Kreativ

ŠTÍTEK: toaletní papír

Ilustrační foto

Strážníci řešili krádeže i rozházený toaletní papír

Prostějov – Počet přestupků loni oproti předešlému roku v Prostějově klesl. „Bylo jich opravdu méně. Žádné větší problémy jsme v Prostějově loni nezaznamenali,“ potvrdil Libor Šebestík, zástupce ředitele Městské policie v Prostějově.

Plavecký bazén v J. Hradci.

Plavecký bazén uklízí nově soukromá firma

Jindřichův Hradec – Nabídku firmy D. I. Seven na úklid plaveckého bazénu akceptovalo jak vedení provozovatele, tedy společnosti Sportrelax JH, tak poté i jindřichohradecká radnice.

Ubytovna v Chánově.

Chánovské sběrače dříví hlídá městská policie

Most – V Polsku umírají na sněhu desítky opuštěných bezdomovců, v severočeském Mostě se vystěhovaní neplatiči nájemného a nezaměstnaní ohřívají v teplých komůrkách pod nepřetržitým policejním dohledem.

Ilustrační foto

Štamgast se na WC nadýchal kouře

Krásné Březno – Poněkud kuriozní zásah zažili hasiči z Hasičského záchranného sboru v Ústí nad Labem. Jak uvedl Lukáš Marvan, mluvčí ústeckých hasičů, hasičská jednotka musela zlikvidovat požár, který vznikl na záchodku v hospodě Vyhlídka v Neštěmické ulici v Krásném Březně.

Ilustrační fotografie.

Třídění a recyklaci podporuje nová kampaň

Hradec Králové – V návaznosti na celostátní kampaň společnosti EKO-KOM také v Královéhradeckém kraji s podzimem startuje nová komunikační kampaň. Ta klade důraz na to, že výrobky z recyklovaných materiálů mají stejnou hodnotu jako výrobky z prvotně zpracovaných surovin.

Ilustrační fotografie.

Třídění a recyklaci podporuje nová kampaň

Hradec Králové – V návaznosti na celostátní kampaň společnosti EKO-KOM také v Královéhradeckém kraji s podzimem startuje nová komunikační kampaň. Ta klade důraz na to, že výrobky z recyklovaných materiálů mají stejnou hodnotu jako výrobky z prvotně zpracovaných surovin.

Křest knihy Vlastimila Mrvy

Mrvovu knihu Co všechno odnes' čas pokřtil Radek John

Znojmo /UKÁZKY/ - Známý český publicista Radek John přijel koncem minulého týden do Znojma pokřtít knihu novináře a šéfredaktora jednoho z regionálních týdeníků Vlastimila Mrvy Co všechno odnes' čas. V knize je třicet esejů, z nichž každý reprezentuje jednu specifickou věc, kterou odvál čas spolu s totalitním zřízením v Česku.

Vchod na mosteckou pohotovost.

Nemocnice Most: Zlepšení tu je, ale...

Most /MINIREPORTÁŽ/ V mostecké nemocnici je pořád ještě hodně věcí, které lze zlepšit. Zjistil to v pondělí Deník při hodinové obchůzce tímto zdravotnickým zařízením.

Žáci a studenti si mohou v brodském muzeu prohlédnout také socialistickou třídu vybavenou agitační nástěnkou a příslušnými učebnicemi.

Brodští deváťáci vstřebávali socialistickou minulost

Havlíčkův Brod - „Představte si, že by někdo odposlouchával, co si telefonujete s kamarádem. Když byste řekli něco špatně, tak by si pro vás přijeli a odsoudili vás,“ snaží se historička Alena Jindrová brodským deváťákům přiblížit atmosféru socialistického Československa.

Ivan Hoffman

Poslední schůze

Poslanci začínají svou poslední schůzi. Za situace, kdy se mimořádné volby rýsují na listopad, by ovšem klidně stihli i schůzi říjnovou.

Ilustrační obrázek

Do školky musí dětem zabalit i svůj toaletní papír

Blansko - Nepříjemné překvapení čekalo na rodiče dětí, které prvního září nastoupily do jedné z mateřských škol v Blansku. Své ratolesti totiž měli zásobit věcmi potřebnými pro hygienu i výtvarné tvoření. A to i přesto, že od letoška za pobyt syna nebo dcery ve školce zaplatí vyšší školné.

