Kreativ

ŠTÍTEK: televize

Ilustrační snímek

Ruská televize se vrací k zábavě. Začala vysílat pořad o partnerkách vězňů

Na ruském televizním kanálu Ju se začala vysílat reality show o ženách udržujících partnerské vztahy s muži, kteří si odpykávají tresty ve vězeňských zařízeních. První díl pořadu s názvem Žduli (Čekalky) televize odvysílala už v březnu minulého roku, potom ale vysílání přerušila, pravděpodobně v souvislosti s válkou na Ukrajině, uvedl zpravodajský portál Meduza.

Martin Zaťovič na MS 2015 v Praze

Zaťovič vzpomíná na Nagano: Výměny kartiček a třída u televize

Hokejová Základní škola Želatovská v Přerově v ty dny byla ještě o něco „hokejovější“ než obvykle. Čtvrtfinále se Spojenými státy a semifinále s Kanadou zastavily ráno během pracovních dnů dění po celé republice, otevírala (nebo nezavírala) restaurační zařízení a třeba ve školách se neučilo. Všichni sledovali postup českého týmu „Turnajem století“ až do finále.

Martin Zaťovič na MS 2015 v Praze

Zaťovič vzpomíná na Nagano: Výměny kartiček a třída u televize

Hokejová Základní škola Želatovská v Přerově v ty dny byla ještě o něco „hokejovější“ než obvykle. Čtvrtfinále se Spojenými státy a semifinále s Kanadou zastavily ráno během pracovních dnů dění po celé republice, otevírala (nebo nezavírala) restaurační zařízení a třeba ve školách se neučilo. Všichni sledovali postup českého týmu „Turnajem století“ až do finále.

Panna Marie Čáslavská v děkanském kostele sv. Petra a Pavla v Čáslavi.

Tichý hlas pod věží. Televize Noe odvysílala filmovou báseň o Čáslavské madoně

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Film o Panně Marii Čáslavské mohla veřejnost zhlédnout v minulých dnech v televizi Noe. Není divu, že na film, který měl v Čáslavi předpremiéru na konci roku 2022, se těšilo nejen čáslavské publikum. Vždyť město Čáslav je Panně Marii zasvěceno! Další repríza bude na programu televize Noe v pátek 3. března od 23.40 hodin.

Josef Zíma dlouhověkost  podle svých slov 'pobral' po dědečkovi, který se dožil čtyřiadevadesáti let.

Jsem tady přes čas, směje se Josef Zíma. Sílu k životu mu dává rodina a publikum

„Já nevím, co tady ještě dělám. Já už tady bejt nemám,“ smál se herec a zpěvák Josef Zíma v rozhovoru pro videocast Deník s nadhledem. Oblíbený umělec loni oslavil devadesátku, ale své fanoušky stále baví zpěvem a hereckým uměním. Moderátorovi talkshow Romanu Štěpánkovi prozradil, komu vděčí za to, že je na světě stále rád. Tedy fanouškům a rodině. 

Bagr odstraňuje trosky zničené budovy po zemětřesení v tureckém Kahramanmarasu, 13. února 2023

Pátrání se v Turecku a Sýrii blíží ke konci. Záchranáři ale stále nalézají živé

Z trosek po zemětřesení, které 6. února zasáhlo jihovýchod Turecka a severozápad Sýrie, se za osm dní v Turecku podařilo vyprostit přes 8000 živých. Podle agentury Anadolu to řekl turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, který zároveň poděkoval všem zemím za pomoc i vyslání záchranných týmů. Těm se i dnes, devátý den od zemětřesení, podařilo z trosek zachránit tři živé, z toho poslední osobu, mladou ženu, 203 hodin od otřesů, uvedla turecká televize TRT.

Jakub Filip patří mezi další tenisové talenty Česka. Momentálně coby královédvorský odchovanec hájí barvy pražské Sparty.

