Kreativ

ŠTÍTEK: televize

Ruský prezident Vladimir Putin při besedě s občany

Americká CIA měla v Putinově okolí agenta. Rusko už musel opustit

Spojené státy před dvěma lety vyvezly z Ruska vysoce postaveného kremelského úředníka, který dodával do Washingtonu informace z nejbližšího okolí prezidenta Vladimira Putina. Oznámila to v noci na dnešek televize CNN s odvoláním na hodnověrné zdroje. Televize jméno údajného špiona neuvedla, podle ruských médií jde o Olega Smolenkova, spolupracovníka Putinova poradce pro zahraniční politiku Jurije Ušakova.

Sochu sovětského maršála Koněva v Praze 6 neznámý pachatel 22. srpna 2019 polil rudou barvou a postříkal nápisy.

Pojede socha Koněva do Moskvy? Jeho dcera uvažuje o převozu

Dějiny druhé světové války se staly důvodem k vyřizování účtů, uvedla dnes na svém webu v komentáři k bojům o pražskou sochu sovětského maršála Ivana Koněva ruská státní televize NTV. Polemika se dostala do ruských médií po nedávném výroku ministra kultury Vladimira Medinského, který starostu šestého pražského obvodu označil za nacistu. Koněvova dcera v ruských médiích oznámila, že chce památník dopravit do Ruska.

Pořad o Zlínském kraji shlédlo přes dva a půl milionu domácností v 60 amerických městech. Dalších 100 zahraničních diváků po celém světě jej sledovalo díky internetovému vysílání.

Pořad o Zlínském kraji bodoval v Americe

Třicetiminutovým pořadem se představil region Zlínského kraje divákům česko-americké televize Czech-American TV. Pořad shlédlo přes dva a půl milionu domácností v 60 amerických městech, a díky internetovému vysílání dalších více než 100 tisíc zahraničních diváků po celém světě.

Jan Šebek chytal v Anglii za Chelsea FC a na českých trávnících například za Jablonec, Střížkov či Duklu Praha.

Šebek: Tři roky jsem viděl míč jen v televizi

Tachov – Návrat do svého mateřského klubu hlásí fotbalový brankář Jan Šebek, který jako mladíček zamířil v roce 2006 z FK Tachov přes hostování ve Viktorii Plzeň do londýnské Chelsea FC.

Televizní ovladače. Ilustrační snímek

Televize přejdou na DVB-T2. Vypínání staré sítě začne na podzim v Praze

V polovině příštího roku všechny tuzemské televize přejdou na nový standard pozemního digitálního televizního vysílání DVB-T2. Vypínání stávajících sítí DVB-T začne na konci listopadu. Diváci si budou muset pořídit televizi umožňující příjem DVB-T2 nebo set top box. Uvedli to zástupci Českých Radiokomunikací (ČRa) na dnešní tiskové konferenci.  

Televizní ovladače. Ilustrační snímek

Od poloviny příštího roku budou televize vysílat už jen v DVB-T2

V polovině příštího roku všechny tuzemské televize přejdou na nový standard pozemního digitálního televizního vysílání DVB-T2. Vypínání stávajících sítí DVB-T začne na konci listopadu. Diváci si budou muset pořídit televizi umožňující příjem DVB-T2 nebo set top box. Uvedli to zástupci Českých Radiokomunikací (ČRa) na dnešní tiskové konferenci.  

Kamera zachytila mladíka před vraždou důchodce

Vraha si důchodce pustil do bytu. Pachatel si odnesl televizi a mobil

Brno /VIDEO/ – Ubil důchodce, aby si odnesl televizi a mobil. Peníze totiž nenašel. Část lupu stihl pachatel před zadržením uložit do zastavárny. „Pohledem přes okno do prázdného bytu usoudil, že je na tom důchodce dobře a mohl by doma mít ukryté peníze,“ nastínil Luděk Blahák z odboru kriminality.  

Písničkář Xindl X, vlastním jménem Ondřej Ládek.

Písničkář Xindl X: Tanec je pro mě pole neoraný. Trénujeme pět hodin denně

Známý zpěvák Xindl X si dává od hudby oraz. Přednost dostane taneční parket, zúčastní se totiž televizního tanečního klání StarDance. „O účast jsem si sám řekl,“ přiznává Ondřej Ládek. „Občas mi televize nabízely účast v soutěžích, často jsem je ale odmítal, nebavily mě. Zato StarDance mě zaujala,“ těší se na taneční kreace s profesionální partnerkou Markétou Dostálovou.

