Kreativ

ŠTÍTEK: televize

Letadlo, které se v sobotu večer zřítilo na severu Řecka, bylo provozované ukrajinským nákladním dopravcem, uvádí agentura AP s odvoláním na řecké úřady

Při nehodě letadla v Řecku zemřelo osm lidí. Antonov vezl zbraně do Dháky

Při nehodě letadla, které havarovalo v sobotu večer na severovýchodě Řecka, zemřelo všech osm lidí na palubě. Letoun ukrajinské společnosti přepravoval zbraně ze Srbska do Bangladéše, oznámil dnes srbský ministr obrany Nebojša Stefanović. Národnost obětí nehody neuvedl, podle řeckých médií šlo zřejmě o Ukrajince. Srbský ministr také řekl, že zboží na palubě patřilo srbské soukromé společnosti a že let měl všechna řádná povolení v souladu s mezinárodními předpisy.

Ruský prezident Vladimir Putin (na snímku z 6. května 2022).

Putin připravuje zahraniční cestu. První od zahájení invaze na Ukrajinu

Ruský prezident Vladimir Putin se chystá příští týden navštívit Tádžikistán a Turkmenistán, informovala podle agentury Reuters ruská státní televize. Jednalo by se o první známou zahraniční cestu šéfa Kremlu od února, kdy spustil válku proti Ukrajině, která pokračuje i po čtyřech měsících bojů.

Krajský soud v Ostravě.

Manželka po facce spadla a zemřela. Je to přestupek, konstatoval soud v Ostravě

Tragický rodinný případ s překvapivým rozuzlením uzavřel Krajský soud v Ostravě. Stanul před ním muž, který zfackoval opilou manželku, jež upadla. Následně ji odtáhl do ložnice. Do rána zemřela. Hrozilo mu až deset let žaláře. Trestu nakonec unikl. Čeká ho pouze přestupkové řízení před komisí příslušného obecního úřadu.

Krajský soud v Ostravě.

Případ ze Štramberku: Manželka po facce spadla a zemřela. Podle soudu přestupek

Tragický rodinný případ s překvapivým rozuzlením uzavřel Krajský soud v Ostravě. Stanul před ním muž, který zfackoval opilou manželku, jež upadla. Následně ji odtáhl do ložnice. Do rána zemřela. Hrozilo mu až deset let žaláře. Trestu nakonec unikl. Čeká ho pouze přestupkové řízení před komisí příslušného obecního úřadu.

Krajský soud v Ostravě.

Manželka po facce spadla a zemřela. Je to přestupek, konstatoval soud

Tragický rodinný případ s překvapivým rozuzlením uzavřel Krajský soud v Ostravě. Stanul před ním muž, který zfackoval opilou manželku, jež upadla. Následně ji odtáhl do ložnice. Do rána zemřela. Hrozilo mu až deset let žaláře. Trestu nakonec unikl. Čeká ho pouze přestupkové řízení před komisí příslušného obecního úřadu.

Na fotbalový turnaj Deník Zaměstnanecké ligy zavítal i brankář Dynama Pardubice, Dominik Frodl.

Frodl kromě hokejového brankoviště vládne i v kuchyni

ROZHOVOR: Přírůstek. Nějak se to kolem něho množí… V obou sférách jeho života. Na začátku května se stal otcem a několik dní po této nejradostnější události v životě se rozrostla také jeho hokejová rodina v Dynamu. Lépe řečeno brankářská. Dominik Frodl, teď nakupuje, uklízí vaří. V tom novém kolotoči si kromě práce a starostí o domácnost najde čas i na zábavu. Trochu nečekaně se objevil na fotbalovém turnaji Deníku.

Záměry vojáků z komplexu tunelů pod ocelárnou Azovstal, na kterou útočí ruská armáda.

Mariupolským obráncům, kteří se vzdali, hrozí trest smrti, oznámili povstalci

Ruská válka na Ukrajině pokračuje už 96 dní. U Severodoněcku neustávají tvrdé boje, Rusové se soustředí na předměstí města a také na město Lyman. Cílem ruské armády v regionu je obklíčit obránce, tvrdí ukrajinský generální štáb. Moskva na Ukrajině údajně nasadila nejnovější raketový systém - zbraň popisovanou jako obří plamenomet, píše BBC. Ukrajinským obráncům, kteří se vzdali ruským silám v mariupolských ocelárnách Azovstal, hrozí trest smrti, oznámili separatisté.

