Kreativ

ŠTÍTEK: televizní pořad

Libuše Havelková.

Pohádková babička Libuše Havelková slaví devadesátiny

České Budějovice – Jako babičku z pohádek nebo televizního pořadu Kouzelná školka mnozí znají herečku Libuši Havelkovou. Českobudějovická rodačka, matka herce a zpěváka Ondřeje Havelky, 
v neděli oslaví devadesátiny.

Libuše Havelková.

Herečka Libuše Havelková oslaví devadesátiny

Praha - Na sedm desítek rolí ztvárnila v letech 1960 až 1991 v Národním divadle v Praze Libuše Havelková. V televizi a filmu jich bylo 120. Počet studentů, které vychovala během své téměř půlstoleté pedagogické činnosti na DAMU a Konzervatoři, by se dal počítat na stovky. Oblíbená herečka, populární především postavami laskavých maminek či babiček, která byla i průvodkyní televizním pořadem Kouzelná školka, oslaví 11. května devadesátiny.

Pietní místo před domem zesnulé zpěvačky Ivety Bartošové.

Zájem o Ivetu Bartošovou zvýšil sledovanost televizních pořadů

Praha – Zájem o informace o tragicky zesnulé zpěvačce Ivetě Bartošové v uplynulém týdnu zvýšil sledovanost řady televizních pořadů. Kromě Televizních novin, které v den neštěstí přilákaly v průměru 2,057 milionu dospělých diváků, tedy o čtvrt milionu více než předchozí den, rostla Nově i sledovanost bulvárního Prásku a k obrazovce táhly také VIP zprávy na Primě. Tragická událost současně zvýšila návštěvnost zpravodajských a bulvárních webů a čtenáři se brzy dočkají také nových titulů na knižním trhu.

Bolek Polívka a jeho hosté v třiapadesátém pokračování televizního pořadu Manéž Bolka Polívky

Polívka v třiapadesáté Manéži přesvědčí o svém tanečním nadání

Brno /FOTOGALERIE/ – V třiapadesátém pokračování televizního pořadu Manéž Bolka Polívky se hlavní představitel pokusí diváky přesvědčit, že jeho dcera Anna, která vyhrála soutěž StarDance, zdědila taneční nadání po něm. Zavzpomíná také na nedávno zesnulou a svéráznou režisérku Věru Chytilovou, se kterou se vypravil na zájezd do Moskvy.

Bolek Polívka a jeho hosté v třiapadesátém pokračování televizního pořadu Manéž Bolka Polívky

Polívka v třiapadesáté Manéži přesvědčí o svém tanečním nadání

Brno – V třiapadesátém pokračování televizního pořadu Manéž Bolka Polívky se hlavní představitel pokusí diváky přesvědčit, že jeho dcera Anna, která vyhrála soutěž StarDance, zdědila taneční nadání po něm. Zavzpomíná také na nedávno zesnulou a svéráznou režisérku Věru Chytilovou, se kterou se vypravil na zájezd do Moskvy.

Ilustrační foto

Obliba bezplatných televizních archivů roste

Praha – Víc než polovina Čechů sleduje pořady v televizních archivech, a to na svých počítačích nebo prostřednictvím takzvaných chytrých zařízení. Investici do televizoru, který umožňuje on-line archiv spouštět přímo na obrazovce, do pěti let plánují dvě pětiny lidí. Vyplývá to z průzkumu Digimonitor, které ČTK poskytly České Radiokomunikace.

Maskéři televizního pořadu "přebarvili" černošskou rodinu na blond.

Z černošské rodiny udělali árijce. K nepoznání od skutečných

Francie /VIDEO/– Nalíčení dokáže skutečně divy. Na vlastní kůži to zkusila černošská rodina, kterou profesionální maskéři francouzského televizního pořadu V kůži člověka s černou kůží „přebarvili" na bělochy. Od čistokrevných Evropanů jsou skutečně k nepoznání. Klip byl natočen již před šesti lety, nyní jej pouze opět oprášila nejrůznější média.

