Kreativ

ŠTÍTEK: televizní pořad

Pavel Vantuch.

Zemřel televizní režisér a střihač Pavel Vantuch

Praha - Ve věku 73 let v neděli zemřel televizní režisér a střihač Pavel Vantuch. Dlouholetý spolupracovník Karla Čáslavského se mimo jiné podílel na dokumentu Hledání ztraceného času. Informovala o tom dnes Česká televize.

Na Stojáka - Karel Hynek

Pořad Na Stojáka obohatí Sedmihorské léto

Sedmihorky - Hudební a divadelní Sedmihorské léto má za sebou tři úspěšné akce, se čtvrtou stand-up comedy Na stojáka se dostává do druhé poloviny letos šestého ročníku.

Ilustrační foto.

Proč a jak jíme z nudy

Jídlo může být jakýmsi rozptýlením, jestliže se nudíme nebo musíme plnit nevděčný úkol. Abychom neupadali do tohoto pokušení, naučme se rozeznávat, jaký skutečný smysl má hlad a pocit nasycení, píše italský deník Corriere della Sera.

Jiří Babica

Na Slušovické Clásico přijedou i Bosák, Dyk či Babica

Slušovice – „Když nemáte cibuli, tak tam dejte česnek" je snad nejslavnější Babicova rada z televizního pořadu o dobrotách. Doporučení se chystá Jiří Babica rozdávat i v sobotu ve 13 hodin na fotbalovém turnaji Slušovické Clásico.

Ilustrační foto.

Sdružení spisovatelů plánuje v Praze literární centrum

Praha - Sdružení zaštiťující českou literární obec plánuje zřídit v Praze literární centrum. Asociace spisovatelů, která vznikla teprve koncem loňského roku, chce prostřednictvím nového projektu podporovat literaturu v hlavním městě a celé republice a propagovat ji v zahraničí.

Ilustrační foto.

Sdružení spisovatelů plánuje v Praze literární centrum

Praha - Sdružení zaštiťující českou literární obec plánuje zřídit v Praze literární centrum. Asociace spisovatelů, která vznikla teprve koncem loňského roku, chce prostřednictvím nového projektu podporovat literaturu v hlavním městě a celé republice a propagovat ji v zahraničí.

Na snímku je pracovník Turistického a informačního centra Jaroslav Vála.

Toulavá kamera v Posázaví

Světlá nad Sázavou – Filmový štáb jednoho z nejstarších televizních pořadů magazínu Toulavá kamera, který se na programu ČT1 objevuje každou neděli dopoledne již od roku 2003, navštívil opět náš region.

Zdeněk Srstka na Sezemické tlapce

Psi podávali tlapku i Srstkovi

Sezemice – Populární herec, moderátor, kaskadér a všestranný sportovec Zdeněk Srstka (na snímku Luboše Jeníčka vlevo) zavítal v sobotu do areálu firmy Candy, kde byl hostem Sezemické tlapky.

Jaroslav Uhlíř.

Písničkář a skladatel Jaroslav Uhlíř roztančil na Votvíráku tisíce lidí

Milovice /ROZHOVOR/ - Písničkář a klavírista Jaroslav Uhlíř pomohl na milovickém Votvíráku všem svým muzikantským kolegům. Po obědě se mu během pětačtyřiceti minut podařilo rozezpívat a roztančit několikatisícový dav, který byl v těchto brzkých hodinách ještě střízlivý. Další interpreti to potom s fanoušky měli jednodušší, protože už byli rozjetí.

Buková hora.

FOTO: Z Bukovky se vysílá již 55 let

Buková hora – Východně od Ústí nad Labem se zdvihá do nadmořské výšky 683 m čedičový vrch, který je třetím nejvyšším vrcholem Českého středohoří. Během času na něm vzniklo několik menších staveb, ale viditelným symbolem se stala až televizní věž, která je nejvyšší betonovou stavbou u nás.

JIŘÍ BALCAR (u míče) odehrál finále se sebezapřením.

Basketbalisté USK slaví zasloužené stříbro

Praha /ROZHOVOR/ - Jedničku s hvězdičkou udělovali svého času tvůrci televizního pořadu Studio Kamarád talentům všeho druhu. Přesně takovou by si zasloužili pořadatelé mistrovství republiky basketbalistů do patnácti let. Organizovali totiž věc u české mládeže nevídanou. Podařilo se jim sestavit podívanou okořeněnou sportovními celebritami kalibru Dominika Haška, Jiřího Zídka, či Ilony Burgrové.

Ilustrační foto.

