Kreativ

ŠTÍTEK: televize

Ilustrační foto.

Inspekce polských jatek skončila. Kontroloři navštívili přes tisícovku zařízení

Polský ministr zemědělství Jan Krzysztof Ardanowski nemá signály, že by inspektoři Evropské komise (EK) při kontrole polských jatek zaznamenali nějaká dramatická odhalení, „a to byli všude“. Ministr to na závěr inspekce z Bruselu dnes řekl novinářům stanice Radio Zet. Kontroloři podle něj navštívili skoro 1300 jatek. O bezpečnosti potravin bude Ardanowski příští týden jednat s českým protějškem Miroslavem Tomanem.

Z natáčení seriálu Černé vdovy

Černé vdovy jdou do akce. Seriál spustí Prima v neděli

Jednoho dne si řekly: Dost! Tři kamarádky se rozhodly, že se zbaví svých manželů. Z Jitky Čvančarové, Jany Plodkové a Lucii Siposové se tak rázem staly vdovy a hlavní hrdinky nového komediálního krimiseriálu. Televize Prima ho spustí v neděli 17. února.

Lidské tělo v márnici - Ilustrační foto

Mrtvý Polák ležel čtyři hodiny na ulici. Zemřel po pracovní době lékařů

Čtyři hodiny ležel mrtvý muž před panelákem v polském městě Gliwice, protože pozůstalí i policisté nemohli sehnat lékaře, který by vystavil úmrtní list, bez něhož pohřební služba tělo nepřevezme. Na případ upozornila televize TVN 24 s tím, že podobná situace by mohla nastat kdekoliv v Polsku. Muž totiž zemřel po 18. hodině, kdy ordinace mají zavřeno, a pohotovost či nemocnice tento úkon odmítly provést.

Inspirace: Korálová barva proteplí interiér

Pokud sledujete trendy, jistě vám neuniklo, že newyorský institut Pantone označil za barvu roku 2019 sytě korálovou. Letos bychom proto tuto barvu měli častěji vídat jak ve světě módy, tak v bytovém designu.

Vrak letadla, ve kterém letěl fotbalista Emiliano Sala

Záchranáři vyzvedli tělo z vraku Salova letadla. O koho jde, zatím není jasné

Pátrací tým vyzvedl tělo z vraku letadla, v němž cestoval fotbalista Emiliano Sala společně s pilotem Davodem Ibbotsonem. Informovala o tom televize Sky News s odvoláním na úřad vyšetřující nehodu. Letoun byl objeven v neděli na dně Lamanšského průlivu a tělo v něm našla dálkově řízená ponorka. Dosud nebylo oficiálně identifikováno. Celek z Nantes, odkud Sala přestoupil do velšského Cardiffu, nyní požaduje uhrazení první splátky.

Kravín, ilustrační foto

Smíšené hlídky v Harrachově či Hrádku nad Nisou kontrolují maso z Polska

Liberecký kraj – Na hranicích s Polskem začaly včera operovat mimořádné hlídky tvořené policisty, celníky a veterináři. Nestandardní opatření vyvolala aféra s polským hovězím masem. Tu minulý týden odstartovala reportáž polské televize TVN24, která přinesla záběry z jatek natočené skrytou kamerou, na kterých byly vidět na první pohled nemocné krávy. Část z pochybného polského masa se dostala i do České republiky, konkrétně se jednalo o 300 kilogramů.

Sourozenci Luďan (Martin Hofmann) a Dáša (Erika Stárková) žijí v komediálním seriálu Most! v této vile.

ČERNÁ A BÍLÁ: Je seriál Most! urážlivý?

Nový satirický seriál České televize Most! si získal velké množství fanoušků. Současně však také rozděluje a vyvolává silné diskuze. Je to ještě legrace nebo vulgární urážka skupin lidí?

Ukradené královské klenoty ze 17. století

Ve Švédsku se zřejmě našla část korunovačních klenotů. Ležely v odpadkovém koši

Některé z historických korunovačních klenotů, jež byly během loňského roku ukradeny ze švédské katedrály ve městě Strängnäs, byly pravděpodobně nalezeny. Informovala o tom televize SVT, které to řekla státní zástupkyně Reeva Devgunová . Jejich pravost však v tuto chvíli potvrdit odmítla. K nálezu mělo dojít severovýchodně od Stockholmu.

