Kreativ

ŠTÍTEK: televizní pořad

Ilustrační foto.

Ve Skutči se pobaví při dechovce

Skuteč – Už po deváté se předposlední říjnovou neděli sejdou ve Skutči milovníci dechovky ze širokého okolí, aby se pobavili při svém oblíbeném žánru. Akce Den s dechovkou nabízí nejen možnost poslechnout si produkcí tří kapel, ale díky stolové úpravě v sále si při ní také zatančit a bavit se s přáteli.

Smečařka Erika Salanciová.

Posilu Salanciovou překvapilo, že kabinou Králova Pole zní slovenština

Brno – Nebyl to zrovna příjemný příchod. Slovenská smečařka Erika Salanciová zavítala do kabiny extraligového Králova Pole po neúspěšné baráži o mistrovství Evropy, ve které Češky zdolaly právě své východní sousedky. „Žádné narážky ale nepadly. Jsem ráda, že jsme aspoň zvítězily v odvetě. Byly jsme kousek od toho, abychom se popraly ve zlatém setu," uvedla pětadvacetiletá volejbalistka.

Bratři Bubeníčkové.

Bratři Bubeníčkové se v Praze rozloučili s českým publikem

Praha - Slavní tanečníci, bratři Jiří a Otto Bubeníčkovi, se ve středu v Praze rozloučili s českým publikem uvedením svého autorského představení Orfeus. Vystoupení bylo završením jejich turné, kterým v září uzavírali svou taneční kariéru. Naposledy publiku ve své vlasti zatančili na Nové scéně Národního divadla, a zahájili tak 53. ročník festivalu televizních pořadů s tématem hudby a tance Zlatá Praha.

Bratři Bubeníčkové.

Bubeníčkové zahájí festival Zlatá Praha, naposled vystoupí v ČR

Praha - Definitivně poslední vystoupení, kterým se slavní tanečníci bratři Bubeníčkové rozloučí s českým publikem, zahájí ve středu festival Zlatá Praha. Autorské představení Orfeus, jímž završují svou taneční kariéru, kvůli velkému zájmu uvede Česká televize v přímém přenosu. Na úterní tiskové konferenci to řekli organizátoři festivalu, který už více než pět desítek let představuje televizní hudební a taneční pořady. Novinkou letošního ročníku jsou také televizní pořady z oblasti divadla.

Ilustrační foto

V Číně, rodišti čaje, roste poptávka po britském čaji

Peking - Ťi Meng-jü se noří do měkkého křesla se svým šálkem čaje, za zvuku okolního cinkání lžiček a lehké konverzace,. Bohatě zdobený viktoriánský čajový salonek je ryze britský, jako vystřižený ze seriálu Panství Downton. Až na to, že je v Pekingu, napsala agentura AP.

Tak tady jí máme, jednu hvězdu, ukazuje do vývěsky restaurace jeden z majitelů Marcel Huml.

„Tady něco pro vás mám lumpové,“ řekl Pohlreich a vytáhl hvězdu

Chomutov – Měsíc utekl jako voda a vyhlášený český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se opět zjevil v America Grill & Baru v Chomutově. Usměvavý kulinářský mistr a moderátor televizního pořadu „Ano, šéfe!", přijel zkontrolovat, nakolik si zde jeho rady z první návštěvy vzali k srdci. Po dlouhém napínání nakonec vytáhl před odjezdem u auta samolepku s hodnocením.

Mořeplavec Rudolf Krautschneider dostal počátkem týdne Cenu města Znojma.

Na plachetnici obeplul Antarktidu. Znojmo ocenilo mořeplavce Krautschneidera

Znojmo – Za neúnavnou propagaci Znojma u nás i ve světe dostal známý mořeplavec Rudolf Krautschneider Cenu města Znojma. „Touhu stát se námořníkem zdědil Rudolf Krautschneider po svém dědečkovi, který nikdy moře na vlastní oči neviděl, ale zato o něm neustále četl a vyprávěl. A tak se moře stalo jeho vášní a životem," přiblížila mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková.

Kurzova věž na Čerchově.

Z Čerchova bude vysílat nová TV stanice

Čerchov – V pondělí 5. září začne v Česku vysílat plnoformátová televize Joj Family. Její signál zachytí i diváci na Domažlicku. Obohacení programové nabídky se dočkají 
i diváci se satelitním 
a kabelovým příjmem.

Hned čtyři kabelky darovala do VIP kabelek porotkyně StarDance Eva Bartuňková.  Působila v nedávném  parku na Rio Lipno, kde slovem provázela vystoupení tanečníků a lekce tanců pro návštěvníky.

