Kreativ

ŠTÍTEK: televizní pořad

14. ROČNÍK! Festival free Tibet v Mikulášovicích - Toxic People..

Mikulášovický Tibet bude mít 4 scény

Mikulášovice – Na festival podporující boj tibetského lidu za svobodu přijede sedm kapel a šest dýdžejů. Uvidíte i výstavu fotografií 
ze země nazývané „Střecha světa".

Halina Pawlowská

Strašná nádhera v Domě kultury města Ostravy

Novou talk-show úspěšné spisovatelky, scenáristky, novinářky a moderátorky Haliny Pawlowské (na snímku), nazvanou Strašná nádhera, uvede v pondělí 27. října Dům kultury města Ostravy (DKMO).

Michal Jančařík (vpravo) projel nespočet zajímavých míst, nejradši se ale vrací na Šumavu. „Každý rok musím alespoň jednou sednout na kolo a zajet se vykoupat do Žďáreckého jezírka,“ říká.

Michal Jančařík: Lidé mě znají z televize a jsou na mě hodnější

Jižní Čechy – Šumava mu přirostla k srdci tak, že sem stále rád jezdí, natáčí o ní televizní pořady a píše průvodce pro turisty, aby si její krásu vychutnali i jiní. Michal Jančařík, kterého lidé znají z Počasí a Snídaně s Novou i z pořadu Cyklotoulky na ČT, vydal dalšího průvodce z cyklu Na kole s Michalem Jančaříkem.

Sobotní food festival Gastrotour na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. zpestřil svým vystoupením šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

OBRAZEM: Zdeněk Pohlreich servíroval jídlo i zábavu

České Budějovice - Frikasé s estragonem, což je pokrm z drobně krájeného masa se šťávou, ale také lososa připravil 
v sobotu na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, jehož proslavily televizní pořady o vaření.

Michal Jančařík (vpravo) projel nespočet zajímavých míst, nejradši se ale vrací na Šumavu. „Každý rok musím alespoň jednou sednout na kolo a zajet se vykoupat do Žďáreckého jezírka,“ říká.

Lidé mě znají z televize a jsou na mě hodnější

Jižní Čechy – Šumava mu přirostla k srdci tak, že sem stále rád jezdí, natáčí o ní televizní pořady a píše průvodce pro turisty, aby si její krásu vychutnali i jiní. Michal Jančařík, kterého lidé znají z Počasí a Snídaně s Novou i z pořadu Cyklotoulky na ČT, vydal dalšího průvodce z cyklu Na kole s Michalem Jančaříkem.

Jaroslav Uhlíř a Zdeněk Svěrák zpívají dětem.

Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř: Hlavně nešišlat, nepitvořit se a nepodbízet

Praha /ROZHOVOR/ - Předchozích deset alb oblíbené autorské dvojice Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř vždy dosáhlo na zlaté, platinové či multiplatinové ocenění. Teď pánové k posluchačům přicházejí s další deskou z televizního pořadu Hodina zpěvu nazvanou Jupí (Universal Music), která obsahuje dvanáct novinek a dva pohádkové bonusy.

Dr. Cajthamlová

Tento týden je vyhrazen hlavně zdraví a sociálním službám

Krnov - Přednášky výživové poradkyně Kateřiny Cajthamlové, známé z televizního pořadu „Jste to, co jíte", a endokrinologa Lukáše Burdy, Den zdraví a sociálních služeb na Hlavním náměstí, putovní výstava Každý svého zdraví strůjcem Ligy proti rakovině Praha nebo volné vstupy do bazénu, na zimní stadion a do dalších sportovišť jsou hlavní taháky druhého ročníku Týdne zdraví a sociálních služeb, který se v Krnově koná od 2. do 9. října.

Ilustrační foto.

S Deníkem na basket

Opava – Fanoušci úřadujícího bronzového medailisty NBL BK Opava se mohou těšit na zajímavou akci. Tu připravil klub ve spolupráci se svým mediálním partnerem Opavským a Hlučínským Deníkem.

Karel Šíp.

Karel Šíp: S Náhlovským přivezeme do Třince premiéru

Třinec - Zcela nová zábavná improvizovaná talk show Všechnopartička v podání baviče, textaře a moderátora Karla Šípa tentokrát oproti televizní podobě s jediným hostem Josefem Aloisem Náhlovským přijede 29. října od 19 hodin do třinecké Trisie.

Karel Šíp.

Karel Šíp: S Náhlovským přivezeme do Třince premiéru

Třinec - Zcela nová zábavná improvizovaná talk show Všechnopartička v podání baviče, textaře a moderátora Karla Šípa tentokrát oproti televizní podobě s jediným hostem Josefem Aloisem Náhlovským přijede 29. října od 19 hodin do třinecké Trisie.

Josef Klíma

Josef Klíma představí v Horní Cerekvi svůj život reportéra

Horní Cerekev – Známého českého investigativního novináře, spisovatele a televizního reportéra Josefa Klímu, který je známý například z televizního pořadu Na vlastní oči, si budou moci zájemci poslechnout už v pátek v kulturním domě v Horní Cerekvi.

Lípa v Klokočově.

