Kreativ

ŠTÍTEK: televizní pořad

Marie Novotná z Kněždubu napsala knihu Život pod Šumárníkem.

Příběh kněždubské spisovatelky Marie Novotné vysílala televize

Kněždub – I když k literatuře tíhla už od malička, k tomu, aby vzala pero do ruky, ji dovedla až příhoda z manželství. Marie Novotná z Kněždubu se dočkala velkého úspěchu v místním zpravodaji, kde dodnes píše povídky. A nyní vydala svou vlastní knihu.

Ilustrační foto.

Síť mateřských center houstne. Maminky na Hodonínsku jsou aktivní

Hodonínsko – Sluníčko, Šrůbek nebo Beránek. To nejsou názvy televizních pořadů, ale mateřských center na Hodonínsku. A v poslední době jich přibylo hned několik. Do vylepšení nabídky smysluplného trávení volného času pro nejmenší děti se však nepouštějí obce, ale samy maminky.

Ilustrační foto.

Síť mateřských center houstne. Maminky v regionu jsou aktivní

Hodonínsko – Sluníčko, Šrůbek nebo Beránek. To nejsou názvy televizních pořadů, ale mateřských center na Hodonínsku. A v poslední době jich přibylo hned několik. Do vylepšení nabídky smysluplného trávení volného času pro nejmenší děti se však nepouštějí obce, ale samy maminky.

Speciální box s třinácti CD.

The Beatles čeká další výročí, oslaví jej napěchovaným boxem

Praha – Začátkem února tomu bude padesát let, co The Beatles poprvé vystupovali v americké televizi. Kapela dorazila na letiště Johna F. Kennedyho 7. února 1964, kde ji uvítal dav tisíců ječících fanoušků, a o dva dny později ji čekalo první vystoupení v populární show Eda Sullivana. Na přímý přenos, během kterého Brouci odehráli naživo pět písní, se v Americe a Kanadě dívalo neuvěřitelných 74 milionů lidí, což z něj i dnes činí nejsledovanější televizní pořad všech dob.

Ilustrační foto

Britský farář koupil portrét za pár tisíc, má cenu milionů

Londýn - Portrét, který britský farář koupil ve starožitnictví za 400 liber (asi 13.000 korun) hlavně kvůli hezkému pozlacenému rámu, se stal největším překvapením oblíbené televizní show, když odborníci odhadli jeho hodnotu na tisícinásobek kupní ceny.

Petr Štěpánek, člen Sboru dobrovolných hasičů města Přerova

Hasič Petr Štěpánek si vzal službu na Štědrý den dobrovolně. Je to zvyk, říká

Přerov – Podobně jako řada jeho vrstevníků mohl s talířem cukrovinek a jiných dobrot sledovat vánoční televizní pořady či na poslední chvíli shánět dárky pod stromeček. Osmadvacetiletý Petr Štěpánek z Přerova místo toho na Štědrý den oblékl hasičskou uniformu a zcela dobrovolně pomáhal zdravotníkům při úterním Štědrodenním koncertu Pavla Nováka na náměstí T.G. Masaryka v Přerově.

Zpěvačka Iveta Bartošová.

Na koncertě s Vrabčáky vystoupí i Bartošová

Jablonec nad Nisou – Návrat na hudební scénu zažívá nyní zpěvačka Iveta Bartošová, která už se nejspíš dostala ze svého těžkého životního období.S jabloneckým pěveckým sborem Vrabčáci již natáčela vánoční pořad pro televizi Barrandov. Ten bude vysílat na Štědrý den od 18 hodin.

Ilustrační foto.

Vánoční pečení, vaření a rachejtle jsou pro hasiče každoročně noční můrou

Severní Čechy - Čas vánočních a novoročních svátků není časem rozjímání a předsevzetí, ale téměř nepřetržitého konzumování čehokoliv. Proto v domácnostech je běžným jevem, že v předvánočním a vánočním čase vaříme, pečeme, smažíme. Jsme v kuchyni více než jindy během roku. Shon těchto dnů zvyšuje i riziko, že na něco zapomeneme. Třeba na pánev na plotně.

Požár bytu. Ilustrační snímek.

Vánoční pečení, vaření a rachejtle jsou pro hasiče každoročně noční můrou

Severní Čechy - Čas vánočních a novoročních svátků není časem rozjímání a předsevzetí, ale téměř nepřetržitého konzumování čehokoliv. Proto v domácnostech je běžným jevem, že v předvánočním a vánočním čase vaříme, pečeme, smažíme. Jsme v kuchyni více než jindy během roku. Shon těchto dnů zvyšuje i riziko, že na něco zapomeneme. Třeba na pánev na plotně.

