Kreativ

ŠTÍTEK: toaletní papír

Ilustrační foto

Fronty na ovoce, maso i toaletní papír. Shánělo se pod pultem

Náchod /SERIÁL DENÍKU/ - Vzpomínáte si, jak se žilo před listopadem 1989? Co jsme dělali? Jak jsme se bavili? V čem se život od té doby změnil? Dnes pokračuje retro seriál Deníku, který nám život v době před revolucí připomíná. Tentokrát se věnujeme nakupování.

Ilustrační foto

Děti si ve škole málo myjí ruce. Stydí se...

Kroměřížsko – Dětem na Kroměřížsku kvůli velkému počtu žáků chybí ve školách dostatek soukromí na toaletách. Školáci navíc také často postrádají hygienické návyky a mezi výukou si jen málokdy myjí ruce.

Policejní prezident Tomáš Tuhý při tiskové konferenci ve Zlíně

Podvodníkům zabavili toaletní papír za miliony

Zlínský kraj – První případ daňové kriminality ve Zlínském kraji odhalil speciální tým s pracovním názvem Kobra. Jedná se o rozsáhlý daňový únik, kdy kriminalisté odboru hospodářské kriminality krajského ředitelství PČR Zlínského kraje ve spolupráci s Celní správou a Finanční správou zajistili zboží v celkové hodnotě 25 milionů korun.

Ilustrační foto

Tým Kobra zabránil daňovému úniku 25 milionů při obchodu s toaletním papírem

Zlín – Speciální policejní útvar Kobra odkryl ve Zlínském kraji daňový únik při obchodování s toaletním papírem a papírovými ubrousky i utěrkami se škodou nejméně 25 milionů korun. Je to jeho první úspěch ve Zlínském kraji, byť trestná činnost byla páchána po celé ČR i v zahraničí. Novinářům to dnes řekli představitelé policie, finančního ředitelství a celníků.

Vašek Albrecht ze Všetat

Jak Vašek díky kebabu a pár éčkám k řídítkům přišel

Drážďany – V pátek odpoledne sbalil Václav Albrecht kolo do vaku, sedl do vlaku a razil směr Praha – Černý Most, kde měl domluvený sraz s Tomášem Vejmolou (z Hranic na Moravě) a Matesem Tučkem (z Trutnova). Společně započali skvělý výlet do Drážďan na závody v BMX flatlandu (akrobacie na kole) – 100PSI.

Letadélka se dají udělat i z ruličky od toaletního papíru, vědí školáci ze Široké Nivy. Svými pracemi se právě pyšní v budově obce.

Děti se chlubí svými výtvory

Široká Niva – V zasedací síni Obecního úřadu v Široké Nivě probíhá výstava prací tamních dětí. Místní školou povinné dívky a chlapci vyrobili – tak jako každý rok – řadu povedených obrázků a objektů, na které je radost pohledět.

CENA ZA ŠKOLNÍ vybavení se pohybuje v řádu tisícikorun. Nejvíc zaplatí rodiče prvňáků, kteří nemají žádné pomůcky z minulých let. Prodraží se také přestup na druhý stupeň a střední školu.

Školní potřeby vybírejte se svým dítětem

Teplice - Nový školní rok je tady, a tak je nejvyšší čas pořídit dětem vše, co potřebují.  Některé školy dávají rodičům přesný seznam věcí již v červnu, jinde ho dostávají až v září, nebo třeba také vůbec.

NA ČISTOTU dohlíží pracovníci sami. Ludmila Turková projde toalety po každém návštěvníkovi.

Lidé si chválí čisté záchodky

Tachov – Historické slavnosti s sebou přinesly neuvěřitelné množství návštěvníků. Velký počet z nich využíval veřejné záchodky v Tachově. A ač mají mnozí o veřejných záchodcích představu, že to jsou špinavé a zapáchající kobky, v Tachově je to naopak.

Japonsko již dávno není jen zemí tradic.

Velmi bláznivé výplody japonských technologií

Japonsko již dávno není jen zemí tradic a prastarých rituálů, na ulicích spolu kontrastují vysoké mrakodrapy a tisícileté chrámy. Některé japonské vynálezy jsou tak fascinující a mnohdy i zbytečné, že určitě stojí za zmínku.

