Kreativ

ŠTÍTEK: televize

Fotografie z požáru v Severochemě.

Padla obžaloba v případu požáru Severochemy. Muži hrozí až osm let vězení

Liberec – Požár Severochemy míří k soudu. Státní zastupitelství podalo obžalobu k Okresnímu soudu Liberec na bývalého pracovníka chemičky, kterého letos v březnu obvinila policie. Ve čtvrtek večer to uvedla televize Nova, které tuto informaci potvrdili mluvčí libereckého státního zastupitelství Lukáš Paldura a Okresního soudu v Liberci Přemysl Pechlát. Muži je obžalován z obecného ohrožení a hrozí mu až osm let ve vězení. Hlavní líčení by mělo začít v půlce září.

Ilustrační foto

Zloděje přistihli v Holasicích s televizí v rukou

Holasice, Židlochovice – Smůlu měl osmadvacetiletý zloděj v neděli večer v Holasicích na Brněnsku. „Hlídka na něj narazila zrovna ve chvíli, když z tamního sběrného dvora odnesl po překonání plotu stařičký televizor a možná ještě starší DVD přehrávač,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.  

Kaley Cuoco (Penny), Jim Parsons (Sheldon) a Johnny Galecki (Leonard) v seriálu Teorie velkého třesku

Sheldon, Penny a Leonard se loučí. Seriál Teorie velkého třesku je u konce

Speciální, 60minutovou epizodou číslo 279 se dnes večer místního času (po půlnoci SELČ) s diváky americké televize CBS rozloučí úspěšný seriál Teorie velkého třesku. Pořad o čtveřici "vědátorů", který v minulém desetiletí vzkřísil tradiční formát amerických komediálních seriálů, končí po téměř 12 letech. Během prvních sérií si postupně vybudoval značnou popularitu a miliony příznivců si drží až do posledních dílů.

59. ZLÍN FILM FESTIVAL 2019 - Mezinárodní festival pro děti a mládežtisková konference Markéta Pášmová  (vlevo) Čestmír Vančura  prezident (vpravo)

Filmový festival potěší i malé obyvatele Otrokovic

Děti v Otrokovicích se také mohou těšit na filmy, které budou promítány v BESEDĚ v rámci 59. ročníku Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež ZLÍN FILM FESTIVAL. Ten se uskuteční ve dnech 24. 5. až 1. 6. 2019.

Nově objevená místnost v Neronově paláci

Mýtická krása. Palác císaře Nerona ukrýval stovky let tajemnou místnost

Monumentální palácový komplex Domus Aurea (Zlatý dům), který nechal po velkém požáru Říma (68 n. l.) vybudovat císař Nero, skrýval stovky let tajemství. Během restauračních prací narazili archeologové na tajnou podzemní místnost, jejíž stěny byly bohatě vyzdobeny freskami mytických bytostí. Informoval o tom server americké televize CNN.

Noc literatury v Loosových interiérech v Plzni - četl Jakub Železný

Moderátor televize Jakub Železný četl

Plzeň - Moderátor České televize Jakub Železný se včera zúčastnil projektu Noc literatury, který v Plzni již po čtvrté zorganizovala Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje.

Ilustrační foto

Nové televizní vysílání. Milion diváků ještě není připraven

Tři hodiny a 23 minut denně. Takovou dobu nyní v průměru tráví Češi před televizní obrazovkou. Průzkum, který pro ministerstvo průmyslu a obchodu provedla agentura Nielsen Admosphere (NA), dokazuje, že Češi zůstávají národem televizních maniaků. A většina z nich, 60 procent, sleduje televizi klasicky. Tedy pozemním vysíláním pomocí antény na střeše.

Hráči Brno Alligators (v zeleném) se chystají na další duel Paddock ligy amerického fotbalu.

Sígrs míří k dalšímu duelu do Prahy, Alligators do televize s Vysočinou

Brno – Aligátoři po třech zápasech Paddock ligy amerického fotbalu stále čekají na svoji první výhru. Teď vyráží na hřiště Vysočiny Gladiators, která naopak vyhrála oba své duely. Obrana brněnského týmu se musí mít na pozoru. Útok Gladiators v obou svých zápasech nasázel víc než padesát bodů.

