Kreativ

ŠTÍTEK: toaletní papír

Hrstka nápadů pro adventní tvoření s malými dětmi

Pokud vám docházejí nápady, jak zabavit ratolesti během dnů, kdy počasí procházkám zrovna nepřeje, máme pro vás malou inspiraci. Tyto výtvory s vánočními motivy zvládnou i nejmenší děti, a navíc ozdobí dětský pokojík nebo poslouží jako milý dárek pro babičku.

Ilustrační foto.

Světový den toalet u sousedů i u nás

Pasov - Pod heslem Rovnost a důstojnost vyhlásily Spojené národy k návrhu Singapuru 19. listopad za Světový den toalet. Má upozorňovat na to, že více než 40 procent lidí na světě – asi 2,5 miliardy - nemá přístup k sanitárním zařízením.

Projekt „Kvalita Očima Pacientů Středočeského kraje“ přinesl nemocnicím jasný signál v čem se zlepšit.

Co mají nemocnice zlepšit, si řekli sami pacienti

Střední Čechy – Kvalita jídla či prostředí toalet a sprch (kde nejde jen o čistotu či vybavení toaletním papírem, ale třeba i o umístění madel usnadňujících pohyb). Tyhle stesky patří mezi pacienty nemocnic k nejčastějším.

Jsou české zadnice odolnější než rakouské? Podle privátní značky řetězce Billa nejspíš ano

Dvojí kvalita: Billa v Rakousku prodává lepší a levnější toaletní papír než v ČR

Stejná značka, ale jiný počet vrstev. Když se časopis dTest pokusil srovnat třívrstvé toaletní papíry nabízené v českých a rakouských obchodech, narazil na praktický problém. Zatímco v Rakousku se pod privátní značkou Clever prodává třívrstvý papír, v Česku jenom papír jedno- či dvouvrstvý. Srovnatelný toaletní papír, který Billa prodává v Česku, je navíc horší a dražší. 

Bezdomovci se zabydleli v parku. Sprostě pokřikují na děti i dospělé, lidé se tak parku pokud možno vyhýbají.

Bezdomovci obsadili park, lidé se tam bojí procházet

Jdou ze školy, vyvenčit psa nebo jen tak na procházku. Místo toho, aby se kochali krásami podzimu, bojí se do parku na opavské ulici Na Nábřeží vůbec vstoupit. V křoví si totiž udělali bezdomovci jakýsi příbytek.

Pokud chcete přispět opravdu jen pár korun, můžete do speciálních košů přidat i polévku v sáčku. Ilustrační foto

Darujte jídlo trpícím lidem

Pardubice – V sobotu se lidé po celé České republice zapojí do Národní potravinové sbírky, která pomáhá lidem trpícím nedostatkem jídla.

Známá zlínská výtržnice Oldřiška Golhová

„Olina“ je zase v „lochu“. Za své řádění v ulicích Zlína

To, co si všichni mysleli, se stalo skutečností. Známá zlínská výtržnice šestapadesátiletá Oldřiška Golhová je už zase ve vězení. Na konci srpna ji Okresní soud ve Zlíně odsoudil za přečin výtržnictví a nebezpečného vyhrožování k úhrnnému trestu 14 měsíců.

Muzeum se otevřelo táborníkům z města.

Muzeum se otevřelo táborníkům z města

Chrast – Co s dětmi, které tráví poslední dny prázdnin doma? Řešením jsou příměstské tábory. Městské muzeum v Chrasti v tomto týdnu otevřelo už druhý turnus pro školáky. Zájem o dobrodružství je značný. 

Ilustrační foto

Cestující kritizují stav nádražních toalet

Čtvery. Tolik je nyní funkčních veřejných toalet v Prostějově. Zatímco však některé se mohou pochlubit udržovanou čistotou a bez větších problémů fungujícím systémem, jiné na tom jsou hůř. Třeba toaleta na hlavním prostějovském nádraží.

Ilustrační snímek.

Pro sichr: 10 věcí, které by vám v autě nikdy neměly chybět

Pokud trávíte ve svém autě více času, vytvořili jste si v něm jistý inventář věcí, které vždycky máte pro všechny případy s sebou. I my jsme se nad takovým „balíčkem" zamysleli a vytvořili seznam deseti věcí, které by neměly chybět v žádném autě. Nikdy totiž nevíte, co vás zrovna potká.

Ilustrační foto.

Do školy ve Strašicích přinesl žák výbušninu

Strašice – Policejní manévry se uskutečnily dnes po poledni ve Strašicích. Žák přinesl do školy podomácku vyrobenou výbušninu údajně z toaletního papíru, ve kterém se nacházel prášek a také knot.