Kreativ

ŠTÍTEK: toaletní papír

Listopadové náměstí Míru ve Zlíně

17. listopad: uplynulo osmnáct let

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Před osmnácti lety nebylo možné překročit hranice bez speciálního povolení a žádosti. Za pár dní budeme moci po Evropě jezdit bez pasu. Před osmnácti lety byl průměrný plat kolem 1800 korun. Dnes je to zhruba patnáctkrát více.

Ilustrační foto

2007 mínus 18 let

Před osmnácti lety nebylo možné překročit hranice bez speciálního povolení a žádosti. Za pár dní budeme moci po Evropě jezdit bez pasu.

Ilustrační foto

1989 - 2007

BLANSKO, JIŽNÍ MORAVA, ČSSR, VÝCHODNÍ EVROPA - Před osmnácti lety nebylo možné překročit hranice bez speciálního povolení a žádosti. Za pár dní budeme moci po Evropě jezdit bez pasu.

Ilustrační foto

2007 -18

Před osmnácti lety nebylo možné překročit hranice bez speciálního povolení a žádosti. Za pár dní budeme moci po Evropě jezdit bez pasu.

Stránky Předvoje z listopadu 1989.

Vzpomínky na listopad 1989 a srovnání

JIČÍN / ČR - Před osmnácti lety nebylo možné překročit hranice bez speciálního povolení a žádosti. Za pár dní budeme moci po Evropě jezdit bez pasu.

Ilustrační foto

Jak se recyklují odpady?

VÝCHODNÍ ČECHY - V dnešní rubrice se budeme věnovat tématu „Jak se odpady recyklují“. Recyklace je zpracování odpadů na dále použitelné materiály. Množství recyklovaného materiálu záleží na tom, jak pečlivě odpad roztřídí každá z domácností.

Ilustrační foto

Jak se recyklují odpady?

VÝCHODNÍ ČECHY - V dnešní rubrice se budeme věnovat tématu „Jak se odpady recyklují“. Recyklace je zpracování odpadů na dále použitelné materiály. Množství recyklovaného materiálu záleží na tom, jak pečlivě odpad roztřídí každá z domácností.

Ilustrační foto

Foxconn učí negramotné cizince základům hygieny

PARDUBICE - „Přijela další várka Bulharů. Je skoro nemožné se s nimi domluvit. Zjistil jsem dokonce, že někteří z nich neumí psát ani číst. O základních hygienických návycích ani nemluvím,“ řekl našemu Deníku jeden z rozhořčených zaměstnanců gigantické počítačové firmy Foxconn. Právě kvůli cizincům z východní části Evropy se čeští zaměstnanci bouří. Jelikož se jim nelíbí zvyky a návyky některých cizinců, sepisují petice.

Nehoda kamionu v Ústí nad Labem.

Kamion zůstal viset nad propastí

ÚSTÍ NAD LABEM - Obrovské štěstí měl dnes před šestou hodinou ranní řidič kamionu vezoucí toaletní papír. Na dálničním úseku D8 v Ústí nad Labem ve směru do Německa se kamion střetl u nájezdu na dálnici u Trmic s osobním vozem.

Nehoda zastavila provoz na D8

Kabina kamionu zůstala nad propastí

TRMICE - Obrovské štěstí měl včera před šestou hodinou ranní řidič kamionu vezoucí toaletní papír na dálničním úseku D8 v Ústí nad Labem ve směru do Německa.

Ilustrační foto.

Cizinci ve Foxconnu jsou prý našincům trnem v oku

PARDUBICE - Foxconn – gigantická počítačová firma na periferii Pardubic. Milovaná i nenáviděná. Dala práci několika tisícům lidí. Mnoho z nich však pochází z ciziny. K nevoli českých zaměstnanců se jedná o „auslandery“ ze zemí bývalé východní Evropy. Právě kvůli nim vznikají ve firmě neshody a píší se petice.

Ilustrační foto

Jak z chaty zmizel i toaletní papír

SOUDNIČKA - Chataři a chalupáři je opravdu nemají v lásce. Koho? Zloděje, specializující se na rekreační objekty. Ostatně, s ohledem na to, že se venku pomalu mění léto v podzim, už brzy se zase objeví v policejních svodkách spousta zpráv o vyloupených chatách a poškozených chatařích.

Kuk! Stonožka už se klube na svět.

