Kreativ

ŠTÍTEK: televize

Český premiér Andrej Babiš

V Německu mě nemají rádi, protože bojuji proti migraci, hájí se Babiš

Český premiér Andrej Babiš vydělává peníze politikou a nechal změnit pravidla týkající se evropských fondů tak, aby z toho těžil Agrofert, tvrdí reportážní a investigativní pořad německé veřejnoprávní televize ZDF - ZDFzoom. O kauze Čapí hnízdo, kvůli níž policie navrhla Babiše obžalovat, hovoří jako o podvodu. Podle Babiše nemá reportáž německé televize nic společného se seriózní novinařinou, ale jde o aktivitu německých médií proti státům visegrádské čtyřky. 

Fináloe házené startuje dnes v Ivančicích.

Finále házenkářek bude v televizi

Havlíčkův Brod – Bude to velký svátek házené. V Ivančicích se dnes rozjede finále Sportovní ligy středních škol. Dvoudenní akce, která přinese nejenom radost, branky a vítězství, ale také dramatické zápasy, napínavé souboje a spoustu emocí.

Televize TVS slavila  20 let své existence v prostorách uherskohradišťské Reduty

Televize TVS slaví 20 let existence. Budoucnost vidí na internetu

VIDEO / FOTOGALERIE / Milion diváků, 175 200 odvysílaných hodin a 45 reportáží týdně, to je jen stručný výčet toho, jaký kus cesty urazila během 20 let své existence televizní stanice TVS. Tu diváci znají také pod dlouholetým označením Televize Slovácko.

Odhalený sklad nebezpečného odpadu.

Nelegální odpad v Česku: Polská policie zadržela další členy gangu

Polská policie zatkla další dva muže ze Slezska, patřící do organizované zločinecké skupiny, zabývající se nelegálním skladováním nebezpečného odpadu. Nyní zatčení muži měli na starosti vývoz nebezpečného odpadu do Česka, uvedla polská zpravodajská televize TVN 24. Ta v předchozích dnech informovala o zadržení 15 členů zmíněného gangu.

Fotbalistka Slovácka a moderátorka Kristýna Janků

Fotbalistka Janků: Moderování mě neskutečně naplňuje. Miluju to!

Nepovedený podzim už hodily za hlavu, předcházející výsledky dávno neřeší. Zpackaná první polovina sezony je minulostí. Fotbalistky Slovácka pod vedením nového trenéra Miroslava Zbořila chtějí odčinit nepovedený půlrok a vrátit se zpátky mezi ženskou tuzemskou elitou.

Prodejna Datart - Ilustrační foto

Obchody se přizpůsobují zákazníkům. V elektru si k televizi nově koupíte i gauč

Chcete si k novému televizoru zakoupit zároveň gauč? Není problém. Některé řetězce s elektronikou už nabízejí ve svých kamenných a internetových obchodech také nábytek. Po síti Okay, která před šesti lety přidala k prodeji elektroniky i sedací soupravy a postupně nabídku rozšířila na kompletní sortiment, teď konkurenční Datart zařazuje do své nabídky kuchyně a koupelnový nábytek. 

Protesty žlutých vest ve Francii

Francií pochodovaly tisíce žlutých vest. V Bordeaux propukly násilnosti

Navzdory mohutnému nasazení pořádkových sil a zákazům demonstrací na mnoha místech Francie se dnes opět shromáždily tisíce stoupenců takzvaného hnutí žlutých vest, aby protestovaly proti reformní politice prezidenta Emmanuela Macrona. V Paříži policisté během již dvacáté protestní soboty uzavřeli okolí bulváru Champs-Elysées a zkontrolovali na 8000 lidí. K prvním násilnostem došlo v Bordeaux, kde skupina výtržníků rozbila výlohu obchodu, informovala televize BFM-TV.

Kladno - Jihlava 5:1. Třetí semifinále vyšlo domácím. Petr Vampola

Baráž startuje v televizi. Kdo je kdo?

Kladno /INFOGRAFIKA/ - „Zkouším se prokopat ven.“ Tak zní refrén jedné z písniček skupiny Mňága a Žďorp. A přesně tak by se dala popsat i snaha kladenských hokejistů, kteří se už pátým rokem snaží „prokopat ven“, tedy přesněji zpět do extraligy. Tak dlouho v nižší soutěži v kuse od svého prvního postupu do nejvyšší soutěži zatím nebyli. Nyní mají šanci na návrat. Kdo bude soupeřem Rytířů v baráži?

