Kreativ

ŠTÍTEK: televize

V televizním utkání porazily Hostovice před parádní návštěvou hosty z Chabařovic (červené dresy) 6:1.

Budeme v televizi? Musíme vypadat jako profíci! Kadeřnictví měla žně

/FOTO A VIDEO/ Byl to zážitek na celý život – na tom se shodli všichni aktéři úterního televizního duelu Hostovice – Chabařovice, který nakonec skončil jasnou výhrou domácího celku. „Měli jsme z toho na hřišti hodně dobrý pocit, tak snad si to užili i diváci v hledišti a u telky. Pro většinu z nás to byl asi vrchol kariéry,“ říkal nadšeně hostovický fotbalista Jiří Štolba. 

Fotbalové hřiště v Hostovicích je kuriózní sklonem v podélném i příčném směru. Varování u vstupu na plochu

I. B třída v televizi! Do Hostovic zamíří Česká televize

Unikátní zážitek si tentokrát dopřejí fotbalisté Hostovic a Chabařovic. V rámci projektu Náš fotbal živě se totiž tyto dva týmy z I. B třídy skupiny A Ústeckého kraje utkají v přímém přenosu před kamerami České televize. Hraje se v úterý 28. září od 12 hodin.

Trosky Světového obchodního centra v New Yorku po teroristickém útoku 11. září 2001.

Teror v přímém přenosu nás před 20 lety vyděsil všechny

Už dvě desetiletí uplynuly od útoku skupiny únosců ze zemí Blízkého východu na mrakodrapy Světového obchodního centra v New Yorku a budovu Pentagonu – amerického ministerstva obrany, přesto dopady tohoto činu pociťujeme i v současnosti.

Dara Rolins

Dara Rolins: Moje dospívání začalo trošičku dříve

/ROZHOVOR/ Už coby třináctiletá dívenka Dara Rolins (48) dobře věděla, kam ji srdce táhne, a v pubertě měla dokonce dost odvahy na to, aby se pustila do sporu s dospělými. Právě díky tomu, že se uměla vymezit, je nyní tam, kde je. „Každý máme jiné poslání, jinou cestu. Je moc důležité, aby člověk poznal, pro co byl zrozen, co ho činí šťastným a jak může činit šťastnými i ostatní,“ prozrazuje pro časopis Story zpěvačka, která se na špičce hudební scény drží už téměř čtyřicet let.

Internetové televize. Ilustrační foto

Televizní programy už nemusíte sledovat jen v televizi

Rozšiřování internetových televizí v Česku sebou přináší zajímavý fenomén – stále více lidí sleduje pořady jinde než na televizní obrazovce. Na své oblíbené kanály, filmy či seriály se tak dívají na tabletu nebo dokonce mobilním telefonu.

Seriál Zločiny Velké Prahy nabídne deset epizod

Nejlepší seriály roku 2021: těšte se na návrat legend

Letošní rok vstoupí do dějin jako rok, kdy skončila Ordinace v růžové zahradě. Tuzemské stanice jinak nabídnou spíše pokračování úspěšných konceptů v čele se Slunečnou, Česká televize představí několik novinek. To nejzajímavější ale bude vznikat ve světě a můžete se těšit na velké návraty.

Moderátorka a novinářka Markéta Fialová

Moderátorka Markéta Fialová: Televizní dres měním teprve potřetí

Byla to tentokrát hodně zvláštní schůzka. S novinářkou a moderátorkou Markétou Fialovou jsme se sešly ve čtvrtek 12. března a už jen najít v Praze uprostřed sílící koronavirové epidemie místo, kde bychom si mohly v klidu popovídat, bylo značně komplikované. Nakonec jsme zapluly do malého bistra s pražírnou kávy. Na půl druhé hodiny jsme se uprostřed hluku mlýnků i vůně kávových zrnek usilovně snažily, aby naše setkání nebylo situací venku příliš ovlivněno. Nešlo to. A to jsme v tu chvíli vlastně ani netušily, že o pár dní později bychom kvůli nouzovému stavu nemohly náš rozhovor naživo ani zrealizovat.  

