Kreativ

ŠTÍTEK: telefonní číslo

Ilustrační fotografie.

V Králově Dvoře platí poplatek až za třetího psa

Králův Dvůr - Do konce měsíce března musí majitelé psů uhradit zákonný poplatek za chovaná zvířata. V Králově Dvoře se jako v jediném městě berounského regionu tento poplatek platí až za třetího a dalšího psa. První a druhý pes je v rodinném i bytovém domě zdarma. Za třetího psa zaplatí chovatelé v rodinném domě 300 korun a v bytovce 2000 korun.

Dvousedačka jezdila na Lipně v letech 2003 až 2008.

Jak jsme žili, tentokrát na Kramolíně

Lipno nad Vltavou - Pokračuje páteční seriál Českokrumlovského deníku, v němž v tištěném vydání nahlížíme do historie našich měst, obcí, spolků a institucí v době Československa.

Výstava Pracovna republiky / Architektura Plzně 1918-1939 přibližuje, jak se Plzeň architektonicky a urbanisticky měnila v době první republiky

Galerie přidává komentované prohlídky

Plzeň – Už jen do konce února potrvá ve výstavní síni „13“ výstava Pracovna republiky. Architektura Plzně v letech 1918–1938, kterou připravila Západočeská galerie v Plzni.

Ilustrační foto.

Zaostřeno na rovné příležitosti ve vzdělávání

Hořice - Jak se liší mateřské a základní školy na Hořicku z hlediska skladby dětí a poskytovaných služeb? Domníváte se, že všechny zdejší děti a žáci mají stejné příležitosti ke vzdělávání?

Ilustrační foto.

Dráždí ničitele značka auta?

Na automobily značky Ford se zaměřil zatím neznámý ničitel, či zaměřili neznámí ničitelé. První případ, který prošetřují kopřivničtí policisté, se stal v pátek 1. února v odpoledních hodinách.

Ilustrační foto

Ve sklepě čekala na zloděje stotisícová kořist

Černošice - Stačilo několikeré zapáčení - a dosud neznámý pachatel se napakoval možná i víc, než sám původně zamýšlel. Kořistí z vloupání do sklepní kóje v Černošicích se stala dvě horská jízdní kola s karbonovým rámem v hodnotě převyšující sto tisíc korun.

DANIEL se narodil 30. ledna ve 3.31 hodin rodičům Monice a Petrovi. Vážil 3,18 kg a měřil 50 cm. Spolu se sestřičkou Barunkou mají domov v Poniklé.

OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Trutnov/Jilemnice - Svým hlasováním můžete rozhodnout o nejhezčím miminku měsíce Krkonošského deníku. Každý měsíc odměňujeme pouze jedno miminko.

Ilustrační foto

Pozor na věci v autech. Mohou se zalíbit nenechavcům

Berounsko - Ve svých vozidlech nenechávejte žádné cenné věci, varují berounští policisté. Ti se aktuálně zabývají případem, kdy se neznámý pachatel vloupal do zaparkovaného auta v Tovární ulici. To se stalo v době mezi 25. lednem od 19 hodin do 26. ledna 8.55 hodin.

Ilustrační snímek.

Krizovou linku poskytne operátor T-Mobile zdarma

Špindlerův Mlýn - Často využívaná krizová linka 1210 na Horskou službu bude od 1. února pro volající klienty telekomunikačního provozovatele T-Mobile zadarmo. Oznámili to jeho zástupci.

Spa hotel Lanterna.

Pošli zamilovaný vzkaz a vyhraj pobyt z říše snů

Potěšte svou milovanou polovičku na Valentýna exkluzivním dárkem. Soutěžte s Deníkem o pobyt pro 2 osoby na 1 noc ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích v Beskydech – v luxusním apartmá Suite Spa s vlastním krbem a vířivkou, se snídaní, večeří a neomezeným vstupem do wellness.

Tadeáš Plaček se narodil 18. ledna s mírou 44 cm a váhou 2,13 kg. Z miminka se radují rodiče Aneta Plačková a Miroslav Janata. Doma v Lomnici nad Popelkou se na Tadeáška těšil sedmnáctiměsíční bráška Vojtěch.

OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Trutnov/Jilemnice - Svým hlasováním můžete rozhodnout o nejhezčím miminku měsíce Krkonošského deníku. Každý měsíc odměňujeme pouze jedno miminko.

Policisté pátrají po svědkovi trestného činu.