Vzpomínkový večer pro Karla Kryla

Fotbalisté rádi uctili památku Karla Kryla

Libel - Fotbalisté rádi uctili památku Karla Kryla V sobotu uspořádal FC Libel v místním pohostinství vzpomínkový večer na Karla Kryla, který by se 12. dubna dožil 70 let.

Herec, hudebník Jiří Císler.

Před 10 lety zemřel bavič a mistr ironie Jiří Císler

Praha - Jako mistr sarkasmu a ironie proslul herec, režisér a hudebník Jiří Císler, který zemřel před deseti lety 17. dubna ve věku 76 let. Diváci si ho asi nejvíce pamatují ze zábavného televizního pořadu Sešlost, v němž účinkoval s Luďkem Nekudou.

Ilustrační foto.

Se Slováky nemluvíme stejnou řečí, ale přesto si rozumíme

Začalo to 1. 1. 1993, kdy Československo definitivně zaniklo a rozdělilo se na dva samostatné a zcela nezávislé státy. Od tohoto dne se naše životy oddělují a hledají si svou vlastní cestu.Rodiče a prarodiče dnešních středoškoláků, stejně jako ti mí, jistě pamatují ty časy, kdy povídat si se Slovákem bylo, jako mluvit s Pražákem nebo Brňanem. Ale pro nás mladší generace? Připadá nám jejich řeč více cizí. Kdo ví, třeba za pár let bude na školách možnost učit se slovenštině jako dalšímu cizímu jazyku.

Ředitel Hvězdárny a planetária hlavního města Prahy  Marcel Grün

Ředitel pražské hvězdárny Marcel Grün v Prostějově popovídá o Marsu

Prostějov – Věnuje se popularizaci astronomie a kosmickým výzkumům. Nespočetněkrát vystupoval v televizních pořadech, kde představoval lidem kosmonautiku, povídal o astrologii nebo nových astronomických objevech. Známý český astronom Marcel Grün vystoupí i v prostějovské hvězdárně.

Běžný den v knihovně v Městské knihovně v Novém Strašecí

Do knihovny rády zajdou i maminky s malými dětmi

Nové Strašecí – Mezi malými čtenáři v městské knihovně jednoznačně vedou Šmoulové. Ti o něco starší rádi čtou v Deníku malého poseroutky a stále ještě v příbězích Harryho Pottera.

Ilustrační foto.

V Německu našli půl roku starou mrtvolu sedící u zapnuté televize

Berlín - V bytě na západě Německa našel domovník více než půl roku starou mrtvolu ženy, která stále seděla před zapnutou televizí. Sousedé si sice stěžovali na nepříjemný zápach, ale nikdo neupozornil úřady. Domovník do bytu vnikl poté, co si všiml přeplněné poštovní schránky ženy, informoval deník Frankfurter Neue Presse (FNP).

Majda a František.

SOUTĚŽ: Majda s Františkem na cestách

Vysoké Mýto – Pořad pro malé děti s oblíbenou herečkou Magdalenou Reifovou „Majda s Františkem na cestách" se připravuje na nedělní dopoledne do vysokomýtského Šemberova divadla. Jeho tématem je cestování.

Slet čarodějnic v Litoměřicích moderovala Magda Reifová z televizního pořadu Kouzelná školka

SOUTĚŽ: Vyhrajte s Deníkem vstupenky a CD Magdaleny Reifové

Kroměříž – Vystoupení Magdaleny Reifové s programem Kouzelná školka připravila pro děti z Kroměříže a okolí umělecká agentura Pragokoncert. Konat se bude v sobotu 12. dubna v 15 hodin v divadelním sále Domu kultury v Kroměříži.

Dětský karneval v Kulturním domě v Písku.

OBRAZEM: Dětský karneval v Písku

Písek – Maškarní veselí nebere konce. Karnevaly se o víkendu konaly v Čížové, Kučeři, Čimelicích, Hrejkovicích a dalších místech. Desítky dětí zamířily v sobotu do Kulturního domu v Písku, kde na ně čekal program plný tance, písniček, soutěží i pohádek.

Jen počkej, zajíci!