Nechci působit vyzývavě. Můj šatník je různorodý, říká Erika Stárková

Herečka Erika Stárková: Lidé moc neznají moji druhou, odvrácenou stranu

Loni na jaře pobláznila Erika Stárková celou republiku. Z uznávané, ale nepříliš známé herečky se najednou díky roli transsexuálky Dáši a seriálu Most stala celebritou. Nijak ji to ovšem nevykolejilo – už před tím se totiž dokázala uživit například pouštěním divadelních titulků, obsluhováním v baru či pouličním zpíváním.

Jak se zapojit do Tip ligy

Chcete vyhrát sud piva Gambrinus z plzeňského pivovaru, dres české fotbalové reprezentace a sázenku od společnosti Fortuna v hodnotě pět tisíc korun? Zapojte se do populární tipovací soutěže čtenářů Deníku s názvem TIP liga! Tady jsou základní informace o soutěži a stručný návod, jak se do hry přidat.

Luboš Palata

Glosa Luboše Palaty: Stop brexitu prosazuje už jen ten třetí vzadu

Jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet. Hlavním problémem volebního souboje v předčasných britských volbách je to, že brexit chtějí oba hlavní soupeři, jak konzervativní premiér Boris Johnson, tak radikálně levicový šéf labouristů Jeremy Corbyn. Jejich úterní první přímý televizní souboj v televizi ITV byl vlastně z hlediska brexitu nezajímavý.

Česká televize - logo

Přijdou škrty v rozpočtu. Česká televize musí šetřit, rozhodla rada

Česká televize bude muset v příštím roce začít šetřit, aby její hospodaření zůstalo do roku 2024 vyrovnané. Uvedla to dnes rada ČT, která vyzvala generálního ředitele televize Petra Dvořáka k vypracování návrhu úsporných opatření v rozpočtu na příští rok. Vyjádření Dvořáka ČTK shání.

Boris Johnson a Jeremy Corbyn

Johnson slíbil brexit na konci ledna. Nesmysl, reagoval Corbyn na harmonogram

Británie "rozhodně" vystoupí z Evropské unie 31. ledna a do konce příštího roku je schopná uzavřít dohodu o novém partnerství s EU. Na úvod dnešní historické debaty televize ITV to prohlásil konzervativní britský premiér Boris Johnson. Jeho hlavní vyzyvatel Jeremy Corbyn, který do prosincových předčasných voleb vede opoziční labouristy, označil vládní brexitový harmonogram za nesmysl. Británie si podle něj musí přiznat, že potřebuje zachovat "pevný" vztah s evropským blokem.

Pojízdná knihovna v době socialismu.

Literatura za socialismu? Odpadlíkem mohla být jen záporná figura

S nástupem normalizace bylo jasné, že nelze čekat větší svobodu, a tedy ani pestrost. Režim však vsadil na příslib relativního hmotného dostatku a života v jakési zakonzervované jistotě bez výrazných změn. Oficiální kultura, především televize a literatura, měly tuto cestu podporovat a vykreslovat jako jedinou správnou.

Vernisáž výstavy Okamžiky sametové revoluce v Uherském Hradišti. Zúčastnění zakládající členové OF v Uherském Hradišti, zleva Igor Stránský, Ladislav Šupka, Radek Kunc, Jaroslav Zapletal, Jan Gogola, Miroslav Potyka a Michal Stránský.

Vzpomínky na Občanské fórum v Uherském Hradišti

Jak již bylo v několika materiálech ve Slováckém deníku připomenuto, první centrum, které nějakým způsobem koordinovalo aktivity studentů, stávkových výborů i dalších občanů po událostech 17. listopadu 1989, vzniklo ve Slováckém divadle.

