Kreativ

ŠTÍTEK: televizní pořad

Divadelní, televizní a filmový herec Roman Štadrňák, který spolupracuje s Divadlem Antonína Dvořáka v Příbrami.

Herec Roman Štabrňák by si přál poznat Příbramsko důkladněji

Sedlčany /ROZHOVOR/ – Ochotníci až do poslední chvíle tajili, který známý umělec bude v sobotu 30. ledna v sedlčanském kulturním domě hostem jejich divadelního plesu. Kolem půl desáté večer dopřáli pořadatelé tanečníkům pauzu a uvedli na pódium společenského sálu herce Romana Štabrňáka.

Zápis do prvních tříd - ilustrační foto.

Rodiče odkládají nástup dětí do škol. Jsou příliš přecitlivělé a nesamostatné

Hodonínsko - Nervozní rodiče s dětmi už od minulého týdne navštěvují základní školy kvůli zápisům do prvních tříd. Ne všechny ratolesti ale tento rok nastoupí. V minulém roce odložilo nástup do školy necelých čtyři sta rodičů v okrese Hodonín. Předškoláci se totiž více věnují posedávání u počítačů, čímž si dostatečně nerozvíjejí myšlení.

Zdeněk Izer v akci. Ilustrační foto

Izer bude až v únoru

Teplice - Představení Zdeňka Izera s názvem FURTLUFTDURCHTOUR je ze zdravotních důvodů přeloženo z dneška na 29. února 2016. Vstupenky zůstávají v platnosti. A nebo je možné vstupenku vrátit nejpozději do 31.1. 2016

Nejsledovanějším televizním pořadem na Štědrý den byla stejně jako loni premiérová pohádka České televize.

Nejvíce diváků přilákala na Štědrý den pohádka Korunní princ

Praha - Nejsledovanějším televizním pořadem na Štědrý den byla stejně jako loni premiérová pohádka České televize. S průměrem 2,19 milionu diváků ve věku od 15 let získala pohádka Korunní princ 54procentní podíl na sledovanosti. Celodenní i večerní sledovanost měla nejvyšší Česká televize. Vyplývá to z informací na serveru Mediaguru.cz.

Jaromír Šimánek nyní pracuje jako mluvčí Městského dopravního podniku Opava.

Jaromír Šimánek: V Opavě jsem doma

/ROZHOVOR/ V současné době pracuje jako mluvčí Městského dopravního podniku Opava, ale jeho profesní i osobní život je mnohem bohatší. Vyučil se kuchařem, následně vystudoval vysokou školu, byl poslancem Parlamentu ČR a procestoval kus světa. Někdo jej možná poznává i díky účasti v televizním pořadu Prostřeno, kde si podle svých slov ostudu neudělal, i když nezvítězil.

Ilona Ostrá obléká tanečníky ze StarDance.

Ilona Ostrá ze Sebranic obléká tanečníky ze StarDance

Sebranice – Moderní nebo klasické. Hlavně aby padly jako ulité. Bez správných šatů se tanečníci při svých vystoupeních neobejdou. A to ani ti, kteří s tancem teprve začínají. Jako třeba známé osobnosti účinkující v televizním pořadu StarDance. Kostýmy letošního ročníku pocházejí mimo jiné z šikovných rukou Ilony Ostré ze Sebranic.

Televizní kuchařka, ale zároveň matka tří dětí, novinářka a hudebnice Karolína Kamberská.

Televizní kuchařka: Staré recepty počítají s polovičními porcemi

Praha /ROZHOVOR/ - V polovině listopadu vyšla Karolíně Kamberské už druhá kniha inspirativních receptů s názvem Karolína, domácí kuchařka: Štěstí z kuchyně. V knize lze najít všechny recepty z devatenácti dílů televizního pořadu Karolína, domácí kuchařka natočených v roce 2015. První část mohli vidět diváci na TV Prima už počátkem roku. Další se vysílají v průběhu tohoto podzimu každou sobotu v 18.10 hodin.

