Kreativ

ŠTÍTEK: televizní pořad

Partička

V Kopřivnici vystoupí televizní Partička

Kopřivníce - Snad nejpopulárnější čtveřice komiků současnosti míří do Kopřivnice. Populární televizní Partička ve složení Richard Genzer, Michal Suchánek, Igor Chmela a Ondřej Sokol tady vystoupí se svou improvizací už tento pátek ve Velkém sále kulturního domu.

Majda s Františkem. Ilustrační foto.

Soutěžte s Deníkem a vyhrajte lístky na Majdu a Petra!

Bystřice pod Hostýnem – Nový pořad pro děti s oblíbenými moderátory televizního pořadu Kouzelná školka Magdou Reifovou a Petrem Vackem se příští neděli 13. října ve 14 hodin koná v Kino klubu Sušil v Bystřici pod Hostýnem.

Noc vědců 2013 ve slánském gymnáziu

FOTO: Noc vědců ve slánském gymplu přinesla letos dva rekordy

Slaný - /FOTOGALERIE/ Slánští gymnazisté společně s televizním pořadem Zázraky přírody opět dokázali, že i nemožné se může stát skutečností. Před zraky lidí parta mladých vědců z gymnazijního týmu Laborky. cz předvedla svůj další nevšední pokus. Osobní automobil o hmotnosti 1,2 tuny byl zavěšen prostřednictvím jeřábu na dvou spojených knihách slovnících cizích slov. Ty vozidlo skutečně udržely ve vzduchu. Díky tomu byl ve Slaném uznán další český rekord Auto na knize.

Loňští vítězové Zlatého oříšku.

Zlatý oříšek přijímá přihlášky do 10. října

Jižní Čechy - Hudba, sport, matematika, biologie, historie nebo cokoliv jiného? Již po patnácté Zlatý oříšek nabízí příležitost aktivním, šikovným a úspěšným dětem a dětským kolektivům, které v tomto roce vynikly v jakémkoliv oboru, nebo vytvořily něco mimořádného či společensky prospěšného.

Karel Šíp a Josef Náhlovský.

Šíp v pondělí vyzpovídá Náhlovského

Jihlava - Dům kultury v Jihlavě v pondělí uvádí zábavný improvizovaný pořad Karla Šípa Všechnopartička svým stylem volně navazující na televizní Všechnopárty. Tentokrát bude mít jediného hosta Josefa Náhlovského.

Jaroslav Wykrent

Jaroslav Wykrent oslaví sedmdesátiny v Beskydském divadle

Nový Jičín - Skladatel, zpěvák, kytarista a jedna z výrazných osobností české hudební scény Jaroslav Wykrent oslavil 10. září sedmdesátiny. Dnes nabídne při koncertě v novojičínském Beskydském divadle průřez svoji tvorbou.

Pohled na Krnovskou škrobárnu. Ilustrační foto.

Krnovské škrobárny po letech změnily majitele

Krnov - Krnovské škrobárny jsou největším podnikem na zpracování pšeničného škrobu v České republice. Dosavadní většinový majitel Krnovské škrobárny Rudolf Gogolín po sedmnácti letech podnik prodal, ale dál v něm zůstává na postu ředitele.

Pohled na Krnovskou škrobárnu. Ilustrační foto.

Krnovské škrobárny po letech změnily majitele

Krnov - Krnovské škrobárny jsou největším podnikem na zpracování pšeničného škrobu v České republice. Dosavadní většinový majitel Krnovské škrobárny Rudolf Gogolín po sedmnácti letech podnik prodal, ale dál v něm zůstává na postu ředitele.

Loutkové výtvory Marcely Jeřábkové ve finální podobě již účinkují v televizi. Jejich prototypy v menší velikosti však má výtvarnice stále ve svém ateliéru v H. Týně.

Loutky pro nový televizní pořad vyrobila výtvarnice z Horšovského Týna

Horšovský Týn – Nový program České televize Déčko od začátku září pravidelně každé pondělí od 16.30 vysílá dětský pořad TvMiniUni. Jeho hlavními aktéry je devět mupet – loutek, jejichž autorkou je výtvarnice Marcela Jeřábková z Horšovského Týna. „Mupety jsem už vyráběla pro divadlo, podobnou zakázku pro televizi jsem ale ještě neměla. A určitě je to asi jedna z nejlepších a nejzajímavějších prací, jakou jsem zatím dělala," říká Jeřábková.