Klidné prostředí proskovického kuňkaliště láká především ty, kteří si chtějí na chvíli odpočinout od ruchu velkoměsta.

Proskovické kuňkaliště je hlavně oázou klidu

Ostrava - Koupání k létu prostě patří, a proto jsme pro vás připravili test ostravských koupališť a bazénů. Prázdniny pomalu končí a na konci je tak i náš seriál. Posledním testovaným koupalištěm je proskovické „kuňkaliště“.

Návštěvníci Pig Festu si v sobotu užili celonoční taneční maratón.

FOTO, VIDEO: Pig Fest obyvatele nadchl i naštval

Rokycany /AKTUALIZOVÁNO/ - Areál sportovního letiště zaplnili otomto víkendu vyznavači elektronické hudby. Víkendový festival si návštěvníci chválili, ale někteří obyvatelé okolních obcí si stěžovali nahluk.

Černilovský pařez 2009

Při pivní štafetě dostal výjimku

Černilov - /GALERIE, VIDEO/ Na čtrnáctém ročníku recesistické akce Černilovský pařez se sešlo 29 tříčlenných týmů, které zdolávaly osm disciplín.

Ilustrační fotografie.

Úroveň slavičínského koupaliště srážejí drobnosti

Slavičín - Koupaliště přímo v srdci Slavičína je situováno v těsné blízkosti zámeckého parku a fotbalového stadionu, z druhé strany pak sousedí s rybníkem Slavík I. Ačkoliv je v klidné lokalitě obehnané hradbou stromů, do centra města je to jen několik minut chůze.

Lenka Vaňková ve zbrojnici losinského zámku

Losinský zámek už zve i do ložnice

Velké Losiny /FOTOGALERIE/ - Prohlídková trasa na zámku Velké Losiny je od prvního červencového víkendu delší o dvě místnosti v prvním patře vysokého zámku. Jednu z nich vidí návštěvníci památky dokonce poprvé od roku 1945.

Ilustrační foto

Táboráci se v pomoci nepřetrhli

Tábor - Pár kousků toaletního papíru, nějaké Savo, čistící prostředky a staré oblečení. Tak dopadla týdenní humanitární sbírka táborského Červeného kříže na pomoc lidem při povodních.

Ilustrační foto.

Sbírka charity byla velmi úspěšná

Prachatice - Materiál a nářadí v hodnotě za více než dvacet tisíc korun nashromáždilo devět dobrovolníků z prachatické farnosti během vyhlášené Okamžité materiálové sbírky.

Farní charita uspořádala materiální sbírku pro obce postižené povodněmi

Charita pořádá sbírku pro obce po povodních

Příbram /FOTOGALERIE/ - Farní charita Příbram zorganizovala mimořádnou materiální sbírku na pomoc různým oblastem v jižních Čechách postiženým povodněmi. Lidé mají možnost nosit vhodné věci ještě dnes od 14 do 19 hodin na tradiční místo sběru oblečení na farním úřadě na Březových Horách.

Ilustrační obrázek

Mostecká nemocnice se zlepšuje

Most - Pacienti nemocnice v Mostě si ještě před rokem nejčastěji stěžovali na nevyhovující, bezohledný přístup personálu. Návštěvníkům se také nelíbil stav provozu a hygiena. Ještě před rokem také pacientům vadila neinformovanost od lékařů. Během roku se však mostecká nemocnice dokázala výrazně zlepšit.

BLEŠÍ TRH. V areálu vratislavického pivovaru se konaly Liberecké Všeho Trhy

Nepotřebné věci našly nové majitele na Všeho trzích

Vratislavice nad Nisou - /VIDEO, FOTO, AKTUALIZOVÁNO/ Vše možné od klasických odznáčků, přes toaletní papír, hračky, starší oblečení, nábytek, autorádia, nabíječky pneumatiky až ke klasickému harampádí, které se většině z nás válí na půdách a ve sklepích. To vše a ještě mnohem více si mohli návštěvníci sobotních Libereckých Všeho Trhů odnést za hubičku domů.

Čistička odpadních vod - Ilustrační snímek.

Ani růže v Oknech už nevoní

Okna - Obyvatelé obce zaplatili už dvě čističky odpadních vod. Výsledkem je nesnesitelný zápach a zákaz mytí nádobí saponáty.