Ve středisku Střecha ve Vrbně pod Pradědem proběhl besední pořad, který navazuje na televizní pořad Lovy beze zbraní. Štěpán Mikulka zde převzal ocenění soutěže Zlatý jelen Slávy Štochla 2015.

OBRAZEM: Zlatý jelen pro Štěpána Mikulku

Lovy beze zbraní byl legendární televizní pořad, plný příběhů a povídání o přírodě a myslivosti. Točil se od roku 1962 do roku 1981. Na jeho věhlas navazuje i besední pořad, jehož druhé pokračování proběhlo minulou středu ve středisku Střecha ve Vrbně pod Pradědem.

Setkání bez hranic v prachatickém Národním domě.

Pohoda z Javorníka přesvědčila porotu

Prachatice /FOTOGALERIE/ - Klienti ze sedmi center opět polechtali bránice na Setkání bez hranic. Letoš už se do Prachatic sjeli posedmé a opět se skvěle bavili.

Televizní kuchařka, ale zároveň matka tří dětí, novinářka a hudebnice Karolína Kamberská.

Karolíně, domácí kuchařce, vyšla nová kniha Štěstí z kuchyně

Praha - Po loňské úspěšné knize 'Karolína, domácí kuchařka' vyšla druhá kniha inspirativních receptů 'Karolína, domácí kuchařka: Štěstí z kuchyně'. "Samozřejmě, že název knihy je nadsázka. Samotné jídlo ještě nikomu štěstí nepřineslo. Ale přesto věřím, že když se ocitneme doma i se svým rancem malých i velkých trápení, může být to správné jídlo ideální terapií," řekla autorka publikace Karolína Kamberská.

Fotbalový trenér František Straka v Pojbukách

Na český jih se vrátil František Straka!

Pojbuky - Další díl „fotbalového" televizního pořadu Ano, trenére!, který na TV Prima běžel ve čtvrtek večer (22.45 TV Prima), zavedl fotbalové fanoušky na jih Čech. Jeho hlavní hvězdou byl jihočeský trenér František Straka.

Noc vědců. Ilustrační foto

Den vědy v Bruntálu

Dveře bruntálského gymnázia se v pátek 13. listopadu otevřou široké veřejnosti, zváni jsou všichni zájemci, kteří mají rádi vědecké pokusy a nechají se okouzlit experimenty z fyziky či chemie. Den Vědy na Všeobecném a sportovním gymnáziu Bruntál proběhne od 15 do 19 hodin.

Ilustrační foto

Útulkům na Kutnohorsku v zimě pomohou i dary od lidí

Kutná Hora - Ačkoli počasí v těchto dnech zatím nenasvědčuje tomu, že by zima přicházela, podle kalendáře se nezadržitelně chladné dny a noci blíží. Psí a kočičí útulek na Kutnohorsku se stará o to, aby se jejich zaměstnanci postarali o čtyřnohé svěřence během zimy, která přijde. Psům a kočkám zajišťují, aby netrpěli zimou, hladem ani žízní.

V Památníku Velké Moravy ochutnávali návštěvníci staré slovanské pokrmy.

V Památníku Velké Moravy ochutnávali jídla Slovanů

Staré Město – Dovědět se něco víc o stravě obyvatel Velké Moravy . Tuto možnost nabídli všem zájemcům v pátek zaměstnanci Slováckého muzea, respektive Památníku Velké Moravy ve Starém Městě, kde se akce konala.

Hillary Clintonová

Clintonová by prý velké banky před krachem nezachraňovala

Washington - Hillary Clintonová, která usiluje o nominaci amerických demokratů na prezidentský úřad, by v případě nové finanční krize nezachraňovala velké banky před krachem. Řekla to v úterním televizním pořadu Late Show moderátora Stephena Colberta. Odpovídala na dotazy týkající se ekonomiky a řekla, že jako prezidentka by se zaměřila na zvýšení minimální mzdy a na podporu střední třídy.

