Kreativ

ŠTÍTEK: toaletní papír

Nespokojení potkani už našli cestu přímo do vašeho bytu. Záchodovou mísu.

Pozor: Potkani jsou možná i ve vašem klozetu

Kladno - Toaletní papír, záchodová mísa a v ruce rozečtený denní tisk. Znáte to. Pohodlně se usadíte na vašem klozetu a relaxujete. Myslíte si, že vás už nemůže nic překvapit? Omyl.Kladenským hlodavcům už totiž nestačí prostředí ponurých vlhkých kanálů a potrubí. Svědčí jim spíše útulné a teplé prostraství vašeho obýváku nebo koupelny. Předejít se tomu nedá. Zbývá jen čekat a v případě, že se i ve vašem bytě objeví nezvaný host, zavolat deratizéra.

Děti tvořily dílka z použitých materiálů.

Rodinný týden zahájily buchlovické děti

Buchlovice - Už druhý buchlovický Týden pro rodinu odstartoval v pátek 9. května dětskou výstavou. Žáci ze základní a mateřské školy letos v Buchlovicích připravily expozici s názvem Rodina a ekologie, která bude k vidění nejméně čtrnáct dní.

Technoparty v Uzenicích. První den dorazilo na 3000 lidí.

Na technoparty dorazilo první den 3000 lidí

Uzenice - Na 3000 příznivců techna se v noci na čtvrtek 1. května sjelo do Uzenic na Blatensku. Soukromá oslava narozenin má o víkendu vyvrcholit v ohlášenou technoparty. Policisté hlídají okolí akce 24 hodin denně.

Papírové město bylo třeba demontovat a náměstí uklidit.

NOVÁ FOTOGALERIE A VIDEO: Náměstí zdobilo papírové město

Uherské Hradiště - (FOTOGALERIE/VIDEO) Papírové město, to bylo letos symbolem Dne Země v Uherském Hradišti. V úterý 22. dubna na náměstí vypukl hlavní program oslav nazvaných Týden pro Zemi. Akce se zúčastnilo jedenadvacet mateřských, základních a středních škol z Uherského Hradiště i z okolních obcí.

Matěj Hanáček a Šarlota Rozumná před domečkem, kterým přispěli do modelu města na Masarykově náměstí.

Matěj Hanáček: Z ruliček si budu stavět i doma

Uherské Hradiště - Zábavu a zpestření výuky nabídla netradiční výstavba papírového modelu města žákům hradišťské ZŠ Za Alejí. Ta byla jednou z jedenácti škol, které se do projektu ke Dni Země zapojily.

Papírový model města složily školáci z více než čtyř desítek budov.

FOTOGALERIE: Z papírových ruliček vyrostlo celé město

Uherské Hradiště - (FOTOGALERIE/VIDEO) Ruličky od toaletního papíru, utěrek nebo alobalu, to vše posloužilo jako stavební materiál školákům a předškolákům, kteří se zapojili do unikátní akce ke Dni Země. Z více než čtyř desítek papírových budovposkládali v úterý 22. dubna na hradišťském Masarykově náměstí zmenšený model města.

Tak vypadá složené logo.

V Hradišti vyroste město z roliček toaletního papíru

Uherské Hradiště - Originální papírové miniměsto vyroste v úterý 22. dubna na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti. S takovým nápadem přišla Monika Šupková z Centra ekologické výchovy Žabka v Uherském Hradišti. Vyvrcholí tak celotýdenní program akce nazvané Týden pro Zemi.

Dálnici D1 zablokoval v noci z pondělí na úterý hořící kamion. Příčinou vzniku požáru byla technická závada v motorovém prostoru.  Plameny zničily celé auto včetně převáženého nákladu. Tím byl toaletní papír.

Dálnici D1 po půlnoci zablokoval hořící kamion

Žďársko/Jihlavsko - „Kamion v plamenech!“, tak mohlo vypadat ohlášení požáru kamionu převážejícího toaletní papír. Došlo k němu v úterý v půl druhé v noci na 127. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu.

Ilustrační foto

Jako záložky slouží v knihách různé předměty

Bohumín - Kostra uzenáče, sušené tvarůžky či bankovky. To vše už nalezly knihovnice současné knihovny K3 Bohumín ve vrácených knihách. Občasné netradiční nálezy tak oživují jejich dennodenní práci.

