Kreativ

ŠTÍTEK: televizní pořad

Držitel Ceny Grammy Ondřej Pivec

Čtěte v sobotním vydání magazínu Víkend: Ondřej Pivec o vánoční desce i životě

V předvánoční čas pohladí na duši rozhovor s jedním z nejvýraznějších umělců českého původu, kteří se prosadili na americké hudební scéně. Ondřej Pivec se v příloze Deníku rozpovídal o novém albu Gregoryho Portera anebo také o umělé inteligenci. Tématu Vánoc se dotkne také tradiční Slovíčkaření či fejeton Lukáše Pavláska. Chybět nebude ani rozsáhlý televizní program na celé svátky. 

Pavlína Lubojatzky po úspěšném zhubnutí a před ním

Pavlína Lubojatzky zhubla 25 kilo. Dieta rozhodně nebyla to hlavní, co pomohlo

Diváci soutěžního televizního pořadu MasterChef už Pavlínu Lubojatzky dobře znají. Ve čtvrté řadě pořadu v roce 2020 jí jen o fous uteklo vítězství a umístila se na druhém místě za Romanem Stašou. Pavlína je krásná, skvěle vaří a má ráda dobré jídlo. Coby celebrita známá z televizního pořadu musela pod tlakem médií tehdy mluvit i o tom, že ještě před pár lety bojovala s nadváhou. Nám prozradila, jak se jí spolu s manželem povedlo zhubnout dvacet pět kilo a jak se jí daří udržet si štíhlou postavu, aniž by musela být otrokem diet a neustálého cvičení.

Nový televizní pořad UŽ?ZUŠ! ve vysílání televize TVS

Nový televizní pořad UŽ?ZUŠ! ve vysílání televize TVS

Žáci a učitelé Základní umělecké školy v Uherském Hradišti dostali tvůrčí chuť na něco nového a tak se rozhodli vykouzlit televizní pořad pro celou rodinu. Ve spolupráci s televizí TVS tak vznikl pilotní díl, na kterém se podíleli učitelé a žáci všech oborů zušky. Televizní pořad pod názvem „UŽ? ZUŠ!“ se v televizi TVS poprvé objeví v premiérovém vysílání ve středu 16. března v 18:30 hodin.

Nejdéle uváděné televizní pořady - Kalendárium

Nejdéle uváděné televizní pořady. Znáte je všechny?

Československá televize začala vysílat v roce 1953, před úctyhodnými osmašedesáti lety. Diváci se během té spousty let mohli seznámit s nespočtem pořadů nejrůznějšího zaměření. Některé z nich měly jepičí život, jiné se však zapsaly do historie veřejnoprávní televize nesmazatelně. Pokud vás zajímá, se kterými pořady se v současné době setkáváme nejdéle, máme pro vás odpověď!

Ilustrační foto.

Lidem zmizely televizní programy

Váš kanál nebyl nalezen. S takovou hláškou se v těchto dnech setkávají diváci pozemního digitálního vysílání v Karlovarském kraji. Kanály skupiny TV Nova, Barrandov a Seznam nejdou lidem vůbec naladit.

Hudebník, básník a publicista Jiří Dědeček zahrál v Prachaticích.

U Jelena zazpívá a zahraje Jiří Dědeček

V rámci cyklu Písničkáři U Jelena se ve středu 6. listopadu od 19:30 do 21 hodiny představí v bytřickém divadle U Jelena Jiří Dědeček – český písničkář, básník, textař, překladatel, spisovatel, autor četných rozhlasových a televizních pořadů.

Muzika s vůní botanické zahrádky.

Muzika s vůní botanické zahrádky

Společný komponovaný pořad Dr. Václava Větvičky botanika, spisovatele a popularizátora vědy, který je české veřejnosti znám jako vyhledávaný odborník v televizních pořadech jako Receptář prima nápadů nebo Kouzelné bylinky. 