Porotkyně StarDance nedarovala kabelky poprvé

Lipno nad Vltavou – Své kabelky ochotně darovala pro Kabelkový veletrh Deníku, který se uskuteční ve středu 7. září v Českých Budějovicích, také Eva Bartuňková, pražská trenérka tance a taneční mezinárodní porotkyně, kterou mnozí znají z poroty 1. a 6. řady oblíbeného televizního pořadu StarDance.

Digi CZ

Digi CZ spustí v září televizi přes internet

Praha - Společnost Digi CZ, která nabízí služby satelitní televize, bude od září šířit televizní programy i přes internetové připojení. Internetová televize bude kopírovat nynější nabídku satelitní Nové Digi TV, ale s větším počtem programů v HD kvalitě.

Ivan Mládek zahájil hody v Přerově. Obrazy i hudbou

Ivan Mládek zahájil hody svými obrazy, hudbou i vtipem

Přerov – Hlava na hlavě byla během páteční vernisáže v Galerii města Přerova. Své obrazy zde představil Ivan Mládek, který s několika členy Banjo Bandu vytvořil hudebním doprovodem příjemně uvolněnou atmosféru. Hodová výstava odstartovala celý víkendový program.

Retroden ve Svratce nabídl přehlídku seriálů.

Svratečtí oblékli retro a připomněli si seriály

Svratka – O desítky let zpátky se v sobotu vrátili návštěvníci svrateckého Retrodne. Ten se stal tradiční akcí, kterou pokaždé vyhledávají stovky lidí. Letošní osmý ročník patřil televizním seriálům i typickým televizním pořadům.

Ve jménu vlasti

Seriálové novinky České televize

Zlatými glóby ověnčený seriál Ve jménu vlasti, dánská kultovní sága Vláda či pokračování nejpopulárnějších britských seriálů posledních let Panství Downton a Pan Selfridge. V nové sezoně zařadí Česká televize do svého programu výběr z úspěšných zahraničních seriálů.

Daniel Herman

Ministr Herman slíbil zvýšení platů v kultuře o sedm procent

Karlovy Vary - Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) počítá v příštím roce minimálně se sedmiprocentním zvýšením platů státních zaměstnanců v kultuře. Zajistit peníze na zvýšení platů dnes v televizním pořadu Otázky Václava Moravce označil za svoji největší prioritu.

Už desátý ročník Tištínských hodů uspořádali letos v Tištíně.

Někdy se zastavte, buchtů se udavte, u nás je dobře

Tištín – Tina Turner, Luciano Pavarotti, Ewa Farna, Světlana Nálepková, Jarmila Šuláková, Dan Nakonečný i další hosté přijeli pobavit Tištínské na sobotní hodové veselí. Konalo se už tradičně od 16 hodin v areálu výletiště Malý zámeček a program měl případný název „Vesnice se baví sama". V Tištíně ožily známé televizní pořady i filmy, které všichni znají z obrazovek.

Ilustrační foto.

Výbor podpořil novelu, která má víc zpřístupnit pořady postiženým

Praha - Celoplošné televize v Česku by v budoucnu měly doplnit skrytými titulky a komentářem o ději stanovené procento vysílání na všech svých programech. Pořady s titulky pro sluchově postižené a audiopopisem pro lidi se zrakovým handicapem by měly být v televizním programu také označeny. Chystanou novelu o provozování rozhlasového a televizního vysílání dnes podpořil vládní výbor pro zdravotně postižené občany. Na svém twitteru to oznámil premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Šumperská kapela O5 a Radeček

Vrbno se baví

Tři dny zábavy a veselí, to budou městské slavnosti ve Vrbně pod Pradědem.

Tomáš Vaclík a Theodor Gebre Selassie.

Češi, vítejte v Tours! Manažerka: Je čest vás tady mít

Tours (Od zvláštního zpravodaje Deníku) – Je svět krásný vedle krásné ženy? V případě Vanessy Jobardové, manažerky luxusního hotelu Chateau Belmont v Tours, to platí stoprocentně. Její tým se bude během Eura starat o českou fotbalovou reprezentaci.

David Rath

Rath žaluje Bradáčovou, chce omluvu za výrok o obstrukci

Praha - Bývalý středočeský hejtman David Rath požaduje omluvu od pražské vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové. Vadí mu výroky, jež pronesla v souvislosti s jeho korupční kauzou v diskusním televizním pořadu České televize Otázky Václava Moravce (OVM). Rathovou žalobou, kterou má ČTK k dispozici, se začne ve čtvrtek zabývat Obvodní soud pro Prahu 4.