Polští záchranáři v Tatrách přenášejí jednoho ze zraněných po zásahu bleskem

Pátrání je u konce. Bouře v Tatrách si vyžádala čtyři životy

Ke čtyřem mrtvým po čtvrteční bouři na slovensko-polském pomezí dnes na polské straně Tater žádná oběť nepřibyla. Záchranáři ještě pátrali po devíti lidech, s nimiž jejich příbuzní nemohli navázat kontakt, ale o nichž se nevědělo, zda se skutečně vydali do hor. Všichni "nezvěstní" už byli nalezeni, řekl šéf záchranné služby TOOPR Jan Krzystof polské televizi TVN 24. Bouře si v Tatrách vyžádala pět životů, včetně českého turisty, který zahynul na slovenské straně Tater. Češka, která šla s ním, utrpěla zranění.

Belgická televize dorazila na obhlídku areálu Komora.

Belgická televize dorazila na obhlídku areálu Komora

České Budějovice - Na obhlídku tratě Světového poháru v cyklokrosu v Táboře dorazili zástupci belgické televize Play Sports, která bude zajišťovat přímé přenosy nejen z Tábora, ale ze všech závodů Světového poháru po celém světě.

Ropný tanker. Ilustrační snímek

Írán zadržel v Perském zálivu irácký tanker. Údajně pašoval ropu

Námořní síly íránských revolučních gard zadržely v Perském zálivu zahraniční tanker pašující ropu do arabských států, oznámila dnes íránská státní televize. Později televize uvedla, že tanker patří Iráku, informovala agentura Reuters. Podle velitele íránských revolučních gard byl tanker zadržen už 31. července a převážel 700 tisíc litrů ropy. Na jeho palubě bylo sedm námořníků, kteří byli rovně zadrženi.

Střelba u nákupního centra Walmart v americkém El Pasu

Útočník v El Pasu si oběti nevybíral. Střílel na každého, koho spatřil

Jednadvacetiletý Patrick Crusius, který podle policie stojí za sobotní střelbou v texaském El Pasu, si své oběti nijak nevybíral. Podle svědků střílel na každého, kdo mu přišel do cesty. Působil přitom klidně a odhodlaně, jako by plnil nějaké poslání, uvedla televize Fox News. Při útoku zemřelo nejméně dvacet osob, dalších 26 utrpělo zranění.   

Střelba u nákupního centra Walmart v americkém El Pasu

Vnitrostátní terorismus. Střelec v El Pasu zabil 20 lidí, hrozí mu trest smrti

Při sobotní střelbě v nákupním centru ve městě El Paso na jihu USA zahynulo 20 lidí a 26 dalších utrpělo zranění.  Podle mexického prezidenta Andrése Manuela Lópeze Obradora jsou mezi oběťmi tři Mexičané. V souvislosti s útokem byl zadržen jednadvacetiletý běloch identifikovaný jako Patrick Crusius. Hrozí mu trest smrti, protože žalobci střelbu vyšetřují jako terorismus. 

Marta Jandová.

Podzimní Prima: Marta i talent

Hned ve dvou pořadech televize Prima se na podzim představí zpěvačka Marta Jandová. Opakovaně bude porotkyní soutěže Česko Slovensko má talent, a navíc bude uvádět vlastní zábavnou show.

V tomto domě zemřel muž zřejmě na následky otravy zplodinami z požáru televize.

Televize vzplála, senior se otrávil kouřem

Velmi nepříjemný zážitek mají za sebou příbuzní seniora, který žil v rodinném domku v Přerově nad Labem. Když jej přijeli navštívit ve čtvrtek odpoledne, našli v domě silně očouzené stěny a na zemi svého příbuzného bez známek života.

Íránský ropný tanker zadržený u Gibraltaru.

Další konflikt? Írán zadržel v Hormuzském průlivu britský tanker

Íránské revoluční gardy oznámily, že v Hormuzském průlivu zadržely ropný tanker provozovaný švédskou firmou a plující pod britskou vlajkou. Informovala íránská státní televize Press TV. Podle agentury Reuters britské ministerstvo obrany informaci prověřuje. Provozovatel tankeru, na jehož palubě je 23 lidí, uvedl, že s tankerem dnes ztratil kontakt, když mířil do íránských vod.

