
Krabičky nejsou jen kila dolů. Je to styl života
Jižní Čechy - Za jedenáct dnů jsem shodil přes šest kilogramů, říká Petr (46) ze Strakonicka. Co je ale nejdůležitější? Rozhodnout se, dodává
Jižní Čechy - Za jedenáct dnů jsem shodil přes šest kilogramů, říká Petr (46) ze Strakonicka. Co je ale nejdůležitější? Rozhodnout se, dodává
Třebíčsko - Jaroměřická mlékárna má za sebou úvodní období v rukou nových majitelů, od francouzské společnosti Les Fromageries BEL ji koupil český management, který pod Francouzi původně působil. V rámci možností se jí daří.
Liberec - Václav Řičář: Našim cílem je podpořit místní zemědělce a farmáře a ukázat lidem, co dovedou. Na trzích s nimi navážou kontakty a pak za nimi i pojedou na farmy
Velké Karlovice - Pestrou zábavu i dobré jídlo si mohou o velikonočním víkendu užít návštěvníci Velkých Karlovic. K vidění budou ukázky řemesel či folklórní vystoupení. Gurmáni mohou ochutnat specialitu, s níž uspěl šéfkuchař hotelu Galik Miroslav Milučký na únorové kuchařské soutěži v Dubaji, a milovníci relaxace jsou opět zváni na tradiční Saunovou noc ve Wellness Horal.
Chomutov - Na jejím místě vznikne parkoviště, infocentrum a nové veřejné toalety. Zůstanou jen okolní dřevěné stánky.
Prachatice – Závod společnosti Madeta, který by měl být podle všeho na konci letošního května uzavřen, změnil svého majitele.
Prachatice – Výroba se v Prachaticích ještě nezastavila, přesto už má areál nového majitele. Ten jej převezme v červnu. Zatím ve městě vznikají nejrůznější řeči, o tom, co by tam mělo být. Market nechce nikdo potvrdit ani vyvrátit.
Sokolovsko - Křupavé pečivo, uzeniny, ryby, sýry, čerstvá zelenina či výborný med. To bývají lákadla farmářských trhů, kde své produkty a výpěstky prodávají regionální výrobci. Ti sázejí na originalitu a hlavně kvalitu svého sortimentu. Také letos budou moci na Sokolovsku lidem nabídnout to nejlepší, co garantuje jejich značka.
Brno - O dvanáct kilo vyšší oproti kategorii do 69,8 kilogramu je běžná hmotnost českého boxera Lukáše Konečného. Aby se vešel do lehké střední váhy, v níž se zítra utká o titul mistra světa, podstupuje sebemrskačskou kúru s názvem krabičková dieta.
Brno - O dvanáct kilo vyšší oproti kategorii do 69,8 kilogramu je běžná hmotnost českého boxera Lukáše Konečného. Aby se vešel do lehké střední váhy, v níž se zítra utká o titul mistra světa, podstupuje sebemrskačskou kúru s názvem krabičková dieta.
Sokolovsko - Kynšperk nad Ohří si pro své trhy vybral pátky. Letos se tu stánky poprvé objeví 6. dubna
Velké Karlovice – Pestrou zábavu i dobré jídlo si mohou o velikonočním víkendu užít návštěvníci Velkých Karlovic. K vidění budou ukázky řemesel či folklórní vystoupení.
Šumperk – Farmářské trhy se v pátek 6. dubna opět vrátí do centra Šumperka. Své výrobky bude na Hlavní třídě nabízet přes třicet prodejců. Na pultech se možná také objeví domácí vejce.
Náchod/ Rijád - V předchozím úterním vyprávění jsem započala téma gurmánské, kterým je stravování v Saúdské Arábii. Mezi další tradiční pokrmy patří takzvaná kapsa. Jedná se o kuřecí maso s rýží, které je připraveno speciálním způsobem. Praží se na olivovém oleji a přidává se do něho kardamom a hřebíček. Jídlo je dost mastné, ale jednou se ochutnat musí.
