Kreativ

ŠTÍTEK: toaletní papír

Nechyběl ani recesistický závod Veselá míle.

VIDEO: Běžecké závody ve Vsetíně okořenili recesité

Vsetín /FOTOGALERIE/ - Druhý ročník běžeckého podniku Atletico 3D Run, který se v sobotu konal ve Vsetíně, přinesl napětí i humor. Na programu bylo hned několik závodů, které ranou z pistole odstartovala vsetínská starostka Květoslava Othová.

Již opravený vchod do lůžkové části nemocnice. Nyní slouží jako dočasný přístup do celého objektu.

Nemocnice už nemá dělat ostudu Mostu

Most - Mostecká nemocnice prochází rekonstrukcí. Návštěvníci opravy a modernizaci vítají. Někteří pacienti jsou ale stále nespokojeni. Záchody, výtahy, staré těžké dveře a chybějící bezbariérové přístupy, to nejvíce lidem vadí. S příchodem teplého počasí jim však udělala radost zvelebená zahrada.

Brouka Hovnivála vytvářely děti z ruliček od toaletního papíru.

OBRAZEM: Hovnivál vznikl z ruliček od toaleťáku

Uherské Hradiště /FOTOGALERIE/ - Obrázek, který tvořila nakreslená předloha od humoristy a kreslíře Ivana Křemečka vytvořily na ploše Masarykova náměstí v Uherském Hradišti děti z tamních škol. Akce se uskutečnila ve středu 22. dubna v rámci oslav Dne Země.

Fronta na banány - promo akce k letošnímu Majálesu přilákala desítky kolemjdoucích.

ANKETA: Fronty na banány, toaletní papír... Vzpomínáte?

Zlín /DISKUZE, ANKETA/ - Náměstí Míru ve Zlíně se v úterý dopoledne vrátilo o několik desítek let zpět. Do časů, kdy touha po nedostatkovém zboží nutila lidi postavit se do nekonečných front, v nich trpělivě čekat a někdy doslova urvat přidělené kilo exotického ovoce, masa či hygienických potřeb - tomu se říkalo vítězství všedního dne. V úterý si frontu na téměř půl tuny banánů mohli vyzkoušet i obyvatelé města. A jak vzpomínají dobu minulou čtenáři Zlínského deníku?

Jaroslav Kania

Jaroslav Kania: Jsem kliďas s ručením omezeným

(ROZHOVOR) Kvestorem opavské Slezské univerzity je v podstatě od jejího založení a udržuje ji v chodu z provozního hlediska. Zjednodušeně řečeno zajišťuje chod univerzity od nákupu toaletního papíru po milionové akce.

Ilustrační foto

Pediatři: Regulační poplatky nám chybět nebudou

Zlínsko - Pediatrům na Zlínsku zrušení třicetikorunového regulačního poplatku pro děti do osmnácti let, schválené vpolovině týdne poslanci, příliš nevadí. Oněkteré výhody tak ale podle nich mohou přijít ijejich pacienti. Vybrané peníze totiž lékařům pomáhaly snákupem hygienických potřeb do čekáren ordinací a třeba také na nákup hraček pro malé marody.

Ilustrační foto

Největší problém pro handicapované? Koupelna

Úraz, nemoc anebo jen vysoký věk mohou dříve nebo později udělat z nás či z někoho z rodiny člověka, který nepřekoná zvýšený práh mezi chodbou a pokojem či nedosáhne na tlačítka výtahu.

Ilustrační foto

To je odporné, řekl nechtě o vlastní slivovici

Zlínsko - Sezóna koštování letošní slivovice pomalu začala a vmnoha obcích na Zlínsku už jsou přípravy vplném proudu. Nashromáždit vzorky. Očíslovat je. Vytvořit jmenný seznam soutěžících. Tohle je snad všude stejné. Každá obec má však něco, čím je jejich košt jedinečný.

Dobruška - ilustrační foto.

Nenásilný návrat do minulosti zprostředkuje kalendář

Dobruška - Zažloutlý papír a fotografie, které mapují historické události menšího i závažnějšího významu ve městě plus podtitul Z dob dávnějších i nedávných má dobrušský nástěnný kalendář pro rok 2009.

Ilustrační foto

Hygiena na toaletách pokulhává

Českobudějovicko - Chybějící mýdlo či vlhký zašlý kus látky místo papírových ručníků. Tak vypadá celá řada veřejně přístupných toalet v regionu. Umýt si ruce po jejich použití si kdekdo raději rozmyslí, a to dokonce právě proto, že se bojí nákazy žloutenkou.

V sále sokoovny plesali studenti dvou tříd střední odborné školy. Na zkoušku dospělosti se chystají i Jan Klír a Tomáš Peksa (zleva).

Maturanti nabídli v tombole šneky

Rokycany - Zaběhlý scénář maturitních plesů narušili v Rokycanech mladí muži a ženy ze čtvrtých tříd střední odborné školy.

Ilustrační foto.

Balonky letí do nebes také v Oseku

OSEK - Přesně v 15 hodin začne ve středu10. prosince na louce u Obecního úřadu Osek akce Vypouštění balónků s přáním Ježíškovi. Pořádá ji pořádá Mateřské centrum dětí.

Detail komplexu SOŠ technické Uherské Hradiště.

Odpověď pracovníků SOŠ technické Uherské Hradiště

Páteční vydání Slováckého deníku, ve kterém redaktor Oleg Kapinus naznačil údajné tragické podmínky učňů na SOŠ technické Uh. Hradiště, ale i další okolnosti, které dost podstatným způsobem očerňují dobré jméno školy, vyvolalo mezi pracovníky školy pobouření.

