Kreativ

ŠTÍTEK: toaletní papír

Směs sádla a semínek umístěte do skořápky od kokosového ořechu a zavěste

Lojové koule v síťkách ptáčky zabíjejí. Bezpečné si můžete doma vyrobit sami

Snažíte se v zimě pomáhat volně žijícím zvířátkům zavěšováním lojových koulí? Pak vězte, že tato „pomoc“ někdy může způsobit více škody než užitku. Nebezpečí se skrývá hlavně v síťkách, v kterých bývají lojovky v obchodech nabízeny. Ptáčkům se do nich zachytávají drápky a jen velmi těžko se pak ze sítěk osvobozují. Ale jak z toho ven? Jednoduše. Vyrobte ptáčkům lojové koule z ingrediencí a materiálu, které najdete doma.

Nesprávné zavěšení toaletního papíru může vést k šíření bakterií a virů po celé toaletě

Jak správně zavěsit na WC toaletní papír? Vědci mají jasno, podívejte se

Určitě jste se už někdy dostali do sporu o to, jak má správně viset na záchodě toaletní papír. Zatímco jedni tvrdí, že správnou metodou je zavěsit ho čouhajícím koncem k sobě, jiní budou tvrdit opak. Jak má tedy toaletní papír viset správně a kam ho na toaletě ideálně umístit? A co vám hrozí, když budete toaletní papír zavěšovat na WC špatným způsobem?

Léčba onemocnění v oblasti konečníku zpravidla spočívá v úpravě jídelníčku. Častým společným faktorem, který nemoci v oblasti konečníku doprovází, bývá komplikované vyprazdňování na toaletě.

Hemoroidy, zhoubný nádor či řitní trhlina. Krev na toaletním papíru je varováním

Co dělat, když se objeví krev na toaletním papíru? Někdy bývá přimíchána ve stolici, jindy lidé dokonce popisují, že jim „teče krev ze zadku“. Každopádně je to znepokojující podívaná, kterou leckdy provázejí další nepříjemné projevy v oblasti konečníku. V mnoha případech za to mohou třeba jen hemoroidy či řitní trhlina, v nejhorším scénáři se ovšem za krvácením může skrývat zhoubný nádor. Jak to tedy s těmi krvavými intimními potížemi je?

Veřejné toalety na autobusovém nádraží v Mělníku.

Jak obstály veřejné záchodky na Mělnicku? Deník prověřil šest míst

/FOTOGALERIE/ Dokonale čisté, nedostupné i skoro strašidelné. Deník zjišťoval, v jakém stavu jsou veřejné toalety v největších městech regionu, v Kralupech nad Vltavou, Mělníku a Neratovicích. Na šesti místech sledoval nejen úroveň úklidu, ale i zdánlivé samozřejmosti, které by na záchodcích neměly chybět, třeba toaletní papír a mýdlo.

Kdo před cestou do exotických zemí podcení očkování, riskuje, že skončí třeba v takovéto nemocnici

Co mají společného levá ruka a toaletní papír? Tuto souvislost byste nečekali

Asi čtyři miliardy lidí na celém světě nepoužívají toaletní papír. Buď kvůli nedostatku stromů v jejich regionu pro jeho výrobu, nebo proto, že je pro ně přílišným luxusem. S tím souvisí třeba i fakt, že v mnoha pro nás exotických zemích používá personál v restauracích k přípravě a servírování jídla jen pravou ruku. Tento zdánlivý detail je důležitý pro všechny cestovatele a jejich zdraví.

Aktuální ceny vybraných komodit.

Pět z devíti základních potravin je v Česku levnějších než v Německu

Vyjet si do Německa obzvláště v předvánoční době považuje řada lidí žijících blízko hranic za naprostou samozřejmost. Jednak se domnívají, že je tam nákup vyjde levněji, navíc bývají výrobky prodávané v Německu mnohdy kvalitnější než ty v Česku. Redakce Deníku udělala menší test ve srovnání cen běžných základních potravin a také toaletního papíru, který v posledních týdnech dramaticky zdražil.