Luhačovice – Jako polévka domikát s gratinovaným kozím sýrem, předkrm uzený telecí jazyk se zázvorovou drkotinou, trnkovou máčkou a škvarkovníkem, jako hlavní jídlo bigos se zapečeným uzeninovým zelníkem a dezert v podobě pečeného jáhelníku s domácí karamelovou zmrzlinou a višňovým želé.
Luhačovice – /FOTOGALERIE/ Jako polévka domikát s gratinovaným kozím sýrem, předkrm uzený telecí jazyk se zázvorovou drkotinou, trnkovou máčkou a škvarkovníkem, jako hlavní jídlo bigos se zapečeným uzeninovým zelníkem a dezert v podobě pečeného jáhelníku s domácí karamelovou zmrzlinou a višňovým želé.
Náchod/ Rijád - Pravidelné vyprávění fyzioterapeutky Markéty Klemmové z Náchoda, která pracuje v Saúdské Arábii.Tentokrát něco málo pro gurmány. Jak se Arabové vlastně stravují?
Ústí nad Labem - Tak jako každý čtvrtek se i tento týden vařilo na „zimáku“ podle čtenářů Ústeckého deníku.
Furth im Wald – O rozruch se v minulém období postarali ve Furthu hlavně čeští nakupující, ale slevové akce využívají hojně i Němci.
Hodonín – Již po sedmatřicáté se v Hodoníně konala tradiční Hodonínská zahrada, která je určená především zahrádkářům. Stromky, květiny, sazenice, ale i uzeniny, sýry či koření si zájemci opět mohli zakoupit jak v prostorách hodonínského kulturního domu, tak i před ním.
Příbramsko – Dnes můžete na několika místech na Příbramsku začít nasávat velikonoční atmosféru. V Příbrami se konají dva jarmarky, kde koupíte netradiční zboží, poslechnete si hudební program nebo zakoupíte pomlázku.
Orlickoústecko – Sazenice, vajíčka, sýry i dřevěné hračky, to nabídly první letošní farmářské trhy v Ústí nad Orlicí. Na rozdíl od loňska se už nekonaly na Kociánce, ale přímo na Mírovém náměstí, kde se pohybuje víc lidí než v klidové zóně.
Východní Čechy - Lidé by neměli tolik podléhat reklamám na zázračné přípravky, ale raději s odborníkem konzultovat všechny okolnosti své životosprávy.
Východní Čechy - Lidé by neměli tolik podléhat reklamám na zázračné přípravky, ale raději s odborníkem konzultovat všechny okolnosti své životosprávy.
Mladá Boleslav, Benátky - Farmářské trhy v Mladé Boleslavi budou mít nového provozovatele, stejného jako v Benátkách. Trhy se konají prvně už tento pátek.
Rychnovsko - Přemýšlíte, že byste přeci jen zkusili udělat něco se svou životosprávou, ale nevíte zrovna jak na to? Nevadí. Zkuste to s naším jídelníčkem, který pro vás může být inspirací a prvním krokem.
Liberec - Brambory, sazeničky, květiny, ale i domácí sýr. Taková byla nabídka prvního dne Farmářských trhů na plácku mezi nákupním centrem Forum a Domem kultury v Liberci. Trhy přitom oficiálně vedení obchodního centra otevře až ve čtvrtek 5. dubna. Včera zahájilo pár trhovců prodej na vlastní žádost, zatím neoficiálně.
Rychnovsko - Lidé by neměli tolik podléhat reklamám na zázračné přípravky, ale raději s odborníkem konzultovat všechny okolnosti své životosprávy.
Bruntál - Muzeum v Bruntále přivítá jaro již tradičním velikonočním jarmarkem. Ten se uskuteční v prostorách Zámku Bruntál a jeho zahradách v soboru 31. března od 9 do 16 hodin.
Hradec Králové – Farmářské trhy si v krajské metropoli získaly oblibu, proto se budou konat dvakrát měsíčně až do poloviny listopadu. První z nich je připraven na sobotu 7. dubna do Gayerových kasáren, kde budete mezi osmou a dvanáctou hodinou ochutnávat a nakupovat kvalitní a čerstvé potravinářské výrobky z hradeckého regionu.
