
Test Deníku: Nejlepší koupání je v Borovanech
Českobudějovicko – Borovany, Budějovice, Hluboká, Horní Stropnice nebo Olešník? Redaktoři našeho Deníku testovali, kam je nejlepší vyrazit v parných dnech za svlažením.
Českobudějovicko – Borovany, Budějovice, Hluboká, Horní Stropnice nebo Olešník? Redaktoři našeho Deníku testovali, kam je nejlepší vyrazit v parných dnech za svlažením.
Na přelomu července a srpna můžeme na zahrádce sklízet špenát nebo mangold. Mangold se bohužel na našem trhu neobjevuje příliš často. Podobá se špenátu, jen jeho listy jsou tužší, a tudíž se vaří v mírně osolené vodě o něco déle. Příprava pokrmů je obdobná jako u špenátu. Díky větším a tužším listům je mangold vhodný zejména k přípravě závitků.
Jičín - Jak předcházet osteoporóze? Odpovídá farmaceutická asistentka Anna Červená:
Hranice – Dva dny plné zábavy a skvělé speciality z grilu z masa i zeleniny. To slibuje 1. ročník festivalu grilovaných specialit s názvem Grillparty s radiem Čas, který se v areálu letního kina v Hranicích uskuteční v pátek 2. a v sobotu 3. srpna.
Česká Lípa - Zavřená nádražní restaurace, nefungující kiosek u kolejí, žádné další služby uvnitř nádražní budovy. Tak to vypadá na vlakovém nádraží v České Lípě.
Česká Lípa - Zavřená nádražní restaurace, nefungující kiosek u kolejí, žádné další služby uvnitř nádražní budovy. Tak to vypadá na vlakovém nádraží v České Lípě.
Jedním ze symbolů dob minulých byla kniha přání a stížností. Její obsah zaručoval postihy a tresty nebo pochvaly a odměny zaměstnancům podniku. Myslím, že od loňska ji musí mít snad jen lékaři ve svých ordinacích.
Valašské Klobouky – Vůni starých časů i objevování zajímavých kousků na sebe i do domácnosti. To nabízí bleší trh, který se koná v pátek 2. srpna před Starou radnicí ve Valašských Kloboukách.
Valašské Klobouky – Vůni starých časů i objevování zajímavých kousků na sebe i do domácnosti. To nabízí bleší trh, který se koná v pátek 2. srpna před Starou radnicí ve Valašských Kloboukách.
Příbram /FOTO/ - Radost z prodeje svých vlastních výrobků mají handicapovaní klienti příbramské Alky. Ta před necelými dvěma měsíci otevřela u staré brány nemocničního areálu na Zdaboři kiosek a její klienti zde prodávají nakládané hermelíny podle svých speciálních receptů receptur a nakládané utopence.
Praha - Za výrazným zdražením stála vyšší daň z přidané hodnoty a ceny energií a dovezeného jídla. Podle výrobců ovšem i marže obchodníků.
Začínají dozrávat broskve. Nechejte se dalším dílem seriálu o vaření inspirovat, co s nimi…
Litovel – Do cestovní agentury teď musí zamířit turisté, když se chtějí dozvědět něco o Litovli. Informační centrum totiž sídlí společně s cestovní kanceláří, ve stejných prostorách v centru města. Od nového roku by se však mělo osamostatnit a přestěhovat se do historické budovy Záložny, kde se v jejím přízemí uvolnily prostory po bance.
Arlington - Na washingtonském předměstí Arlington vede majitelka obchodu se sýry Jill Erberová zoufalý boj s americkými úřady. Chce je přesvědčit, aby nezakazovaly jeden z jejích produktů - sýr mimolette, který zraje díky droboučkým roztočům na svém povrchu.
Příbor - Prodejci v Příboře by si měli dát velký pozor na to, kde své zboží nabízejí. V těchto dnech totiž ve městě začal platit nový tržní řád, který na své červnové schůzi schválila rada města.
Litovel – Do cestovní agentury teď musí zamířit turisté, když se chtějí dozvědět něco o Litovli. Informační centrum totiž sídlí společně s cestovní kanceláří, ve stejných prostorách v centru města. Od nového roku by se však mělo osamostatnit a přestěhovat se do historické budovy Záložny, kde se v jejím přízemí uvolnily prostory po bance.
Šternberk – Nejen čerstvou zeleninu, ovoce, pečivo, ale i řemeslné výrobky a dílničky pro děti, nabídly další Venkovské trhy ve Šternberku.