Ilustrační foto

Nové TV vysílání. Milion diváků není připraven

Tři hodiny a 23 minut denně. Takovou dobu nyní v průměru tráví Češi před televizní obrazovkou. Průzkum, který pro ministerstvo průmyslu a obchodu provedla agentura Nielsen Admosphere (NA), dokazuje, že Češi zůstávají národem televizních maniaků. A většina z nich, 60 procent, sleduje televizi klasicky. Tedy pozemním vysíláním pomocí antény na střeše.

Fotbalové utkání mezi Prague Raptors a Prosexem.

Rekordní debakl? Už ne. Raptory znervóznila televize

/FOTOGALERIE/ Měla to být opravdová show. Jakési fotbalové vraždění neviňátek. Přijela televize, čekala se divočina a hlavně spousta gólů… Ale podzimní taškařice se neopakovala. Na první pohled naprosto bezvýznamný duel nejnižší úrovně mezi Prague Raptors a Prosexem skončil 3:0.

Zápas 29. kola FORTUNA:LIGY 1. FK Příbram - FC Viktoria Plzeň 1:1.

Zápas kariéry! Na Hubníka jsem dosud koukal jen v televizi, přiznal Polidar

/ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Poprvé v kariéře nastoupil do utkání FORTUNA:LIGY v základní sestavě a hned proti jednomu z nejlepších mužstev české fotbalové scény – Viktorii Plzeň. Devatenáctiletý Matěj Polidar svým výkonem rozhodně nezklamal, ba právě naopak. Nezalekl se ani těch největších plzeňských jmen a ukázal, že v něm dřímá velký potenciál, který pokud se mu podaří rozvinout, mohl by to v budoucnu dotáhnout z Příbrami hodně daleko.

Zápas 29. kola FORTUNA:LIGY 1. FK Příbram - FC Viktoria Plzeň 1:1.

Zápas kariéry! Na Hubníka jsem dosud koukal jen v televizi, přiznal Polidar

Příbram /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Poprvé v kariéře nastoupil do utkání FORTUNA:LIGY v základní sestavě a hned proti jednomu z nejlepších mužstev české fotbalové scény – Viktorii Plzeň. Devatenáctiletý Matěj Polidar svým výkonem rozhodně nezklamal, ba právě naopak. Nezalekl se ani těch největších plzeňských jmen a ukázal, že v něm dřímá velký potenciál, který pokud se mu podaří rozvinout, mohl by to v budoucnu dotáhnout z Příbrami hodně daleko.

Situaci napjatě sledují zaměstnanci hotelu The Wind Castle ve městě Nuwara Eliya, kde je ubytována i editorka Deníku Ivana Zábranská

Srí Lanka po útoku teroristů: Místo hor sledujeme televizi, obětí přibývá

Stojím sama v zahradě našeho hotelu a dívám se, jak se v údolí válí mlha. Přichází soumrak a z dálky se ozývá volání muezzina, který svolává k motlitbám. Hned nedaleko jeho mešity stojí budhistický chrám, tam zase mířily zástupy věřících dnes ráno. Jsem v Nuwara Eliya, městě čaje v centrální provincii Srí Lanky.

Český premiér Andrej Babiš

V Německu mě nemají rádi, protože bojuji proti migraci, hájí se Babiš

Český premiér Andrej Babiš vydělává peníze politikou a nechal změnit pravidla týkající se evropských fondů tak, aby z toho těžil Agrofert, tvrdí reportážní a investigativní pořad německé veřejnoprávní televize ZDF - ZDFzoom. O kauze Čapí hnízdo, kvůli níž policie navrhla Babiše obžalovat, hovoří jako o podvodu. Podle Babiše nemá reportáž německé televize nic společného se seriózní novinařinou, ale jde o aktivitu německých médií proti státům visegrádské čtyřky. 

Fináloe házené startuje dnes v Ivančicích.

Finále házenkářek bude v televizi

Havlíčkův Brod – Bude to velký svátek házené. V Ivančicích se dnes rozjede finále Sportovní ligy středních škol. Dvoudenní akce, která přinese nejenom radost, branky a vítězství, ale také dramatické zápasy, napínavé souboje a spoustu emocí.