Kreativ

ŠTÍTEK: telefonní číslo

Travesti skupina Techtle Mechtle

Travesti skupina Techtle Mechtle se do Sedlčan ráda vrací

Sedlčany - 112 je známé telefonní číslo tísňové linky. A také název pořadu, který ve čtvrtek 22. února přivezou do sedlčanského Kulturního domu Josefa Suka travesti skupina Techtle Mechtle a skupina Screamers. Scénky z policejního, hasičského a záchranářského prostředí začínají v 19.30 hodin a představení je uváděno mimo předplatné.

Ilustrační foto

Házenkáři hledají nové talenty

Kolín – Vychovali několik hráčů, kteří hráli nejvyšší soutěž, nebo v zahraničí. Jeden dokonce nastupoval v reprezentaci. A přesně na tyto časy by vedení kolínských házenkářů opět navázalo. Do svých řad hledají hráče a hráčky do žákovských kategorií a přípravek.

Policie hledá zloděje, který 1. února v odpoledních hodinách okradl obsluhu trafiky v obchodním centru Galerie Přerov.

Tento muž okradl prodavačku v Galerii Přerov. Nepoznáte ho?

Policie pátrá po muži, který 1. února okolo 14.30 hodin okradl prodavačku v trafice v obchodním centru Galerie Přerov. Pomoci by mohl také svědek, který se v době krádeže také nacházel v prostorách trafiky, do jednání neznámého pachatele nezasahoval, ale pouze přihlížel. Oba hledané zachytil kamerový systém.

V lékárně na výdeji na recept i na výdeji bez předpisu by se měl farmaceut nebo farmaceutický asistent dozvědět o všech užívaných léčivech.

Seniorům z Křižánek jezdí pro léky sociální pracovnice

Křižánky – Křižánky nabízí novou službu pro „své“ seniory. V rámci projektu vztahujícího se k sociálnímu bydlení v obci je pro starší obyvatele k dispozici sociální pracovnice, která jim například vyzvedne léky nebo je doprovodí k lékaři.

Fotbal foto ilustrační

1. FK pořádá stáž pro trenéry

Příbram – Fotbal spojuje, je název jednodenní stáže připravené klubem 1. FK Příbram, určené pro mládežnické trenéry, která se uskuteční 21. března 2018. Pokud máte zájem se zúčastnit, můžete se přihlásit na e-mailové adrese mladez@fkpribram.cz nebo na telefonním čísle 607 884 050.

Deník nám fandí

Ukažte fotografii svého týmu v Nymburském deníku

Nymbursko – Každé pondělí v Nymburském deníku vychází v rámci projektu Deník nám fandí strana s fotografiemi jednotlivých sportovních týmů.Nezáleží na tom, jakému sportu se věnujete, ani na tom, v jaké soutěži váš tým nastupuje.

Ilustrační foto.

Sokolové pořádají ples k výročí

Poděbrady – Sál poděbradské Lázeňské Kolonády a Swiss bude v sobotu 10. března plný sportovců. Koná se zde totiž k výročí 155 let založení poděbradské jednoty sokolské „Sokolský ples“. Ten začne v 19 hodin a bude jej doprovázet živá hudba.

Filípek Šembera se narodil Ivě Urbanové a Lubomíru Šemberovi z Děčína 8. února ve 12.30 v děčínské porodnici. Vážil 4 kg.

FOTO/ANKETA: Právě jsme se narodili!

Děčínsko - I tento týden probíhá anketa Děčínského deníku O nejroztomilejší miminko týdne. Hlasovat můžete do pátku do 12:00 hodin, a to každou půlhodinu. Výsledky se dozvíte vždy v sobotu ráno, kdy na našich webových stránkách naleznete nová miminka i anketu.

Ilustrační foto

Borky liga: Ještě se můžete přihlásit

Kolín – Zájemci o malou kopanou, máte šanci. V březnu se rozehraje již sedmý ročník Borky ligy. Bude se opět hrát systémem čtyři hráči v poli a jeden brankář.

Kolínští házenkáři nejsou aktivní pouze ve sportu, ale i společensky.