Policisté pátrají po svědkovi trestného činu

Břeclavsko – Břeclavští policisté prosí o pomoc při pátrání po muži na fotografiích. „Jeho svědectví by mohlo pomoci při objasnění majetkové trestné činnosti. Pokud muže lidé poznají, popřípadě k němu mohou poskytnout jakékoli bližší informace, ať se spojí s kolegy místního obvodního oddělení,“ sdělila tamní policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Policie pátrá po Simoně Fricové, narozené 6. ledna 2003.

Pátrání po mladé dívce

Šestnáctiletá Simona Fricová má trvalé bydliště v ostravské Hrabůvce, avšak donedávna pobývala v dětském domově ve Velkých Heralticích. Opavská policie včera informovala o jejím zmizení.

Ilustrační foto.

Kvůli nedostatku krve hledá nemocnice dárce

Kvůli akutnímu nedostatku krve zveřejnilo hematologicko-transfúzní oddělení třinecké nemocnice na Sosně výzvu, ve které žádá dárce krve A+, 0+ a 0-, aby se dostavili k odběru krve v úterý 29. ledna v době od 6 do 8.30 hodin.

Momentka z maršovického útulku z doby, kdy tam KVS prováděla kontrolu.

Psí útulek v Maršovicích končí, nalezence sídla vozí do Opřetic

Benešovsko - Psí útulek v Maršovicích, kam obce a města vozily mnoho let psí nalezence, končí. Potvrzuje to strohá zpráva na jeho internetové prezentaci: „Oznamujeme, že útulek Maršovice ukončuje svoji činnost. Větší část psů je již rozmístěna, o zbývajících se jedná.“

Ilustrační foto

Na Míru řádil vandal se sprejem v ruce

Český Krumlov – Škodu za bezmála 48 tisíc korun způsobil zatím neznámý sprejer, který se rozhodl "vyzdobit" prodejnu s barvami v Urbinské ulici na krumlovském sídlišti Mír.

Ilustrační foto.

Kurs o lovecký lístek se blíží

Rokycansko – V úterý 19. února začne v sídle okresního mysliveckého spolku (Plzeňská ulice v Rokycanech) nový kurz o získání prvního loveckého lístku.

Ilustrační foto.

Pokud to půjde, zahájí provoz v pátek

Brtnice - Pokud to počasí dovolí, začne se v Brtnici od pátku lyžovat. „Pro více aktuálních informací volejte na telefonní číslo 567 571 727, případně na mobil 724 387 837," sdělila Pavla Hažmuková z brtnického informačního centra.

Zloděj se v úterý v noci v Ivančicích vloupal do pěti aut.

V noci se vloupal do pěti vozidel. Skoro nic neukradl, auta ale poškodil

Ivančice /FOTOGALERIE/ – Na pěti vozidlech se v úterý v noci v Ivančicích vyřádil dosud neznámý pachatel. Větší škodu však způsobil samotným vloupáním než krádeží. „V některých vozidlech nebylo co ukrást, v dalších vymontoval autorádio,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Ilustrační fotografie.

Pirát zmizel od nemocnice

Rokycany – Od pátečního do sobotního večera poškodil neznámý řidič stojící BMW 525 na parkovišti u rokycanské nemocnice.

Ilustrační foto.

Nejoblíbenější dětská jména? V Pardubicích Jan a Eliška

Pardubice – V loňském roce se v pardubické porodnici narodilo 1579 dětí. Nejčetnějším jménem zapisovaným loni do matriky byl Jan, rodiče tak pojmenovali 48 novorozených chlapců. Mezi dívčími jmény vede Eliška, kterých se v roce 2018 v Pardubicích narodilo 31.

Ilustrační foto

Policie řeší kauzu nakousnutých zákusků

Střední Čechy - Udělal to pachatel z hladu, z hecu – nebo spíš stálo v pozadí události pomatení mysli drogami? Odpověď na tuhle otázku zatím neznají policisté, kteří řeší noční vloupání do pekařství v Mníšku pod Brdy, k němuž došlo v noci na středu.

Ilustrační foto

Šance pro děti. V Poděbradech si mohou zahrát na hokejisty

POděbrady - V neděli 27. ledna od 10 hodin budou mít všechny děti bez rozdílu dovednosti bruslení jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je být hokejistou. HC Poděbrady ve spolupráci s Českým hokejem pořádá na zimním stadionu v Poděbradech akci v rámci Týdne hokeje.