Plzeň - Kvalitní regionální potraviny od místních farmářů nově nakoupíte i v centru města Plzeň. V březnu tam otevřou hned dvě nové farmářské prodejny. Jako první zákazníky 12. března přivítá obchod Dobrý farmář ve Veleslavínově ulici.
Poděvousy /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Čtyřiačtyřicetiletá švýcarská malířka Doris Windlin žije už od roku 1996 v malé vísce Poděvousy nedaleko Staňkova. V následujícím rozhovoru si s námi povídala o své tvorbě, oblíbených námětech a aktivitách v Poděvousích.
Tvrdonice /VINAŘI POD LUPOU/ - Tvrdonický vinař František Uher moc dobře ví, že dobré víno se dá udělat jen z dobrých hroznů. Pokazit se dá jenom ve sklepě.
Poděvousy - Čtyřiačtyřicetiletá švýcarská malířka Doris Windlin žije už od roku 1996 v malé vísce Poděvousy nedaleko Staňkova. V následujícím rozhovoru si s námi povídala o své tvorbě, oblíbených námětech a aktivitách v Poděvousích.
Praha/Brno - Vzorky soli a potravin odebrané v Česku kvůli aféře s používáním technické soli v polském potravinářství byly v pořádku. Uvedla to dnes Státní veterinární správa (SVS) a Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Kontroly budou prý pokračovat.
Brno - Sníst, co nejrychleji patnáct rybích prstů. To byl dnes úkol pro soutěžící na veletrhu Rybářství na brněnském výstavišti. V soutěži jedlíků se utkali tři muži a jedna žena. Pokrm museli jíst plastovým příborem a mohli si ho ochutit kečupem nebo tatarkou.
KOMERČNÍ PREZENTACE-Čas běží všem stejně, nic nelze usmlouvat. Ale oproti kalendářnímu věku užíváme i termín věk biologický. A tady má šanci každý. Pohybem a vhodnou stravou, tedy takovou, která je sestavena z čerstvých a kvalitních surovin, vyvážená nutričně i kaloricky, dokážeme zpomalit „chátrání“ vlastní tělesné schránky, posílíme obranyschopnost organismu, prostě budeme vypadat a cítit se lépe než nám „diktuje“ kalendář.
Ostrava - Sýry, salámy, masové konzervy, máslo, sladkosti a teď i vajíčka. Potraviny jsou čím dál dražší. Pro mnohé rodiny je situace tak neúnosná, že je dohání až ke krádežím. Jídlo mizí z pultů ostravských prodejen s potravinami stále častěji.
Ostrava - Sýry, salámy, masové konzervy, máslo, sladkosti a teď i vajíčka. Potraviny jsou čím dál dražší. Pro mnohé rodiny je situace tak neúnosná, že je dohání až ke krádežím. Jídlo mizí z pultů ostravských prodejen s potravinami stále častěji.
Praha – Současná kauza znovu pootevřela Pandořinu skříňku zvanou polské potraviny. Jejich dovoz do České republiky se za posledních dvanáct let skoro zčtyřnásobil.
Brno - Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) našla v prodejnách po celé republice velké množství špatně označených nebo prošlých potravin. Inspekce pokračuje v intenzivních kontrolách z počátku roku a prodejcům uděluje pokuty ve správním řízení.
Zlínský kraj - Rohlíky, salámy, sýry, ale i paštiky nebo masové konzervy. To jsou potraviny, které jsou v poslední době v kurzu mezi zloději. Jídlo totiž stále častěji kradou už ne proto, aby jej třeba dál prodali, ale především kvůli tomu, aby utišili vlastní hlad.
Zlínský kraj - Rohlíky, salámy, sýry, ale i paštiky nebo masové konzervy. To jsou potraviny, které jsou v poslední době v kurzu mezi zloději. Jídlo totiž stále častěji kradou už ne proto, aby jej třeba dál prodali, ale především kvůli tomu, aby utišili vlastní hlad.