Házenkáři hledají nové talenty

Kolín - Vychovali několik hráčů, kteří hráli nejvyšší soutěž, nebo v zahraničí. Jeden dokonce nastupoval v reprezentaci. A přesně na tyto časy by vedení kolínských házenkářů opět navázalo. Do svých řad hledají hráče a hráčky do žákovských kategorií a přípravek.

Auto, které srazilo chodkyně.

Srazil ženy na přechodu, všichni prý měli zelenou. Policie hledá svědky události

Blanensko - Řidič přijíždějící ze směru od obce Mladkov, minulý týden ve čtvrtek kolem půl sedmé večer najel do křižovatky ulic Otakara Kubína a Nádražní, při odbočování vlevo zastavil a dával přednost protijedoucím autům. V okamžiku, kdy se mu ale rozsvítil signál šipky, se řidič rozjel a na přechodu pro chodce srazil dvě ženy.

Ilustrační foto

Naboural v nemocnici auto a ujel, hledá ho policie

Klatovy – Policisté pátrají po řidiči, který s dosud nezjištěným autem 2. února v době od 11.15 do 12 hodin v prvním patře parkovacího domu v Klatovské nemocnici narazil do levé zadní části zaparkovaného Volkswagenu Golf Plus a ujel. 

Sport Fotbal kemp Davida Lafaty

Neratovický fotbal nabízí dva kempy. Jeden i v Podkrkonoší

Mělnicko – V předchozím týdnu jsme fotbalovým příznivcům nabídli možnost využití fotbalového kempu Daniela Hnízdila pro mladé brankáře. I hráči „z pole“ ale mají šanci o prázdninách zavítat na jednu z dalších místních fotbalových škol, pro nejmenší sportovce je pořádá oddíl z Neratovic.

Ilustrační foto.

Zloděj řádil v Dráchově. Škoda je 60 tisíc

Dráchov - Policisté pátrají po zloději, který se v době od pondělní osmé hodiny večerní do čtvrteční deváté hodiny vloupal do garáže na pozemku jednoho z domů v obci Dráchov na Soběslavsku.

Zabavený saxofon.

VIDEO: Z muže se saxofonem se vyklubal zloděj akrobat

Pražští policisté řešili minulé úterý kuriózní případ krádeže. Na jedné z žižkovských ulic narazili na patnáctkrát trestaného recidivistu, který si vykračoval se saxofonem v ruce. Když ho policisté kontrolovali, dozvěděli se od něj, že se muž rozhodl stát muzikantem a saxofon koupil na burze. Všechno bylo ale trochu jinak, než jak líčil recidivista. V úterý o případu informovali na svých stránkách pražští policisté. 

Ztracená fenka Pú.

Pomozte. Plachá fenka utekla z útulku

Opřetice/Benešov - Fenka jménem Pú se ztratila. Utekla při venčení v neděli 4. února. Naposledy byla viděna u benzínové pumpy v Benešově směrem na Vlašim v pondělí 5. února ráno. Jelikož je velice plachá, nelze ji snadno chytit. Nynějším domovem fenky je opřetický útulek. V minulosti patřila mezi několik psů z týnecké kauzy.

Ilustrační foto.

U hudebního klubu napadli čtyřiatřicetiletou ženu

Kutná Hora - Kriminalisté z Kutnohorska prověřují případ trestného činu ublížení na zdraví, ke kterému mělo dojít 17. listopadu 2017 kolem půl třetí ráno v ulici Vítězná v Kutné Hoře. "V blízkosti vchodu do hudebního klubu zde došlo k fyzickému napadení mezi přítomnými osobami," uvedla policejní mluvčí Vendulka Marečková.

Ilustrační foto.

Poškrábal celkem tři vozidla

Hlučínští policisté se v současnosti zabývají případem, který se před nedávnem stal na parkovišti u vlakového nádraží v Dolním Benešově.

Budova Městského úřadu v Prachaticích na Velkém náměstí.

Prachatičtí chtějí zmapovat chodby pod městem

Prachatice - To, že jsou pod městem Prachatice, podzemní chodby, se vypráví ve městě léta. Zatím ale nikdo s jistotou neřekl, jestli opravdu vchod do podzemí v Parkáně je spojený chodbou až na Skalku.