Michal Nesvadba: Jen počkej, zajíci!? O tom se nedá vyprávět, to se musí vidět!

Praha /ROZHOVOR/ - Herec, mim, moderátor Michal Nesvadba patří k nepřehlédnutelným osobnostem českého šoubyznysu. Rozhodl se však pro tu nejtěžší disciplínu, bavit děti, stal se „Michalem z Kouzelné školky", se svým zábavným programem jezdí republikou. Mimo to napsal a režíroval balet Billiard a lední show Princezna Zmrzlina. Letos vyráží jako hlavní hvězda na lední revue „Jen počkej, zajíci!" po sedmi městech v Čechách a na Moravě.

Jakub Dovalil

Jedí pořádně? Fotbalisty bude hlídat televizní specialista na výživu

Praha - Trenéři mládežnických fotbalových reprezentací se v pátek sešli s výživovým specialistou Petrem Havlíčkem, který by měl s FAČR blíže spolupracovat. Hlavním úkolem odborníka známého i z televizních pořadů je nastavení jednotných pravidel v oblasti výživy pro všechny reprezentační týmy.

Turné čtyř můstků - Zdeněk Izer a Šárka Vaňková

Izer s Vaňkovou přijedou pobavit Frenštát

Populární bavič a imitátor Zdeněk Izer míří do Frenštátu pod Radhoštěm. Spolu se zpěvačkou a účastnící první řady české Superstar Šárkou Vaňkovou tady vystoupí tento čtvrtek s oblíbeným pořadem plným písniček s názvem Turné čtyř můstků.

Ilustrační foto

Obliba product placementu v tuzemských televizích roste

Praha - Reklama začleněná do televizních pořadů, takzvaný product placement, v Česku láká stále více inzerentů. Podle některých průzkumů zároveň patří k reklamě, kterou diváci nejlépe přijímají. Nejčastěji se product placement objevuje v hrané a zábavní tvorbě, firmy se ale mohou prezentovat také v magazínových pořadech jako Dobré ráno nebo Sama doma.

Ilustrační foto

Poradenské služby mohou dále fungovat, Konto BARIÉRY pomohlo

Chrudim - Konto BARIÉRY podpořilo chrudimské Centrum J. J. Pestalozziho částkou 200 000 korun. Peníze pochází z projektu Pomáhej (s) humorem, který spočíval v tom, že vybraným organizacím byl věnován příspěvek ve formě výnosu z televizního pořadu Konta BARIÉRY Možná přijde i charita, který odvysílala Česká televize v září minulého roku. Na této akci se podařilo vybrat dva miliony korun.

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci stále láká na výstavu perličkových kabelek

Perličkové kabelky mají obrovský úspěch

Jablonec n. N. - Pro velký zájem až do 2. března mohou návštěvníci jabloneckého muzea obdivovat krásu perličkových kabelek. Pro výstavu byla z rozsáhlé muzejní sbírky vybraná téměř tisícovka exponátů.

Majda s Františkem z Kouzelné školky

Majda s Františkem míří do Hranic. S Deníkem můžete jít zdarma

Hranice – Michal, Majda a František. Jen těžko byste hledali dítě, které by neznalo tyto oblíbené postavičky z televizního pořadu Kouzelná školka. Jejich malí i velcí fandové však v tomto roce nemusejí humorná představení sledovat jen přes televizní obrazovky.

Ilustrační foto

Příznivci polské televize musí přeladit

Region – Města a obce v polském pohraničí, kde si televizní diváci mohou naladit polské televizní programy šířené prostřednictvím pozemního digitálního vysílání (DVB-T), čeká v únoru přelaďování.

Leonardo DiCaprio ve filmu Velký Gatsby.

DiCaprio je vzorem pro studentský ples v Mostě

Most – Studenti Soukromé hotelové školy Bukaschool v Mostě chystají maturitní ples ve stylu filmu Velký Gatsby, v němž hraje DiCaprio. „Téma plesu The Great Gatsby, Velký Gatsby, jsme si vybrali, jelikož bychom chtěli, aby se jako ve filmu i náš ples nesl ve velkolepém, elegantním duchu,“ říká studentka Denisa Fousová. Ples plánují už od března minulého roku.