Zpívající hasič Jiří Pařil z Telče chystá nový klip

Zpívající hasič Jiří Pařil z Telče chystá klip

Telč /FOTOGALERIE/ – Vánočním hitem Nejhezčí svátky to rozhodně neskončilo a zpívající profesionální hasič z Telče Jiří Pařil v těchto dnech rozjíždí další aktivitu. Chce nahrát novou písničku ve studiu a k ní natočit videoklip na profesionální úrovni. Své štěstí zkouší na Startovači, kde lidé v daném termínu přispívají na různé projekty a na oplátku dostanou určitou odměnu – dar od autora.

Otakar Rejfek: práce s dětmi ve fotbale ho neskutečně baví.

Trénuje děti. Fotbalem žije od rána do večera

Hradec Králové /ROZHOVOR/ - Ač je stále mladý, již několik let se věnuje koučování fotbalové mládeže. Otakar Rejfek z Hořiněvsi se nedávno stal Grassroots trenérem FAČR v rámci OFS Hradec. V rozhovoru přibližuje nejen tuto nově zavedenou funkci.

Britský rapper 21 Savage

USA vyhostí rappera 21 Savage. Zjistily, že je Brit, žijící v zemi načerno

Americké úřady zadržely rappera známého jako 21 Savage, neboť v zemi pobýval nelegálně. Oznámil to mluvčí Přistěhovalecké a celní policie (ICE) Bryan Cox, který hudebníka označil za občana Británie, kam bude nyní vyhoštěn, uvedla televize CNN. 21 Savage, občanským jménem Sha Yaa Bin Abraham-Joseph, byl dosud považován za Američana původem z Atlanty.

Venezuelský prezident Nicolás Maduro

Evropské ultimátum vypršelo. Nezachovám se zbaběle, odmítl Maduro nové volby

Venezuelský autoritářský prezident Nicolás Maduro v rozhovoru se španělskou televizí La Sexta odmítl ultimátum, které mu do neděle daly evropské země, aby oznámil nové prezidentské volby. Španělsko, Francie, Británie, Německo, Rakousko, Nizozemsko a Portugalsko uvedly, že jinak uznají za úřadujícího prezidenta lídra opozice Juana Guaidóa, jako to učinily už dvě desítky zemí, včetně USA.

Ilustrační foto

Žena vyhrála v loterii, zatkla ji však policie. Tiket koupila kradenou kreditkou

Opravdu kuriózní případ vyšetřovali policisté v Kanadě. Třiatřicetiletá žena vyhrála v loterii 50 tisíc kanadských dolarů (v přepočtu zhruba 851 tisíc korun). Mělo to však háček. Žena si tiket koupila prostřednictvím ukradené kreditní karty. Policisté ji zatkli zrovna ve chvíli, kdy si šla výhru vybrat do sázkové kanceláře.

Ilustrační foto.

Ve Smetanových sadech pobodali sedmnáctiletého chlapce

K závažnému incidentu došlo v noci ze soboty na neděli ve Smetanových sadech v centru Olomouce. Zatím neznámý útočník tam před třiadvacátou hodinou napadl a pobodal sedmnáctiletého mladíka. Pravděpodobně šlo o skupinu lidí.

Americký prezident Donald Trump

Trump: Vojenský zásah ve Venezuele je možný. Vyvarujte se zásahů, radí Rusko

Americký prezident Donald Trump zmínil vyslání armády do Venezuely jako "jednu z možností". Vyplývá to z přepisu rozhovoru s televizní stanicí CBS. Na prohlášení vzápětí reagovalo ruské ministerstvo zahraničí s tím, že by mělo mezinárodní společenství pomoci Venezuele vyřešit ekonomické a sociální problémy, ale zároveň by se mělo vyhnout destruktivním zásahům zvenčí.

Ilustrační foto

Zda je venku bezpečno, prozradí lidem televize

Střední Čechy - Silné sněžení s úrovní vysokého stupně nebezpečí. Tak zní výstraha meteorologů platná pro Středočeský kraj od nedělní šesté ranní do 19. hodiny večer. 

V brazilském dole se protrhla přehrada s hlušinou

Televize zveřejnily záběry tragédie v Brazílii. Protržená nádrž zabila 115 lidí

/VIDEO/ V dole na jihu Brazílie, kde se minulý týden protrhla odpadní nádrž, již uctili památku desítek obětí. Místní úřady zároveň oznámily, že záchranáři našli už 115 mrtvých a stále pátrají po 248 pohřešovaných. Tragédii podle odborníků způsobily špatné předpisy a zákony. Brazilské televize rovněž zveřejnily záběry zachycující tuto tragédii.