 Problém s netěsností střechy budou zřizovatelé  řešit až po vyjasnění majetkoprávních vztahů.

FOTO a VIDEO: Podmínky učňů jsou tragické, tvrdí stěžovatel

Uherské Hradiště - (FOTOGALERIE/VIDEO) Špatné hygienické podmínky, neodpovídající počet toalet a nehospodárnost vedení Střední odborné školy technické v Uherském Hradišti, na tyto nešvary poukazuje muž, který kontaktoval redaktory Slováckého deníku.

Redaktorka Blanenského Deníku Leona Paroulková.

Dobré ráno

Trička, která vám na prsou ukazují, kolik je hodin (možno nastavit středoveropský i letní čas), toaletní papír se sudoku, otvírák, který počítá množství otevřených piv, mravenci v bludišti z gelu.

Ilustrační foto

Toalety žďárské polikliniky jsou čisté

Žďár nad Sázavou - Mýdlo, toaletní papír, jednorázové ručníky, dostupnost teplé i studené vody, pravidelnost úklidu. To jsou některé z požadavků, které kladou hygienici na zdravotnická zařízení. Kontrola se nevyhnula ani žďárské poliklinice.

Úřednice měly plné ruce práce. Pro jednotlivé komise připravovaly volební urny a potřebný materiál.

OBRAZEM: Volební urny se naplní už v pátek

Svitavy - Zatímco v pátek už lidé míří do volebních místností, ve čtvrtek měly úřednice ještě plné ruce práce. Pro jednotlivé komise připravovaly volební urny a potřebný materiál.

Většina škol přistoupila k důslednější hygieně svých žáků.

Školáky i jejich rodiče vyděsila žloutenka

Ostrava - Třikrát za poslední tři dny vzrostla spotřeba toaletního papíru a papírových ručníků na Základní škole Porubská 831. Důvod? Žloutenka typu A. Touto „nemocí špinavých rukou“ se totiž začátkem týdne nakazila žákyně deváté třídy.

Karel Křivánek

Brr, od úst se mi kouřilo

Fejeton - Ani jsme se nenadáli a už jsme se zase nadáli. Ne, nemusíte se obávat. Dnes to nebude žádný jazykový koutek. Spíš taková blíže neurčená směs podzimní nostalgie.

Záchod bez bariér?

Zamknout toalety je bezohlednost

Třebíčsko - Místnost před ordinací, v níž na židlích sedí asi desítka lidí. V jejich těle sídlí ten nejzákeřnější nepřítel. Rakovina. Čekají na vyšetření a verdikt lékaře. Nervozita stoupá, útroby pracují. Muž středního věku se najednou zvedá a bere za kliku toalet.

Ilustrační foto.

Od sousedů: V kulturáku lidé kradou i toaletní papír

Havlíčkův Brod - Mizící záchodový papír z toalet, zašlapané žvýkačky do koberců, zaneřáděné parkety od hostů posilněných alkoholem – s tím vším se po plesech musí potýkat pracovníci Kulturního domu Ostrov v Havlíčkově Brodě.

Ilustrační foto

Kulturní dům v Brodě: lidé tam kradou i toaletní papír

Havlíčkův Brod - Mizící záchodový papír z toalet, zašlapané žvýkačky do koberců, zaneřáděné parkety od hostů posilněných alkoholem – s tím vším se po plesech musí potýkat pracovníci Kulturního domu Ostrov v Havlíčkově Brodě.

Ilustrační foto

Certifikát pro restaurace bude přísnější a stupňovaný

Olomouc - Zcela nový systém hodnocení olomouckých restaurací plánuje zavést zdejší radnice. Dosavadní certifikát kvality udělovaný magistrátem se v praxi příliš neosvědčil, jeho inovovaná podoba má přinést přísnější kritéria a odstupňované hodnocení podniků.

Eva Trnková z Nové Paky plete košíky a dózy z novinového papíru.

Jičínský deník v koši nekončí, vznikají z něj misky a dózy

Nová Paka - Evu Trnkovou jsme potkali na nedávné akci Klášter žije, která se konala v areálu bývalé nemocnice. Nabízela zde barevné misky, vázy, dózy, kryty na květináče. Nejdříve jsme si mysleli, že jde o proutěné zboží, autorka nás však naprosto vyvedla z míry.

Toalety na olomouckém hlavním nádraží

Přestane být nádraží ostudou? V létě zlepší záchody

Olomouc - Nepořádek, nepříjemný odér a často nefunkční vybavení. Tak už několik let vypadají toalety na hlavním nádraží v Olomouci. Změny k lepšímu by se cestující měli dočkat ještě letos v létě. Jen pár metrů od současných záchodků se už totiž budují nové. A do konce roku má přibýt i nová restaurace.

Veronika Adamčíková

V dětském domově si zkouší hospodařit nanečisto

Olomouc - Devatenáctiletá Veronika Adamčíková žije v olomouckém dětském domově pět let. Už dva roky tady ale bydlí sama v pokoji s kuchyňkou, kde si vaří, pere. Přitom hospodaří s fiktivními penězi a připravuje se tak na život, který ji čeká po opuštění Dětského domova.

Zahájení lázeňské sezony v Teplicích.

Nebude potřeba chodit za keříky

Teplice - Velká scéna u Ptačích schodů, oddechová na vnějším zámeckém nádvoří, „severní“ na náměstí Svobody, malá u domu kultury a mušle v šanovském parku. Na všech uvedených jevištích bude v průběhu zahájení lázeňské sezony v Teplicích od pátku 23. do neděle 25. května probíhat nepřetržitý program.