Kanoista a olympijský medailista Lukáš Rohan.

Rohan: Tokio mi obrátilo život, medaile musela z očí. Láká ho práce v médiích

/ROZHOVOR/ Loni na olympiádě v Tokiu získal první českou medaili. Po zisku stříbra se kanoista na divoké vodě Lukáš Rohan stal chtě nechtě sportovní celebritou. Brzo ho už ale čekají další výzvy. Těší se na červnový Světový pohár v pražské Troji a netají se tím, že by se jednou rád ocitl na opačné straně barikády. Chtěl by se stát sportovním novinářem.

Nová Miss Top Model of the World Natálie Kočendová při natáčení rozhovoru pro TV Polar.

Karvinská kráska Kočendová, vítězka Top Model of the World, se soutěžemi končí

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Zařadila se po bok takových krásek a modelek jako jsou Petra Němcová, Radka Kocurová nebo Zuzana Jandová. Teď už ale soutěže krásy hází za hlavu. Dosáhla prý všeho, čeho mohla a nyní se soustředí na novou kariéru. Letošní vítězka soutěže Top Model of the World Natálie Kočendová se stala podnikatelkou a letos chce intenzivně pracovat na své rozvoji firmy.  

Předměty ve zničených železárnách v Mariupolu

Za bezpečný odchod z Mariupolu vydáme ruské zajatce, vzkázal Putinovi Zelenskyj

Válka na Ukrajině trvá již 56 dnů. Mariupolské ocelárny Azovstal, poslední bašta ukrajinského odporu ve strategickém přístavu, jsou v důsledku ruského bombardování a ostřelování zcela zničené. Ukrajinský armádní činitel Serhij Volynsky následně upozornil, že obránci vydrží Rusům vzdorovat už jen několik dní, nebo dokonce jen několik hodin. Ruské ministerstvo obrany dalo ukrajinským bojovníkům nové ultimátum a vyzvalo je, aby složili do středečního odpoledne zbraně. Lhůta však vypršela bez známek hromadné kapitulace. 

Útočník Zbrojovky Brno Jan Hladík.

Snad se co nejvíc lidí odlepí od televize a přijdou, vyhlíží derby Hladík

Jarní část druholigového ročníku načal na lavičce náhradníků. V pátečním brněnském derby, které na stadionu v Srbské ulici začíná v pět hodin odpoledne, už může Jan Hladík naskočit v základní sestavě fotbalistů Zbrojovky. V srpnové vypjaté bitvě v Líšni vstřelil při výhře 2:1 vedoucí gól, na který by proti svému bývalému klubu rád navázal. „Kdyby se nám podařilo doma uspět, možná budeme klidnější,“ povídá osmadvacetiletý Hladík v rozhovoru pro Deník Rovnost.

Ludvík Pechovský prozradil, že je rád, že získal zkušenosti před kamerou a poznal zajímavé lidi a ochutnal nová jídla.

Denně mi chodí několik pracovních nabídek, říká výherce Prostřeno

Televize Prima před měsícem odvysílala soutěžní pořad o vaření Prostřeno, v němž zvítězil devatenáctiletý Ludvík Pechovský z Domažlic. Student 3. ročníku domažlického učiliště oboru Kuchař-číšník se s 33 body stal absolutním vítězem týdne Prostřena s názvem Učňovský speciál.

Protest ruské novinářky a televizní produkční Mariny Ovsjannikovové během živého vysílání ruské televize, 14. března 2022

Ruská novinářka dostala od soudu pokutu. Svět si všímá její odvahy

Ruský soud dnes udělil pokutu 30 tisíc rublů (přes 6000 korun) ruské novinářce a televizní producentce Marině Ovsjannikovové. Informovala o tom agentura RIA Novosti, podle níž trest padl za porušení pravidel pro pořádání veřejných akcí. Policie ženu zadržela v pondělí večer poté, co v živém vysílání ruské státní televize protestovala proti válce na Ukrajině. Ovsjannikovová dnes u soudu prohlásila, že se cítí nevinná a nadále je přesvědčena, že Rusko vůči Ukrajině páchá zločin, informovala agentura AFP. Podle ní byla novinářka propuštěna, ale stále čelí jinému obvinění, za který jí hrozí mnoho let vězení.