Kravín, ilustrační foto

Zkažené hovězí z Polska se šíří Evropou, 300 kilogramů se dostalo i do Česka

Případ závadného masa, na který během minulého týdne upozornila reportáž polské televize TVN24, se pomalu, ale jistě stává celoevropskou záležitostí. Hovězí pocházející z polských jatek, kam byla dovážena nemocná zvířata, bylo objeveno v sousedním Slovensku, ve Francii, Portugalsku a nově také v České republice. Informoval o tom ministr zemědělství Miroslav Toman. Polskou stranu zároveň tvrdě zkritizoval.  

Čínská společnost Huawei

Německé bezpečnostní úřady důrazně varují před Huawei, uvedla ARD

Německé bezpečnostní úřady jsou podle veřejnoprávní televize ARD jednoznačně proti tomu, aby se čínská firma Huawei podílela na výstavbě mobilní sítě páté generace (5G). Existuje podle nich podezření, že společnost spolupracuje s čínskými tajnými službami. Německá vláda o přístupu k Huawei ještě definitivně nerozhodla.  

Hovězí maso

Infikované hovězí z Polska je i na Slovensku. Inspektoři chystají kontroly

Hovězí maso z polských jatek, kde se porážela nemocná zvířata, bylo dovezeno na Slovensko. Prostřednictvím svého webu o tom informovala slovenská veterinární a potravinová správa. Inspektoři proto chystají u odběratelů masa kontroly. Nejvíce hovězího se na slovenský trh dostává právě z Polska. 

Kráva. Ilustrační snímek

V Polsku posílají na jatka nemocné krávy. Část jejich masa může být i v Česku

Někteří polští chovatelé prodávají majitelům jatek nemocné krávy, jejichž maso může ohrozit lidské zdraví. Jatka mají o maso zájem, neboť výkupní cena je výrazně nižší než u zdravého dobytka a z jeho prodeje obchodníkům mají vyšší zisk. Informovala o tom o uplynulém víkendu polská televize TVN24, jejíž investigativní reportér natočil tuto nezákonnou praktiku skrytou kamerou.

Prezident Miloš Zeman (vpravo) a Andrej Babiš.

Vyostřená kauza Huawei: Zeman se v Lánech sejde s Babišem

Prezident Miloš Zeman se 28. ledna večer sejde na zámku v Lánech s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Sdělil to dnes mluvčí hlavy státu Jiří Ovčáček. Prezident a premiér se spolu scházejí pravidelně zhruba jednou za měsíc. Zeman dříve uvedl, že by chtěl s Babišem jednat mimo jiné o situaci kolem varování Národního úřadu pro kybernetickou bezpečnost (NÚKIB) před výrobky čínských firem Huawei a ZTE.

Martin Kratochvíl.

Glosa Martina Kratochvíla: Kampaň proti nenávisti

Atentát na gdaňského primátora Pawla Adamowicze ochromil Polsko. Řada lidí se domnívala, že jeho pohřeb by mohl být startem časů, kdy nenávistná osočení a útoky nebudou etalonem mluvy čelných představitelů země. Nestalo se tak.

Hillary Clintonová

Clintonová se nevzdává myšlenky zapojit se znovu do boje o Bílý dům

Bývalá americká první dáma, ministryně zahraničí a neúspěšná kandidátka v prezidentských volbách Hillary Clintonová se nevzdává myšlenky zapojit se napřesrok znovu do boje o Bílý dům. Uvedla to dnes televize CNN s odvoláním na tvrzení přátel Clintonové, jimž se prý se svými záměry svěřila.

Víkendové lyžování zpestřené účastí herce Jana Antonína Duchoslava.

PODÍVEJTE SE: Viki Cabadaj radil, jaké si vzít lyže

Špičák – Během víkendu zasypal Šumavu čerstvý sníh a lyžařské podmínky tak byly ideální. To ocenily davy návštěvníků, jejichž hojná účast byla vidět už při příjezdu, kdy parkoviště praskala ve švech.

Desítky dětí v sobotu zamířily na miroslavský zámek. Zahrály si v pohádce o Dvanácti měsíčcích.

Sbíraly fialky, jahody, jablka. Za sněhu a deště. Pohádkové hře přálo i počasí

Miroslav /VIDEO, REPORTÁŽ/ – Z olověné oblohy nad Miroslaví padá v sobotním odpoledni sníh s deštěm, pofukuje vítr, je sychravo. K zámku se ale pomalu schází teple oděné děti i jejich dospělý doprovod. Děti se zvědavě rozhlíží, pak nechávají dospělé za sebou a rozbíhají se k bráně. Za chvíli začne hra inspirovaná pohádkou o Dvanácti měsíčkách. Počasí jí vyšlo vstříc.