ovcí v České republice, už dávno neživí jen produkce zdravého mléka, tvarohů a sýrů, ale stále více peněz přinášejí rodinnému podniku turisté. Na obratu společnosti, která v malé obci zaměstnává přes tři desítky lidí, se podílí turistika zhruba ze 40 procent.
Opava - V Opavě se už opět jedli brouci, larvy a jiná havěť. Ať to zní sebeodpudivěji, faktem je, že se tato gurmánská akce, pořádaná již poněkolikáté Gastrocentrem Slezské univerzity, stala ve slezské metropoli jednou z nejvyhledávanějších akcí.
Jeseníky – Desítky tisíc návštěvníků zavítají každoročně do Jeseníků. Stále více z nich chce nejvyšší moravské hory poznávat nejen očima, ale i žaludkem. Řada restaurací proto do svých jídelníčků zařazuje pokrmy z místních surovin uvařené podle regionálních receptur.
Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku o Hospůdku roku 2013. Hledáme spolu tu nejoblíbenější. Tu, kde je nám dobře…
Jeseníky – Desítky tisíc návštěvníků zavítají každoročně do Jeseníků. Stále více z nich chce nejvyšší moravské hory poznávat nejen očima, ale i žaludkem. Řada restaurací proto do svých jídelníčků zařazuje pokrmy z místních surovin uvařené podle regionálních receptur.
Semice /FOTO/ - Hlídka Farmářského léta se objevila v úterý v Semicích, konkrétně Na Koutě, jak se zde říká.
Karlovy Vary Nejen filmem je festivalový návštěvník živ. Duševní potravu nabízí město na každém kroku, ale jít na film s kručícím žaludkem se nevyplácí.
Velké Karlovice – Regionální výrobci domácích sýrů porovnají nadcházející sobotu výsledky své práce v hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Uskuteční se tady třetí ročník soutěže o nejlepší valašský sýr.
Velké Karlovice – Regionální výrobci domácích sýrů porovnají nadcházející sobotu výsledky své práce v hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Uskuteční se tady třetí ročník soutěže o nejlepší valašský sýr.
Jindřichův Hradec – Jahody, sýry, koláče, bylinky, džemy či živé ryby patřily k nabídce na sobotním Selském dni, který se konal na jindřichohradeckém náměstí Míru v Langrově domě.
Brněnsko /ROZHOVOR/ - Od jedné kozy se farmář Josef Hanák postupně dopracoval k hospodářství s víc než padesáti zvířaty. Mimo jiné vyrábí kozí mléko a o tom krabicovém říká, že je mrtvé. „Když si je otevřu a nechám krabici stát na lince, tak mléko nezkysne, ale zplesniví. Člověka by mělo zarazit, že asi něco není v pořádku," říká farmář z Brusné na Brněnsku.
Brněnsko /ROZHOVOR/ - Od jedné kozy se farmář Josef Hanák postupně dopracoval k hospodářství s víc než padesáti zvířaty. Mimo jiné vyrábí kozí mléko a o tom krabicovém říká, že je mrtvé. „Když si je otevřu a nechám krabici stát na lince, tak mléko nezkysne, ale zplesniví. Člověka by mělo zarazit, že asi něco není v pořádku," říká farmář z Brusné na Brněnsku.
Tachov – Zloděj kradl i přesto, že byl v posledních třech letech za krádež odsouzen. V úterý si pětadvacetiletý muž z Tachova převzal od tachovských policistů záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže, kterého se dopustil počátkem června v jednom z tachovských supermarketů.
Ústí nad Labem - Hlasujte pro nejlepší čtenářský recept a objednejte si ho poté v restauraci Sport Pub na zimním stadionu.
Královéhradecko - Jako každý týden, i tentokrát Deník čtenářům přináší některé užitečné tipy na společenské události, které se v hradeckém okrese chystají o víkendu 29. a 30. června.
Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Klobásky, pečivo i čerstvé sýry zavoněly ve středu na Masarykově náměstí. Konala se zde poslední ochutnávka výrobků, které jsou nominovány do soutěže Potravina a Potravinář Královéhradeckého kraje.
Brno – Kozy a ovce, tedy drobnější hospodářská zvířata, se stále více vrací na český venkov. Počty chovaných zvířat v posledním desetiletí trvale rostou. Slouží k udržování luk i k produkci mléka, sýrů, vlny či masa. Na Národní výstavě hospodářských zvířat, která dnes začala v Brně, to řekl předseda Svazu chovatelů ovcí a koz Vít Mareš.
Okres Louny - Celkem devět výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Ústeckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2013.
Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?
Praha - Dieta na hubnutí nemusí nutně znamenat omezování příjmu potravin. Jídelníček chudý na kalorie je pro zhubnutí ideální, jenže mnozí nevydrží to, že se nemohou najíst do sytosti. Lze to řešit pomocí vzdělávacích kurzů, kde se naučíte, jak hubnout a jak zhubnout. Nejúspěšnější na tomto poli je organizace STOB, kterou vede PhDr. Iva Málková. Učí hubnoucí, jaká má být dieta, jídelníček, jak cvičit apod. Zhubnout na břichu je pro ženy jednodušší než zhubnout na stehnech. U mužů je to často naopak. I když cvičení na hubnutí dávají přednost ženy, muži spíše inklinují k posilování.