Ilustrační foto

SLOUPEK: Jak Miro probudil Příbram

Když jsem si jako malej capart zpívala ve vaně se Žbirkou doléhajícím do koupelny z babiččinýho dráťáku písničku Biely kvet, netušila jsem, jak se můj vztah k tomuto zpěvákovi rozvine dál.Tehdy jsem ho měla ráda, a taky jsem zbožňovala písničku Katrin. Hrozně jsem záviděla mojí spolužačce jméno Katka a nejvíc mě drtilo to, že ta písnička patří jenom jí.

Jiří Lábus.

Začínáme 11. září, přijede i Jiří Lábus

Jičín – Hola , hola, pohádka už volá. Pětidenní festival Jičín – město pohádky opět uvede průvod, a to 11. září. Právě tento den bude dětem předán symbolický klíč od města a patron Jiří Lábus zahájí 23. ročník festivalu.

Ilustrační foto

Dění v domově pro seniory sledují klienti i z lůžka

Lanškroun – Obyvatelé domova pro seniory mohou sledovat akce pořádané v kulturní místnosti zařízení či bohoslužby v kapli, i když jsou upoutáni na lůžko. Domov pro ně nechal vybudovat kamerový systém, jehož záběry se přenášejí do vnitřního televizního okruhu.

Ilustrační foto.

Nápory pátračů po předcích archiv nezažil

Novojičínsko - Minulost a tajemno lidi přitahuje odjakživa. Ti nejodhodlanější proto vyrážejí do archivů, kde hledají informace o svých předcích. Není to ale tak snadné, jak to vypadá.

Ilustrační foto.

Rada pro vysílání varuje diváky před ezoterickými pořady

Praha – Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) varovala diváky před ezoterickými televizními pořady. V tiskové zprávě upozornila mimo jiné na to, že hlavní motivací provozovatelů není altruismus, nýbrž poměrně snadný zisk na úkor volajících. Rada zároveň přiznala, že možná postižitelnost z hlediska zákona je v těchto případech velmi nízká.

Edward Snowden

Snowdenův otec dostal vízum, poletí do Ruska za synem

New York - Lon Snowden, otec bývalého spolupracovníka amerických tajných služeb Edwarda Snowdena, už dostal ruské vízum a chystá se navštívit svého syna. Oznámil to dnes v televizním pořadu televize americké ABC This Week. Přesné datum odletu do Ruska neprozradil.

Ilustrační foto.

Také agresivní psi jsou převychovatelní

Valašská Senice - Pohled na fenku, která se stará o svá mláďata, je podle Taťány Lenczové z Valašské Senice lepší než večerní televizní program. Pro své svěřence hledá vždy dobrou zábavu i vhodný výcvik na míru. Devětapadesátiletá cvičitelka se výcviku psů věnuje už přes deset let.

Zdeněk Izer

Zdeněk Izer: Bylo mi líto, že kapely jezdí na turné a herci a baviči ne

Plzeň /ROZHOVOR/ – Parodování televizních pořadů či zábavných soutěží a imitování známých osobností hlavně ze světa šoubyznysu. To je už roky osvědčený model pořadů baviče Zdeňka Izera. Nejinak to je i v show Turné čtyř můstků. Postavou menší, ale hlasem velký muž, který se do role baviče rekrutoval z pozice automechanika, přijede s pořadem do Plzně 17. října. V Měšťanské besedě bude jeho hereckou partnerkou opět zpěvačka s komediálním talentem Šárka Vaňková.

Manželé Zajíčkovi z Janové na Vsetínsku slavili v sobotu 27. července 2013 dimantovou svatbu. Třiaosmdesátiletá Marie a pětaosmdesátiletý Bohumil si po šedesáti letech symbolicky znovu vyměnili prstýnky.

