Kreativ

ŠTÍTEK: televize

Luděk Munzar.

Zemřel herec Luděk Munzar, bylo mu 85 let

Ve věku 85 let zemřel herec Luděk Munzar, dlouholetý člen činohry Národního divadla. Hrál i v mnoha filmech. ČTK to řekl mluvčí Národního divadla Tomáš Stanek. 

Americký prezident Donald Trump

Trump přistoupil na dohodu. Dočasně obnoví financování úřadů

Americký prezident Donald Trump oznámil, že souhlasí s návrhem uvolnit vládní finance na dobu několika týdnů, aby státní zaměstnanci dostali plat a úřady mohly normálně pracovat. Prezident chce mezitím debatovat o posílení ochrany hranic s Mexikem. Dohodu v noci schválily obě komory parlamentu a prezidentův podpis ochromení úřadů nejméně na tři týdny ukončil.

Starostu Gdaňsku Pavla Adamowicze pobodal útočník

Vrah gdaňského starosty byl extremista a úřady to věděly, tvrdí polská média

Polská vězeňská služba i policie věděly o tom, že Stefan W.  podezřelý z vraždy gdaňského starosty Pawla Adamowicze zastává extremistické názory. Ve svém vysílání to uvedla soukromá zpravodajská televize TVN 24. Civilní kontrarozvědka (ABW), která má mimo jiné starosti dohled nad extremisty, však varování před Stefanem W. údajně neobdržela.

Tipy pro umístění televize, aby příliš nerušila

V dnešní době jsme doslova obklopeni elektronikou. Nezřídka vejdete do domácnosti, kde mají dvě až tři televize: jednu obrovskou v obýváku, menší v ložnici a pak ještě malou třeba v kuchyni nebo v dětském pokoji. Přesto se na ně skoro nikdo nedívá, protože je každý člen rodiny přilepen ke svému telefonu nebo tabletu.

V jedovnických Chaloupkách se odehrál tarokový turnaj.

V jedovnických Chaloupkách šustily karty. A padaly hlášky

Jedovnice /FOTOGALERIE, VIDEO/ - V neděli po poledni je v jedovnické hospodě V Chaloupkách pohoda. Mezi štamgasty cinkají půllitry, někdo si dává pozdní oběd. V televizi na stěně běží přenos z cyklokrosu. „Ať ti jde karta,“ zdraví pivaři nově příchozího, který míří do sousedního sálu.

Ples města Český Krumlov se těší velké oblibě. I ten letošní se skvěle vyvedl. Návštěvníci se výborně bavili.

Reprezentativní ples Českého Krumlova

Český Krumlov /VIDEO/ - Pátý reprezentativní ples města Český Krumlov nezklamal. O tom, že se těší veliké oblibě, svědčí fakt, že vstupenky na něho byly - podle slov starosty Dalibora Cardy - vyprodány během sedmi minut.

Ester Ledecká

Ledecká byla v super-G šestnáctá, Vonnová naznačila konec kariéry

Ester Ledecká skončila šestnáctá v superobřím slalomu lyžařek v Cortině d'Ampezzo a zaznamenala druhý nejlepší výsledek v disciplíně ve Světovém poháru. Pojedenácté v sezoně vyhrála Mikaela Shiffrinová, další hvězdná Američanka Lindsey Vonnová závod nedokončila a kvůli zdravotním problémům naznačila konec kariéry.  

Nový prezident Kolumbie Iván Duque

Zatkněte povstalecké vůdce, vyzvala Kolumbie Kubu. Ta se odvolává na závazky

Kolumbijský prezident Iván Duque vyzval Kubu, aby zatkla desítku velitelů povstalecké organizace Vojsko národního osvobození (ELN). Právě povstalcům připisuje Kolumbie odpovědnost za čtvrteční teroristický útok na policejní akademii, při kterém zemřelo 21 osob. Kuba Kolubii znovu vyjádřila svou soustrast a uvedla, že se bude řídit závazky přijatými ještě před nynějším incidentem. 

Vratislav Mynář

O schůzce s kancléřem Mynářem nic nevím, vyvrací ústavní soudce Filip

Ústavní soudce Jan Filip neví nic o údajně plánované schůzce s hradním kancléřem Vratislavem Mynářem, kterou ve čtvrtek zmínil v televizi Barrandov prezident Miloš Zeman. Filip je soudcem zpravodajem v řízení o prezidentově návrhu na zrušení části zákona o střetu zájmů, takzvaného lex Babiš.