Památná lípa střeží Klokočov skoro tisíc let

Klokočov – „Tisíc skoro let přeletělo přes moji hlavu a jsouc nejstarší v království, mohu vypravovat o slávě Žižkově a Jiříkově i o ponížení lidu svého po bitvě bělohorské. Stáří moje nechť zírá vstříc jen šťastným dnům příštím", stojí na desce umístěné před lípou.

Jiří Babica

Nova po šesti letech končí s Babicovými dobrotami

Praha – Televize Nova po šesti letech končí s pořadem o domácím vaření Babicovy dobroty. Oznámil to producent pořadu a Babicův manažer Jan Lacina. Dodal, že jedná s dalšími televizemi o možném pokračování pořadu.

Kombajn ilustrační foto

Vydržte, jde jen o tři týdny

Rakovník /NÁZOR/ - Vzpomínáte na televizní program plný práce? Sotva jste zapnuli televizi, byli tam dělníci ve slévárně, ženy u spřádacích strojů, či soustružníci u soustruhů.

Daniel Herman

Herman: Rozpočet ministerstva kultury by měl být vyšší než letos

Praha - Peníze státu na kulturu v příštím roce podle ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) určitě nesníží, mělo jich být naopak o něco více. Na jedno procento hrubého domácího produktu, což by představovalo 11,2 miliardy korun, se ale v souladu s vládním programovým prohlášením zvýší až v roce 2017. Herman to dnes uvedl v televizním pořadu Otázky Václava Moravce.

Monika Brýdová věnovala pro Kabelkový veletrh Deníku svůj originální výrobek.

Monika Brýdová věnovala pro veletrh kabelku vlastní výroby

České Budějovice – Originální výrobek, jaký jinde neseženete, věnovala na charitativní Kabelkový veletrh Deníku Monika Brýdová, známá například z televizního pořadu Rady ptáka Loskutáka. Tašku ušila sama z částí papírového katalogu. Zabralo jí to zhruba dvacet hodin čistého času.

Show Top Gear Live 28. června v pražské O2 Areně.

Do Česka poprvé přijela motoristická show Top Gear Live

Praha /FOTOGALERIE/ - V sobotu se v pražské O2 aréně poprvé v České republice představuje motoristická show spojená se zábavným programem Top Gear Live. Odpolední a večerní představení nabízí úspěšný televizní program stanice BBC přetvořený do podívané v hale plné hořících aut, zkušebních jízd a kaskadérských kousků. Kvůli velkému zájmu přidali organizátoři i jedno nedělní představení.

U Dvořáků v zahradnictví to vonělo bylinkami

FOTO: U Dvořáků v zahradnictví to vonělo bylinkami

Teplicko - Dva dny byly v Zahradnictví Dvořák a syn v Teplicích zasvěceny bylinkám všeho druhu. Návštěvníci si mohli přivonět, prohlédnout si dobře známé i ty méně známé druhy bylinek a zeleného koření, ale hlavně se o nich dozvědět vše, co je zajímalo. Po oba dny jim byl k dispozici Vlastimil Šindelář odborník přes bylinky, kterého znáte z televizních pořadů o zahradě. Ochutnávaly se čaje a nápoje z čerstvých bylinek. Pro radu si mohli zájemci přijít i do včelařského koutku .

Iva Peřinová

K nedožitým narozeninám Ivy Peřinové vznikl televizní pořad

Praha/Liberec - Večer věnovaný loutkám a především „první dámě české loutkové hry" Ivě Peřinové bude v sobotu vysílat Česká televize na programu ČT art. Pořad vznikl u příležitosti blížícího se výročí nedožitých sedmdesátin Ivy Peřinové, která byla dvorní autorkou libereckého Naivního divadla.

FIFA Mistrovství světa v Brazílii 2014.

Ženy, hledejte si náhradní program, začíná MS ve fotbale

Jičínsko – Mistrovství světa 2014 v Brazílii je jedním z nejočekávanějších sportovních akcí roku. Začíná 12. června a potrvá do 13. července. Turnaj se odehraje na 12 místech fotbalové Brazílie, kde 32 národních mužstev změří síly v souboji o titul mistra světa.

Ilustrační foto

Burza filantropie opět zavítá do Chrudimi

Chrudim - I tento rok bude město Chrudim svědkem tradiční dobročinné aktivity známé jako Burza filantropie, kterou pořádá Koalice nevládek Pardubicka s Pardubickým krajem. Dnes tak představí neziskové organizace své ojedinělé projekty, se kterými se budou ucházet o přízeň donátorů.

Hra na televizní studio se žákům albrechtické základní školy velmi líbila, k natáčení se sešla plná tělocvična.

Hledají ztracené osoby

Okres Bruntál – Tak jako hledá pošťák Ondra ztracené příbuzné nebo známé po celém Česku, sem tam zabrousí také do bruntálského okresu. Hrdiny některých dílů televizního pořadu Pošta pro tebe, který moderuje oblíbená Ester Janečková, nalézal televizní pošťák i v Bruntále a jeho okolí.

Ilustrační foto

Vysílání zrušené TV Metropol nahradí TV Praha

Praha - Zrušenou televizní stanici TV Metropol nahradí od července vysílání TV Praha. Během letních prázdnin plánuje vysílat publicistiku z hlavního města a dokumentární filmy. V září chce zahájit informační televizní program o dění v Praze a jejím okolí.