Havířovský zámek.

Podaří se zámečku restart?

Po natáčení televizního pořadu Ano, šéfe! s šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem se havířovský zámek pokouší o celkový restart. Úspěch zatím není vůbec jistý.

Ilustrační foto.

Čínské firmy otevírají výrobní závody v Indii

Čennaí (Indie) - Všude kolem jsou hromady jasně červených plyšových postaviček Elma, jednoho z hrdinů oblíbeného dětského televizního pořadu Sezamová ulice. Některé se šijí, u jiných se testují baterie, některé se balí do krabiček. Nikoho nepřekvapí, že hračky vyrábí čínská firma a vyváží je do USA. Neobvyklé však je, že tento závod není v Číně, ale ve státě Ándhrapradéš v jižní Indii, píše server BBC News.

Slavnostním večerem a předáním cen za nejlepší televizní a rozhlasové pořady a reklamní spoty se uzavřel letošní ročník festivalu Znojemský hrozen.

OBRAZEM: Znojemský hrozen ocenil Munzarovo Okouzlení slovem

Znojmo – Slavnostním večerem a předáním cen za nejlepší televizní a rozhlasové pořady a reklamní spoty se v sobotu večer uzavřel sedmnáctý ročník festivalu Znojemský hrozen. Odborná porota ocenila rozhlasové a televizní pořady týkající se gastronomie, stejně jako reklamní spoty.

Orchestr Pirate Swing Band Jiřího Ševčíka v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové.

Show, kde je vše jinak a která vás osvěží

Nová Paka – Tuzemská jednička žánru, doma i v zahraničí oceňovaný hudební fenomén, kapela PIRATE SWING Band Jiřího Ševčíka pokračuje ve svém doposud vyprodaném turné k aktuálnímu albu, nazvanému PLAYLIST.

Návrat do romantického kostelíku

Vyhrajte vstupenky na koncert

Rychnovsko - S Rychnovským deníkem můžete získat dva lístky na zítřejší třetí koncert Mezinárodního hudebního festivalu F. L.Věka. Chcete-li vyhrát, stačí správně zodpovědět soutěžní otázku. Odpověď zavolejte do sobotního poledne do redakce Rychnovského deníku (494 533 510) nebo pošlete mailem na adresu rychnovsky@denik.cz. Připojte jméno, adresu a telefonní kontakt. Vylosované výherce vyrozumíme. 

Kluci v akci.

Kluci v akci uvaří na Sovinci

Na hradě Sovinci to bude v sobotu 3. října pěkně vonět, uskuteční se zde pátý ročník gastrofestivalu Jak šmakuje Moravskoslezsko.

Ilustrační foto

Ve Znojmě uvaří v rámci festivalu i přední francouzský kuchař

Znojmo – Již 17. ročník Mezinárodního televizního a rozhlasového festivalu o gastronomii Znojemský hrozen je za dveřmi a organizátoři už finišují s přípravami. Letos připravili nejednu zajímavost, mimo jiné pak ukázku kulinářského umění předního francouzského kuchaře Francka Sucillona.

Ilustrační foto

Většina českých rodin nevečeří u společného stolu, ukázal průzkum

Praha – České rodiny nejsou zvyklé společně večeřet. U večeře společně stoluje přibližně jen 38 procent domácností. Každá třetí má pak u společné večeře zapnutou televizi. Vyplývá to z průzkumu s názvem Česká rodina žije, který uskutečnila Nadace Kooperativa mezi 750 respondenty.

Ilustrační foto.