Magdalena Reifová.

Kouzelná školka s Majdou a Františkem

Havlíčkův Brod –  Agentura Pragokoncert pořádá v neděli 15. prosince od 15 hodin v havlíčkobrodském KD Ostrov dětské představení Kouzelná školka s Majdou a Františkem.

Sbírka pro děti z domova dětí v Nechanicích v hradecké ZŠ Štefánikova.

Školáci nadělili dětem bez domova. Dárků je hromada

Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Hračkami přeplněné dětské pokojíčky. Takový pohled je určitě většině rodičům důvěrně známý. Jsou však pokojíčky, které už tak veselé nejsou. Třeba proto, že chybí rodiče, kteří by svým ratolestem hračky koupili.

Jakub Vágner

Rybář jakub Vágner zavítá do domu dětí a mládeže

Ústí nad Labem - Rybářská celebrita, držitel několika světových rekordů v lovu sladkovodních ryb a současně hvězda televizních pořadů Jakub Vágner bude přednášet ve středu 20. listopadu od 17 hodin v divadelním sále ústeckého domu dětí a mládeže.

Zdeněk Izer.

Zavolejte si o lístek na show Zdeňka Izera

Zábřeh – „Chcete aspoň na chvíli zapomenout na politiku, dluhy, doktory, nevěru partnera či tajfun na Filipínách? Přijďte na hudebně-zábavnou show Zdeňka Izera!" nabádají pořadatelé ze zábřežského kulturního domu. Sem dorazí bavič, moderátor a příležitostný herec v úterý 26. listopadu v 19 hodin.

Bzenecký Gastroden - 18. ročník.

Osmnáctý Gastroden? Sumec na másle i rostbífové rolky

Bzenec /REPORTÁŽ/ – Srolované, nastrouhané, zamotané, naplněné i vykrojené. A všechno vypadá velmi exoticky. Člověk, který nechodí na rauty či různé recepce, se s podobnými laskominami potkává nejspíš prvně. A odpovídají tomu i reakce lidí, kteří přicházejí na letošní Gastroden.

Ilustrační foto.

V KLDR bylo prý za jediný den popraveno 80 lidí

Pchjongjang - Komunistická Severní Korea údajně nechala v jediný den počátkem tohoto měsíce veřejně popravit 80 lidí. Většina z nich byla prý odsouzena za sledování zahraničních televizních programů. Informoval o tom dnes list The Independent s odvoláním na jihokorejský tisk.

Ilustrační foto

Programy v Aši lze naladit z Dyleně

Aš - Občané Aše mají naději na to, že by mohli začít přijímat televizní programy ze čtvrtého multiplexu. Doteď mohli jeho kanály přijímat jen s problémy.

Televizor. Ilustrační snímek.

Na Třebíčsku byl spuštěn nový televizní vysílač

Třebíčsko - Zase o něco dostupnější by mělo být televizní vysílání na Třebíčsku. Od začátku tohoto týdne začal vysílat nový vysílač Třebíč-Vartemberk. Půjde o televizní stanice šířené v takzvaném čtvrtém multiplexu Nova Cinema, Smíchov, Fanda, Telka, Pohoda-Relax a Pohoda Rebel.

Doktor Leoš Středa.

Středy doktora Středy: Úspěch paní Jany. Inspiruje ostatní?

Rádi se s vámi dělíme o příběhy čtenářů, kterým se podařilo zhubnout. K hubnutí vás v této rubrice inspirují známé osobnosti, jako režisér Tomáš Magnusek, zpěvačka Ilona Csáková, ale i doktor Leoš Středa. Ti všichni hubnou on-line a pravidelně uvádějí svou aktuální váhu. Ještě větší inspirací však je, pokud si v novinách přečteme například o sousedovi. Hned si pomyslíme: „Dokázal to on, dokážu to taky."

Oldřich Kaiser a Jiří Lábus

Kaiser s Lábusem dnes hrají Výprodej, to nejlepší ze své tvorby

Nový Jičín - Dva z nejlepších herců a komiků české divadelní současnosti, Jiří Lábus a Oldřich Kaiser, připravili to nejlepší ze své tvorby. V novojičínském Beskydském divadle předvedou svůj Výprodej už tuto neděli. Těšit se můžete na jejich nejlepší scénky.

Daniela Kundrová.