Eliška Králíková se narodila Petře Králíkové z Děčína 30. ledna ve 3.12 v děčínské porodnici. Vážila 2,82 kg.

FOTO/ANKETA: Právě jsme se narodili!

Děčínsko - I tento týden probíhá anketa Děčínského deníku O nejroztomilejší miminko týdne. Hlasovat můžete do pátku do 12:00 hodin, a to každou půlhodinu. Výsledky se dozvíte vždy v sobotu ráno, kdy na našich webových stránkách naleznete nová miminka i anketu.

Ilustrační foto.

Vstupenky na derby budou v předprodeji

Benešov – Hokejový svátek v krajské lize se blíží. Derby Podblanicka mezi benešovskými Lvy a vlašimskými Rytíři se odehraje v sobotu 17. února od 17 hodin. Domácí jsou si vědomi velkého zájmu fanoušků, tak už o sobotním zápase (3. února) s Královým Dvorem spustí předprodej vstupenek ve stánku se suvenýry klubu.

Ilustrační foto.

Hledají zloděje elektrokola

Dolní Čermná - Oči pro pláč zbyly majiteli elektrokola, které si v pondělí uzamkl v blízkosti úřadu městyse Dolní Čermná. Neznámý nenechavec využil příležitosti a elektrokolo ukradl. Policisté po něm pátrají.

Dlouhosrstý standardní jezevčík Dyr je hnědé - mahagonové barvy. Hůře slyší. K lidem byl vždy přátelský, nyní je ale bázlivý a vystresovaný.

Jezevčíka Dyra vídají ve Žďáře, cestu domů ale zatím nenašel

Žďár nad Sázavou – Už je to více než měsíc, co se u Vepřové na Žďársku ztratil dlouhosrstý jezevčík Dyr. Psovi se následně podařilo doputovat až do Žďáru nad Sázavou – viděn byl postupně na několika místech ve městě i v jeho okolí. Například u rybníku Konvent, v areálu zámku či poblíž kostela na Zelené hoře.

Ilustrační foto

Zloděj kutil? Zmizela dvoumetráková pila a další nářadí

Králíky - Zloději ukradnou cokoliv, i kdyby to mělo vážit dva metráky a bylo to ukotvené k podlaze. O tom se přesvědčil majitel firmy na Králicku, který před pár dny přišel o pásovou pilu o váze dvě stě kilogramů, která byla navíc přišroubovaná k dřevěné podlaze.

Místo nehody, kde se autobus střetl s dítětem.

Autobus srazil dítě. Viděli jste to?

Žamberk - Policisté už týden hledají svědky nehody, která se stala na autobusovém nádraží v Žamberku. Řidič autobusu tu srazil dítě. K nehodě došlo minulé úterý 23. ledna krátce před půl třetí odpoledne.

Modrá zóna. Ilustrační foto.

Nepoužité parkovací lístky bude možné vrátit do konce dubna

Hlavní město Praha vychází vstříc požadavkům řidičů a umožní vrácení nepoužitých stíracích parkovacích lístků do „starých“ modrých zón. Provoz modrých zón končí od 1. února, kdy zbylé městské části přecházejí na systém takzvaných nových zón placeného stání. Žádosti o vracení peněz bude možné podávat od 1. února do 30. dubna ve Škodově paláci.

Břetislav Oliva.

Loutkářské okénko: Nová sezona začíná v sobotu

Pardubický kraj, Chrudim - Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi oslaví letos již 46 let svého fungování. Do nové sezony vstupujeme v sobotu 27. ledna 2018 po pauze, která byla letos znatelně kratší než v uplynulých letech.

Matěj Schod se narodil Soně Schodové z Rumburku 15. ledna v 11.22. Měřil 46 cm a vážil 2,78 kg.

FOTO/ANKETA: Právě jsme se narodili!

Děčínsko - I tento týden probíhá anketa Děčínského deníku O nejroztomilejší miminko týdne. Hlasovat můžete do pátku do 12:00 hodin, a to každou půlhodinu. Výsledky se dozvíte vždy v sobotu ráno, kdy na našich webových stránkách naleznete nová miminka i anketu.