Kreativ

ŠTÍTEK: toaletní papír

Ilustrační foto.

Ve Valašských Kloboukách řádí žhář

Valašské Klobouky – Majitelé aut ve Valašských Kloboukách by měli být na pozoru. Ve městě totiž řádí žhář. Během uplynulého víkendu se totiž centrem jeho zájmu staly tři vozy. Dva z nich se mu podařilo zapálit.

Kruhy v obilí poblíž zlínské části Kostelec, 19. července 2011

Jak jsem stopoval UFO

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 21. ČERVENCE/ - Milý deníčku, ten neustále skotačící déšť mně statečně pije krev už několik týdnů. Ale že ho něco předčí, jsem opravdu nečekal. Si to vezmi, coby věhlasný stopař, který přehlédne i stopu dinosaura, jsem se vydal číhat na mimozemšťany.

Propojka pro pěší z Bezručových sadů do centra Olomouce chátrá. V podchodu, který před časem nechalo město opravit, se podepsala nejen vlhkost, ale především práce lidských vandalů

Průchod ke kostelu hyzdí výkaly a čmáranice

Olomouc /FOTOGALERIE/ – Zápach, výkaly, odloupaná omítka a čmáranice sprejerů. Tak nyní vypadá průchod a schodiště z Bezručových sadů ke kostelu sv. Michala v Olomouci. Po sedmi letech, kdy jej nechala radnice opravit a investovala do něj téměř šest milionů korun, je opět v dezolátním stavu.

Propojka pro pěší z Bezručových sadů do centra Olomouce chátrá. V podchodu, který před časem nechalo město opravit, se podepsala nejen vlhkost, ale především práce lidských vandalů

Průchod k Michalovi hyzdí výkaly a čmáranice. Čeká jej opět oprava

Olomouc /FOTOGALERIE/ – Zápach, výkaly, odloupaná omítka a čmáranice sprejerů. Tak nyní vypadá průchod a schodiště z Bezručových sadů ke kostelu sv. Michala v Olomouci. Po sedmi letech, kdy jej nechala radnice opravit a investovala do něj téměř šest milionů korun, je opět v dezolátním stavu.

Ilustrační foto

Výprava pro vlajku má dohru u policie

Nová Bystřice – „Za dvě lahve rumu, coly a dva toaletní papíry budou vlajky vrácené,“ zněl vzkaz táborníkům v areálu výcvikového a sportovního střediska Univerzity Karlovy u rybníku Osika, kterým zloději při loupežné výpravě v noci odcizili čtyři vlajky.

Prodejní výstava Dobrá věc na vsetínské radnici

Úředníci prodávají své výrobky, pro dobrou věc

Vsetín /FOTOGALERIE/ – Další ročník prodejní výstavy prací vsetínských úředníků se blíží. Vernisáž se uskuteční v pondělí ve čtyři hodiny odpoledne. Letos poputují vydělané peníze na pomoc dvěma valašským rodinám.

Ilustrační foto.

Na schodech ubytovny se objevily výkaly

Kroměříž – Fakt, že někdo pokálel schody ubytovny na Oskole v Kroměříži, oznámila v sobotu kolem desáté hodiny večer znechucená obyvatelka místním strážníkům.

Ornitologové kroužkovali luňáky červené.

Luňáci používají ke stavbě hnízda i noviny

Bor /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Jestli v ptačí říši existuje dravec, který si vypomáhá při stavbě hnízda odpadem a jehož mláďata jsou až flegmaticky klidná, tak je to luňák červený. Hnědavý krasavec podobný káněti postupně rozšiřuje svá teritoria i na Tachovsko, stěhuje se z jižnějších částí republiky.

Ilustrační foto.

Přistižená zlodějka nakradla desítky litrů slivovice

Uherský Brod – Třiadvacetiletá dívka, kterou ve čtvrtek 19. května ráno přistihli policisté těsně po vloupání do chaty ve Vápenicích, nebyla krást poprvé. Postupnými výslechy a předloženými důkazy jí policisté prokázali spáchání několika dalších trestných činů.

Vila Elsy a Hanse Stratilových v Čajkovského ulici v Olomouci

Ze skvostné vily na Nové Ulici je ruina, teď ji svítá naděje na opravu

Olomouc – Výkaly, použité toaletní papíry, zbytky jídla, cigaretové nedopalky, čmáranice, rozbitá okna i dveře. Tak nyní vypadá původně skvostná vila Elsy a Hanse Stratilových v Čajkovského ulici v Olomouci. Architektonicky zajímavá chráněná památka je nyní zdevastovaná, vybydlená a chátrá.

Procházka v parku

V zámeckém parku najdete klasiku i kousek z Číny

Řady stromů ve zlínském zámeckém parku v poslední době o trochu prořídly. Po tragédii, kdy padající kmen v roce 2009 zabil dva chlapce, jich město nechalo část pokácet. Pořád zde však zůstává množství vzácných velikánů.

Procházka v parku

V zámeckém parku najdete klasiku i kousek z Číny

Zlín - Řady stromů ve zlínském zámeckém parku v poslední době o trochu prořídly. Po tragédii, kdy padající kmen v roce 2009 zabil dva chlapce, jich město nechalo část pokácet. Pořád zde však zůstává množství vzácných velikánů.