Premiéra jako hrom. Východočech Filip na úvod Australian Open naděloval kanára

Královédvorský tenisový klub se dme pýchou. Nejen, že jeho odchovanec Jakub Filip před časem zazářil na Pardubické juniorce, teď navíc reprezentuje Českou republiku na juniorském Australian Open. A co víc, sedmnáctiletý tenisový talent do turnaje vstoupil vítězně, když ve dvou setech přehrál Korejce Woohyuka Changa 6:0, 6:2.

Petra a její Tomáš nenechali diváka usnout.

Výměna manželek odstartovala další řadu pořádnou porcí žárlivosti a hádek

Televize Nova rozjela šestnáctou řadu Výměny manželek. Jeden z nejúspěšnějších projektů této stanice hodlá opět přitáhnout k obrazovkám v hlavním vysílacím čase přes milion diváků. Už první díl v polovině ledna tasil spolehlivé divácké magnety: hysterickou žárlivost, slzy, špinavá zákoutí a velký konflikt. Obvyklých deset dní natáčení tentokrát skončilo nečekaně brzy. 

Z mobilu se stal univerzální ovladač pro všechno, včetně moderní domácnosti. Zvládne klimatizaci, domácí spotřebiče, ale taky přepínání pořadů v televizi.

Chytré spotřebiče: Vysavač pozná, co má uklidit, a zásuvka ví, kdy se vypnout

Uvědomujete si, jak mocný nástroj nosíte v kapse? Ano, řeč je o vašem chytrém telefonu, jehož výkon je dnes tak velký a možnosti tak široké, že s ním můžete dělat prakticky cokoli. Z mobilu se stal univerzální ovladač pro všechno, včetně moderní domácnosti. Zvládne klimatizaci, domácí spotřebiče, ale taky přepínání pořadů v televizi. Dokonce si můžete vybrat konkrétní film nebo epizodu seriálu, na který se chcete dívat.

Ilustrační foto

Sousedi se báli o ženu v Jílovém. Seniorka doma v pořádku koukala na televizi

Dobrovolní hasiči z Jílového vyjeli v sobotu 14. ledna odpoledne na žádost městské policie k otevření bytu v panelovém domě v Teplické ulici. Podle oznámení sousedů bylo podezření, že může být v bytě seniorka v ohrožení života. V bytě byla slyšet puštěná televize a na bouchání, zvonění a ani volání nikdo nereagoval.

Fotbalový šoumen Petr Švancara hraje fotbal za Střelice.

Švancara bojuje o pohádkovou výhru v soutěži Survivor. Bojí se pavouků a komárů

Znají ho nejen fotbaloví fanoušci napříč Českou republikou. Po kariéře profesionálního fotbalisty se brněnský patriot Petr Švancara prosadil také jako moderátor a známý glosátor veškerého dění. Jenže teď před ním stojí asi nejtěžší životní výzva. Odcestoval totiž do Dominikánské republiky, kde se zúčastní populární reality show Survivor.

Dominik Hašek

Kolik musí ještě umřít lidí, abyste přestali? Hašek ostře pálí do televize Nova

Bojoval za neúčast ruských hokejistů na zápasech NHL v Praze, před nedávnem zase vyzval v otevřeném dopise několik sportovních federací a organizací k zákazu ruským sportovcům startovat v rámci svých soutěží. Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek je však neoblomný. Tentokrát si vzal na pranýř televizi Nova, do které se tvrdě pustil na sociálních sítích.

Z natáčení filmu Zátopek (Václav Neužil a Martha Issová na fotbalovém stadionu za Lužánkami)

Emil Zátopek slavil i v televizi. Za úspěch může Neužil a trenér z Opavy

Emil Zátopek. Fenomén. O slavném běžci, který proslavil českou (československou) atletiku, se znovu mluví na všech možných adresách. Stačila maličkost: televizní film. Po skvělých číslech návštěvnosti v kinech se celovečernímu snímku dařilo také v novoročním vysílání České televize. A velký podíl na celém úspěchu má "takřka neznámý" trenér Jan Pernica. Dnes žije v Praze, ale vyrostl v Opavě, studoval v Ostravě a působil v oddílech Slezan Opava, Vítkovice, USK Praha a ASK Slavia Praha.