Praha - Potraviny na pultech tuzemských obchodů byly v lednu meziročně dražší v průměru o 6,1 procenta. Nejvíce se za poslední rok zvýšila cena pekárenských výrobků, a to o 13,1 procenta. Zlevnily brambory, a to o zhruba dvě pětiny.
Teplicko Severočeské farmářské trhy měly v loňském roce premiéru a protože o ně byl velký zájem, budou pokračovat i letos. Startují už v polovině března.
Karviná - Popeleční středu a začátek Velikonoc od sebe dělí čtyřicetidenní období půstu. Dle tradic se v této době lidé zříkají potravy, konají dobré skutky a připravují se na největší křesťanské svátky roku.
Karviná - Popeleční středu a začátek Velikonoc od sebe dělí čtyřicetidenní období půstu. Dle tradic se v této době lidé zříkají potravy, konají dobré skutky a připravují se na největší křesťanské svátky roku.
Zlínský kraj – Rohlíky, salámy, sýry, ale i paštiky nebo masové konzervy. To jsou potraviny, které jsou v poslední době v kurzu mezi zloději. Jídlo totiž stále častěji kradou už ne proto, aby jej třeba dál prodali, ale především kvůli tomu, aby utišili vlastní hlad.
Brno /TEST RESTAURACÍ/- Menu restaurace U Richarda hosta ničím nezaujme. Spíše než na jídle si tam lidé můžou pochutnat na pivu ze soukromého pivovaru.
Ostrava - Zajít si na zákusek nebo kávu a posedět si v cukrárně? V sobotu odpoledne a v neděli je to v centru Ostravy skoro nemožné. Cukrárny totiž zavírají v sobotu v poledne a o nedělích zavřené zůstávají.
Brno - Požár návěsu kamionu na 198. kilometru dálnice D1 zablokoval v pátek před čtvrtou hodinou odpoledne oba jízdní pruhy ve směru na Prahu. Kolony se vytvořily i směrem na Vyškov.
Brno – Požár návěsu kamionu na 198. kilometru dálnice D1 zablokoval v pátek před čtvrtou hodinou odpoledne na několik hodin oba jízdní pruhy ve směru na Prahu. Ani po odklizení silnice nemohli policisté cestu uvolnit.
Glosa Václava Šimka - Nedávno jsem šel s dcerou okolo oddělení masa jednoho supermarketu. Tati fuj, podívej, tady je prasečí hlava, vyjekla a šla rychle pryč. Možná ji to nepřidalo vábné, ale v tomto případě zákazník alespoň ví, co si koupí.
Vypadalo to, že je na světě zázračný lék na rakovinu. Vědci se radovali, že látka obsažená ve slupkách červeného vína působí velmi pozitivně na kardiovaskulární systém a také proti rakovině v různých stadiích. Bohužel, tyto naděje právě pohasly.
Ostrava - Zajít si na zákusek nebo kávu a posedět si v cukrárně? V sobotu odpoledne a v neděli je to v centru Ostravy skoro nemožné. Cukrárny totiž zavírají v sobotu v poledne a o nedělích zavřené zůstávají.
Šumperk - Datum s přehlídkou dvojek a s jednou devítkou, která má punc výjimečnosti, protože se v kalendáři objevuje mezi dvojkami jen jednou za čtyři roky: 29. 2. 2012. Přestupný den se přidává do kalendáře proto, aby kalendářní rok svou délkou co nejvíce odpovídal tropickému roku.
Šumperk - Datum s přehlídkou dvojek a s jednou devítkou, která má punc výjimečnosti, protože se v kalendáři objevuje mezi dvojkami jen jednou za čtyři roky: 29. 2. 2012. Přestupný den se přidává do kalendáře proto, aby kalendářní rok svou délkou co nejvíce odpovídal tropickému roku.
Abertamy - Vítězem jubilejního desátého ročníku soutěže, a tedy Českou biopotravinou roku 2011 byl vyhlášen ovčí biosýr Arnika z Horského statku Abertamy na Karlovarsku. Odborná porota vítěze vybrala mezi dalšími 57 nominovanými biopotravinami.