Kraslice - Kdo chce vidět silné chlapy, co dokáží s nabroušenou sekerou a řvoucí motorovou pilou, neměl by si nechat ujít adrenalinovou show s ukázkami dřevorubeckého sportu. Pro pěstitele bude naopak jistě velkým lákadlem výstava kaktusů a sukulentů
Jičínsko – Třetím rokem provozuje Jaromír Musil na Jičínsku mlékomaty. Jeden stojí na náměstí v Hořicích, druhý na Husově ulici v Jičíně. Zájem o ně během léta mírně narostl.
České Budějovice – Když na vlastní kůži, tak naplno. Asi tak nějak jsem přemýšlel, když jsem v sobotu stoupal obchodním centrem IGY, abych si zde vyzkoušel práci helpboye.
České Budějovice – Když na vlastní kůži, tak naplno. Asi tak nějak jsem přemýšlel, když jsem v sobotu stoupal obchodním centrem IGY, abych si zde vyzkoušel práci helpboye.
Loštice – Plesnivé olomoucké tvarůžky z produkce loštické firmy AW v poslední době nemile překvapily řadu zákazníků. Obchodní řetězce tak musely narychlo z prodeje stáhnout některá balení. Lidé, kteří si závadné výrobky zakoupili, je mohou reklamovat. Problémy s plísní podle serveru iDnes potvrdily řetězce Albert, Kaufland i Billa. Loštickými specifickými produkty se zabývala i Státní zemědělská a potravinářská inspekce, řadu podnětů obdržela právě od nespokojených zákazníků.
Loštice – Plesnivé olomoucké tvarůžky z produkce loštické firmy AW v poslední době nemile překvapily řadu zákazníků. Obchodní řetězce tak musely narychlo z prodeje stáhnout některá balení.
Loštice – Plesnivé olomoucké tvarůžky z produkce loštické firmy AW v poslední době nemile překvapily řadu zákazníků. Obchodní řetězce tak musely narychlo z prodeje stáhnout některá balení. Lidé, kteří si závadné výrobky zakoupili, je mohou reklamovat.
Potštejn – V zámeckém parku to pořádně vonělo. Sobotní odpoledne se tu totiž neslo ve znamení dobrého jídla a také degustace vín. Konal se tu kulinářsko-vinařský den. Pro návštěvníky byly připraveny soutěže i jarmark. Hodnotila se navíc nechutnější a „nejvymazlenější" marmeláda a nejlepší likér.
Českobudějovicko – Borovany, Budějovice, Hluboká, Horní Stropnice nebo Olešník? Redaktoři našeho Deníku testovali, kam je nejlepší vyrazit v parných dnech za svlažením.
Na přelomu července a srpna můžeme na zahrádce sklízet špenát nebo mangold. Mangold se bohužel na našem trhu neobjevuje příliš často. Podobá se špenátu, jen jeho listy jsou tužší, a tudíž se vaří v mírně osolené vodě o něco déle. Příprava pokrmů je obdobná jako u špenátu. Díky větším a tužším listům je mangold vhodný zejména k přípravě závitků.
Hranice – Dva dny plné zábavy a skvělé speciality z grilu z masa i zeleniny. To slibuje 1. ročník festivalu grilovaných specialit s názvem Grillparty s radiem Čas, který se v areálu letního kina v Hranicích uskuteční v pátek 2. a v sobotu 3. srpna.
Česká Lípa - Zavřená nádražní restaurace, nefungující kiosek u kolejí, žádné další služby uvnitř nádražní budovy. Tak to vypadá na vlakovém nádraží v České Lípě.
Česká Lípa - Zavřená nádražní restaurace, nefungující kiosek u kolejí, žádné další služby uvnitř nádražní budovy. Tak to vypadá na vlakovém nádraží v České Lípě.
Jedním ze symbolů dob minulých byla kniha přání a stížností. Její obsah zaručoval postihy a tresty nebo pochvaly a odměny zaměstnancům podniku. Myslím, že od loňska ji musí mít snad jen lékaři ve svých ordinacích.
Valašské Klobouky – Vůni starých časů i objevování zajímavých kousků na sebe i do domácnosti. To nabízí bleší trh, který se koná v pátek 2. srpna před Starou radnicí ve Valašských Kloboukách.
Valašské Klobouky – Vůni starých časů i objevování zajímavých kousků na sebe i do domácnosti. To nabízí bleší trh, který se koná v pátek 2. srpna před Starou radnicí ve Valašských Kloboukách.
Příbram /FOTO/ - Radost z prodeje svých vlastních výrobků mají handicapovaní klienti příbramské Alky. Ta před necelými dvěma měsíci otevřela u staré brány nemocničního areálu na Zdaboři kiosek a její klienti zde prodávají nakládané hermelíny podle svých speciálních receptů receptur a nakládané utopence.
Litovel – Do cestovní agentury teď musí zamířit turisté, když se chtějí dozvědět něco o Litovli. Informační centrum totiž sídlí společně s cestovní kanceláří, ve stejných prostorách v centru města. Od nového roku by se však mělo osamostatnit a přestěhovat se do historické budovy Záložny, kde se v jejím přízemí uvolnily prostory po bance.