Z natáčení filmu Zátopek (Václav Neužil a Martha Issová na fotbalovém stadionu za Lužánkami)

Emil Zátopek slavil i v televizi. Za úspěch může Neužil a neznámý trenér

Emil Zátopek. Fenomén. O slavném běžci, který proslavil českou (československou) atletiku, se znovu mluví na všech možných adresách. Stačila maličkost: televizní film. Po skvělých číslech návštěvnosti v kinech se celovečernímu snímku dařilo také v novoročním vysílání České televize. A velký podíl na celém úspěchu má takřka neznámý trenér. 

Donald Tusk, vůdce největší polské opoziční strany Občanská platforma

Vůdce polské opozice, expremiér Tusk dostal ochranu. Hrozí mu atentát

Vůdce polské opozice, bývalý premiér a šéf Evropské rady Donald Tusk dostal od státu přidělenou ochranu, protože mu podle policie hrozí nebezpečí. Oznámila to dnes polská média a informaci potvrdila Tuskova politická strana, Občanská platforma (PO). „Policie mi sdělila, že nebezpečí atentátu je reálné jako nikdy dříve,“ vysvětlil později sám politik.

Sněhová bouře ve městě Amherst v americkém státě New York, 24. prosince 2022

Severní Ameriku stále sužuje sněhová bouře. Zemřelo 28 lidí, míní některá média

Více než milionu Američanů a Kanaďanů hrozí, že stráví Boží hod vánoční bez dodávek elektřiny v důsledku silné sněhové bouře, která nadále sužuje rozsáhlé oblasti Severní Ameriky. V souvislosti s vichrem, sněžením a extrémními mrazy již podle agentury AP zahynulo ve Spojených státech nejméně 18 lidí, televize CNN se zmiňuje o 22 a televize Sky News dokonce o 28 obětech.

Pernštejn. Ilustrační foto.

Vánoční pohádky točené na jižní Moravě: Šafránková velebila sůl na Pernštejně

/VYSÍLÁNÍ V TV/ Pelíšky, Z pekla štěstí nebo Anděl Páně. To jsou bezesporu vánoční klasiky, které na vánočních obrazovkách nemohou chybět. Mezi obsáhlou přehlídkou svátečních snímků lze nicméně najít také pohádkové počiny, pro jejichž natáčení se režiséři rozhodli využít některá jihomoravská místa. Deník Rovnost proto přináší přehled vánočních pohádek natočených na jižní Moravě, na které se diváci o svátcích podívají.

Blíží se konec roku a s ním spojené hlučné silvestrovské oslavy. Petardy, rachejtle a dělobuchy děsí nejen volně žijící zvířata, ale také domácí mazlíčky

Silvestrovská zábava mazlíčky děsí. Pomůže televize nebo tričko

Blíží se konec roku a s ním spojené hlučné silvestrovské oslavy. Petardy, rachejtle a dělobuchy děsí nejen volně žijící zvířata, ale také domácí mazlíčky. Třeba psi mají několikanásobně citlivější sluch než lidé a slyší i zvuky, o kterých lidé nemají ani ponětí.

Bývalý ligový fotbalista, brněnský srdcař, bavič a dnes také televizní expert Petr Švancara

Po zápase Kataru jsem šel raději věšet vánoční výzdoby, vypráví šoumen Švancara

/ROZHOVOR/ Dříve by si při sledování světového šampionátu nejspíše otevřel láhev s pivem. Ta na jeho stole nesmí chybět ani tentokrát, nicméně z pozice fotbalového experta pozoruje aktuální dění v Kataru mnohem intenzivněji. V kanceláři, při jízdě autem i doma u televize. „Často je ve hře VAR, takže se snažím koukat na to, jak se sporné situace řeší na mezinárodní úrovni,“ prozradil v rozhovoru pro Deník bývalý ligový útočník Petr Švancara. 