U Jeřmanic hořel kamion, škoda přesáhla dva miliony korun

U Jeřmanic hořel kamion, škoda přesáhla dva miliony korun

Liberecko /FOTOGALERIE/ - V pondělí krátce před půl čtvrtou hodinou odpolední pohltily plameny kamion jedoucí od Hodkovic do Liberce. A to za odbočkou na Jeřmanice. S ohnivým živlem bojovaly čtyři jednotky hasičů. Předběžná škoda je dva a půl milionu korun.

Veřejné toalety. Ilustrační snímek.

První park v Liberci nabídne lidem toalety

Liberec – Vě městě je dvacet dva parků. Všude ale chybí jedna z nejpřirozenějších lidských potřeb – toaleta.Je tedy zřejmé, jak to na nejfrekventovanějších odpočinkových místech vypadá. Taková vizitka je nepřípustná. Radnice se to rozhodla změnit a přichází s dobrou zprávou. Záchody budou.

Veřejné toalety. Ilustrační snímek.

První park v Liberci nabídne lidem toalety

Liberec – Liberec nabízí celkem dvacet dva městských parků, které jsou využívány 
s různou intenzitou. Všude ale chybí jedna z nejpřirozenějších lidských potřeb – toaleta.Je tedy zřejmé, jak to na nejfrekventovanějších odpočinkových místech vypadá. Taková vizitka je nepřípustná. Radnice se to rozhodla změnit a přichází s dobrou zprávou. Záchody budou.

Ilustrační foto.

Ve Vsetíně vandalové neodpočívají

Vsetín – S řáděním vandalů se v posledních týdnech setkávají obyvatelé Vsetína. Platí to zejména pro sídliště Trávníky. Jeho veřejná prostranství procházejí v současnosti rozsáhlou obnovou. Způsobené škody tady dosahují už několik desítek tisíc korun.

Proč v nemocnici hořelo?

Policie zkoumá, proč hořelo v nemocnici

Praha - Nebývalý ruch zažíval v noci na úterý chirurgický pavilon vinohradské nemocnice v Praze. Bílé pláště vystřídaly hasičské přilby - a dokonce i dýchací přístroje. Naštěstí se nestalo nic závažného. Hořelo na záchodcích, kde plameny zničily plastový zásobník na toaletní papír.

Aneta Ludvigová právě navštívila veřejné toalety v OC Breda&Weinstein. V době její návštěvy byly čisté.

Veřejné záchody v Opavě? Žádný horor

Opava – Nacházíte se právě v centru města, když vtom na vás přijde urgentní potřeba. Možností se vám nabízí hned několik. Můžete zapadnout do některé z kaváren, kde si ale zároveň musíte něco objednat. Nebo je zde možnost použití veřejných toalet.

Ilustrační foto.

V Rose při tvoření zrecyklují ledasco

Česká Třebová – Rodinné centrum Rosa sbírá rozličné „zbytky", které maminky s dětmi využijí při tvoření. Momentálně uvítají zbytky vlny, a to klubíčka i vlnu z rozpáraných věcí, ruličky od toaletních papírů i od papírových utěrek nebo od alobalu, skleničky od dětské výživy i s víčky, sklenice od oliv a kachličky o rozměrech 10x10 cm pro tvoření s fimem.

Máte odvahu zajít na veřejné toalety nebo na záchody v nemocnici?

Testovali jsme veřejné toalety. Zajít si na záchod je leckde horor

Most, Litvínov - Veřejné záchody a toalety na poliklinikách v Mostě a Litvínově. Tam vyrazili redaktoři Mosteckého deníku na průzkum. Původně jsme si chtěli všímat titěrných detailů, nakonec jsme zjistili, že téměř všude chybí ty nejzákladnější věci.

Máte odvahu zajít na veřejné toalety nebo na záchody v nemocnici?

Zajít si na záchod je leckde horor. Testovali jsme veřejné toalety

Most, Litvínov - Veřejné záchody a toalety na poliklinikách v Mostě a Litvínově. Tam vyrazili redaktoři Mosteckého deníku na průzkum. Původně jsme si chtěli všímat titěrných detailů, nakonec jsme zjistili, že téměř všude chybí ty nejzákladnější věci.