Stanování v cedrovém lese.

SLOUPEK: Papír patří už zase do mísy!

Poděbrady - Přeci. Napomenula jsem se, když jsem rukou se sevřeným toaletním papírem automaticky mířila do levého zadního rohu oné místnosti, kde stál odpadkový koš.

Majáles Ostravské univerzity ve středu zahájil tradičně pestrý průvod masek.

VIDEO: Králi majálesu jsou dort a láhev sektu

Ostrava /FOTOGALERIE/ –Mumie omotaná v toaletním papíru, Mickey Mouse, Křemílek s Vochomůrkou nebo třeba ženich uvázaný k osmi nevěstám. Majáles Ostravské univerzity ve středu zahájil tradičně pestrý průvod masek.

Psychiatrická léčebna v Opavě.

Pisatelka: V psychiatrické léčebně špatně zacházejí se sestrami

Opava - Na naši redakci se anonymně obrátila jedna čtenářka. Své jméno nechce zveřejnit a vzhledem k obsahu sdělení je to celkem pochopitelné. Ve svém sdělení tvrdí, že v opavské psychiatrické léčebně panuje špatná situace a má výhrady k zacházení se zdravotními sestrami.

Klíčová socha Jiřího Davida v Brně.

Revoluce: socha z 85 tisíc klíčů na Moravském náměstí

Brno /FOTOGALERIE/ - Vernisáž nové sochy pod širým nebem hostilo ve středu v poledne za účasti autora díla Jiřího Davida Moravské náměstí v Brně. Umělec David, který patří k nejvýznamnějším současným výtvarníkům a vizuálním umělcům v České republice. Sochu, kterou tvoří 85 000 klíčů, do Brna přivezl speciální kamion.

Martin Schulz

AUDIO: Jak to vidí Martin Schulz?

Děčín - Když jsem bylo dítě, vtloukali nám ve škole do hlavy heslo: „Učice, učice, učice!“, což prý vymyslel kdysi takový ruský chlapík se zrzavou bradkou, který k tomu také vynalezl komunismus, čili ani jedno z toho nakonec nefungovalo.

Záchranáři a policisté ohledávali ráno 27. října 2010 místo požáru drážní budovy vedle autobusového nádraží Praha-Florenc.

Požár na Florenci založila neúmyslně jedna z obětí

Praha - Říjnový požár opuštěné nádražní budovy na pražské Florenci nebyl založen úmyslně. Z nedbalosti ho způsobil čtyřicetiletý muž, který se posléze stal jednou z jeho devíti obětí. ČTK to sdělila pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Ilustrační foto

Krnovský gang okrádá důchodce

Krnov -Drzost některých zlodějů nezná mezí. Velký pozor by si měli dávat důchodci na Krnovsku. Řádí tady totiž gang, který se zaměřuje právě na ně.

Fronta na lístky na šumperský koncert Jarka Nohavici

Fronta jako za socialismu, prodávali lístky na Nohavicu

Šumperk /FOTOGALERIE/ - Fronta ve dvojstupu od pokladny až na Fialovu ulici se táhla v pondělí odpoledne před Domem kultury Šumperk. Přesně ve čtrnáct hodin začal předprodej vstupenek na koncert písničkáře Jaromíra Nohavici a už v osmnáct hodin nebylo co prodávat. Zdaleka ne na všechny se dostalo.

Ilustrační fotografie.

Břeclavský Bronx: s hlídkami je klid

Břeclav - V problémových břeclavských ulicích je větší klid. Přispěly k němu i pravidelné policejní hlídky. Potíže ale trvají na chodbách domů.

Ilustrační foto

Hemeroidy: Stud se nevypláví!

Hemoroidy jsou nepříjemné nejen kvůli bolesti a problémům s vyprazdňováním, ale hlavně z hlediska psychiky, protože zasahují do nejintimnějších míst a pocitů lidí. Této poměrně časté chorobě se dá přitom ve většině případů předejít vhodnou stravou a pohybem.

Ilustrační foto

V knihách nechali peníze, ponožky i špek

Zlín – Čtenáři vracejí do Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně (KKFB) v knihách, často i velmi podivné předměty. KnihovnÍci cennější věci shromažďují, a pokud se o ně čtenáři přihlásí, vrací jim je zpět.

Ilustrační foto

Ve fakultní nemocnici jsme spokojeni, řekli pacienti

Plzeň - Podle výsledků výzkumu Kvalita očima pacientů patří plzeňská fakultní nemocnice ke špičce v republice. Někteří z těch, kteří v nemocnici na Lochotíně leželi, však s pozitivním hodnocením nesouhlasí.

Noví prvňáčci usedli ve středu do lavic také v Základní škole Ostrčilově v Moravské Ostravě.

OBRAZEM: Školáci usedli po prázdninách do lavic

Ostrava- Prázdniny definitivně skončily a děti ve středu poprvé v novém školním roce otevřely dveře základních a středních škol. Strážníci a policisté v celé České republice v souvislosti se zahájením nového školního roku vyrazili do okolí škol a frekventovaných přechodů.