Natáčení pořadu Rady ptáka Loskutáka v hornickém domku.

Hornické Vánoce na obrazovce: muzeum ukáže, co lze zažít v prosinci

Vánoční zvyky z regionu a tradiční rukodělné činnosti představí Hornické muzeum Příbram nejen vlastním návštěvníkům, ale přiblíží je i zájemcům z celé republiky. Stane se tak v sobotu 26. listopadu, kdy televize Nova odvysílá pořad Rady ptáka Loskutáka: tradiční doporučení, inspiraci a nápady pro zahrádkáře, kutily i chovatele. Záběry natočené v hornickém domku v Příbrami budou k vidění od 13.50, sdělila Deníku programová pracovnice muzea Stanislava Moravcová.

Erling Haaland je jednou ze špičkových hvězd, které se na světový šampionát v Kataru nepodívají.

Na Katar zapomeňte, hvězdy. O svátek fotbalu přijde hned několik špičkových jmen

Dlouho očekávané mistrovství světa v Kataru bylo v neděli odpoledne oficiálně zahájeno. Na Blízkém východě už se den za dnem budou promenádovat ty největší fotbalové hvězdy současnosti, některé z nich však přeci jen stráví vrchol kalendářního roku v pohodlí domova u televizních obrazovek. Která esa nakonec nedotáhla své národy na netradiční setkání fotbalové smetánky?

Meteoroložka Taťana Míková.

Taťána Míková: Úspěch předpovědi závisí i na tom, zda se podle ní lidé řídí

Taťána Míková je jednou z nejznámějších tváří české meteorologie. Na televizní obrazovce nám slibuje oblohu bez mráčku, nebo nás naopak varuje před slotou už od roku 1990. Stojí v čele redakce počasí České televize, je autorkou řady vědeckých publikací a článků zabývajících se klimatologií a meteorologií a je zcela jasné, že její práce je i jejím koníčkem. V rozhovoru pro Deník se zamýšlí nejen nad tím, jak se změnil způsob předpovídání počasí, ale i nad nedávným tvrdým zákrokem maďarské vlády proti tamějším meteorologům.

Scenáristka a režisérka Marie Poledňáková

Zemřela Marie Poledňáková, autorka filmového hitu S tebou mě baví svět

Ve věku 81 let v úterý zemřela filmová scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka slavných komedií s Tomášem Holým nebo filmu S tebou mě baví svět. ČTK to s odkazem na rodinu řekl filmový producent Jan Bradáč. Režisérka původem ze Strakonic podle něj odešla v klidu, uprostřed rodinného kruhu. Informace o místě, čase a způsobu rozloučení s Marií Poledňákovou budou včas zveřejněny, doplnil Bradáč.

Děčínští basketbalisté zvládli televizní duel na půdě pražského USK.

FOTO: Tenhle zápas byl zaslouženě v televizi, řekl kouč Grepl

Sedmé vítězství Válečníků v letošní sezoně se rodilo velmi těžce. Děčínští basketbalisté ho urvali na palubovce USK Praha. O výhře 70:67 rozhodl v samotném závěru Ty Nichols, který trefil dvě trojky. Paradoxem je, že do té doby Děčín netrefil ani jeden pokus za tři body.

Martin Komárek

Boj o Kavčí hory

Vládní poslanci jsou možná zčásti vedeni bohulibými úmysly. Touha zvýšit svůj vliv na ČT jim srší z očí.

Součástí lůžkového chirurgického oddělení jsou nadstandardní pokoje

Češi jsou ochotni připlatit si za pokoj v nemocnici. Za léčbu nikoli

Když byla Ema Hlávková (jméno na její žádost redakce změnila) před pár lety na dvou gynekologických operacích v jedné z pražských nemocnic, požádala o jednolůžkový pokoj. Chtěla mít klid a dívat se na televizi. „Při první hospitalizaci bylo zrovna mistrovství světa ve fotbale. A příjemnější je zabývat se jím, než přemítat o svém zdravotním stavu,“ řekla Deníku.