Majitelka Bohémy křičela na Pohlreicha. I tak má podnik dvě hvězdy

Brno – Zapáchající losos, všudypřítomná špína a majitel, který dluží kuchařům. Tak před dvěma lety ukázal divákům brněnskou restauraci Bohéma Zdeněk Pohlreich ve známém televizním pořadu Ano, šéfe! Šéfkuchař se v nové řadě seriálu do Bohémy vrátil a nestačil se divit. Ze dna se podnik odpíchl na špici. V epizodě, kterou diváci viděli ve středu, udělila gastronomická hvězda Bohémě dokonce hned dvě hvězdičky a chválila restauraci za příkladnou čistotu.

Daniela Kundrová.

Nová majitelka Bohémy křičela na Pohlreicha. I tak má restaurace dvě hvězdy

Brno /ANKETA/ – Zapáchající losos, všudypřítomná špína a majitel, který dluží kuchařům. Tak před dvěma lety ukázal divákům brněnskou restauraci Bohéma Zdeněk Pohlreich ve známém televizním pořadu Ano, šéfe! Šéfkuchař se v nové řadě seriálu do Bohémy vrátil a nestačil se divit. Ze dna se podnik odpíchl na špici. V epizodě, kterou diváci viděli ve středu, udělila gastronomická hvězda Bohémě dokonce hned dvě hvězdičky a chválila restauraci za příkladnou čistotu.

Ilustrační foto.

Zájem Čechů o Halloween roste. Vnímají ho jako netypickou zábavu

Praha – Vedle svíček a věnců, které lidé kupují u příležitosti Památky zesnulých, obchodní řetězce v posledních letech nabízí také různé druhy dýní, dekorací i pochutin spojených s Halloweenem, jež se bude slavit ve čtvrtek. Svátek, který je populární především v USA, Británii a dalších anglicky mluvících zemích, si podle obchodníků začíná nacházet oblibu i u Čechů.

Ilustrační foto

Před 20 lety zemřel mistr komedií a zábavy Zdeněk Podskalský

Praha - Jméno režiséra a scenáristy Zdeňka Podskalského, který zemřel před 20 lety, 29. října 1993, ve věku 70 let, je dodnes synonymem veselí a vtipu. Podskalský vytvořil osobitý typ zábavy, který divákům servíroval v desítkách filmů a televizních pořadů sahajících od satiry přes rozverné veselohry až po crazy-komedie.

Nová televize Smíchov začala vysílat před Vánocemi.

Diváci v Klatovech naladí Fandu, Telku, Smíchov nebo Pohodu

Klatovy - Diváci v okolí Klatov mohou nově naladit televizní stanice Fanda, SMÍCHOV, Telka, Pohoda-Relax, Pohoda-Rebel i další televizní stanice šířené vysílací sítí Multiplex 4. Společnost Digital Broadcasting spustila provoz vysílače Klatovy-Doubrava, který pokrývá zmiňovanou oblast.

Festival Znojemský hrozen - ilustrační foto.

Znojemský hrozen zná své vítěze

Znojmo - Patnáctý ročník Mezinárodního televizního a rozhlasového festivalu o gastronomii zná své vítěze. První místo získal televizní pořad Korzika na programu Kitchen Factory. Z rozhlasových pořadů hodnotila porota nejvýše Mrazivou zápletku ve světě chutí, vůní a barev, jehož autorem je Jiří Kamen s kolektivem.

Elitní roztleskávačky Dallas Cowboys.

Mnohé slavné divy začínaly kariéru jako roztleskávačky

Krásné a atletické roztleskávačky v krátkých sukních a upnutých tričkách přitahují pozornost všude, kde se objeví. Největší oblibě se těší ve Spojených státech. Není proto překvapující, že spousta slavných hereček a zpěvaček, včetně Madonny nebo Cameron Diaz, svou cestu mezi světla lamp zahájila na středních školách právě jako roztleskávačky.

UČITEL HLÁŠEK. Tatínek byl velký hláškař. Používal zvláštní obraty a uměl se vyjádřit originálně.

Zdeněk Pohlreich: Nechci lidem vzít to prokleté vepřové, jen dát alternativu

Praha /ROZHOVOR/ - Česko vaří s Pohlreichem živě, tak se jmenuje nová kulinářská show, kterou po několik následujících sobotních večerů budete moci sledovat na TV Prima. Co od ní můžete čekat? „Má to být zábavný televizní pořad, takže doufám, že to bude zábava, akce a trocha napětí, jestli to stihneme uvařit. Nehledal bych v tom nějaký gastronomický převrat. Jde o to, abychom byli schopni akci zvládnout tak, aby to dobře dopadlo a divák se pobavil," říká Zdeněk Pohlreich.