Kreativ

ŠTÍTEK: sýr

U náměstí se začne brzy bourat

Pelhřimov – Stavět v památkově chráněném jádru města, to není jen tak. Nejbližší okolí pelhřimovského Masarykova náměstí přesto čekají co nevidět významnější úpravy.

Co budete vařit o víkendu?

'Co budete vařit o víkendu?' Tuto otázku položíme každý týden osobnosti našeho regionu, nebo jednomu z vás…

Hasiči si stoupli za plotnu a soutěžili

Bělá nad Radbuzou - Velmi populární televizní pořad inspiroval bělské hasiče k uspořádání kulinářské soutěže, která ukázala jejich kuchařské nadání a schopnosti.

Jedovničtí pořádají jarmark a veletrh

Jedovnice – V sále jedovnického kulturního domu bude v sobotu pořádně nabito. Od osmi hodin ráno tam totiž začíná Mikulášský knižní jarmark. S pořadovým číslem osmnáct. Ve stejný čas začíná v sále i sedmý veletrh produktů z Moravského krasu.

Gastrofestival: udělejte si kapra trochu jinak

Ostrava /FOTOGALERIE/ – Nejrůznější lahůdky ale i vybavení profesionálních kuchyní nabízel jedenáctý ročník Gastrofestivalu, který se od čtvrtku do soboty konal ve výstavním areálu na ostravské Černé louce.

V kraji končí výroba v poslední velké mlékárně

Příšovice - V poslední velké mlékárně v Libereckém kraji končí výroba. Mlékárna Příšovice přestala od farmářů nakupovat mléko a vlastníci - pražská společnost Plastcom - žádají soud o vyhlášení úpadku.

V kraji končí výroba v poslední velké mlékárně

Příšovice - V poslední velké mlékárně v Libereckém kraji končí výroba. Mlékárna Příšovice přestala od farmářů nakupovat mléko a vlastníci - pražská společnost Plastcom - žádají soud o vyhlášení úpadku.

Farmářské trhy letos skončily

Most - Letošní sezóna farmářských trhů na mosteckém hipodromu skončila. V sobotu se tam konaly letos poslední. Popularita podobných akcí v posledních dvou letech roste v celé republice, farmářské trhy se rozšířily do všech koutů země.

Chtějí zlepšit kvalitu jídla v menzách. Pomocí ankety

Brno - Je jídlo v brněnských menzách chutné, nebo připomíná spíše nepoživatelnou houbu nasáklou olejem? I o tom mohou rozhodnout studenti díky nové aplikaci, kterou příští měsíc spustí Masarykova univerzita. K dispozici bude i kniha přání a stížností.

V Merci rozumí biftekům, umí přiznat chybu

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Příjemné prostředí, jídlu není skoro co vytknout. A také obsluha se snaží. Sklenice i příbory se jen lesknou. To jsou jen některé přednosti, které vyjmenoval šéfkuchař Svitavské rychty Jiří Dlapka na adresu podniku Merci restaurant v brněnských Zábrdovicích.

Tradiční jarmark pod obry nabídl nákupy i zábavu

Hostinné - Ani studené inverzní počasí neodradilo stovky obyvatel města i jeho návštěvníků od toho, aby zašli na 6. ročník tradičních řemeslných trhů pod obry, které se uskutečnily ve včerejší sváteční den na hostinském náměstí.

Vědci: Sýry jsou pro zdraví lepší než máslo

New York – Lékaři a odborníci na výživu dlouhá léta doporučovali lidem vyhýbat se živočišnému tuku a hlídat si tak cholesterol. Teď však dánští výzkumníci přišli s tím, že sýry by nemusely být v tomto ohledu tak zlé a možná by neměly být zařazeny ve stejné kolonce s máslem, napsala agentura Reuters.

Kozí sýry ze Šošůvky mají Spokojeného zákazníka

Šošůvka /TRADIČNÍ PODNIKY BLANENSKA/ - erstvý kozí sýr, tvaroh i mléko nabízí rodina Sedlákových z Šošůvky už řadu let. Letos na podzim k nim přidali ještě uzeniny. O tom, že jsou jejich výrobky oblíbené a kvalitní, svědčí i ocenění Spokojený zákazník. Farma dojných a kašmírských koz v Šošůvce jej získala letos, v Jihomoravském kraji byla jediným vítězem se zemědělsko-potravinářským zaměřením.

Po osmi týdnech byli na společné večeři

Klatovy - Již osm týdnů mají za sebou soutěžící z naší akce Hubneme s Deníkem Daniela Loudová, Sabina Sádlíková, Jan Jirák a Ludvík Pouza, kteří se utkali před zraky čtenářů Deníku v hubnutí.

Prodejní akce v praxi: staří lidé běhali o berlích

Opavsko – Je to tak lákavé! V rukou držíte leták, v němž vás firma prapodivného názvu láká na oběd a kávu zdarma a na skvělé výrobky se slevou. Máte chuť tam jít? Pak počítejte do desíti, nebo si přečtěte následující příběh.