Zlín - Splnil jsem si sen. Tak mluví o svém krámku s potravinami třicetiletý zlínský podnikatel Dušan Lečbych. Najdete v něm převážně produkty regionálních výrobců.
Kokašice – Kokašice uspořádaly o víkendu každoroční pouť sv. Máří Magdalény. Po celé dva dny čekaly na návštěvníky pouťové atrakce a stánky a zajímavý sobotní program.
Přečtěte si zajímavosti o oblíbené zelenině, která se začala konzumovat ve Francii
Brno – Zeus pil kozí mléko, proto se stal nejsilnějším ze všech bohů a dokázal svrhnout svého otce Krona. „Čerstvé nepasterizované mléko totiž obsahuje spoustu vitaminů," vysvětlil v sobotu Brňanům Ivan Hrbkek z Ekofarmy Hvozd u Prostějova. V líšeňské restauraci U Fidela učil zájemce vyrábět kozí sýr.
Hradiště - Mokrá hlídka Domažlického deníku kontrolovala koupaliště v Hradišti.
Šternberk – Nejen čerstvou zeleninu, ovoce, pečivo, ale i řemeslné výrobky a dílničky pro děti, nabídly další Venkovské trhy ve Šternberku.
Jižníc Čechy - Dnes zavzpomínali, jaké potraviny zmizely, nebo se zhoršily? Příště si připomeneme, jak a co jste dříve zavařovali?
Velké Karlovice - Třetí ročník soutěže o nejlepší recept, kterou pořádá Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích, zná své vítěze. První místo obsadil recept na jehněčí maso se slivovicovou vůní od Radima Vilkoše z Ostravy.
Mají typicky nakyslou chuť, výraznou oranžovou barvu a konzumujeme je nejčastěji jako džem, kompot nebo pálenku. V kuchyni z nich však můžeme vykouzlit i spoustu jiných dobrot, a nemusí jít jen o oblíbené meruňkové knedlíky.
Hustopeče – Několika novými přírůstky se v těchto dnech mohou chlubit lidé z hustopečského statku Valkýra. Na místě vznikl již téměř zookoutek.
Kynšperk nad Ohří - Trhy lákají nejen místní, ale také zákazníky z Německa
Vsetínsko - Počet ovcí chovaných ve Zlínském kraji se postupně zvyšuje. Jehněčí a skopové maso jde podle chovatelů dobře na odbyt, o vlnu však zájem není. Řekli to chovatelé ovcí v Prlově na Vsetínsku, kde se konal Ovčácký den na Valašsku. Akce již sedmým rokem prezentuje chov ovcí, práci s ovčáckými psy či zpracování vlny. Představili se zde také výrobci, jejichž produkty získaly certifikát Pravé Valašské. Lidé ochutnali výrobky z jehněčího masa či ovčí sýr.
Havířov - Havířovské Náměstí Republiky opět ožilo na dva dny farmářskými trhy. Zatímco bohatší páteční nabídku nejen regionálních produktů a potravin provázel déšť, sobotní prodej byl o poznání chudší.
Jičín - Stále častěji se v naší lékárně maminky dotazují na možnosti, kterými by zmírnily nepříjemné projevy atopického ekzému u svých dětí.
Prlov – Sedmý Ovčácký den se uskuteční v sobotu 13. července v Prlově na Hornolidečsku. Každoroční hojně navštěvovaná prezentační akce má za cíl představit příchozím tradiční chov ovcí a ukázat, jaké produkty je možné z jehněčího a skopového masa a také ovčí vlny vyrobit.
Prlov – Sedmý Ovčácký den se uskuteční v sobotu 13. července v Prlově na Hornolidečsku.
Brno – Jak chutnají sýry připravované jen nedaleko od Brna v kombinaci s moravskými víny? To v úterý zjistili návštěvníci Dílny: České a moravské delikatesy. Ty se konaly v prodejně My food market v ulici Zvonařka, jako součást gastronomického festivalu Jídlo z blízka.
Velké Karlovice - Celkem 34 vzorků sýrů se sešlo na 3. ročníku soutěže O nejlepší valašský sýr, která se konala v sobotu v hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.
Velké Karlovice - Celkem 34 vzorků sýrů se sešlo na 3. ročníku soutěže O nejlepší valašský sýr, která se konala v sobotu v hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.