Martin Komárek

Glosa Martina Komárka: Hrad Jaromíra Soukupa

Majitel televize Barrandov a nejvýkonnější moderátor na světě Jaromír Soukup se vrhá do politiky. Jeden by řekl, že takový geniální talent se tím zahazuje, jenže tomu tak není. Soukup je sice možná výstřední, smysl pro marketink a úpornost mu lze upřít jen těžko. Mohl by ho varovat příklad kdysi slavného televizního ředitele Železného.

Prezident Miloš Zeman

Zeman: Čína kvůli Huawei zrušila schůzku ministerstev zahraničí

Čína v reakci na varování před technologiemi čínské firmy Huawei v Česku zrušila schůzku ministerstev zahraničí a odložila bez udání náhradního termínu jednání mezivládní komise pro ekonomickou spolupráci, řekl dnes prezident Miloš Zeman v televizi Barrandov. Prezident se chce sejít se šéfem Huawei, aby si vyjasnil situaci. Domnívá se, že varování je součástí obchodní války počítačových firem, dodal.

Ilustrační foto

Big Mac je volný. McDonald’s prohrál spor o ochrannou známku

Americký řetězec rychlého občerstvení McDonald´s ztratil v EU práva na ochrannou známku "Big Mac." Rozhodl o tom evropský úřad pro ochranu duševního vlastnictví (EUIPO), který řešil spor amerického fastfoodu s irským řetězcem Supermac’s. Informovala o tom agentura Reuters.   

Jan Sutnar s maminkou Anetou Sutnarovvou v porodnice Fakultní nemocnice Plzeň

Tisíce dětí z Lochotína

Plzeň - Jan Sutnar se narodil na Lochotíně v porodnici Fakultní nemocnice Plzeň. Ta se může pochlubit, že loni v ní přišlo na svět 3520 dětí, což je o 174 miminek více než v roce 2017.

Lídr venezuelské opozice Juan Guaidó

Trump chce uznat za prezidenta Venezuely vůdce opozice Guaidóa

Americký prezident Donald Trump se chystá uznat venezuelského opozičního vůdce Juana Guaidóa za prezidenta země v naději na posílení tlaku na Nicoláse Madura, který se minulý týden ujal funkce na další funkční období. Oznámila to dnes televize CNN s odvoláním na zdroj obeznámený s prezidentovými záměry. Šéf parlamentu Guaidó tento týden vyhlásil záměr nahradit Madura ve funkci.  

Novinkou 32. ročníku cen Trilobit 2019 je udělení nestatutární Ceny diváků - berounský Klepáček.

Do Berouna se sjedou celebrity, udílí se ceny Trilobit

Beroun - Další ročník předávání prestižní ceny Trilobit 2019 je tady. Ceny Trilobit 2019, budou slavnostně vyhlášeny v neděli 20. ledna v Kulturním domě Plzeňka. Už tradičně je udílí Český filmový a televizní svaz FITES ve spolupráci s městem Beroun a Městským kulturním centrem Beroun.

Hlohovecké děti navštívil cirkus, který je bavil svými vystoupeními. Foto: David Kvapil

OBRAZEM: Neposlušný klaun bavil hlohovecké děti

Hlohovec – Jedinečná pohádková zábava, která nemá v republice obdoby. Do kulturního domu v Hlohovci přijel totiž v sobotu cirkus Venasis. Je krátce po třetí hodiny odpoledne a usedám na připravenou židli. Přede mnou je několik desítek dětí, které se již nemohou dočkat.

Britská premiérka Theresa Mayová

Krach brexitu by byl katastrofickým selháním důvěry, varovala britská premiérka

Britská premiérka Theresa Mayová apelovala v článku pro nedělník Sunday Express na poslance, aby v úterním hlasování zvedli ruku pro dohodu o brexitu. Není to podle jejích slov tak riskantní jako odchod Velké Británie z Evropské unie bez dohody, nebo kdyby se brexit vůbec neuskutečnil. Selhání brexitu by bylo „katastrofickým a neodpustitelným porušením důvěry v naši demokracii“, zdůraznila. Informovala o tom televize BBC.