Burčáky, výborná vína z Jihu Moravy a zábava pro celou rodinu přivádějí každoročně na půldruhého tisíce návštěvníků do areálu hotelu Port v Doksech. Letošní již 8. ročník Vinobraní u Máchova jezera a zábavného odpoledne pro děti nebyl výjimkou.

Tip na 17. září: Na burčák i muziku do Jáchymova

Další taneční večer připravili v jáchymovském LH Akademik Běhounek. K tanci a poslechu tady v úterý od 19 hodin večer zahraje malá dechovka manželů Homolkových, nazvaná Vesnická čtyřka. A protože je čas sklizně vína a burčáku, jste zváni i na tento tradiční podzimní mok. Těšit se můžete na skvělou zábavu a večer plný české dechovky a známých domácích i světových hitů. Kapela Vesnická čtyřka účinkovala i v několika hudebních televizních pořadech.

Zpívání a tančení s Míšou Růžičkovou v Klatovech.

FOTO, VIDEO: Děti si zatančily s Míšou

Klatovy - Kulturní dům v Klatovech byl v neděli odpoledne plný dětí. Přišly si tam totiž zazpívat a zatančit s Míšou Růžičkovou, kterou znají z televizního pořadu.

Ilustrační foto.

Ohlédnutí za rokem 2018

Jičínsko – Jaké zajímavé události, osobní příběhy a společenské akce přinesl uplynulý rok? Na co se můžete v našem regionu těšit v roce 2019?

Ilustrační foto

Pošta na Plánsku nedoručuje včas. Chybí lidé

Planá - Faktury, které přišly do schránek až po datu splatnosti, čekání na dopisy, ztracené poukázky na výplatu peněz. S těmito i dalšími problémy se v posledních týdnech potýkají lidé především v osadách v okolí Plané.

Ondřej Kohout

Kohout povolán proti Galskému kohoutu

Pardubice - Připomínalo to televizní pořad Seber se a leť. Pardubický pivot Ondřej Kohout sice nemusel mít sbaleno za hodinu, ale i tak to pořádně spěchalo.

Krchlebská soutěž o nejlepší guláš

Nejlepší guláš letos uvařila místostarostka

FOTOGALERIE / Je libo guláš vepřový, hovězí nebo skopový? V Krchlebech se jich v sobotu 17. listopadu podávalo hned devět. Navařili je účastníci Malé krchlebské soutěže o nejlepší guláš a ochutnávali návštěvníci místního restauračního zařízení.

Garden Food Festival. Na snímku Zdeněk Pohlreich. Ilustrační foto

VIDEA: Na premiérový festival jídla do Rožnova zamíří tisíce lidí

Městský park v Rožnově pod Radhoštěm se o nadcházejícím víkendu stane dějištěm kulinářského Garden Food Festivalu. Dvoudenní svátek jídla a pití, jehož hlavní hvězdou bude populární šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který je známý například z televizního pořadu Ano,šéfe!, se v Rožnově uskuteční poprvé.

Moderátor Marek Eben

Marek Eben ve středu uvítá Na plovárně 700. hosta

Stálice mezi televizními pořady, talkshow Na plovárně, se dnes k divákům přihlásí už po sedmisté! Moderátor Marek Eben tentokrát přivítá nového šéfdirigenta a hudebního ředitele České filharmonie Semjona Byčkova.

Zdeněk Izer.

Zdeněk Izer: Nejlepší zdroj inspirace je nedostatek času

Líbeznice /ROZHOVOR/ - Nový zábavný pořad Zdeňka Izera s názvem Na plný coole má premiéru 10. a 11. dubna 2018. Stalo se již tradicí, že populární bavič slavnostní premiéru svojí nové show, v které se diváci setkají s jeho jedinečným a nezaměnitelným humorem, odehraje v Divadle kouzel Pavla Kožíška v Líbeznicích. Jako vždy přijdou na řadu oblíbené zábavné scénky, parodie nejrůznějších televizních pořadů a imitování celé řady populárních českých i zahraničních zpěváků a zpěvaček. Při této příležitosti jsme pro vás Zdeňka Izera vyzpovídali.

Lepší TV.