Letovičtí se mohou zúčastnit natáčení nového pořadu. Vystoupí v něm Csáková

Letovice – Přijďte večer k nám. Tak se jmenuje nový hudebně zábavný televizní pořad, který budou v úterý dvanáctého května od šesti hodin večer natáčet v jízdárně Zámku Letovice. Diváci se mohou těšit na známé tváře. Například Ilonu Csákovou, Martina Chodúra, Zuzanu Vlčekovou, Dášu Zázvůrkovou nebo Karla Štědrého.

Karel Šíp.

SOUTĚŽ: Šíp: Do Děčína vezeme s Náhlovským premiéru

Děčín – Minipárty je zcela nová zábavná talk show, která je volnou alternativou velmi úspěšného televizního pořadu Všechnopárty. Oba pořady pojí to nejdůležitější – osoba moderátora, komentátora 
a baviče Karla Šípa.

Majda a její kamarád František z Famfárie.

Jak František pomohl Majdě a Petrovi zachránit divadlo

Krnov - Oblíbená průvodkyně dětského televizního pořadu Kouzelná školka Magdalena Reifová a známý herec Petr Vacek pobaví nejmladší diváky v Krnově s představením Jak František pomohl Majdě a Petrovi zachránit divadlo.

„Předpokládáme, že vzniknou tři tematické programové balíčky,“ říká zastupující ředitelka společnosti Satt Ivana Lisnerová.

Satt podporuje růst zaměstnanců

Žďár nad Sázavou - Spolehlivost poskytovaných služeb, bezplatný servis a rychlost servisního zásahu při řešení problému. Jsme jediná firma ve Žďáře, která drží non-stop službu, kde mohou zákazníci nahlásit, když jejich internetové či televizní připojení zrovna nefunguje tak, jak by mělo.

Renata Moravcová splnila sen synovi, i ona sama se nakonec prošla arénou.

Kousek nebe pro maminku

Rychnovsko - V televizním pořadu Kousek nebe Renata Moravcová z Dobrušky splnila sen svému synu Václavovi – strávil den na pražské Spartě.

Táborská skupina Kalle získala cenu Anděl za nahrávku Live from the Room. Kapelu tvoří David Zeman a Veronika Buriánková.

Břeclavská Piksla představí naděje česko-slovenské alternativy

Břeclav /TIP NA VÍKEND/ – Břeclavský klub Piksla, který pod taktovkou Václava Hanzla už přes jedenáct let nabízí to nejzajímavější z domácí i zahraniční alternativní hudební produkce, chystá na sobotní večer další událost. Tentokrát se na pódiu sejdou hned tři kapely. Po vzoru zaniklého televizního pořadu Ladí neladí dojde také na srovnání české a slovenské hudební scény.

Ilustrační foto

Česká televize zve k návštěvě, vyhrajte VIP vstupenky na den otevřených dveří

Praha /SOUTĚŽ/ - Jedinečnou šanci prohlédnout si prostory, kde vznikají oblíbené televizní pořady, budou mít zájemci 1. května, kdy Česká televize připravila den otevřených dveří. Kromě příležitosti podívat se do netradičních prostor České televize, na příchozí čekají hry, soutěže, vystoupení, písničky i setkání s oblíbenými herci a moderátory.

Všechnopartička v Přerově

Soutěž Deníku: Vyhrajte lístky na Všechnopartičku!

Hradec Králové /KRÁTKÉ ZPRÁVY Z KULTURY/ - Populární moderátoři a herci Karel Šíp a Alois Náhlovský jsou protagonisty zábavného improvizovaného pořadu Všechnopartička, na který se můžete vydat ve čtvrtek 30. dubna do sálu Filharmonie Hradec Králové.

Všechnopartička v Přerově

Soutěž Deníku: Vyhrajte lístky na Všechnopartičku!

Hradec Králové /KRÁTKÉ ZPRÁVY Z KULTURY/ - Populární moderátoři a herci Karel Šíp a Alois Náhlovský jsou protagonisty zábavného improvizovaného pořadu Všechnopartička, na který se můžete vydat ve čtvrtek 30. dubna do sálu Filharmonie Hradec Králové.

Jiří Dědeček

Jiří Dědeček vystoupí na zámku v Kostelci

Kostelec nad Orlicí - První letošní koncert v Novém zámku v Kostelci nad Orlicí bude patřit písničkáři Jiřímu Dědečkovi. Vystoupí tu již v pátek 17. dubna od 20 hodin.

Ilustrační foto.