Zaplavené náměstí svatého Marka v italských Benátkách na snímku z 12. listopadu 2019

Kritická situace v Benátkách. Kvůli záplavám je uzavřeno náměstí sv. Marka

Starosta italských Benátek Luigi Brugnaro dnes dopoledne nařídil kvůli záplavám z bezpečnostních důvodů uzavřít náměstí svatého Marka. Očekávalo se totiž, že před polednem dosáhne voda ve městě až do výšky 1,6 metru nad běžnou úroveň moře. Voda vystoupala na 1,54 metru, poté začala opět klesat. Zastavena byla dopoledne i veřejná doprava na Velkém kanálu (Canal Grande), hlavní dopravní tepně města, informovala agentura ANSA.

Varta liga, 8. kolo: Olympik Mělník - Slavia Praha (4:9)

Přinese mělnickým futsalistům štěstí televize?

V přímém přenosu ČT sport v pátek od 20:15 hodin odehrají utkání devátého kola Varta ligy futsalisté Mělníka. Přerušit nepříjemné čekání na první body v soutěži se áčko Olympiku pokusí ve Vysokém Mýtě. Domácímu Nejzbachu by se v případě úspěchu přiblížil na tři body.

Ilustrační foto.

Těžce popálený muž svým zraněním podlehl

/VIDEO/ V katastru obce Dražice nalezl v pátek náhodný kolemjdoucí popáleného muže. Po ošetření a poskytnutí intenzivní lékařské péče byl s popáleninami na celém povrchu těla převezen sanitou do nemocnice. Tam dle informací televize prima svým zraněním podlehl.

Finančník Petr Kellner

ČERNÁ A BÍLÁ: Je dobře, že Kellner ovládne Novu?

Nejbohatší Čech kupuje největší televizní stanici. Může to ohrozit svobodu slova nebo demokracii? Někteří upozorňují, že Kellner je dravý podnikatel, který se snaží ovlivnit veřejné mínění všemi prostředky. Navíc má možnost novináře královsky zaplatit. Jiní ale zdůrazňují, že podnikatel nemá politické ambice, a tedy ani sebemenší důvod, aby ovlivňoval právě zpravodajství a publicistiku. 

Addamsova rodina

Tip na pondělí 4.listopadu: Kino hraje Addamsovu rodinu

Znojmo - Správný dušičkový podzimní čas si ke svému návratu na velká pláta kin vybrala Addamsova rodina. Z karikatur v časopisech od konce třicátých let to dotáhli postupně do televize a nakonec i do biografů. Jejich fanoušci se mohou těšit na pátý filmový příběh

Hrádek Špacírštejn u Lipové na Prostějovsku se svým stavitelem Zdeňkem Procházkou - 26. října 2019

Nadšenec ze "šutrů" vystavěl malý hrad. Špacírštejn budoval sám 10 let

O panu Zdeňku Procházkovi se rozhodně nedá říct, že je typický důchodce, který tráví spoustu času sezením u televize a naříkáním na to, jak dřív bylo lépe a kde jej co bolí. Pan Procházka totiž není žádný suchar, je to čtyřiasedmdesátiletý činorodý děda, který ve svém životě mimo jiné dokázal vlastníma rukama postavit hrad. 

MLADÍ REPORTÉŘI. TV Barborka vznikla v roce 2016 a tvoří ji žáci místní základní školy.

Školní štáb z ledečské TV Barborka na Kavčích horách soutěžil o cenu

Ledeč nad Sázavou /FOTO/ - V budově České televize na Kavčích horách se už posedmé setkaly školní televizní štáby z celé republiky. Celodenního semináře Televize v televizi se zúčastnilo osmdesát žáků základních a středních škol. Kromě absolvování praktických workshopů a přednášek soutěžili studenti také o Cenu Zpráviček. Svoje zástupce tady měla i Vysočina. Konkrétně město Ledeč a jeho malé reportéry z TV Barborka.