Přednáška Vladimíra Kořínka v Krnově byla spojená s křtem jeho nové knihy Střípky ze Srí Lanky.  29. 9. 2022

Krnovan má na Srí Lance hotelový komplex, novináři zemi ublížili, říká Kořínek

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Vladimír Kořínek z Krnova před lety našel nový domov na Srí Lance. Vybudoval tam hotelový komplex a podniká v cestovním ruchu. Všichni o něj měli strach, když v dubnu 2022 začaly v českých médiích vycházet články s expresivními titulky typu „Srí Lanka na pokraji kolapsu“, „Umírání ve frontách, dovolenkovým rájem zmítá krize“ nebo „Bude se zabíjet, říká Srílančan“. Kořínek se vrátil do České republiky, aby se pokusil poplašné zprávy uvést na pravou míru. Je přesvědčen, že autoři článků způsobili turistické ekonomice Srí Lanky mnohamilionové škody.

Ruličky od toaletního papíru lze proměnit v zajíčky, kuřátka, motýly či jiná zvířátka

Krásné velikonoční dekorace vytvoříte s dětmi doslova za babku

Vyzdobit byt v jarním či velikonočním duchu může přijít na dost peněz. Ušetřit lze tak, že si dekorace nepořídíte v obchodě, ale vyrobíte je sami. Máme pro vás pár návodů na výzdobu, kterou hravě zvládnou i děti. Využijete k nim i ruličky od toaletního papíru, které by jinak skončily v koši.

V některých supermarketech je situace tak vyhrocená, že zákazníci dostávají nedostatkové zboží na příděl.

FOTO: Němci vykupují obchody, chybí olej i mouka

Prázdné nebo poloprázdné regály. Olej a mouka na příděl, chybí toaletní papír. Tak to vypadalo 31. března v supermarketech Edeka a Norma ve Waldsassenu v Německu. Na vlastní oči se na tom přesvědčila redaktorka Deníku.

Toaletní papír.

Zdražuje už i toaletní papír. Zásobte se, radí Čechům ekonom

Josef Kučera tlačí z plzeňského supermarketu nákupní vozík. Z většiny ho má naložený toaletním papírem v akci. „Slyšel jsem, že se má zdražovat. Tak se zásobím hned, dokud je a je levný. Pamatuji fronty za komunistů a znovu bych je nerad zažil,“ vysvětlil senior. Má dobré informace. Toaletní papír skutečně zdražuje, potvrzují to výrobci, ekonomové i obchodníci, kteří již pociťují zvýšený zájem.

Ilustrační foto.

Nákupy před pondělím: Po těstovinách už lidé nešílí, toaletní papír hitem zůstal

Někde se v sobotu vytvářely fronty lidí nakupujících zásoby poté, co v noci vláda ohlásila výrazná zpřísnění pravidel proti šíření koronaviru platná od pondělka – v blízkosti hlavního města však Deník již odpoledne neznamenal nijak neobvyklý nápor. Dokonce se zdálo, že den působí klidněji, než bývá běžné pro jiná sobotní odpoledne.

Když ještě visela...

Sousedům upadla kostelní věžička

Linec – Při odstrojování kmene vrcholu nahnilé kostelní věže v Bad Leonfeldenu u české hranice došlo k poruše na rameni jeřábu a konstrukce upadla, píší OÖN.

Ilustrační snímek

Vzácné zboží? Koronavirus dohnal lupiče k přepadení dodávky s toaletním papírem

Policie v Hongkongu v pondělí zadržela dva muže podezřelé z loupežného přepadení řidiče dodávky se stovkami rolí toaletního papíru. Toto zboží se v Hongkongu stalo vzácným kvůli obavám, které provázejí epidemii nového koronaviru. Třetí podezřelý je na útěku, ale kořist se policii podařilo nalézt, napsala agentura AFP.

Pamatujete si skládaný toaletní papír za socialismu? A hospitalizace v devadesátkách se soukromým toaleťákem?

Vzpomínáte na hospitalizace s vlastním toaletním papírem?

„Kdo si pamatuje devadesátky, ten je neprožil,“ říkají rockeři, kterým v listopadu 1989 začal nekonečný mejdan. Porevoluční nadšení ze svobody se mísilo s dozvuky socialismu a nástupem kapitalismu. Nevědělo se přesně, co ještě je norma a co už je vybočení z obvyklých mezí. V Krnově například vypukla debata, zda má pacient v nemocnici nárok na erární toaletní papír.

Pamatujete si skládaný toaletní papír za socialismu? A hospitalizace v devadesátkách se soukromým toaleťákem?

Vzpomínáte na hospitalizace s vlastním toaletním papírem?