Ilustrační foto.

Startuje čtvrtý ročník hudební ankety - Otík 2013

Kladensko – Po roční pauze startuje Kladenský deník čtvrtý ročník oblíbené hudební ankety Otík. Určena je všem fanouškům jazzu, rocku, folku, dechovky nebo jiných stylů. Znáte kapelu, zpěvačku nebo zpěváka, kteří vás zaručeně pobaví? Pomozte nám najít nejoblíbenější regionální hvězdy.

VÝROČNÍ SETKÁNÍ. Na valné hromadě KČT se sešli členové i hosté domažlického odboru Klubu českých turistů.

Turisté hodnotili sezonu. Jistič na čerchovské chatě nestačí provozu

Čerchov – Svatba páru z Klenčí pod Čerchovem, návštěva dvou medvíďat z televizního pořadu s režisérem Václavem Chaloupkem, plzeňského biskupa Františka Radkovského i druhé vicemiss ze soutěže Dívka Šumavy Veroniky Půtové. To je jen zlomek návštěvníků, kteří v loňském roce navštívili areál na Čerchově a tamní největší atrakci – Kurzovu věž.

Ilustrační foto

Češi si na PC pustí v průměru tři filmy měsíčně

Praha – Češi si každý měsíc na počítači nebo tabletu pustí v průměru tři filmy. Téměř dvě třetiny filmů stáhnou z internetu a dvě pětiny pouští z DVD. Na filmy on-line se dívá 40 procent uživatelů internetu. Vyplývá to z průzkumu společnosti Seznam.cz.

Ilustrační foto

Diváci oceňují možnost sledovat televizní pořady kdykoliv na webu

Praha – Lidé na internetových stránkách domácích televizí vyhledávají konkrétní videa. Často sledují několik epizod oblíbených seriálů najednou a zájem mají i o předpremiéry nových dílů. Vyplývá to z vyjádření velkých televizí, které videoarchivy zdarma či za poplatek nabízejí. Nejstarším archivem disponuje veřejnoprávní Česká televize, která zpravodajské pořady začala uchovávat v roce 2000.

VÝROČNÍ SETKÁNÍ. Na valné hromadě KČT se sešli členové i hosté domažlického odboru Klubu českých turistů.

Turisté hodnotili sezonu. Jistič na čerchovské chatě nestačí provozu

Čerchov – Svatba páru z Klenčí pod Čerchovem, návštěva dvou medvíďat z televizního pořadu s režisérem Václavem Chaloupkem, plzeňského biskupa Františka Radkovského i druhé vicemiss ze soutěže Dívka Šumavy Veroniky Půtové. To je jen zlomek návštěvníků, kteří v loňském roce navštívili areál na Čerchově a tamní největší atrakci – Kurzovu věž.

Jan Mazanec

Dobrý den, Vysočino

Kuchařský televizní pořad Deník Dity P. vzbudil v mém okolí několik nadšených i kritických ohlasů.

Zdeněk Pohlreich.

Pohlreichova autogramiáda dnes v knihkupectví Kanzelsberger

Zlín – Gastroexpert, majitel Café Imperiál v Praze a také televizní hvězda Zdeněk Pohlreich se už dnes ve Zlíně podepíše všem zájemcům o autogram. Akce v knihkupectví Kanzelsberger na náměstí Míru ve Zlíně se uskuteční od 16 do 18 hodin.

Jakub Vágner.

Kapraře v Břeclavi podpoří i rybář "z televize" Jakub Vágner

Břeclav - Hlavním městem kaprařů se alespoň pro tuto sobotu stane Břeclav. Rybáři s tímto zaměřením se tam sejdou již posedmé kvůli Carp Show Moravia. Nekorunovaným králem akce, co do popularity, se nejspíš stane cestovatel a rybář Jakub Vágner. Ten je známý z televizních pořadů, kde neohroženě z vody loví rozmanité zástupce sladkovodních ryb.