Kreativ

ŠTÍTEK: sýr

Hodonín uvažuje o nové tržnici

Hodonín /AKTUALIZOVÁNO/ - Stará tržnice Hodonínským nevyhovuje. V budoucnu má vyrůst nová, která zřejmě prodejce přestěhuje blíže k radnici, a to do areálu bývalých technických služeb u Masarykova náměstí.

Vyhrajte originál podepsaný dres Vladimírem Růžičkou

SOUTĚŽ BYLA UKONČENA. - Soutěžte s tyčinkami Corny Milk Street, sponzorem hokejové slávistické mládeže, a www.denik.cz o originál dres Vladimíra Růžičky podepsaný samotným trenérem Slavie! Zároveň můžete vyhrát hokejky, podepsané knihy a kartičky Vladimírem Růžičkou a oblíbené tyčinky.

Fastfoody konkurují jídelnám

Pelhřimov - Doba je uspěchaná. Nestíháme nic, natož se v klidu najíst. Kdo pomůže? Rychlé občerstvení neboli fastfood.

Pierre Richard pokřtil v Praze restauraci

Praha /FOTOGALERIE/ – Francouzský herec a gurmán Pierre Richard zavítal do Prahy, aby zde představil nová vína ze svého vinařství a pokřtil francouzskou restauraci. Během dvoudenní návštěvy české metropole jej čeká také setkání se svými příznivci v centru města a jako člen odborné poroty bude hledat ideální kombinaci vína a sýru v rámci soutěže Symfonie vín a sýrů.

Fastfood není špatný. Ale jen jednou za čas

Pelhřimov - Sůl nad zlato, říká se. Všeho ale moc škodí, a v takzvaném rychlém občerstvení je jí více než dost, zdůrazňuje v rozhovoru koordinátorka podpory zdraví při pelhřimovské nemocnici Pavlína  Fridrichovská.

Za krádež sýra mu hrozí až tříletý trest

Vyškov – Neobvyklou kořist si vybral třiatřicetiletý muž z Vyškova, který se v sobotu pokusil odejít s nezaplaceným zbožím z jednoho z vyškovských hypermarketů. Do kapsy bundy totiž ukryl zrající sýr.

Gastrofestival uchvátil chuťové buňky

Velké Karlovice – Omamná vůně nejrůznějších pokrmů přitáhla do Karlovic i ty, kteří se nacházeli v těsné blízkosti. Odolat třetímu ročníku vyhlášeného Karlovského gastrofestivalu se totiž prostě a jednoduše nedalo.

Gastrofestival uchvátil chuťové buňky

Velké Karlovice – Omamná vůně nejrůznějších pokrmů přitáhla do Karlovic i ty, kteří se nacházeli v těsné blízkosti. Odolat třetímu ročníku vyhlášeného Karlovského gastrofestivalu se totiž prostě a jednoduše nedalo.

FOTO: Poslední letošní Farmářské trhy

Šumperk /FOTOGALERIE/ - Sedmé a pro letošní rok poslední Farmářské trhy obsadily v pátek 4. listopadu stánky před spořitelnou v Šumperku. Tentokrát jsou dvoudenní, pokračují až do sobotního poledne, ne všichni prodejci ale rozbalí svůj stánek i druhý den.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Ústí nad Labem - Roláda slavila v poledním jídelním lístku úspěch. Pošlete na email recepty.ustecky@denik.cz váš nejoblíbenější domácí recept a vyhrajte poukázku v hodnotě 300 korun na konzumaci.

Nejlepší je, to,co vyrostlo doma

Rakovník - Pamatuji si dobu, kdy se v každém obchodě nabízelo zboží jen made in czechoslovakia a sehnat něco z venku byl nadlidský úkol. Když přišly ručníky alespoň z Číny, jen se po nich zaprášilo. Bylo to přece něco jiného!

ANKETA: Sledujete složení potravin které kupujete?

Zlín - /SKÓRE DENÍKU/ Levné párky vyrobené z kůží a škrobu a "éček", čokoláda z palmového tuku a cukru s minimem kakaa, sýry s rostlinným tukem, obarvené limonády se sladidly nebo mleté maso jen s polovinou masa ? V našich obchodech běžné potraviny. Zajímáte se o to, co jíte?

Veletrh Gaudeamus: ČVUT láká na formuli

Brno /FOTOGALERIE/ – Zjistit složení vlastních šperků díky analýze kovů nebo upéct chleba a poznat výrobu sýrů prostřednictvím naučných počítačových her. Takové možnosti nabízí návštěvníkům veletrh Gaudeamus, který se letos poosmnácté koná na brněnském výstavišti.

Co týden dal

Orlickoústecko - Krátký přehled událostí, které se v uplynulém týdnu od 24. do 29. října staly, a o kterých jsme v Deníku psali.

Drysice podlehly oranžové záplavě dýní

Drysice /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ - Přestože ještě v poledne byla obloha tmavá a zatažená, o dvě hodiny později už drysickou náves zalévá sluneční svit. Záři ještě vypomáhají ostře oranžové dýně, které vyskládané na stole a vedle něj na zemi čekají na šikovné ruce, které jim vykouzlí strašidelné i legrační obličeje. Je poslední říjnová sobota a začíná drysické dýňobraní.