Manželé Zajíčkovi z Janové slavili diamantovou svatbu

Janová – Diamantovou svatbu v sobotu oslavili manželé Zajíčkovi z Janové. Třiaosmdesátiletá Marie a pětaosmdesátiletý Bohumil si po šedesáti letech symbolicky vyměnili prstýnky společně s celou svou rozvětvenou rodinou.

Musica Folklorica natočila svůj první klip k písni Ej, ženy, ženy, poradteže mi, kterou zpívá Veronika Malatincová.

Manžel pil a bavil se s kamarády, tak ho zabila. V písni i v klipu

Horňácko /VIDEO/ – Ona se stará o domácnost. Vaří, pere, uklízí. Jeho ale zajímá jen víno a kamarádi. Doma jsou hádky, a tak se žena poradí s děvčaty, jak se muže, který ji trápí, zbavit. To není děj nové detektivky, ale písně Ej, ženy, ženy, poradteže mi. Stejnojmenné album letos natočilo uskupení muzikantů Musica Folklorica. A k ústřední písni natočilo i klip.

Musica Folklorica natočila svůj první klip k písni Ej, ženy, ženy, poradteže mi, kterou zpívá Veronika Malatincová.

Manžel pil a bavil se s kamarády, tak ho zabila. V písni i v klipu

Horňácko /VIDEO/ – Ona se stará o domácnost. Vaří, pere, uklízí. Jeho ale zajímá jen víno a kamarádi. Doma jsou hádky, a tak se žena poradí s děvčaty, jak se muže, který ji trápí, zbavit. To není děj nové detektivky, ale písně Ej, ženy, ženy, poradteže mi. Stejnojmenné album letos natočilo uskupení muzikantů Musica Folklorica. A k ústřední písni natočilo i klip.

Jiří Langmajer

Herecké hvězdy bavily Hustopeče. Pod širým nebem

Hustopeče - Pro herečku Adélu Gondíkovou to byla premiéra. Známá tvář ze seriálů nebo televizního pořadu zaměřeného na kutilství přijela do Hustopečí, kde vystoupila na divadelním festivalu Pod širým nebem. Gondíková bavila s kolegou Jiřím Langmajerem (Copak je to za vojáka a další – pozn. red) Hustopečany komedii Jo, není to jednoduché.

Ilustrační foto

Distributoři letáků do schránek budou měřit kvalitu peoplemetry

Praha - Distributoři letáků sdružení v Asociaci poštovních služeb budou měřit kvalitu roznášení reklamních materiálů do schránek prostřednictvím peoplemetrů. Chtějí tak snížit náklady a zároveň zvýšit standard distribuce. Uvedli to v tiskové zprávě. Česká pošta se zatím k projektu nepřidala.

Ilustrační foto

GLOSA: V Praze bejvávalo blaze, draze je ale pořád...

Když se odvolám na stokrát oprášený stejnojmenný televizní pořad, pak bylo v metropoli opravdu víc legrace. Viděno optikou s nostalgickou příchutí, pak nám v toku času připadalo lepší skoro všechno. Byli jsme mladší, tudíž i naivnější a problémy se zmenšovaly spolu se snahou je řešit. Protože to bylo vlastně jedno. Patřili jsme státu, pokřivené ideologii a do roboty jsme museli tak jako tak. A kdo ne, šel do lochu. Tedy aspoň ti, kterým to soudruh dokázal. Dnes se musíme hezky starat sami o sebe a tím se mění i současná optika.

Ester Kočičková

Komici z pořadu Na stojáka vystoupí v trnovské Kofole. Zahrají Gogola

Krnov - Ty nejlepší komiky a herce, které známe z televizního pořadu Na stojáka, pozval klub Kofola do Krnova. Představí se zde 7. června v adaptaci Gogolovy hry Ženitba. V Kofole vystoupí taková esa jako Lukáš Pavlásek, Ester Kočičková, Lenka Vychodilová nebo Jana a Lumír Tučkovi.

Partička.

Partička přijede do Hradce nad Moravicí

Hradec nad Moravicí /POZVÁNKA/ - Čtveřice komiků ze zábavného televizního pořadu Partička se rozhodla během května a června vyrazit na speciální tour po České republice. Jednou z jejich zastávek se stane i zámek v Hradci nad Moravicí.