Kreativ

ŠTÍTEK: telefonní číslo

Nová prodejna pivovaru.

Posezení v Degustovně

Strakonice - Strakonický deník a pivovar DUDÁK připravily pro účastníky podzimní části TIP Ligy posezení v Degustovně strakonického pivovaru, a to v pondělí 26. listopadu od 16 hodin.

JAKUB NoSEK se narodil 12. listopadu v 9.26 hodin rodičům Kristýně a Jakubovi. Vážil 2,48 kg. Rodina má domov ve Svobodě nad Úpou.

OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Trutnov/Jilemnice - Svým hlasováním můžete rozhodnout o nejhezčím miminku měsíce Krkonošského deníku. Každý měsíc odměňujeme pouze jedno miminko.

Domácí násilí. Ilustrační foto.

Policie obvinila dva muže z násilí na ženách

Příbram - Příbramští kriminalisté zahájili tento týden trestní stíhání dvou osob. Osmadvacetiletého muže obvinili z nebezpečného vyhrožování, výtržnictví, nebezpečného pronásledování a z pomluvy a jednačtyřicetiletého muže stíhají pro přečin vydírání a nebezpečné vyhrožování.

Ilustrační foto.

Policie hledá svědky

Předhradí - Dopravní policisté prověřují střet osobního vozidla s chodcem, ke kterému došlo 29. října před 18. hodinou na silnici 2. třídy mezi obcemi Předhradí a Lažany, konkrétně u kapličky.

Policisté žádají samotného muže na fotografii nebo občany, kteří muže poznají, aby kontaktovali telefonní číslo 974 877 522, linku 158 či nejbližší policejní služebnu.

Muž přišel o batoh s doklady i platební kartou

Mladoboleslavsko - Zatím neznámý pachatel odcizil v září tohoto roku v ulici Havlíčkova v Mladé Boleslavi sportovní batoh třiačtyřicetiletému muži. Ten tak během několika minut přišel o osobní doklady i platební kartu.

Zámek Dobříš

Na hrad lze výjimečně zajít i za tmy

Střední Čechy – Nezvyklý ruch opanuje v sobotu večer mnohé hrady i zámky. Známé památky ožijí běžně nevídaným ruchem: programy připravenými v rámci tradičního projektu Hradozámecká noc.

Ilustrační fotografie.

Radniční úředníci budou mít od pondělí jiná telefonní čísla

Třebíč - Úřednice třebíčské radnice Lenka Bednářová má ještě dnes telefonní číslo 568 805 216. V pondělí už bude na telefonu 568 896 216. Spolu s ní budou mít od pondělí 13. srpna nová telefonní čísla úředníci z několika dalších radničních odborů.

Ilustrační foto.

Hledá se dvojice žen, které obraly seniorku

Střední Čechy – Zatím policisté z Berounska vyšetřují jediný případ okradeni seniorky; tuší ale, že nebyl osamocený: obětí nejspíš bude víc. Žádají proto, aby jim zavolali na telefonní číslo obvodního oddělení ve Zdicích 974 872 730 (nebo se ozvali prostřednictvím linky linku 158) lidé, kteří zažili něco podobného následujícímu příběhu, ale věc zatím neohlásili.

Ilustrační foto

Informace o výpadcích dodávek pošlou energetici lidem přímo do kapsy

Střední Čechy – Novinku, která umožní líp se předem připravit na plánované výpadky v dodávkách elektřiny a dozvědět se více o těch neplánovaných, spouští na celém svém zásobovacím území ČEZ Distribuce. Deníku to sdělila mluvčí společnosti Soňa Holingerová. K odběratelům, kteří o to projeví zájem, se informace o odstávkách a poruchách dostanou prostřednictvím e-mailů či SMS zpráv.

Ilustrační foto

Informace o výpadcích dodávek pošlou energetici lidem přímo do kapsy

Novinku, která umožní líp se předem připravit na plánované výpadky v dodávkách elektřiny a dozvědět se více o těch neplánovaných, spouští na celém svém zásobovacím území ČEZ Distribuce. Deníku to sdělila mluvčí společnosti Soňa Holingerová. K odběratelům, kteří o to projeví zájem, se informace o odstávkách a poruchách dostanou prostřednictvím e-mailů či SMS zpráv.

Policisty hledaná osoba, která se podle kamerového záznamu pohybovala v blízkosti Velocentrály v Hostovlicích.

Zloděj se vloupal do Velocentrály v Hostovlicích

Kutnohorsko - Po totožnosti dosud neznámé osoby z fotografií kamerového záznamu pátrají čáslavští policisté. Hledaná osoba by mohla poskytnout informace k případu vloupání do obchodu Velocentrály, ke kterému došlo v Hostovlicích zřejmě v noci na úterý 27. března.

Ilustrační foto

Zloděj se vloupal do harvestoru Komatsu. Škoda je 77 tisíc korun

Dlouhá Lhota - Policisté pátrají po pachateli, který se v době od nedělní páté hodiny odpolední do pondělní šesté hodiny ranní vloupal do harvestoru značky Komatsu, odstaveného v lesním prostoru zvaném Hlíny v katastru obce Dlouhá Lhota na Táborsku.