Vytvoří nový rekord?

MĚLNÍK - O vytvoření nového, poněkud kuriózního rekordu, se pokusí děti z Mělníka

Nová kniha Vlastimila Vondrušky.

Za intimní historií pár století nazpátek

JIŽNÍ ČECHY - Vzpomínám si, jak mě kdysi dávno uvedly do rozpaků otázky mých zvídavých synků, když se mě ptali, například čím si lidi utírali zadek, když ještě nebyl vynalezený toaletní papír, či jestli prehistorické ženy nosily spodní kalhotky z kožešin.

Ilustrační foto

Jak vypadají veřejné záchodky v Mostě?

MOST - S rostoucími vedry stoupají i nároky na pitný režim, který souvisí s větší nutností „někam si rychle odskočit“. Proto se Deník rozhodl na vlastní kůži otestovat stav veřejných a zákaznických záchodů v Mostě.

Ilustrační foto

ZOO nabízí bohaté prázdninové vyžití

LIBEREC - Okurková sezona? To o liberecké zoologické zahradě rozhodně neplatí. Zahrada nabízí prázdninovým návštěvníkům bohatý program, ať už jsou venku tropická horka, nebo mírně poprchává.

Využít vytříděného odpadu pro zkrášlení své školy se rozhodli žáci a učitelé bystřické základní školy v ulici Nádražní.

Výrobky z odpadků si vyzdobily školu

BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM - S neobvyklým nápadem přišli žáci a učitelé bystřické základní školy v ulici Nádražní. Rozhodli se totiž využít vytříděného odpadu pro zkrášlení své školy.

Ilustrační foto.

Při vloupání zmizel i toaletní papír

KOSTELEC NAD ČERNÝMI LESY - Doposud neznámý lotr se vloupal do zahradního domku v pekelském údolí u motokrosové tratě. Mimo jiné odcizil plynový vařič, propanbutanovou lahev, hodinky, žebřík, skleničky, hliníkové desky, nářadí a nepohrdl ani toaletním papírem. Pětašedesátiletému majiteli tím zlodějíček způsobil škodu celkem 6 tisíc korun.

Děvčatům to na módním molu velice slušelo.

Děvčata předvedla své návrhy

LYSÁ NAD LABEM - V Lysé nad Labem se včera v areálu Výstaviště konala velká módní přehlídka oděvních oborů místní Střední odborné školy a učiliště. „Koná se vždy na konci školního roku.

Irena Fuchsová.

Ten dělá to a ten zas ono...

KOLÍN - Nastoupila jsem v Kolíně do rychlíku na Prahu, a protože byl dost plný, sedla jsem si na první místo, které bylo volné. Tuhle taktiku vřele doporučuji! Nikdy se nevyplatí procházet plným vagonem, protože všude je to stejné, ba ještě horší, a když se vrátíte k volnému místu na začátku, už na něm spokojeně sedí jiný cestující.

Kladrubské hry 2007

Jubilejní Kladrubské hry si pacienti užívali

KLADRUBY - Soutěživost i přátelská atmosféra panovaly na čtyřdenním setkání handicapovaných sportovců. Ti naplnili Coubertainovské heslo „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se“.

Nejmladším účastníkem sobotních rybářských závodů, které se konaly v Rájově, byl dvouapůlletý Lukáš Holík

Rybáři si dali dostaveníčko v Rájově

RÁJOV - Téměř dvacet čyři metry ryb nachytali při sobotních závodech, které se uskutečnily v sobotu na čtyřarovém rybníku na návsi v Rájově, účastníci patnáctého ročníků rybářských zábavů.

Leták, který vítá návštěvníky Netolic na veřejných WC.

Vtipálek si střílí ze záchodků

NETOLICE - „Před návštěvou veřejných záchodků si připravte náležité vybavení: plynovou masku, toaletní papír, vyšší gumové boty.“

Starý papír zůstává pro děti možností, jak získat nějakou tu korunku navíc.

Sběr papíru zažívá boom

PROSTĚJOV - Starý papír byl a stále je zdrojem přivýdělku školou povinných dětí. Zatímco ve výkupnách surovin dostanou peníze přímo na ruku, při pořádání školních soutěží musejí spoléhat i na štěstí. Stačí totiž jedno kilo a pilný sběrač se v pořadí propadne níž.