Samovar: jídlo je studené jako zima v Rusku

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Rusové do všeho dávají majonézu, smetanu, nebo nějaký tuk. Člověk pak vypije láhev vodky a neopije se. Tak hodnotí ruskou kuchyni šéfkuchař Svitavské rychty Jiří Dlapka. Na druhé straně však tvrdí, že je poctivá.

Děti z Pustiměře se pokusí uspat medvěda

Vyškovsko – Teploty kolem čtrnácti stupňů Celsia a skoro jasná až jasná obloha, tak bude podle meteorologů vypadat tento víkend na Vyškovsku. Pořadatelé víkendových akcí se proto těší, že dobré počasí přinese i hojnou účast.

Na jarmarku se nakupovalo, ochutnávalo i hrály hry

Nové Strašecí – Čerstvou mrkev, dýně, papriky, med, ale i uzeniny, sýry a pečivo, to vše v kvalitě bio nabízeli zemědělci a drobní producenti na Komenského náměstí před budovou gymnázia.

Šternberk láká na Venkovské trhy, letos naposledy

Šternberk – Poslední letošní Venkovské trhy se ve Šternberku na Olomoucku odehrají v sobotu 29. října. Prodejci své zboží z vlastní produkce budou nabízet od 7.30 asi do 12.30 na Hlavním náměstí.

Vánoce: Obchodníci plánují slevy i akce

Praha - Obchodníci na předvánoční období naplánovali slevy a akční nabídky zboží za zvýhodněnou cenu, aby do svých prodejen přilákali co nejvíce zákazníků. Závěr roku je totiž nejsilnějším prodejním obdobím v roce.

FOTO: Pouť v Kladně byla mrazivá, ale vydařená

Kladno – Stovky Kladeňáků a návštěvníků města o víkendu netradičně vyrazily na kladenskou pěší zónu a do nedaleké Zádušní ulice. Konal se zde totiž první ročník podzimních pouťových hodů. Z nich by naopak pořadatelé chtěli udělat tradici.

FOTO: Pouťové hody byly mrazivé, ale vydařené

Kladno – Stovky Kladeňáků a návštěvníků města o víkendu netradičně vyrazily na kladenskou pěší zónu a do nedaleké Zádušní ulice. Konal se zde totiž první ročník podzimních pouťových hodů. Z nich by naopak pořadatelé chtěli udělat tradici.

Víkend provoní jídlo i strom

Brno /TIP NA VÍKEND/ - Víkend ve znamení přírody čeká zájemce v Brně a jeho okolí. Mohou například zasadit strom, ochutnat ovocné speciality nebo se podívat na farmářské trhy.

Farmářské trhy v Blansku prodlouží až do Vánoc

Blanensko /FOTOGALERIE/ - Hlavně maso, sýry, vajíčka, zeleninu. Ale i proutěné košíky, výrobky z ovčí vlny, med nebo konopné masti mohou každých čtrnáct dní nakoupit Blanenští na farmářských trzích na náměstí Republiky.

Zemědělci z Hané staví vlastní sýrárnu

Senice na Hané, Náměšť na Hané - Čerstvý tvaroh a sýr z kravského mléka přímo z Hané? Zemědělci ze Senice na Hané, kteří před dvěma roky poprvé nabídli lidem v Olomouci čerstvé mléko v mlékomatech, staví vlastní výrobnu na mléčné produkty.

Na slavnostech si dali dýni či škvarky

Napajedla – /FOTOGALERIE/ Domácí chleba, paštiky, škvarková pomazánka, sýry či koláče přilákali o víkendu desítky návštěvníků do Napajedel. Tamní zámek uspořádal druhý ročník Gurmánských slavností.

Farmářský trh nabídl i zabijačku

Jelítka, tlačenku, salámy, klobásky, sýry nebo naopak nějaký pěkný košík, dušičkovou vazbu či jiný ruční výrobek si v pátek z centra Kroměříže odnášeli lidé.

Ve Starém Sedlišti se konalo Štrúdlování

Staré Sedliště – Štrúdlování čili soutěž o nejlepší domácí štrúdl se konala v neděli odpoledne ve Starém Sedlišti. Po roční přestávce to byl již pátý ročník.

Kladrubský klášter hostil Havelské posvícení

Kladruby – Několik stovek lidí z celých západních Čech navštívilo sobotní Havelské posvícení. To se konalo na nádvoří kladrubského kláštera. Návštěvníci si tak mohli zakoupit ručně vyráběné uzeniny, sýry nebo burčák. Když ale pochutiny nestačily, jiné stánky nabízely třeba korále.

Zemědělci staví vlastní sýrárnu

Senice na Hané/Náměšť na Hané – Čerstvý tvaroh a sýr z kravského mléka přímo z Hané? Zemědělci ze Senice na Hané, kteří před dvěma roky poprvé nabídli lidem v Olomouci čerstvé mléko v mlékomatech, staví vlastní výrobnu na mléčné produkty.

HLASUJTE: Čtenářka zaslouží pochvalu

Ústí nad Labem - Lehké, dobře stravitelné a hlavně chutné, to bylo poslední menu Ústeckého deníku podle vítězného receptu od čtenářky Anny Scheuflerové.

Roztočte si cep, láká skanzen Zubrnice

Zubrnice – Umíte vymlátit obilí? Víte, jak pracovat se lnem, abyste získali vlákno? Přijďte a vyzkoušejte si to sami celý tento víkend ve skanzenu v Zubrnicích, kde se tak můžete vrátit na přelom 19. a 20. století.