Policisté z Odolena Vody pátrají po odcizeném přívěsu na přepravu koní.

Pomohou všímaví svědci najít ukradený přívěs?

Zdiby – Zatím se zdá, že zmizel beze stop. To je vše, co policisté z Prahy-venkov: Východ mohou říci o přívěsu na přepravu koní, který byl v noci na neděli ukraden v osadě Brnky u Zdib. Bílý přívěs v hodnotě sto tisíc korun zaparkovala majitelka na volně přístupném místě: na ulici před rodinným domem.

Odcizené a vykradené vozidlo Volkswagen Polo.

Policie hledá svědky k případu nálezu odcizeného vozidla

Kutná Hora - Případ nalezeného odcizeného vozidla vyšetřují kutnohorští policisté. Dosud neznámý pachatel ukradl zaparkované vozidlo značky Volkswagen Polo v Prachňanské ulici a následně jej zanechal odstavené v ulici Pod Valy.

Ilustrační foto

Zavřené okno nářadí před krádeží neochránilo

Hostivice – Nářadí za desítky tisíc korun změnilo držitele. Stalo se to minulý týden někdy během noci na čtvrtek poté, co se neznámý pachatel vloupal do stavební buňky v Komenského ulici ve městě Hostivice na Praze-západ.

Ilustrační foto

Na nádraží ukradl měděné propojovací kabely

Vlkaneč - V době od 15. února do 16. března došlo u vlakového nádraží ČD Vlkaneč ve směru na Havlíčkův Brod ke krádeži celkem 5 kusů měděných propojovacích kabelů o délce 420cm/ks, průřez 50 mm a 2 kusů měděných propojovacích kabelů o délce 240cm/ks, průřez 50mm. Zloděj svým jednáním způsobil škodu za více jak 16 tisíc korun.

Ilustrační snímek

Ukradl zpětné zrcátko

Kutná Hora - K vloupání do vozidla Ford Mondeo došlo zřejmě v noci na 16. března v Kutné Hoře v ulici Nádražní.

Bára je 8,5 roční fenka malého modrého gaskoňského honiče. Neviděli jste ji?

Hledá se fenka Bára, která zmizela majitelce ve Stromovce. Nabízí za ni 10 tisíc

Ve Stromovce se ztratila fenka malého modrého gaskoňského honiče Bára. Její majitelé ji hledají už dva dny. Park i okolí objeli několikrát na kole. Zavolali i do všech útulků a veterinárních klinik. Báru si podle nich pravděpodobně někdo vzal domů. Jako odměnu za její nalezení nabízejí 10 tisíc. Neviděli jste ji?

Ilustrační foto

Průhonice trápí vytrvalý sprejer. Zatím uniká

Průhonice – Po sprejerovi, který od ledna řádí v Průhonicích na Praze-západ, pátrají policisté z jesenického obvodního oddělení. Kdosi, kdo zatím uniká odhalení, po sobě zanechává podpis v podobě nápisu Smrk. Kam ho umístí, si zřejmě příliš nevybírá: na plechové dveře elektrorozvodné skříně, na přenosné stavební oplocení, na dopravní značení… 

Tento pátek v tištěném vydání Českokrumlovského deníku nahlédneme do dějin KČT START.

Jak jsme žili v Československu, tentokrát z KČT START

Český Krumlov - Tentokrát v našem pátečním seriálu, který vychází pouze v tištěném vydání Českokrumlovského deníku, nahlédneme do fotoalba z historie českokrumlovské pobočky Klubu českých turistů START. Zavzpomínáme na několik výletů, které krumlovští turisté podnikali často, rádi a v hojném počtu.

Nový baby box ve Strakonicích.

Nový babybox potřebuje vaši pomoc

Strakonice - Ve čtvrtek 15. března instaluje výrobce babyboxu Zdeněk Juřica babybox nové generace ve strakonické nemocnici. Nahradí původní zařízení z roku 2009, které už pomohlo dvěma nechtěným děťátkům.

Srazil chodce a z místa ujel.

Srazil chodce a z místa ujel

Polička – Policie se obrací na svědky nehody s prosbou o pomoc při pátrání. V pátek 9. března krátce před devátou hodinou večer přijal operátor tísňové linky 158 informaci o sraženém chodci, který leží v levém jízdním pruhu silnice III/36029 z Poličky na Střítež.

Při couvání srazila cyklistu.

Při couvání srazila cyklistu

Moravská Třebová – Policie hledá svědky, kteří viděli nebo zaznamenali nehodu, ke které došlo 15. února na křižovatce ulic Jiráskova a Sportovní v Moravské Třebové.

Bikesharing v podobě žlutých kol Ofo začal 16. října na pražském Strossmayerově náměstí.

Hlavní město zavedlo pravidla pro rozvoj systému sdílení kol

Podobně jako Vídeň, chce mít i Praha přísnější pravidla sdílení jízdních kol za poplatek, která by zamezila stížnostem občanů kvůli špatně odstaveným bicyklům. Včera přijatý dokument má předcházet problémům s koly společností, jejichž bicykly se při ukončení jízdy uzamykají přes mobilní aplikaci, a obejdou se tak bez cyklostojanů.