Zkuste zažít lepší způsob sledování televize!

Představte si, že můžete sledovat své oblíbené pořady tehdy, kdy Vám to vyhovuje. A třeba až měsíc zpětně. Můžete přetáčet nezáživné pasáže jako kdysi na videu. Nebo se podívat na několik dílů Vašeho oblíbeného seriálu najednou.

Prostřeno v němčickém Orionu

Prázdniny v Orionu odstartovaly kulinářskou soutěží

I o jarních prázdninách mají ve středisku volného času Orion v Němčicích nad Hanou nabitý program, který v pondělí odstartoval kulinářskou soutěží inspirovanou známým televizním pořadem Prostřeno. Celkem se zde utkaly čtyři týmy.

Ilustrační foto

České Radiokomunikace spouští přechodové vysílání DVB-T2 z Klínovce a Ploštiny

Přechodová síť pro vysílání v novém standardu televizního vysílání DVB-T2 nově pokrývá další dvě oblasti. České Radiokomunikace (CRA) rozšiřují vysílání v Karlovarském a Zlínském kraji, a to konkrétně z vysílačů Klínovec (Jáchymov) a Ploštiny (Valašské Klobouky). Přechodová síť v současnosti pokrývá už 97,9 procenta domácností a jejím prostřednictvím vysílá již 18 televizních programů.

Stanislav Šulc.

Komentář Stanislava Šulce: Sebevražda hrozí dál. Ale jaká?

Co týden dal. Tak zněl název proslulého televizního pořadu, v němž se Ota Černý ptal „Co na to občan?“ a tehdejší politici z první polistopadové vlny velmi pomalu a z dnešního pohledu téměř nekonfliktně diskutovali o problémech celé společnosti.

Ilustrační foto

Ukradl a prodal televizi z penzionu

Choceň - Neuvěřitelnou drzost prokázal šestadvacetiletý muž z Vysokého Mýta, který navštívil penzion v Chocni a odnesl odtud LCD televizor značky Thomson.

Ilustrační foto

Ležáky zapadly sněhem, ale památník je otevřený

Ležáky – Památník Ležáky je otevřený i v zimě. Expozice připomínající vypálení osady nacisty navštěvují výpravy dětí i exkurze dospělých. „V uplynulém týdnu nás navštívili akademičtí pracovníci z Portugalska. Prohlídka je velmi zaujala a slíbili si, že Ležáky navštíví znovu,“ řekla vedoucí ležáckého památníku Kamila Chvojková.

plakát pořadu Pohádkové zimní království

Míšu Růžičkovou baví bavit děti, v sobotu přijede do Příbrami

Příbram - Spousta veselých písniček, tancování, dovádění a sladkých odměn čeká v sobotu 24. února na návštěvníky příbramského divadla. Míša Růžičková, která je známá ze stovek vystoupení po celé republice i z účinkování v televizních pořadech pro děti, zde od 15 hodin představí svůj pořad Pohádkové zimní království.

Pavel Dorotka z Telče zásadně přehodnotil svůj život. Z povaleče a potížisty se stal amatérský filmař.

Nemoc mi změnila život k lepšímu, prohlašuje amatérský filmař z Telče

Telč - Pavel Dorotka z Telče se po prodělané nemoci rozhodl změnit život. Přestal se flákat, dělat výtržnosti a omezil pití. Začal dělat to, co ho vždycky lákalo, být hercem. Ze začátku jako komparzista účinkoval v různých filmech, až se postupně vypracoval na menší role v televizních pořadech. Ve volném čase píše básničky. Podaří se klukovi z malého městečka splnit si sen? Chce natočit vlastní film a třeba se časem dostat i k divadlu.

Zdeněk Izer tentokrát vsadil na vlastní Autokolektiv

Do Berouna míří bavič Zdeněk Izer

V Kulturním domě Plzeňka vystoupí ve svém pořadu známý komik Zdeněk Izer a Autokolektiv. Vystoupení známého baviče se uskuteční ve středu 31. ledna od 19 hodin.