Ilustrační foto

Nechutné! Tři Američanky přestaly používat toaletní papír

Washington – Tři americké bloggerky jsou posedlé ochranou životního prostředí a sáhly k dost extrémnímu způsobu – přestaly na záchodě používat toaleťák a přesvědčily k tomu i své partnery. Samy vysvětlují, že bez toaletního papíru se prý dá pohodlně žít. Jak tedy řeší hygienu? Řešení je prosté.

Tržiště nápadů uspořádalo Centrum podpory inovací VŠB-TUO.

OBRAZEM: VŠB TUO hostila "souboj" nápadů

Nekonečný toaletní papír, Dokonalá postel nebo třeba Rostlináč. To jsou názvy jen některých z téměř třicítky nápadů žáků základních škol z Moravskoslezského kraje.

Sobotecké veřejné WC.

Než na veřejné záchodky v Sobotce, tak raději na mez

Sobotka – Pokud se ocitnete v centru města pod Humprechtem a budete nuceni navštívit veřejné toalety, nečeká vás nic příjemného. Záchodky jsme našli jen s velkým úsilím, žádný poutač nás k nim nezavedl, jen spíš náhoda.

Znečištěné okno a fasádu domu nakonec majitel nechtěl řešit.

Mladí výrostci házeli na fasádu domu vejce a toaletní papír

Mladá Boleslav - Několik minut před čtvrteční patnáctou hodinou přijal operátor Městské policie v Mladé Boleslavi oznámení obyvatele Krajířovy ulice, že mu někdo hází z druhého patra restaurace Černá růže v Bělské ulici vajíčka na fasádu jeho domu. Vejce zanedlouho doplnily i koule rozmočeného toaletního papíru.

Honza Ježdík

Zlevněná společnost

Objetkivem Honzy Ježdíka - Nesnáším leden! Studený zablácený měsíc plný překotných předsevzetí, nedůvěryhodných slibů (hlavně těch od meteorologů), ošklivých nenasytných složenek a slev. „Slev? Co proti nim máš?" „Nic a všechno."

Průmyslová zóna. Ilustrační foto

Investory si v lukovské zóně mohou vybírat

Lukov - Průmyslovou zónu v Lukově u Zlína letos začnou plnit další firmy. Obec dokončila loni druhou etapu zóny, výstavba by měla začít letos na jaře. „Ve druhé etapě přibude osm firem," řekl místostarosta Michal Teplý. Díky první etapě v roce 2011 fungují v zóně tři firmy.

Mumie a upíři opanovali na jednu noc školu i dům dětí

Mumie a upíři opanovali na jednu noc školu i dům dětí

Rychnovsko – Pořádně rušno bylo uplynulý čtvrtek 31. října ve škole v Ohnišově a také v týnišťském déčku Sluníčko. Noc duchů a strašidel – Halloween nezůstal opomenut a tak si ho děti užily.V Týništi se ještě noc před tím konala tradiční strašidelná akce pro nebojácné a odvážné. Vstup byl pouze na vlastní nebezpečí, protože celé Sluníčko včetně zahrady se proměnilo v doupě strašidel, upírů, krvavých rukou a zoombíků. Byl to zkrátka nezapomenutelný zážitek pro větší děti, ale i dospěláky.

Mléko v pytlíku nebo čaj ve známé plechovce si mohli „koupit“ návštěvníci socialistické prodejny v muzeu. V kase byly i dobové peníze.

Ve svratekcém muzeu přibyl „snědený krám"

Svratka - Ve sváteční den, 28. října, otevřeli ve Svratce nově vytvořenou expozici místního muzea. Výstava ukazuje, jak vypadala venkovská prodejna Jednoty před čtyřiceti lety. Svratečtí takto doplnili stávající expozici obchodů ze 30. let minulého století.

Partička bavila kolínské publikum

Partička rozbalila improvizaci v kolínském kulturním domě

Kolín  - Populární televizní Partička, tedy známá komediální dvojice Richard „Geňa" Genzer a Michal „Suchoš" Suchánek, režisér a herec Ondřej Sokol a herec, v současné době jedna z postav televizního seriálu Cesty domů, Igor Chmela, doprovázeni slovenskými kolegy, autorem celého projektu a tím, kdo každé představení na jevišti řídí Danielem Danglem a hudebním improvizátorem Mariánem Čurkem, dorazila v úterý večer do kolínského městského společenského domu.