„Kdo si pamatuje devadesátky, ten je neprožil,“ říkají rockeři, kterým v listopadu 1989 začal nekonečný mejdan. Porevoluční nadšení ze svobody se mísilo s dozvuky socialismu a nástupem kapitalismu. Nevědělo se přesně, co ještě je norma a co už je vybočení z obvyklých mezí. V Krnově například vypukla debata, zda má pacient v nemocnici nárok na erární toaletní papír.

Mobilní, chytrá toaleta ve výklenku u KIC Benešov na Masarykově náměstí.

Mobil si lze dobít i na toaletě v centru Benešova

Mobilní toaleta označená i jako smart WC je nyní k dispozici vedle Kulturního a informačního centra v Benešově. Slouží od pondělí 21. října a je vhodná i pro vozíčkáře. Součástí příslušenství toalety je dezinfekce a jednorázové papírové podložky na záchodové prkénko, dva zásobníky s toaletním papírem, umývátko s dávkovačem vody a mýdlem či zrcadlo nebo dokonce možnost dobíjení mobilu.

Ilustrační foto.

Sousedé měli na dvanáct let toaletní papír

Pasov - „Ve Fuchstalu v okrese Landsberg na Lechu se 4000 obyvateli si oddechli – po dvanácti letech tu spotřebovali poslední roli ,obecního´ toaletního papíru,“ píše deník PNP.

Toaletní papír. Ilustrační foto

KOMENTÁŘ Petra Pokorného: Pochybnosti o papíru. Problém je v lidech

Českolipsko /ANKETA/ – Téma toaletního papíru v nemocnici je zdánlivá drobnost, nad níž se leckdo pousměje. Pro pacienty je to ale důležitá maličkost, která když chybí, svědčí o tom, že v řízení nemocnice je chyba. Zkušenosti s chybějícím toaletním papírem v okresní nemocnici, které nabyl nejen starosta Kravař Vít Vomáčka, ale i další lidé, rozvířily debatu, zda pacienti v České Lípě papír na záchodech mají či nikoliv.

Toaletní papír. Ilustrační foto

Radní se složili na toaletní papír pro českolipskou nemocnici

Kravaře, Česká Lípa – Auto naplněné toaletním papírem vypravili do českolipské nemocnice radní z Kravař. K nákupu 1600 rolí papíru na WC se rozhodli po řadě zkušeností s hospitalizací lidé z Kravař. „Chceme tím přispět ke zlepšení úrovně pobytu nemocných spoluobčanů a napomoci jejich uzdravení,“ sdělil starosta obce Vít Vomáčka. „Vyzvali jsme k následování i jiné obce.“

Šperkařka Jana Veselá v Receptáři prima nápadů poradila, jak si vyrobit vlastní šperky z modelovacího stříbra

Vyrobte si vlastní unikátní šperky. S modelovacím stříbrem to zvládne každý

Císař Rudolf II. by nad takřka alchymistickými kousky, které v oblíbeném pořadu Receptář prima nápadů předvedla šperkařka Jana Veselá, vskutku zajásal! Z podivné hmoty, která vypadá jako obyčejná keramická hlína, lze totiž velice jednoduše modelovat krásné šperky, jež se po vypálení jako zázrakem změní v ryzí stříbro.

Zajistit sběr oleje musí radnice do roka

Zajistit sběr oleje musí radnice do roka

Střední Čechy /ANKETA/ - Problém je to natolik závažný, že dostal i vlastní pojmenování: tukovec. Hrouda ucpávající kanalizační potrubí vytvořená z nechutně vyhlížející špinavé směsi tuků, vlhčených ubrousků a kapesníčků, plen, dámských hygienických potřeb či třeba prezervativů. Prostě z čehokoli, čeho se lidé zbavují spláchnutím do záchodu, a může se nabalovat na zatuhlý tuk, až se postupně trubka stane neprůchodnou.

Jak jsme žili v Československu. Tentokrát z Hanušovic

Jak jsme žili v Československu. Tentokrát z Hanušovic

V tištěném Šumperském a jesenickém deníku vyjde v pátek 7. prosince další díl seriálu Jak jsme žili v Československu. Představíme železničáře z Hanušovic. Páteční tištěné vydání Olomouckého deníku najdete ve zvýšeném počtu kusů v trafikách na ulici Hlavní v Hanušovicích.