Britská premiérka Theresa Mayová

Dojde k brexitu 30. června? Mayová požádala EU pouze o krátký odklad

Britská premiérka Theresa Mayová požádala šéfa Evropské rady Donalda Tuska o odklad brexitu do 30. června. V Dolní sněmovně uvedla, že není připravena pozdržet odchod Spojeného království z unie více. Předsedovi Evropské komise Jean-Claudovi Junckerovi se však navrhovaný termín nelíbí. Mayovou varoval, aby neodkládala brexit za termín voleb, které se uskuteční 23. května.

Převzetí daru se zúčastnila staniční sestra Yveta Kubincová s vedoucí lékařkou Denisou Štruncovou.

Stříbrští záchranáři si vylepšili zázemí

Stříbro – Členové Zdravotnické záchranné služby ve Stříbře si v úterý převzali novou televizi a dvě pohodlná kancelářská křesla. Dar jim předali zástupci firmy RSF Elektronik, která je dlouhodobým podporovatelem stříbrských záchranářů.

Fotbalisté Ústí nad Labem. Ilustrační foto.

Arma znovu v televizi, zápas s Budějovicemi až v pondělí

Ústí n. L. – Už tuto neděli nastoupí fotbalisté Ústí před televizními kamerami v duelu na Žižkově. Česká televize si je vybrala i pro následný souboj, po reprezentační přestávce odvysílá duel mezi Armou a Českými Budějovicemi.

Hokejové Generali play-off, předkolo: BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 3:1.

Berani darovali první zápas. Takhle se play-off nehraje, mrzelo Honejska

Takhle se play-off nehraje,“ vykládal o druhé pauze za stavu 0:2 do kamery televize O2 útočník Zlína Antonín Honejsek. Zlín totiž až příliš snadno přenechal úvodní zápas předkola play-off Mladé Boleslavi, které vystřílel vítězství 3:1 hattrickem domácí Lukáš Žejdl.

Česká televize natáčí v Neštěmicích kriminální seriál Sever

Poštou v Neštěmicích zněly výstřely lupiče. Televize tam natáčí seriál Sever

Neštěmice /FOTOGALERIE/ - Nervozita a zděšení ovládly pobočku České pošty ve čtvrtek 7. března na ústecké periferii. Maskovaný ozbrojený muž ve žluté helmě (Jiří Ployhar) tu vytáhl pistoli, dvakrát vystřelil, přikázal klientům lehnout si na zem a nehýbat se. A po pracovnicích za přepážkou chtěl jediné - poslušnost a peníze! 

Fotbalisté Ústí nad Labem. Ilustrační foto.

Fotbalisté Ústí budou opět v televizi

Ústí n. L. – Fotbalisté ústecké Army si užijí další televizní duel. Po dvou domácích duelech během podzimu to tentokrát bude na hřišti soupeře, což jistě kvitují i ústečtí fanoušci.

Horizontální mrakodrap v čínském Čchung-čchingu

Nebeský most. Čína dokončuje horizontální mrakodrap, nabídne parky i výhledy

/FOTOGALERIE/ S nedostatkem stavebního prostoru se potýkají všechna světová velkoměsta. Čínské Čchung-čchingu se však s tímto problémem vypořádalo po svém. Stavební firmy v současnosti dokončují první „horizontální mrakodrap“, který je vystavěn ve výšce 250 metrů. Otevřen by měl být ve druhém čtvrtletí letošního roku, informoval server televize CNN.  

Seriál televize Prima Temný Kraj s Lukášem Vaculíkem v hlavní roli

Seriál Temný Kraj se vrací. Televize Prima připravuje nové díly

Druhou sérii kriminálního seriálu Temný Kraj s Lukášem Vaculíkem v hlavní roli právě natáčí televize Prima. Z dalších hereckých tváří se v něm opět objeví Tereza Kostková, Jan Teplý či Kristýna Fuitová Nováková. A právě do této společnosti se připlete vítěz soutěže Muž roku 2018 Jiří Kmoníček. Ještě než odletěl na finále světové soutěže Mister International, stihl před kamerou obléci hasičský mundúr.