Nový televizní pořad UŽ?ZUŠ! ve vysílání televize TVS

Nový televizní pořad UŽ?ZUŠ! ve vysílání televize TVS

Žáci a učitelé Základní umělecké školy v Uherském Hradišti dostali tvůrčí chuť na něco nového a tak se rozhodli vykouzlit televizní pořad pro celou rodinu. Ve spolupráci s televizí TVS tak vznikl pilotní díl, na kterém se podíleli učitelé a žáci všech oborů zušky. Televizní pořad pod názvem „UŽ? ZUŠ!“ se v televizi TVS poprvé objeví v premiérovém vysílání ve středu 16. března v 18:30 hodin.

Ruský prezident Vladimir Putin.

ON-LINE: Rusko se chce odpojit od globálního internetu, tvrdí běloruská televize

Ukrajina jedenáctým dnem čelí útoku Ruska, které rozpoutalo největší pozemní konflikt v Evropě od konce druhé světové války. Za deset dní od vypuknutí bojů na Ukrajině uteklo do sousedních zemí již přes 1,5 milionu lidí, oznámila OSN. Podle běloruské nezávislé televize Nexta, která se odvolává na dokument ruské vlády, zahájilo Rusko přípravy na odpojení od globálního internetu. 

Každá technika, i ta vojenská, vyžaduje údržbu, revize a v případě poškození nebo závady i opravu.

Sedmkrát v zahraničí. Vojáci z Lázní Bohdaneč opravují pandury i televize

/FOTO/ Armádní technici z Lázní Bohdaneč mají za úkol udržovat vojenskou techniku i zbraňové systémy. Z Centra zabezpečení oprav v loňském roce celkem sedmkrát vyjeli k českým vojákům, kteří jsou nasazeni v zahraničních operacích. Ve volném čase vojáci opraví ledničku, televizi i televizní kameru.

Válka na Ukrajině vyvolává vzpomínky i vlnu solidarity.

Nic nového pod sluncem. S ruskými tanky se setkávám počtvrté

Patřím již k těm „dříve narozeným“ a tak si již něco pamatuji. Je to již po čtvrté, co se setkávám s ruskými tanky. Po prve to bylo v roce 1945. Ale tehdy jsme je vítali jako osvoboditele, když jako malý kluk jsem je obdivoval techniku a přátelil jsem se s tankisty. Podruhé to bylo v roce 1956, když už jako mladík jsem sledoval, jak tyto tanky dusí povstání v Budapešti. Po třetí však to už bylo u nás. 21.srpna 1968, kdy tak jako dnes na Ukrajině k nám vtrhly tanky „přátel“na pozvání udusit „Pražské jaro“. Děkujeme Václavu Petráskovi za působivou vzpomínku.

Rytíři slaví se svými fanoušky vítězství 6:4 nad Brnem.

Jágr? V pohodě týpek, který baví svými vtipy, prozradili hráči Kladna

Jaromír Jágr v úterý oslaví padesáté narozeniny. I v tomto věku dál baví hokejové fanoušky svými výkony na ledě a Kladno vede za udržením v nejvyšší soutěži. Co ale dělali jeho spoluhráči, když vyhrál olympiádu v Naganu? Jaký je jako spoluhráč a jaký jako šéf? A je něco, čím své současné kolegy a zároveň zaměstnance překvapil? Na tyto i další otázky jsme se zeptali devíti hráčů Rytířů.

Rytíři slaví se svými fanoušky vítězství 6:4 nad Brnem.

Jágr? V pohodě týpek, který baví svými vtipy, prozradili hráči Kladna

Jaromír Jágr v úterý oslaví padesáté narozeniny. I v tomto věku dál baví hokejové fanoušky svými výkony na ledě a Kladno vede za udržením v nejvyšší soutěži. Co ale dělali jeho spoluhráči, když vyhrál olympiádu v Naganu? Jaký je jako spoluhráč a jaký jako šéf? A je něco, čím své současné kolegy a zároveň zaměstnance překvapil? Na tyto i další otázky jsme se zeptali devíti hráčů Rytířů.