Petr Havlíček přijede poradit se stravou

Uherské Hradiště – Výživový poradce známý především z televizního pořadu pořadu Jste to, co jíte Petr Havlíček přijede pobesedovat se zájemci do Uherského Hradiště. Talkshow s moderátorem Petrem Šiškou začne ve středu
 v 17.30 v ki­ně Hvězda.

Ilustrační foto

T-Mobile ukončil provoz portálu t-music

Praha - Mobilní operátor T-Mobile ukončil po osmi letech provoz vlastního hudebního portálu t-music. Důvodem je, že T-Mobile ukončil sponzorování stejnojmenného televizního pořadu a chce sjednotit značky, řekla mluvčí Martina Kemrová.

David Cameron

V prvním televizním utkání Cameron dle diváků Milibanda porazil

Londýn - V prvním televizním pořadu, v němž před květnovými volbami vystoupil britský premiér David Cameron i vůdce labouristické opozice Ed Miliband, zvítězil podle bleskového průzkumu provedeného mezi diváky současný předseda vlády. Ten ve čtvrteční diskuzi mimo jiné přiznal, že učinil během své pětileté vlády několik omylů. Přesto by chtěl získat i druhý mandát, aby dokončil podle něj úspěšnou přestavbu hospodářství. Volby se budou v Británii konat 7. května.

Ilustrační foto.

Apple prý plánuje zahájit na podzim internetovou TV službu

New York - Americký výrobce elektroniky Apple by mohl letos na podzim začít nabízet balík televizních programů. S odvoláním na informované zdroje to napsal americký ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ). Firma o nabídce televizních služeb údajně jedná s experty v odvětví.

Bývalý disident Petr Cibulka stáhl žalobu, ve které požadoval po státu, zastupovaném ministerstvem financí, Radě České televize a Radě pro rozhlasové a televizní vysílání celkem sto milionů korun.

Bývalý disident Cibulka stáhl žalobu na stát a mediální rady

Praha – Bývalý disident Petr Cibulka stáhl žalobu, ve které požadoval po státu, zastupovaném ministerstvem financí, Radě České televize a Radě pro rozhlasové a televizní vysílání celkem sto milionů korun. Na veřejném zasedání Rady ČT to dnes oznámil její předseda Jaroslav Dědič. Cibulka si u soudu stěžoval na údajné znevýhodnění při předvolebním vysílání v roce 2006.

Veletrh Rybaření. Ilustrační foto.

Veletrh Rybaření ukáže stroj na výrobu speciálních návnad. Lidé dostanou vzorky

Brno – Na krasobruslařské vystoupení Tomáše Vernera, nové herní konzole Nintendo, ale také bazén s rybami lákají veletrhy ProDítě a Rybaření, které od čtvrtka do neděle obsadí pavilony V a F brněnského výstaviště. Pořadatelé očekávají návštěvu pětadvacet tisíc lidí. „Oba pavilony kompletně obsadíme. Tak, abychom naplno využili jejich kapacitu," uvedla PR manažerka veletrhů Jana Tyrichová.

Veletrh Rybaření. Ilustrační foto.

Veletrh Rybaření ukáže stroj na výrobu speciálních návnad. Lidé dostanou vzorky

Brno – Na krasobruslařské vystoupení Tomáše Vernera, nové herní konzole Nintendo, ale také bazén s rybami lákají veletrhy ProDítě a Rybaření, které od čtvrtka do neděle obsadí pavilony V a F brněnského výstaviště. Pořadatelé očekávají návštěvu pětadvacet tisíc lidí. „Oba pavilony kompletně obsadíme. Tak, abychom naplno využili jejich kapacitu," uvedla PR manažerka veletrhů Jana Tyrichová.

Žižkovský vysílač v Praze

Žižkovský vysílač bude mít ve středu pravidelnou výluku

Praha - Pražané ve středu přes den nebudou moci sledovat televizní programy z žižkovského vysílače Praha-město. Plánovaná výluka potrvá od 6:00 do 15:00, rozhlas nebude vysílat od půlnoci do 5:00. Informovaly o tom České Radiokomunikace.

Ilustrační foto.

Žižkovský vysílač bude mít ve středu pravidelnou výluku

Praha - Pražané ve středu přes den nebudou moci sledovat televizní programy z žižkovského vysílače Praha-město. Plánovaná každoroční výluka potrvá od 6 do 15 hodin, rozhlas nebude vysílat od půlnoci do 5 hodin. „Bude při ní provedena pravidelná kontrola a údržba vysílače, anténních systémů, energetiky a vysílací technologie," oznámily Radiokomunikace.