Vedení Zlína dotáhlo do konce hostování ukrajinského stopera Oleksandra Azackého.

Trenéra znám z televize, říká stoper Azacký, nová posila Fastavu

Konečně dořešili administrativní záležitosti a dotáhli příchod ukrajinského obránce Oleksandra Azackého. Pětadvacetiletý rodák z Charkova přichází do Zlína z Baníku Ostrava na roční hostování s opcí. Nový stoper bude kouči Csaplárovi k dispozici už v sobotním zápase v Olomouci.

Bedřich Loos s Miroslavem Vladykou.

Na Hartenbergu natáčela televize pořad o památkách

Hřebeny - Hrad Hartenberg v Hřebenech na Sokolovsku, který jeho majitel Bedřich Loos spolu se stovkami dobrovolníků a odborníků vrací zpátky do života, se objeví i v novém cyklu České televize o obnovovaných památkách.

Brankář Liverpoolu Vítězslav Jaroš.

Hrdina i smolař. Jaroš chytal za Liverpool a zranil se

Za pár minut se mu otočil život vzhůru nohama. Vítězslav Jaroš zažil naživo to, co jiní znají jen na počítači (nebo v televizi). Ambiciózní teenager nazul kopačky, vzal rukavice a oblékl dres… Ale ne ledajaký - on chytal za Liverpool.

Brankář Liverpoolu Vítězslav Jaroš.

Hrdina i smolař. Jaroš chytal za Liverpool a zranil se

Za pár minut se mu otočil život vzhůru nohama. Vítězslav Jaroš zažil naživo to, co jiní znají jen na počítači (nebo v televizi). Ambiciózní teenager nazul kopačky, vzal rukavice a oblékl dres… Ale ne ledajaký - on chytal za Liverpool.

Sledování televize - ilustrační foto

Opožděné sledování televize získává popularitu. Česko se vyrovnává západu

Češi sledují televizi stále více mimo živé vysílání. Podíl odložené sledovanosti se za posledních pět let zvýšil z 1,5 procenta na letošních šest procent. Nejvíce je odložená sledovanost zřetelná u placených tematických televizních stanic, kde dosahuje i 15 až 20 procent. Vyplývá to z údajů mediálního zastupitelství Atmedia.

Muhammad Mursí

Egyptský exprezident Mursí omdlel u soudu a zemřel. Bylo mu 67 let

Bývalý egyptský prezident Muhammad Mursí dnes zemřel, bylo mu 67 let. Oznámila to egyptská státní televize. V čele Egypta stál od 30. června 2012 do 3. července 2013, kdy ho svrhla armáda. Televize uvedla, že Mursí omdlel při soudním stání a následně zemřel. 

Z vraždy 50letého sběratele známek se u soudu zodpovídají Jaroslav Janák a jeho bývalá žena Petra. Podle obžaloby se chystali usmrtit i další muže. Těm se však se štěstím podařilo vražedným plánům uniknout.

Žena odsouzená za vraždu sběratele je díky těhotenství na svobodě

Žena odsouzená ke 30 letům vězení za zastřelení sběratele se kvůli těhotenství dostala dočasně na svobodu. Petra Janáková, která předloni u Lázní Bělohrad střelila sběratele zezadu do hlavy, a za mřížemi proto má strávit ještě 28 let, byla v pátek na příkaz soudu propuštěna z věznice v Opavě. Uvedla to televize Nova.

Trénér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý (uprostřed), Adam Košař, Ladislav Minář

Celebrity na vesnici: Fotbalový svátek uvidí Šilhavý i Kozáčik

Fotbal na vesnici má různé podoby. Někde hraje parta obtloustlých pánů za pivo, jinde řeší potíže s trávníkem. Nadává se kvůli rozhodčímu nebo hře nevalné kvality. Ale jsou i zápasy, které stojí za to. Důkazem budiž sobotní událost kousek za Prahou. Na zajímavé derby (Dolní Břežany vyzvou Zlatníky) přijede televize. Přitom je to okresní přebor! „Těšíme se. Je to pro nás svátek,“ shodli se zástupci obou klubů.