Mladé víno na Martina zajiskřilo i v Ústí

Ústí nad Labem - „To je tak svěží a lahodné,” rozplýval se postarší pán v hnědé bundě při prvním loku Svatomartinského vína na Lidickém náměstí. Právě tam se 11. 11. přesně v 11 hodin otevřely první letošní láhve s vínem.

Hodonín uvažuje o nové tržnici

Hodonín /AKTUALIZOVÁNO/ - Stará tržnice Hodonínským nevyhovuje. V budoucnu má vyrůst nová, která zřejmě prodejce přestěhuje blíže k radnici, a to do areálu bývalých technických služeb u Masarykova náměstí.

Vyhrajte originál podepsaný dres Vladimírem Růžičkou

SOUTĚŽ BYLA UKONČENA. - Soutěžte s tyčinkami Corny Milk Street, sponzorem hokejové slávistické mládeže, a www.denik.cz o originál dres Vladimíra Růžičky podepsaný samotným trenérem Slavie! Zároveň můžete vyhrát hokejky, podepsané knihy a kartičky Vladimírem Růžičkou a oblíbené tyčinky.

Fastfoody konkurují jídelnám

Pelhřimov - Doba je uspěchaná. Nestíháme nic, natož se v klidu najíst. Kdo pomůže? Rychlé občerstvení neboli fastfood.

Pierre Richard pokřtil v Praze restauraci

Praha /FOTOGALERIE/ – Francouzský herec a gurmán Pierre Richard zavítal do Prahy, aby zde představil nová vína ze svého vinařství a pokřtil francouzskou restauraci. Během dvoudenní návštěvy české metropole jej čeká také setkání se svými příznivci v centru města a jako člen odborné poroty bude hledat ideální kombinaci vína a sýru v rámci soutěže Symfonie vín a sýrů.

Fastfood není špatný. Ale jen jednou za čas

Pelhřimov - Sůl nad zlato, říká se. Všeho ale moc škodí, a v takzvaném rychlém občerstvení je jí více než dost, zdůrazňuje v rozhovoru koordinátorka podpory zdraví při pelhřimovské nemocnici Pavlína  Fridrichovská.

Za krádež sýra mu hrozí až tříletý trest

Vyškov – Neobvyklou kořist si vybral třiatřicetiletý muž z Vyškova, který se v sobotu pokusil odejít s nezaplaceným zbožím z jednoho z vyškovských hypermarketů. Do kapsy bundy totiž ukryl zrající sýr.

Gastrofestival uchvátil chuťové buňky

Velké Karlovice – Omamná vůně nejrůznějších pokrmů přitáhla do Karlovic i ty, kteří se nacházeli v těsné blízkosti. Odolat třetímu ročníku vyhlášeného Karlovského gastrofestivalu se totiž prostě a jednoduše nedalo.

Gastrofestival uchvátil chuťové buňky

Velké Karlovice – Omamná vůně nejrůznějších pokrmů přitáhla do Karlovic i ty, kteří se nacházeli v těsné blízkosti. Odolat třetímu ročníku vyhlášeného Karlovského gastrofestivalu se totiž prostě a jednoduše nedalo.

FOTO: Poslední letošní Farmářské trhy

Šumperk /FOTOGALERIE/ - Sedmé a pro letošní rok poslední Farmářské trhy obsadily v pátek 4. listopadu stánky před spořitelnou v Šumperku. Tentokrát jsou dvoudenní, pokračují až do sobotního poledne, ne všichni prodejci ale rozbalí svůj stánek i druhý den.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Ústí nad Labem - Roláda slavila v poledním jídelním lístku úspěch. Pošlete na email recepty.ustecky@denik.cz váš nejoblíbenější domácí recept a vyhrajte poukázku v hodnotě 300 korun na konzumaci.

Nejlepší je, to,co vyrostlo doma

Rakovník - Pamatuji si dobu, kdy se v každém obchodě nabízelo zboží jen made in czechoslovakia a sehnat něco z venku byl nadlidský úkol. Když přišly ručníky alespoň z Číny, jen se po nich zaprášilo. Bylo to přece něco jiného!

ANKETA: Sledujete složení potravin které kupujete?

Zlín - /SKÓRE DENÍKU/ Levné párky vyrobené z kůží a škrobu a "éček", čokoláda z palmového tuku a cukru s minimem kakaa, sýry s rostlinným tukem, obarvené limonády se sladidly nebo mleté maso jen s polovinou masa ? V našich obchodech běžné potraviny. Zajímáte se o to, co jíte?

Veletrh Gaudeamus: ČVUT láká na formuli

Brno /FOTOGALERIE/ – Zjistit složení vlastních šperků díky analýze kovů nebo upéct chleba a poznat výrobu sýrů prostřednictvím naučných počítačových her. Takové možnosti nabízí návštěvníkům veletrh Gaudeamus, který se letos poosmnácté koná na brněnském výstavišti.

Co týden dal

Orlickoústecko - Krátký přehled událostí, které se v uplynulém týdnu od 24. do 29. října staly, a o kterých jsme v Deníku psali.