Ve spacáku přišly na všechny brzo pohádkové sny

Při Noci s Andersenem ožil pohádkář Karel Čapek

Dvůr Králové/Úpice - Strávit celou noc v knihovně se rozhodly z pátku na sobotu desítky dětí v regionu. V rámci akce Noc s Andersenem se pro řadu organizátorů stala inspirací knížka Karla Čapka Devatero pohádek a jedna navíc od Josefa Čapka.

Vlakové nádraží v Přerově instruuje návštěvníky záchodů o způsobu použití.

Veřejné záchody v Přerově: kde jsou?

Přerov -Víte, kde se nacházejí veřejná WC v Přerově? Ukazatele rozhodně na ulicích nehledejte, v Přerově totiž téměř neexistují. Ani označení záchodů není výrazné.

Dobré ráno

Komentář - Dobrá hospoda se pozná i podle toho, jaký tam mají záchod.

Secesní domeček s veřejnými záchodky na náměstí Republiky má být opraven do konce dubna.

Na náměstí mohou jen vyčuraní

PLZEŇ - Stovky lidí, kteří se v minulých dnech pohybovaly na velikonočních trzích na náměstí Republiky, řešily zásadní problém: kam jít na WC.

Infografika zdražování

Ceny ještě porostou. Někde doprodávají staré zásoby

Prostějov - Hlouběji do kapsy lidé v posledních dvou měsících sáhli nejen kvůli ošetření u lékaře, doplatkům za léky nebo zdražení potravin. Připlatit si musí také za běžné drogistické zboží jako je toaletní papír nebo pasta na zuby, za cigarety či kadeřníka.

Zdražování vyhání zákazníky z malých obchůdků do hypermarketů.

Lidé se s cenami začali smiřovat

Prostějovsko - Cenový šok z přelomu loňského a letošního roku mají lidé za sebou, nyní přichází smíření s realitou. Domácnosti s nízkými příjmy mají problémy ušetřit na dovolenou, ty které hospodaří na hranici životního minima, už sotva vyjdou.

Odeslání obyčejného dopisu nás přijde už na 10 korun.

Místo pohledů lidé posílají raději SMS a e-maily

NYMBURSKO - Lednové zdražování se nevyhnulo ani telekomunikačním a poštovním poplatkům. Průzkum Nymburského deníku však ukázal, že lidé místo dopisů a pohledů raději využívají esemesky nebo e–maily a složenky platí přes bankovní účty.

Ilustrační foto

Zdražení poštovného se zatím neprojevilo

Novojičínsko - Zdražení poštovného vnímají jako dosti vážný problém zejména starší lidé. Ti totiž mnohem méně využívají ke komunikaci moderní techniku a zůstávají věrni klasickému způsobu.

Ilustrační foto.

Drogisté jsou zatím klidní, zdražení může přijít v únoru

TACHOVSKO - Drogistické zboží jsou zatím jednou z mála komodit, na kterých se všeobecný růst cen v prvních týdnech tohoto roku příliš neprojevuje. Podle provozovatelů drogerií na Tachovsku ceny hygienických potřeb a čistících prostředků nestoupají, i když zdražení některých výrobků je možné očekávat v únoru

Ilustrační foto

V nemocnicích řádí zloději v bílých pláštích

Praha - Stále fikanější a drzejší jsou zloději, kteří si vytypovávají pražské nemocnice a domů se vrací bohatší oLCD obrazovky, televize, notebooky, hasící přístroje, ale iosobní věci pacientů. Lapkové totiž neváhají a kvůli vytoužené kořisti se převléknou iza lékaře.

Ilustrační foto.

Stříbrná neděle: na nákupy vyrazily davy

Zlínský kraj - Nákupní horečka zachvátila v neděli 16. prosince Zlín. Masy lidí využily takzvané stříbrné neděle, kdy jsou obchody otevřeny i v neděli, a vyrazily na vánoční nákupy.

Ilustrační foto.

Stříbrná neděle: na nákupy vyrazily davy

Zlín - Nákupní horečka zachvátila v neděli 16. prosince Zlín. Masy lidí využily takzvané stříbrné neděle, kdy jsou obchody otevřeny i v neděli, a vyrazily na vánoční nákupy.

Nepořádek na záchodech brzy zmizí, dámy i páni si za použití zaplatí. Ilustrační foto.

Cestující ničí toalety

PRACHATICE - Toalety, které se nacházejí v budově na autobusovém nádraží, vyvolávají v některých cestujících znechucení.