Rytíři slaví se svými fanoušky vítězství 6:4 nad Brnem.

Jágr? V pohodě týpek, který baví svými vtipy, prozradili hráči Kladna

Jaromír Jágr v úterý oslaví padesáté narozeniny. I v tomto věku dál baví hokejové fanoušky svými výkony na ledě a Kladno vede za udržením v nejvyšší soutěži. Co ale dělali jeho spoluhráči, když vyhrál olympiádu v Naganu? Jaký je jako spoluhráč a jaký jako šéf? A je něco, čím své současné kolegy a zároveň zaměstnance překvapil? Na tyto i další otázky jsme se zeptali devíti hráčů Rytířů.

Rytíři slaví se svými fanoušky vítězství 6:4 nad Brnem.

Jágr? V pohodě týpek, který baví svými vtipy, prozradili hráči Kladna

Jaromír Jágr v úterý oslaví padesáté narozeniny. I v tomto věku dál baví hokejové fanoušky svými výkony na ledě a Kladno vede za udržením v nejvyšší soutěži. Co ale dělali jeho spoluhráči, když vyhrál olympiádu v Naganu? Jaký je jako spoluhráč a jaký jako šéf? A je něco, čím své současné kolegy a zároveň zaměstnance překvapil? Na tyto i další otázky jsme se zeptali devíti hráčů Rytířů.

Rytíři slaví se svými fanoušky vítězství 6:4 nad Brnem.

Jágr? V pohodě týpek, který baví svými vtipy, prozradili hráči Kladna

Jaromír Jágr v úterý oslaví padesáté narozeniny. I v tomto věku dál baví hokejové fanoušky svými výkony na ledě a Kladno vede za udržením v nejvyšší soutěži. Co ale dělali jeho spoluhráči, když vyhrál olympiádu v Naganu? Jaký je jako spoluhráč a jaký jako šéf? A je něco, čím své současné kolegy a zároveň zaměstnance překvapil? Na tyto i další otázky jsme se zeptali devíti hráčů Rytířů.

Rytíři slaví se svými fanoušky vítězství 6:4 nad Brnem.

Jágr? V pohodě týpek, který baví svými vtipy, prozradili hráči Kladna

Jaromír Jágr v úterý oslaví padesáté narozeniny. I v tomto věku dál baví hokejové fanoušky svými výkony na ledě a Kladno vede za udržením v nejvyšší soutěži. Co ale dělali jeho spoluhráči, když vyhrál olympiádu v Naganu? Jaký je jako spoluhráč a jaký jako šéf? A je něco, čím své současné kolegy a zároveň zaměstnance překvapil? Na tyto i další otázky jsme se zeptali devíti hráčů Rytířů.

Ilustrační foto.

Informace o covidu: lidé na Vysočině věří odborníkům

/ANKETA/ Možnosti nechat se očkovat proti covidu využil bez váhání. A to i třetí dávkou. Sedmasedmdesátiletý textař a včelař Jaroslav Hájek z Kaliště na Pelhřimovsku totiž vakcinaci považuje za jedinou možnost, jak se viru zbavit. „Antivaxxery považuji za blbce. Pokud skončí v nemocnici, měli by si pobyt platit. Informace čerpám z Deníku, z televize a z rozhlasu,“ nastínil důchodce. Kromě rozhlasu a televize lidé na Vysočině informace o covidu čerpají také od odborníků, ale i z YouTube. Deník vám nyní přináší přehled informačních kanálů, které vysočinští využívají.

Ilustrační snímek

Boj o diváka. Disney+ osloví rodiny, těží z marvelovek a dabingu, míní expert

Streamovací války teprve dorazí do Česka. Již letos svedou bitvy o diváka na internetu s dominujícím Netflixem noví zahraniční hráči, jako rodinná služba Disney+, HBO Max či SkyShowtime. Podle mediálního analytika Filipa Rožánka z konkurenčního boje může mít český divák prospěch. Naopak jde o další hrozbu pro provozovatele kin a multiplexy.