V oblíbený cíl turistů se v posledních letech proměnil areál kozí farmy a sklárny v Pěnčíně. Farmu roku 2012, která patří k největším chovům koz a ovcí v České republice, už dávno neživí jen produkce zdravého mléka, tvarohů a sýrů, ale stále více peněz přinášejí rodinnému podniku turisté. Na obratu společnosti, která v malé obci zaměstnává přes tři desítky lidí, se podílí turistika zhruba ze 40 procent.
Pěnčín - V oblíbený cíl turistů se v posledních letech proměnil areál kozí farmy a sklárny v Pěnčíně na Jablonecku. Farmu roku 2012, která patří k největším chovům koz a ovcí v České republice, už dávno neživí jen produkce zdravého mléka, tvarohů a sýrů, ale stále více peněz přinášejí rodinnému podniku turisté. Na obratu společnosti, která v malé obci zaměstnává přes tři desítky lidí, se podílí turistika zhruba ze 40 procent.
Pěnčín - V oblíbený cíl turistů se v posledních letech proměnil areál kozí farmy a sklárny v Pěnčíně. Farmu roku 2012, která patří k největším chovům koz a ovcí v České republice, už dávno neživí jen produkce zdravého mléka, tvarohů a sýrů, ale stále více peněz přinášejí rodinnému podniku turisté. Na obratu společnosti, která v malé obci zaměstnává přes tři desítky lidí, se podílí turistika zhruba ze 40 procent.
Počátky – Řadu nejen chuťových, ale také zrakových a sluchových zážitků nabídly třídenní Francouzské trhy, které měly svou premiéru od čtvrtka do soboty na hlavním náměstí v Počátkách.
Velké Karlovice - Nejlepší valašský sýr vybírala porota ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Letos vyhrál kravský sýr s pažitkou Štěpána Maliny z Hošťálkové. Porota hodnotila 34 vzorků, což bylo o tři méně než v loňském roce. Své sýry představili nejen farmáři a majitelé rodinných firem, ale zejména drobní výrobci z celého regionu. Řekla to vedoucí pořádajícího Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.
Kněžice – Středisko ekologického vzdělávání Chaloupky vsadilo na ovce a sýry. Těsně před spuštěním je projekt, jehož prostřednictvím budou ekologové učit o přírodě v ještě těsnějším spojení s praxí.
Semice, Košík /FOTO/ - Semická zastávka Farmářského léta objevila místním chuť sýra, který nikdy nejedli.
Opava - V Opavě se už opět jedli brouci, larvy a jiná havěť. Ať to zní sebeodpudivěji, faktem je, že se tato gurmánská akce, pořádaná již poněkolikáté Gastrocentrem Slezské univerzity, stala ve slezské metropoli jednou z nejvyhledávanějších akcí.
Pěnčín - V oblíbený cíl turistů se v posledních letech proměnil areál kozí farmy a sklárny v Pěnčíně na Jablonecku. Farmu roku 2012, která patří k největším chovům koz a ovcí v České republice, už dávno neživí jen produkce zdravého mléka, tvarohů a sýrů, ale stále více peněz přinášejí rodinnému podniku turisté. Na obratu společnosti, která v malé obci zaměstnává přes tři desítky lidí, se podílí turistika zhruba ze 40 procent.
Opava - V Opavě se už opět jedli brouci, larvy a jiná havěť. Ať to zní sebeodpudivěji, faktem je, že se tato gurmánská akce, pořádaná již poněkolikáté Gastrocentrem Slezské univerzity, stala ve slezské metropoli jednou z nejvyhledávanějších akcí.
Jeseníky – Desítky tisíc návštěvníků zavítají každoročně do Jeseníků. Stále více z nich chce nejvyšší moravské hory poznávat nejen očima, ale i žaludkem. Řada restaurací proto do svých jídelníčků zařazuje pokrmy z místních surovin uvařené podle regionálních receptur.
Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku o Hospůdku roku 2013. Hledáme spolu tu nejoblíbenější. Tu, kde je nám dobře…
Jeseníky – Desítky tisíc návštěvníků zavítají každoročně do Jeseníků. Stále více z nich chce nejvyšší moravské hory poznávat nejen očima, ale i žaludkem. Řada restaurací proto do svých jídelníčků zařazuje pokrmy z místních surovin uvařené podle regionálních receptur.
Semice /FOTO/ - Hlídka Farmářského léta se objevila v úterý v Semicích, konkrétně Na Koutě, jak se zde říká.