Uherské Hradiště –Navzdory ne zrovna příznivé předpovědi počasí a chladnému ránu o Bílé sobotě se nesl pátý ročník Velikonočního jarmarku na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti ve svátečním duchu.
Uherské Hradiště –Navzdory ne zrovna příznivé předpovědi počasí a chladnému ránu o Bílé sobotě se nesl pátý ročník Velikonočního jarmarku na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti ve svátečním duchu.
Ústí nad Labem - Doslova na dračku, tak by se dal charakterizovat zájem návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen o menu Ústeckého deníku. Po hodině a půl co restaurace otevřela, se po Kachně s červeným zelím jen zaprášilo.
Velké Karlovice - Lidé, kteří přijedou v neděli do Velkých Karlovic, prožijí v tamním muzeu Velikonoční šmigrustování. „V devět ráno ho zahájí rukodělné dílny pro děti s ukázkami zdobení kraslic,“ přiblížila Zdenka Mouleová z karlovského informačního centra. Vajíčka budou perníková, drátkovaná i vrtaná.
Třebíčsko - Jaroměřická mlékárna má za sebou úvodní období v rukou nových majitelů, od francouzské společnosti Les Fromageries BEL ji koupil český management, který pod Francouzi původně působil. V rámci možností se jí daří.
Liberec - Václav Řičář: Našim cílem je podpořit místní zemědělce a farmáře a ukázat lidem, co dovedou. Na trzích s nimi navážou kontakty a pak za nimi i pojedou na farmy
Velké Karlovice - Pestrou zábavu i dobré jídlo si mohou o velikonočním víkendu užít návštěvníci Velkých Karlovic. K vidění budou ukázky řemesel či folklórní vystoupení. Gurmáni mohou ochutnat specialitu, s níž uspěl šéfkuchař hotelu Galik Miroslav Milučký na únorové kuchařské soutěži v Dubaji, a milovníci relaxace jsou opět zváni na tradiční Saunovou noc ve Wellness Horal.
Prachatice – Výroba se v Prachaticích ještě nezastavila, přesto už má areál nového majitele. Ten jej převezme v červnu. Zatím ve městě vznikají nejrůznější řeči, o tom, co by tam mělo být. Market nechce nikdo potvrdit ani vyvrátit.
Sokolovsko - Křupavé pečivo, uzeniny, ryby, sýry, čerstvá zelenina či výborný med. To bývají lákadla farmářských trhů, kde své produkty a výpěstky prodávají regionální výrobci. Ti sázejí na originalitu a hlavně kvalitu svého sortimentu. Také letos budou moci na Sokolovsku lidem nabídnout to nejlepší, co garantuje jejich značka.
Brno - O dvanáct kilo vyšší oproti kategorii do 69,8 kilogramu je běžná hmotnost českého boxera Lukáše Konečného. Aby se vešel do lehké střední váhy, v níž se zítra utká o titul mistra světa, podstupuje sebemrskačskou kúru s názvem krabičková dieta.
Brno - O dvanáct kilo vyšší oproti kategorii do 69,8 kilogramu je běžná hmotnost českého boxera Lukáše Konečného. Aby se vešel do lehké střední váhy, v níž se zítra utká o titul mistra světa, podstupuje sebemrskačskou kúru s názvem krabičková dieta.
Velké Karlovice – Pestrou zábavu i dobré jídlo si mohou o velikonočním víkendu užít návštěvníci Velkých Karlovic. K vidění budou ukázky řemesel či folklórní vystoupení.
Šumperk – Farmářské trhy se v pátek 6. dubna opět vrátí do centra Šumperka. Své výrobky bude na Hlavní třídě nabízet přes třicet prodejců. Na pultech se možná také objeví domácí vejce.
Náchod/ Rijád - V předchozím úterním vyprávění jsem započala téma gurmánské, kterým je stravování v Saúdské Arábii. Mezi další tradiční pokrmy patří takzvaná kapsa. Jedná se o kuřecí maso s rýží, které je připraveno speciálním způsobem. Praží se na olivovém oleji a přidává se do něho kardamom a hřebíček. Jídlo je dost mastné, ale jednou se ochutnat musí.
Luhačovice – Jako polévka domikát s gratinovaným kozím sýrem, předkrm uzený telecí jazyk se zázvorovou drkotinou, trnkovou máčkou a škvarkovníkem, jako hlavní jídlo bigos se zapečeným uzeninovým zelníkem a dezert v podobě pečeného jáhelníku s domácí karamelovou zmrzlinou a višňovým želé.
Luhačovice – /FOTOGALERIE/ Jako polévka domikát s gratinovaným kozím sýrem, předkrm uzený telecí jazyk se zázvorovou drkotinou, trnkovou máčkou a škvarkovníkem, jako hlavní jídlo bigos se zapečeným uzeninovým zelníkem a dezert v podobě pečeného jáhelníku s domácí karamelovou zmrzlinou a višňovým želé.