České Budějovice – Přibližně stovka stánků dnes ráno (čtvrtek) zaplnila náměstí Přemysla Otakara II. Začaly totiž tradiční Jarní trhy, které budou pokračovat ještě v pátek a sobotu. Otevřou se pokaždé v 9 a potrvají do 17 hodin.
Znojmo - Budoucí spisovatelé či básníci se včera dočkali ocenění na půdě znojemské městské knihovny.
Svitavy – Zeleninu, květiny, ale i uzeniny, sýry i jiné zboží začnou za pár týdnů nabízet prodejci na trzích na náměstí. Stánky zřejmě do budoucna z historického centra Svitav zmizí. Radní by rádi zřídili městskou tržnici.
Tábor - Táborský festival vína, nejdelší festival vína a gastronomie v ČR a největší přehlídka českých a moravských vín na jihu Čech, se přehoupl do své druhé poloviny. Ta první byla nabitá akcemi vinařskými, gastronomickými i kulturními.
Tábor - Benefiční představení Jaroslava Duška přineslo hospicu Jordán 137 tisíc.
Tachov - „Od osmi už tu stála pěkná řádka lidí, i když jsme začátek avizovali na devátou,“ byla spokojená s návštěvností Olga Turnerová, jedna z organizátorek letošních prvních Farmářských trhů v Tachově, na tržišti v areálu bývalého podniku Rubena.
Podbřezí - Na čtvrtém ročníku Skaleckého štamprlete hodnotili degustátoři osmadvacet soutěžních vzorků, většinou slivovic
Holešov - Jarní den řemesel se v sobotu 24. března konal na 3. Základní škole v Holešově. Žáci a učitelé pozvali na její nádvoří regionální výrobce a řemeslníky, aby lidem představili svou živnost.
Tachov – „Od osmi už tu stála pěkná řádka lidí, i když jsme začátek avizovali na devátou,“ byla spokojená s návštěvností jedna z organizátorek letošních prvních Farmářských trhů v Tachově Olga Turnerová.
Rudolfov – Přespolního vítěze má víkendová soutěž o nejlepší pálenku z produkce rudolfovské zpracovny ovoce. Laická porota vybrala z deseti vzorků jako vítězný destilát slivovici Antonína Silného z Lišova.
Velké Bílovice /VINAŘI POD LUPOU/ - Velkobílovický vinař Jan Knápek vede společnost, jenž je na trhu teprve od roku 2009. Sil má zatím dost, přesto hledí do budoucnosti.
Žďársko - Farmářské trhy nabývají u lidí na oblibě. Proto i letos budou města v okrese pokračovat s jejich pořádáním nebo podporou.
Tvarožná Lhota – Salaš Travičná u Tvarožné Lhoty čeká proměna. Po nových zvířatech i službách se možná už příští rok dočká i přívodu vody.
Region - Je moravská kuchyně lepší než ta česká? Vy, čtenáři Deníku, věčný spor rozhodnete. Souboj regionů o nejlepší recept totiž vrcholí. Moravské barvy bude hájit Alena Neugebauerová s receptem na kopřivové karbanátky.
Jižní Čechy - Před týdnem jsme se sešli se čtenářkami Deníku, jež se rozhodly stravovat podle knižní novinky Domácí krabičková dieta.
Tvarožná Lhota – Salaš Travičná u Tvarožné Lhoty čeká proměna. Po nových zvířatech i službách se možná už příští rok dočká i přívodu vody.
Újezd – Obrovským koníčkem Jany Prantlové z Újezda je vaření a pečení podle jednoduchých receptů.
Salaš - Chuť a vůni dvou set padesáti vzorků slivovic ze švestek a durancií, 171 vzorků pálenek z rozličného ovoce a čtyřiadvacet likérů soudilo v pátek večer v hospodě Na Dolině v Salaši šedesát degustátorů.
Žďársko - Farmářské trhy nabývají u lidí na oblibě. Proto i letos budou města v okrese pokračovat s jejich pořádáním nebo podporou.
Most – Už od brány voní čerstvé klobásky, sliny se sbíhají nad domácími sýry. Těšíte se? V sobotu 31. března se v Mostě v areálu hipodromu konají od osmi hodin do poledne první z letošních devíti Severočeských farmářských trhů.