Kreativ

ŠTÍTEK: sýr

Kus sýru jej dostal zase za mříže

Zlín – Až za mříže může vést velkého milovníka sýrů z Nezdenic na Uherskohradišťsku. Jednačtyřicetiletý muž se totiž ve čtvrtek 13. října večer pokusil ukrást v supermarketu ve zlínském části Malenovice osmnáct bločků sýru za téměř dva tisíce korun.

Liberci zůstanou trhy i v zimě

Liberec – Farmářské trhy i v zimě si letos poprvé užijí lidé v Liberci. Provozovatel tržnice, která je mezi nákupním centrem Forum a Domem kultury, chce z trhů udělat celoroční akci.

Děti si vyzkoušely práci na statku

Hlinsko - Na přelomu září a října uspořádalo o. s. Médea Hlinsko výchovně rekreační pobyt na statku v Květné u Poličky, kterého se zúčastnilo 13 dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí.

O přírodní rezervace pečují i ovce

Kněžice - Již třetím rokem pomáhají ochráncům přírody na Třebíčsku s péčí o přírodní rezervace ovce. „Na statku v Zašovicích, kde je šedesátihlavé stádo přes zimu, by se v budoucnu měly vyrábět i sýry,” řekla Klára Křížová, která se o stádo stará.

OBRAZEM: V Brně začaly Slavnosti regionů

Brno – Zabíjačkové pochutiny, klobásy, grilované maso nebo sýry mohou ochutnat návštěvníci Slavností regionů na brněnském náměstí Svobody. Se svými specialitami a lákadly se na nich postupně až do neděle představí všechny kraje republiky.

PODÍVEJTE SE: Městské trhy měly v Přerově premiéru

Přerov – /FOTOGALERIE/ Do centra Přerova se po letech vrátila dávno zapomenutá tradice. Městské trhy, na nichž si lidé můžou koupit nejrůznější zboží – od uzenářských specialit přes živé ryby a domácí sýry až po řemeslné výrobky.

Prožili krizi, ale hubnou dál

Klatovsko - Už tři týdny mají za sebou účastníci soutěžního klání Hubneme s Deníkem, kterou organizuje Klatovský deník společně s WellnessM Mirky Zámečníkové a Lady fittness Miluška.

Tisíce lidí míří do Lysé na Zemědělce

Lysá nad Labem -Vše od chovu a pěstováníje k vidění v těchto dnech na výstavišti v Lysé nad Labem, kde se do neděle koná jedna z nejnavštěvovanějších dvojic celostátních výstav Zemědělec a Náš chov.

První farmářský jarmark v Rouském provoněla zabíjačka

Rouské /FOTOGALERIE/ – Vůně zabijačkových pochoutek se celou sobotu linula výletištěm v Rouském. Konal se zde totiž 1. farmářský jarmark, jehož velkým lákadlem byla pravá domácí zabijačka. Ta zaměstnala šikovné řezníky už od ranních hodin.

V Bohdalově je Výstava Vysočiny

Bohdalov - Stovky vystavovatelů drobného a hospodářského zvířectva nejenom z Vysočiny, ale například z východních a středních Čech či severní Moravy se o tomto víkendu sjedou na Žďársko. První říjnová sobota a neděle patří Výstavě Vysočiny v Bohdalově.

FOTO: Vyzkoušeli si už trampolíny i zumbu

Klatovy /AKTUALIZOVÁNO/ - Soutěž Hubneme s Deníkem, kterou organizuje Klatovský deník společně se studiem WellnesM Mirky Zámečníkové a Lady fitnes Miluška Klatovy má za sebou druhý týden.

Ve Šternberku pokračují Venkovské trhy, zájem je obrovský

Šternberk, Litovel – Čerstvé pečivo z několika pekáren, sezónní zelenina a ovoce, přírodní ovocné mošty, mléko z farem, čerstvé sýry ale také například chlazené jehněčí maso nebo med nabídnou nakupujícím sobotní Venkovské trhy na Hlavním náměstí ve Šternberku.

Kam vyrazit na Hranicku o víkendu?

Hranicko - Je tu první říjnový a zřejmě slunečný víkend a s ním bohatá nadílka akcí. V našem přehledu najdete výběr těch nejzajímavějších. Podívejte se, třeba se právě vám trefíme do noty. Dole v článku najdete i oblíbené Kam za sportem.

Z vodárenské věže sálala atmosféra Francie

Týniště nad Orlicí – Celý středeční večer se velmi vydařil nejen díky noblese, která je Francii příznačná, ale i díky posluchačům, kteří komorní prostory věže obsadili do posledního volného místa.

V Česku přibývá farmářských prodejen

Praha - V Česku přibývá takzvaných farmářských prodejen, které nabízejí výpěstky drobných zemědělců a potraviny od malovýrobců. Například řetězec Český grunt do konce roku plánuje rozšířit počet svých prodejen ze současných čtyř na osm, řekl jednatel společnosti Český grunt CZ Aleš Kotěra.

Pod Sněžkou voněly guláše

Pec pod Sněžkou – Deset druhů gulášů, všechny skvělé a přitom každý úplně jiný. Jeden jemně paprikový, druhý s kari, třetí se sýrem a křenem, další s česnekem nebo cibulkou.

Buchlovem voněly pečené křepelky a borůvková kaše

Buchlov /FOTOGALERIE/ – Netradiční den plný starověkých kulinářských dobrot připravila na sobotu 24. září správa hradu Buchlov. Pod akcí s názvem Co se na hradě vařívalo se skrývala celá plejáda pro dnešní mlsné jazýčky neobvyklých překvapení.