Kreativ

ŠTÍTEK: telefonní číslo

Deník nám fandí

Ukažte fotografii svého týmu v Berounském deníku

Berounsko – Každé pondělí v Berounském deníku vychází v rámci projektu Deník nám fandí strana s fotografiemi jednotlivých sportovních týmů.Nezáleží na tom, jakému sportu se věnujete, ani na tom, v jaké soutěži Váš tým nastupuje.

Ilustrační foto.

Také v Kroměříži musí chovatelé kvůli moru nahlásit prasata

Chovatelé domácích prasat z Kroměříže a místních částí města musí do 31. ledna na radnici ohlásit své chovy. Nařídila to Státní veterinární správa, důvodem je podobně jako v jiných částech regionu opatření kvůli nebezpečné nákaze afrického moru prasat.

Mládežnická základna HC Vlci je silná, na akci týden Týden hokeje ale další členy uvítají.

Vyzkouší si, jak chutná hokej u Vlků

Jablonec nad Nisou – Týden hokeje nabízí příležitost pozvat děti od čtyř do osmi let na zimní stadiony a ukázat jim, jaký sport je vlastně hokej. Organizátoři pro ně mají připravený zábavný program na ledě i mimo něj. A za dobré výkony nebudou chybět ani malé hokejové dárky.

Ilustrační foto.

Sokolové pořádají ples k výročí

Poděbrady – Sál poděbradské Lázeňské Kolonády a Swiss budou v sobotu 10. března plné sportovců. Koná se zde totiž k výročí 155 let založení poděbradské jednoty sokolské „Sokolský ples“. Ten začne v 19 hodin a bude jej doprovázet živá hudba.

Matyáš Zlesák se narodil Michaele Růžičkové a Miloslavu Zlesákovi 11.1. ve 20.44. Vážil 3,9 kg a měřil 50 cm.

FOTO/ANKETA: Právě jsme se narodili!

Děčínsko - I tento týden probíhá anketa Děčínského deníku O nejroztomilejší miminko týdne. Hlasovat můžete do pátku do 12:00 hodin, a to každou půlhodinu. Výsledky se dozvíte vždy v sobotu ráno, kdy na našich webových stránkách naleznete nová miminka i anketu.

Asta.

Nevíte, komu patří tito psi?

Lanškroun - Lanškrounský útulek hledá majitele několika pejsků, kteří se do útulku dostali v průběhu prosince a ledna a zatím se nepodařilo dohledat, komu patří.

Ilustrační foto.

Na telefonu jsou podvodníci

Karlovarsko - Více případů, kdy neznámý pachatel volá na telefonní čísla seniorům a pod různými záminkami od nich láká vysokou finanční hotovost, zaznamenala policie.

Ilustrační foto.

Zloděj ukradl zpětná zrcátka

Lanškroun - Škodu více než dvacet tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který v noci na úterý ukradl zpětná zrcátka z vozidla značky BMW X5.

Přihlásí se sám? Svým svědectvím může přispět k řádnému objasnění věci.

Poznáváte tohoto muže? Policisté pátrají po jeho totožnosti

Jičín - Jičínští policisté v současné době pracují na případu zatajení nálezu finanční hotovosti, ke kterému mělo dojít 23. října loňského roku po půl jedenácté dopoledne. Neznámý pachatel si měl ponechat pro svojí potřebu finanční hotovost ve výši dva tisíce korun, kterou majitelka zanechala v bankomatu v ulici Riegrova v Jičíně u jednoho z místních nákupních středisek.

Ilustrační foto.

Chtěla vystoupit a srazila cyklistu

České Budějovice - „Než otevřete dveře od auta, podívejte se, jestli za vámi nejede cyklista.“ Toto pravidlo však ne vždy ctíme. A divíme se, když pak cyklista leží na zemi.

Kotlíkové dotace. Ilustrační foto.

Zájem o kotlíkové dotace je výrazně vyšší než v první vlně

Až do dubna mohou zájemci žádat o kotlíkové dotace. Původně stanovený listopadový termín uzavření žádostí se kvůli vysokému počtu zájemců rozhodl kraj prodloužit až do jara. S vyplněním žádosti o dotaci hranickým občanům nadále pomáhá Hranická rozvojová agentura.

Masopust v Klenčí pod Čerchovem.

Kulturně – folklórní akce Masopust 2018 v Klenčí

Klenčí pod Čerchovem – Výbor pro kulturu a sport Zastupitelstva městyse Klenčí pod Čerchovem, Výbor pro rozvoj městyse Klenčí pod Čerchovem a okolí z. s. a Dodna club srdečně zvou všechny občany na kulturně – folklórní akci Masopust 2018 Klenčí.

Danielka Badiová se narodila Janě Badiové z Děčína 9. ledna ve 20.15 v děčínské porodnici. Vážila 2,88 kg.