Arlington - Na washingtonském předměstí Arlington vede majitelka obchodu se sýry Jill Erberová zoufalý boj s americkými úřady. Chce je přesvědčit, aby nezakazovaly jeden z jejích produktů - sýr mimolette, který zraje díky droboučkým roztočům na svém povrchu.
Příbor - Prodejci v Příboře by si měli dát velký pozor na to, kde své zboží nabízejí. V těchto dnech totiž ve městě začal platit nový tržní řád, který na své červnové schůzi schválila rada města.
Litovel – Do cestovní agentury teď musí zamířit turisté, když se chtějí dozvědět něco o Litovli. Informační centrum totiž sídlí společně s cestovní kanceláří, ve stejných prostorách v centru města. Od nového roku by se však mělo osamostatnit a přestěhovat se do historické budovy Záložny, kde se v jejím přízemí uvolnily prostory po bance.
Zlín - Splnil jsem si sen. Tak mluví o svém krámku s potravinami třicetiletý zlínský podnikatel Dušan Lečbych. Najdete v něm převážně produkty regionálních výrobců.
Kokašice – Kokašice uspořádaly o víkendu každoroční pouť sv. Máří Magdalény. Po celé dva dny čekaly na návštěvníky pouťové atrakce a stánky a zajímavý sobotní program.
Brno – Zeus pil kozí mléko, proto se stal nejsilnějším ze všech bohů a dokázal svrhnout svého otce Krona. „Čerstvé nepasterizované mléko totiž obsahuje spoustu vitaminů," vysvětlil v sobotu Brňanům Ivan Hrbkek z Ekofarmy Hvozd u Prostějova. V líšeňské restauraci U Fidela učil zájemce vyrábět kozí sýr.
Velké Karlovice - Třetí ročník soutěže o nejlepší recept, kterou pořádá Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích, zná své vítěze. První místo obsadil recept na jehněčí maso se slivovicovou vůní od Radima Vilkoše z Ostravy.
Mají typicky nakyslou chuť, výraznou oranžovou barvu a konzumujeme je nejčastěji jako džem, kompot nebo pálenku. V kuchyni z nich však můžeme vykouzlit i spoustu jiných dobrot, a nemusí jít jen o oblíbené meruňkové knedlíky.
Vsetínsko - Počet ovcí chovaných ve Zlínském kraji se postupně zvyšuje. Jehněčí a skopové maso jde podle chovatelů dobře na odbyt, o vlnu však zájem není. Řekli to chovatelé ovcí v Prlově na Vsetínsku, kde se konal Ovčácký den na Valašsku. Akce již sedmým rokem prezentuje chov ovcí, práci s ovčáckými psy či zpracování vlny. Představili se zde také výrobci, jejichž produkty získaly certifikát Pravé Valašské. Lidé ochutnali výrobky z jehněčího masa či ovčí sýr.
Havířov - Havířovské Náměstí Republiky opět ožilo na dva dny farmářskými trhy. Zatímco bohatší páteční nabídku nejen regionálních produktů a potravin provázel déšť, sobotní prodej byl o poznání chudší.
Prlov – Sedmý Ovčácký den se uskuteční v sobotu 13. července v Prlově na Hornolidečsku. Každoroční hojně navštěvovaná prezentační akce má za cíl představit příchozím tradiční chov ovcí a ukázat, jaké produkty je možné z jehněčího a skopového masa a také ovčí vlny vyrobit.
Brno – Jak chutnají sýry připravované jen nedaleko od Brna v kombinaci s moravskými víny? To v úterý zjistili návštěvníci Dílny: České a moravské delikatesy. Ty se konaly v prodejně My food market v ulici Zvonařka, jako součást gastronomického festivalu Jídlo z blízka.
Velké Karlovice - Celkem 34 vzorků sýrů se sešlo na 3. ročníku soutěže O nejlepší valašský sýr, která se konala v sobotu v hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.
Velké Karlovice - Celkem 34 vzorků sýrů se sešlo na 3. ročníku soutěže O nejlepší valašský sýr, která se konala v sobotu v hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.
V oblíbený cíl turistů se v posledních letech proměnil areál kozí farmy a sklárny v Pěnčíně. Farmu roku 2012, která patří k největším chovům koz a ovcí v České republice, už dávno neživí jen produkce zdravého mléka, tvarohů a sýrů, ale stále více peněz přinášejí rodinnému podniku turisté. Na obratu společnosti, která v malé obci zaměstnává přes tři desítky lidí, se podílí turistika zhruba ze 40 procent.
Pěnčín - V oblíbený cíl turistů se v posledních letech proměnil areál kozí farmy a sklárny v Pěnčíně na Jablonecku. Farmu roku 2012, která patří k největším chovům koz a ovcí v České republice, už dávno neživí jen produkce zdravého mléka, tvarohů a sýrů, ale stále více peněz přinášejí rodinnému podniku turisté. Na obratu společnosti, která v malé obci zaměstnává přes tři desítky lidí, se podílí turistika zhruba ze 40 procent.