Lidé si budou moci z Cukráku naladit více televizních programů

Praha - Lidem z jižní části Prahy, kteří pro příjem televize využívají signál vysílače Cukrák, se od října rozšíří programová nabídka. Na tiskové konferenci o tom informovaly České Radiokomunikace (ČRa). Cukrák bude nově nabízet programy takzvané regionální sítě 8 (RS8). Ta nabízí kanály Noe TV, Sport 5, Slovak Sport 2, Óčko Expres, Mňam TV a Barrandov Muzika. Od října se síť rozšíří o i stanici regionalnitele­vize.cz.

Ilustrační foto.

Lidé si budou moci z Cukráku naladit více televizních programů

Praha – Lidem z jižní části Prahy a Středočeského kraje, kteří pro příjem televize využívají signál vysílače Cukrák, se od října rozšíří programová nabídka. Na tiskové konferenci o tom dnes informovaly České Radiokomunikace (ČRa). Cukrák bude nově nabízet programy takzvané regionální sítě 8 (RS8). Ta nabízí kanály Noe TV, Sport 5, Slovak Sport 2, Óčko Expres, Mňam TV a Barrandov Muzika. Od října se síť rozšíří o i stanici regionalnitele­vize.cz.

Jožka Šmukař.

V Hustopečích natáčí televizní pořad Putování za muzikou. Se Šmukařem

Hustopeče – Další díl pořadu 
z hudebního cyklu České televize Putování za muzikou budou ve středu a čtvrtek natáčet v Hustopečích. Kromě představení města se díl zaměří i na prvního československého prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka. V Hustopečích jsou pohřbení jeho rodiče. Na natáčení v prostorách domu U Synků a ve společenském domě zve hustopečská chasa všechny příznivce lidové hudby. Pořadem provede zpěvák Jožka Šmukař.

Jiří Macháček

V kapele Mig 21 nejčastěji ztrácíme soudnost, prohlásil Jiří Macháček

Hlinsko /ROZHOVOR/ – Jednou z hvězd letošního ročníku projektu Léto s Rychtářem v areálu hlineckého pivovaru byla i populární pánská taneční, pěvecká a striptérská skupina z Prahy 5 – Smíchova, formace Mig 21 vedená JIŘÍM MACHÁČKEM (na archivním snímku). Ten Deníku ochotně poskytl rozhovor, během něhož převážně nevážně hovořil o tom, co ho kromě samotného vystoupení na Hlinecku nejvíc oslovilo.

Ivo Šmoldas zahájil Kabelkový veletrh Deníku a vylosoval i výherce z množství dárců.

Počestně se zbavit nepotřebných věcí je umění

České Budějovice - S kouzlem Ivo Šmoldase víc kabelek prodá se… Kabelkovou středu okořeněnou šátky a kravatami odstartoval krátce před 9. hodinou s humorem sobě vlastním známý moderátor, kterého znáte i z páteční rubriky Deníku nazvané Ivo Šmoldas (Ne)vybíravě.

Pavel Janata.

Starosta půjde s lidmi na pivo. Zeptat se ho mohou na cokoli

Třebíč - Na kus řeči. Tak se nyní nejmenuje pouze televizní pořad třebíčského rodáka Miroslava Donutila. Stejný název pro pravidelná neformální setkávání s občany zvolil i třebíčský starosta Pavel Janata. To první se uskuteční již zítra od šesti hodin večer v pizzerii Cafébar La Fabrika.

Z koncertu manželů Pospíšlových na Samšině.

Krátce z Jičínska: Kam se vydat o víkendu

Žeretice – Originál Harmonika duo Renáta a Josef Pospíšilovi, které znáte z televizních pořadů, potěší své fanoušky vystoupením v sobotu 29. srpna od 14 hodin na místním hřišti. Vstupné 100 Kč.

Ilustrační foto

Forum Nová Karolina hledá 7 statečných

/VIDEO/ Obchodní a zábavní centrum Forum Nová Karolina připravuje zábavnou módní reality show Karolina hledá 7 statečných. Máte rádi módu, nebo se v ní naopak vůbec nevyznáte? Přihlaste se!