Náchod/ Rijád - Pravidelné vyprávění fyzioterapeutky Markéty Klemmové z Náchoda, která pracuje v Saúdské Arábii.Tentokrát něco málo pro gurmány. Jak se Arabové vlastně stravují?
Hodonín – Již po sedmatřicáté se v Hodoníně konala tradiční Hodonínská zahrada, která je určená především zahrádkářům. Stromky, květiny, sazenice, ale i uzeniny, sýry či koření si zájemci opět mohli zakoupit jak v prostorách hodonínského kulturního domu, tak i před ním.
Příbramsko – Dnes můžete na několika místech na Příbramsku začít nasávat velikonoční atmosféru. V Příbrami se konají dva jarmarky, kde koupíte netradiční zboží, poslechnete si hudební program nebo zakoupíte pomlázku.
Orlickoústecko – Sazenice, vajíčka, sýry i dřevěné hračky, to nabídly první letošní farmářské trhy v Ústí nad Orlicí. Na rozdíl od loňska se už nekonaly na Kociánce, ale přímo na Mírovém náměstí, kde se pohybuje víc lidí než v klidové zóně.
Mladá Boleslav, Benátky - Farmářské trhy v Mladé Boleslavi budou mít nového provozovatele, stejného jako v Benátkách. Trhy se konají prvně už tento pátek.
Rychnovsko - Přemýšlíte, že byste přeci jen zkusili udělat něco se svou životosprávou, ale nevíte zrovna jak na to? Nevadí. Zkuste to s naším jídelníčkem, který pro vás může být inspirací a prvním krokem.
Liberec - Brambory, sazeničky, květiny, ale i domácí sýr. Taková byla nabídka prvního dne Farmářských trhů na plácku mezi nákupním centrem Forum a Domem kultury v Liberci. Trhy přitom oficiálně vedení obchodního centra otevře až ve čtvrtek 5. dubna. Včera zahájilo pár trhovců prodej na vlastní žádost, zatím neoficiálně.
Bruntál - Muzeum v Bruntále přivítá jaro již tradičním velikonočním jarmarkem. Ten se uskuteční v prostorách Zámku Bruntál a jeho zahradách v soboru 31. března od 9 do 16 hodin.
Hradec Králové – Farmářské trhy si v krajské metropoli získaly oblibu, proto se budou konat dvakrát měsíčně až do poloviny listopadu. První z nich je připraven na sobotu 7. dubna do Gayerových kasáren, kde budete mezi osmou a dvanáctou hodinou ochutnávat a nakupovat kvalitní a čerstvé potravinářské výrobky z hradeckého regionu.
České Budějovice – Přibližně stovka stánků dnes ráno (čtvrtek) zaplnila náměstí Přemysla Otakara II. Začaly totiž tradiční Jarní trhy, které budou pokračovat ještě v pátek a sobotu. Otevřou se pokaždé v 9 a potrvají do 17 hodin.
Svitavy – Zeleninu, květiny, ale i uzeniny, sýry i jiné zboží začnou za pár týdnů nabízet prodejci na trzích na náměstí. Stánky zřejmě do budoucna z historického centra Svitav zmizí. Radní by rádi zřídili městskou tržnici.
Tábor - Táborský festival vína, nejdelší festival vína a gastronomie v ČR a největší přehlídka českých a moravských vín na jihu Čech, se přehoupl do své druhé poloviny. Ta první byla nabitá akcemi vinařskými, gastronomickými i kulturními.
Tachov - „Od osmi už tu stála pěkná řádka lidí, i když jsme začátek avizovali na devátou,“ byla spokojená s návštěvností Olga Turnerová, jedna z organizátorek letošních prvních Farmářských trhů v Tachově, na tržišti v areálu bývalého podniku Rubena.
Holešov - Jarní den řemesel se v sobotu 24. března konal na 3. Základní škole v Holešově. Žáci a učitelé pozvali na její nádvoří regionální výrobce a řemeslníky, aby lidem představili svou živnost.
Tachov – „Od osmi už tu stála pěkná řádka lidí, i když jsme začátek avizovali na devátou,“ byla spokojená s návštěvností jedna z organizátorek letošních prvních Farmářských trhů v Tachově Olga Turnerová.
Rudolfov – Přespolního vítěze má víkendová soutěž o nejlepší pálenku z produkce rudolfovské zpracovny ovoce. Laická porota vybrala z deseti vzorků jako vítězný destilát slivovici Antonína Silného z Lišova.
Velké Bílovice /VINAŘI POD LUPOU/ - Velkobílovický vinař Jan Knápek vede společnost, jenž je na trhu teprve od roku 2009. Sil má zatím dost, přesto hledí do budoucnosti.