Hacker - Ilustrační foto

Nebezpečná síť. České a slovenské digitální domácnosti čelí kybernetickým útokům

Dvě z pěti českých a slovenských digitálních domácností využívajících tzv. internet věcí jsou vystaveny kybernetickým útokům. Nejvíce zranitelné jsou vedle routerů další síťová zařízení připojená k internetu, tiskárny a síťová úložiště. V ohrožení jsou i bezpečnostní kamery nebo chytré televize. Vyplývá to ze studie společnosti Avast.

Pořad ruské státní televize Vesti Nedeli ukázal mapu cílů pro případný jaderný útok na USA

Pentagon či letní sídlo Trumpa. Televize zveřejnila případné cíle ruských raket

Ruská státní televize zveřejnila v pořadu Vesti Nedeli mapu lokalit na území Spojených států, které by Moskva zaměřila v případě vypuknutí jaderného konfliktu. Reportéři upozornili, že by ruské nadzvukové rakety dokázaly cíle zasáhnout během méně než pěti minut. Na netradiční reportáž upozornila v pondělí agentura Reuters.

Ilustrační foto.

Návštěva posilovny se prý stala osudnou hledanému vyděrači

Neratovice - Dokonce účast zásahové jednotky byla potřebná v Neratovicích při dopadení muže, který se podle dostupných informací vyhýbal nástupu do vězení. V neděli 24. února na to upozornila televize Prima, podle jejíchž informací byl zadržen muž, který už před více než čtvrtrokem měl nastoupit k výkonu trestu odnětí svobody za vydírání podnikatelů - konkrétně za vybírání výpalného. Jinými slovy: za vymáhání peněz za to, že vyhlédnuté firmy neutrpí újmu.

Demonstrace ve Venezuele

Venezuelané se shromažďují u hranic. První kamion s pomocí se už dostal do země

První kamion s humanitární pomocí z Brazílie dnes projel do Venezuely. Na twitteru to oznámil šéf opozice Juan Guaidó. Ten organizuje odjezd další části humanitární pomoci z Kolumbie. U hranic s touto zemí se shromáždily davy lidí, kteří přesvědčují armádu, aby navzdory rozkazům prezidenta Nicoláse Madura nechala pomoc projet.

Ivo Valenta

Senátor Valenta převádí majetek do svěřenského fondu. Důvodem je dědictví

Senátor, zastupitel města Zlína a miliardář Ivo Valenta (Soukromníci) převádí svůj majetek do svěřenského fondu. Informovala o tom Česká televize. Rozhodnutí zdůvodnil dědickým uspořádáním majetku. Valentovi patří mimo jiné loterijní společnost Synot Tip či většinový podíl ve společnosti Our Media, do které spadá například regionální televize Praha TV a Brno TV1, portál Parlamentní Listy či slovenský deník Pravda a jeho web Pravda.sk.  

Vandráci budou ve Skutči

Vandráci budou ve Skutči

Skuteč – V loňském roce mohli televizní diváci vidět po dobu osmi týdnů seriál Moto cestou necestou. Jeho třemi protagonisty byl kameraman a režisér Hynek Bernard, účastníky a herci pak Pavel Liška a Jan Révai.

Recep Tayyip Erdogan

Erdogan chystá další zásah proti pučistům. Ankara vydala 1112 zatykačů

Turecko vydalo zatykače na 1112 osob, které podezírá z napojení na hnutí duchovního Fethullaha Gülena, jež podle vlády stálo za pokusem části armády o puč v létě 2016. Informovala o tom dnes televize CNN Türk. Těžiště operace sice leží podle CNN Türk v metropoli Ankaře, ale celkem se zatýká v 76 z 81 tureckých provincií. Další podrobnosti zatím média neuvádějí.

Smečař Lukasz Wiese.

Hrát bod po bodu, říká Wiese

Karlovy Vary - Pět let působil v prestižní volejbalové polské PlusLize. Pětadvacetiletý smečař LUKASZ WIESE ale dohraje tuto sezonu v české UNIQA extralize. Bez pěti centimetrů dvoumetrový volejbalista naposledy působil ve Varšavě, když následně koncem ledna posílil řady úřadujícího mistra VK ČEZ Karlovarsko, kde bude působit do konce této sezony.