FOTO/ANKETA: Právě jsme se narodili!

Děčínsko - I tento týden probíhá anketa Děčínského deníku O nejroztomilejší miminko týdne. Hlasovat můžete do pátku do 12:00 hodin, a to každou půlhodinu. Výsledky se dozvíte vždy v sobotu ráno, kdy na našich webových stránkách naleznete nová miminka i anketu.

Ilustrační foto

Kvůli moru musí chovatelé sepsat prasata

Africký mor prasat nadále straší. Státní veterinární správa vydala v těchto dnech mimořádná veterinární opatření k zamezení šíření nebezpečné nákazy ve Zlínském kraji.

Ilustrační foto.

Potíže se závislostmi řeší klienti v terapeutické skupině

Žďár nad Sázavou – Podporu, pomoc i pochopení při zvládání obtíží s alkoholem či jinou závislostí mohou zájemci najít v terapeutické skupině, kterou již podruhé otevírá Spektrum - centrum primární prevence ve Žďáře nad Sázavou. Skupina, v níž se obvykle sejde kolem deseti až dvanácti lidí, se začala plnit už koncem loňského roku, aktuálně v ní však zbývají ještě zhruba čtyři volná místa.

Policisté by rádi mluvili s ženou, kterou zachytila kamera u bankomatu.

Muž nechal peníze v bankomatu

Chrudim - Policisté v Chrudimi podle včerejší informace stále hledají ženu, která si mohla od bankomatu odnést cizí hotovost.

Vítání občánků. Ilustrační foto.

Občánci se budou znovu vítat v únoru

Další vítání občánků v Hlučíně se bude konat opět v únoru. Určeno je pro děti s trvalým pobytem v Hlučíně, Darkovičkách a Bobrovníkách, narozené v termínu od dubna roku 2017.

Ilustrační foto

Do restaurace nešel zloděj pro pití. Odnesl si vybavení kuchyně

Střední Čechy – Škodu nezvyklé výši – dokonce v řádu statisíců korun – způsobil vloupáním do dočasně uzavřené restaurace někdy v době od nedělního odpoledne do středečního večera zatím neznámý zloděj, po kterém pátrají policisté z Řevnic na Praze-západ. Do podniku v obci Lety nedaleko Dobřichovic se dostal poté, co rozbil skleněnou výplň plastového okna – a pak už měl pro své nekalé záměry volné působiště. Odnesl si peníze, notebook – a také velmi netradiční kořist: část vybavení kuchyně. Škoda se vyšplhala na 384 tisíc korun.

Veškerý výtěžek z bálu bude použit na záchranu zámku v Čečovicích.

Country bál pro zámek Čečovice

Staňkov – Český svaz ochránců památek vás srdečně zve na Country bál pro Čečovice, který se uskuteční již tuto sobotu 13. ledna 2018 od 19:00 hodin v Kulturním domě ve Staňkově.

Ilustrační foto.

Hyena okradla nevidomého

Františkovy Lázně – Hodně silný žaludek musela mít žena, která se neštítila okrást seniora, a ještě k tomu nevidomého.

Ilustrační snímek.

Nemocnice v Třebíči otevírá novou oční ordinaci

Třebíč - Třebíčská nemocnice otevírá novou oční ordinaci. Pacientům poskytne kompletní oční vyšetření, včetně předpisu brýlí. Otevřena bude v prostorách očního oddělení nemocnice v pavilonu U.

Ilustrační foto

V části Písku nepoteče v noci na středu voda

Písek - S přerušením dodávky pitné vody musí v době od úterní (9. ledna) 22. hodiny do středeční (10. ledna) 6. hodiny ranní počítat obyvatelé i firmy v části Písku a nedalekých obcích.

Fotografie pachatele.

Zloděj vymáhal od ženy dluh

Česká Třebová - Podvodníci mají stále stejné scénáře při okrádání seniorů. Tentokrát osvědčenou fintu použil neznámý pachatel u osmasedmdesátileté ženy v České Třebové.

Ilustrační foto.

Poplatky za odpad a za psy musejí být uhrazeny do konce března

Příbram – Vánoce, Nový rok i Tři králové jsou za námi, vánoční stromečky jsou odstrojené a začínají běžné dny nového roku. A s nimi přicházejí například kromě snahy shodit nabraná kila i každoroční občanské povinnosti, jako je například povinnost uhradit poplatek za svoz odpadu a za pejsky.

Mladý týnišťský big band.

Kam za zábavou v okolí v těchto dnech?

Rychnovsko - Pořádáte zajímavou kulturní, sportovní či společenskou akci? Přidejte ji do nové rubriky Tipy Deníku, kterou najdete na stránce: www.rychnovsky.denik.cz/tipy/pridat/. Stačí, když zde do kolonky Přidat akci připojíte facebookovou adresu vaší události.