Seznam.cz

Seznam.cz začal pronikat do běžné televizní programové nabídky

Seznam.cz začal více pronikat na televizní obrazovky. Obsah, který je dostupný na internetu, začal nabízet prostřednictvím hybridního vysílání v chytrých TV v rámci běžné nabídky televizních programů. Uvedl to dnes generální ředitel Pavel Zima. S podobným řešením dosud v ČR nikdo nepřišel.

Centrum Znojma ožilo tradičním studentským happeningem. Majáles zahájil dopolední průvod, do kterého se zapojilo osm škol. Poté se program přesunul na Horní náměstí.

Znojmo v pohybu, město rozhýbal Majáles. Studenti secvičili báseň i s tanečkem

Znojmo /REPORTÁŽ/ – Horní park je ve středu zaplněný studenty znojemských škol. Smějí se, vykřikují, piští, mávají. Jsou oblečeni do nejrůznějších kostýmů, nechybí ani ozdobené vozy, transparenty či balónky. Žáci se nenechávají zastrašit větrem, deštěm či občasným sněžením. Není divu, jedná se totiž o každoroční studentskou slavnost Majáles.

Zdeněk Izer

Zdeněk Izer se zastaví v Jihlavě

Jihlava – Ten, kdo má rád humor Zdeňka Izera, si určitě nenechá ujít jihlavskou zastávku jeho letošní Autokolektiv tour. Už zítra se tento komik zastaví v klubu Soul, který se nachází v Dělnickém domě 
v Jihlavě.

Oblíbený dětský komik Michal Nesvadba baví děti už řadu let 
v televizním pořadu Kouzelná školka.

Michalovi mazlíčci přijedou do Jihlavy

Jihlava – Umělecká agentura Pragokoncert připravila pro děti z Jihlavy a okolí vystoupení Michala Nesvadby s programem Michalovi Mazlíčci. Vystoupení se uskuteční příští pátek 22. dubna od 17 hodin v Divadelním sále Domu kultury v Jihlavě.

Natáčení televizního pořadu Šikulové v královéhradecké ZŠ Sion J. A. Komenského.

Televizní pořad Šikulové se natáčel v Hradci

Hradec Králové - Minulý víkend odvysílal dětský kanál ČT Déčko premiéru dílu výtvarného pořadu Šikulové, který se již v lednu natáčel v hradecké Základní škole Sion J. A. Komenského.

Herečka Jaroslava Hanušová.

Ve věku 66 let zemřela herečka Jaroslava Hanušová

Praha /VIDEO/ - Ve věku 66 let zemřela v pondělí po dlouhé nemoci herečka Jaroslava Hanušová, známá především z televizních pořadů Možná přijde i kouzelník. Sdělila to její rodina. Hanušová si zahrála i v komedii Slunce, seno, erotika Zdeňka Trošky, v posledních dvou letech byla upoutána na invalidní vozík.

Herečka Jaroslava Hanušová.

Zemřela Jaroslava Hanušová, známá z pořadu Možná přijde i kouzelník

Praha /VIDEO/ - Ve věku 66 let zemřela dnes po dlouhé nemoci herečka Jaroslava Hanušová, známá především z televizních pořadů Možná přijde i kouzelník. Sdělila to její rodina. Hanušová si zahrála i v komedii Slunce, seno, erotika Zdeňka Trošky, v posledních dvou letech byla upoutána na invalidní vozík.

Iveta Toušlová.

Iveta Toušlová: Bezcílný polykač mil rozhodně nejsem

Když se řekne Iveta Toušlová, všem se prvně vybaví Toulavka (Toulavá kamera, pozn. red.) čili oblíbený televizní pořad zaměřený na poznávání míst v Česku. Díky velkému diváckému ohlasu následně vznikla i stejnojmenná knížka, aktuálně se usilovně pracuje již na 22. dílu. Desáté jubileum slaví letos také další její autorský pořad - 13. komnata.

Pivovarské slavnosti v ústeckém Letním kině. Ondřej Hejma, Žlutý pes.

Frontman kapely Žlutý pes Ondřej Hejma oslaví 65. narozeniny

Praha - Ondřej Hejma, který 3. února oslaví pětašedesátiny, je bezmála čtyři desítky let frontmanem skupiny Žlutý pes a působil také jako dopisovatel agentury Associated Press v České republice. Příležitostně se věnuje překládání a moderování televizních pořadů, například soutěže SuperStar. Založil také další hudební formaci, bluesově laděnou kapelu L. L. Jetel a napsal několik knih. Byl vždy břitkým a vtipným komentátorem české politické scény.