Kanadská ministryně zahraničí Chrystia Freelandová přivítala Rafah Kunúnovou na letišti v Torontu.

Saúdskoarabská dívka, která uprchla před rodinou, dorazila do Kanady

/VIDEO/ Příběh osmnáctileté Saúdské Arabky Rahaf Kunúnové, která byla před týdnem zadržena v thajském Bangkoku, když prchala před svou rodinou do Austrálie, je u konce. Poté, co se z obav před deportací zpět do Kuvajtu zabarikádovala v letištním hotelu, dorazila v sobotu do Kanady. Země jí udělila humanitární azyl. Informovala o tom zpravodajská televize Sky News.

Josef Laštovka při posledním zápase v dresu Benešova.

Laštovka by se rád jednou podíval v televizi na benešovské mladíky

Benešov /ROZHOVOR/ - Během hráčské kariéry si nikdy na nic nehrál. Přesto se svým poctivým fotbalem došel až k perfektním angažmá v ligovém Jablonci nebo třeba německém Fürthu. A úspěšně zahájil i svoje první trenérské kroky v rodném Benešově, který byl podle mnohých jasným kandidátem sestupu z FORTUNA:ČFL a přesto se drží po podzimu na 10. místě s pětadvaceti body.

Čínská společnost Huawei

Huawei propustil muže, který byl v Polsku zatčen za špionáž

Čínský telekomunikační gigant Huawei v sobotu propustil jednoho z ředitelů své polské pobočky. Čínský občan Weijing W. byl v pátek zatčen polskou tajnou službou ABW a obviněn ze špionáže. Spolu s ním byl zadržen Polák Piotr D., bývalý vysoce postavený důstojník ABW. Informovala o tom agentura Reuters.

Exploze pekárny v Paříži.

Centrem Paříže otřásla silná exploze plynu. Tři lidé zemřeli

Pekárnou v devátém obvodě na severu centra Paříže otřásl v sobotu ráno silný výbuch, který způsobil velké materiální škody. Při explozi bylo zraněno téměř pět desítek lidí včetně několika hasičů, kteří reagovali na hlášení o úniku plynu. Dva hasiči a španělská turistka později na následky zranění zemřeli.

Krušnohorská třicítka 2017

Sněhu je moc. Kvůli kalamitě se Krušnohorská třicítka o víkendu nepojede

Nové Město – Je to paradox. Léta se organizátoři legendární Krušnohorské třicítky potýkali s nedostatkem sněhu, teď ho mají v oblasti Moldavy a Nového Města až příliš. Sněhová vánice z minulých dnů a následný kalamitní stav na horských silnicích znemožnily víkendový závod běžkařů. Organizátoři se omlouvají a hledají náhradní termín. Kvůli přemíře sněhu v historii závodu poprvé.

Miloš Zeman a čínský prezident Si Ťin-pching.

Zeman bojuje proti bezpečnostním institucím své země, tvrdí sinologové

Český prezident Miloš Zeman jde proti bezpečnostním institucím vlastního státu v pořadu na televizi, kterou financuje čínská společnost. Tak hodnotí Zemanovo vyjádření k varování Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) před výrobky čínských firem Huawei a ZTE sinologové z portálu Sinopsis.cz. Podle nich je ironické, že Zeman hájí Huawei v momentě, kdy polská tajná služba kvůli špionáži zatkla pracovníka firmy Huawei.

Čínská společnost Huawei

Polsko zadrželo šéfa tamní pobočky Huawei. Podezřívá ho ze špionáže

Polská tajná služba ABW v pátek zatkla dvojici mužů polské a čínské národnosti, kteří čelí obvinění ze špionáže. Čínský občan Weijing W. je podle České televize jedním z ředitelů polské pobočky telekomunikační firmy Huawei. Druhý z mužů, Polák Piotr D., je bývalým vysoce postaveným důstojníkem ABW. Oběma hrozí až deset let za mřížemi.

Miroslava Štrunce čeká poslední semestr na Papežské lateránské univerzitě ve Vatikánu.

Na kněze se učí ve Vatikánu

České Budějovice – Na kněžskou dráhu se připravuje 29letý Miroslav Štrunc tři roky v Česku a tři roky ve Vatikánu.