Kreativ

ŠTÍTEK: toaletní papír

Lenka Chadimová a Monika Průdková odpočívají po náročném dni.

Pomáhat budu vždy, říká mladá žena

Rakvice, Liberecko /FOTOGALERIE/ – Lenka Chadimová, Monika Průdková, Viktor Foukal a František Novotný aneb čtyři mušketýři. I tak by se dala nazvat skupinka mladých lidí z Rakvic, kteří se začátkem srpna rozhodli odjet na tři dny nezištně pomáhat s odstraňováním škod po povodních na Liberecku.

Kromě hmotné sbírky vezli pracovníci Českého červeného kříže Kladno do Frýdlantu také vybrané peníze.

Z Kladna tentokrát putovala sbírka do Frýdlantu

Kladno – Desítky dezinfekčních a čisticích prostředků, košťata, toaletní papíry, a mnoho dalších potřeb včera již potřetí poslal Oblastní spolek Českého červeného kříže (ČČK) Kladno do oblastí postižených povodní.

Ilustrační foto.

GLOSA: Z cizího krev neteče a nám se hodí všechno!

Zatímco lidé z bezmála dvou a půl tisíce domácností na Liberecku, postižených ničivou povodní, řeší v těchto dnech základní filozofickou otázku, a sice, co s nimi dál bude, našli se i tací, kteří chtějí na záplavách vydělat.

Ilustrační foto.

Voda: Pomoci můžeme všichni

Jičín – V pondělí 9. srpna od 10 hodin vyhlásil Oblastní spolek ČČK Jičín materiální sbírku na pomoc postiženým oblastem severních a východních Čech. Deníku to potvrdila Eva Jahelková z ČČK Jičín.

Ilustrační foto.

Výtržník mlátil hosty baru, ničil i policejní celu

Vsetín – Podnapilý devětadvacetiletý muž v sobotu 7. srpna v brzkých ranních hodinách několikrát zaměstnal policisty i strážníky ve Vsetíně. V baru v centru města napadal hosty. Později ničil i zařízení policejní cely, do které jej muži zákona zavřeli.

Ilustrační foto.

Fejeton: Nejlíp se vždy ušetří z cizí peněženky

Ústí nad Labem - Vláda šetří, kraj, město i obvody. My, lidi, taky. Tu máte několik rad z mé vlastní zkušenosti, jak na to. Choďte na pokec k sousedům. Nad vysomrovaným kafíčkem a cigaretkou si vzpomeňte na neodkladnou záležitost a zjistěte, že jste zapomněli mobil.

Svatovojtěšská bitva v Kounově

VIDEO, FOTO: Knížete osvobodila krvavá řež

Kounov - Na posilu přispěchala také Garda Městyse Senomaty, Sbor loketských ostrostřelců, Sbor stříbrských ostrostřelců, Sbor chomutovských ostrostřelců, kteří za pomoci děl slavně dobyli kapli a knížete osvobodili.

Koupaliště v Jaroměřicích místním obyvatelům poskytuje přesně to, co ve vedrech potřebují. V areálu plném zeleně jsou vodní plochy pro plavce a neplavce, adrenalinová skluzavka, bufet i sportovní vyžití, třeba beach volejbal.

Jaroměřická plovárna je pro místní spásou

Jaroměřice nad Rokytnou – Pohodové koupaliště na malém městě je to jaroměřické. Areál, který vznikl před lety za mlékárnou cestou na Bohušice, skýtá všechno, co místní lidé v parnu potřebují.

Lidé mohou nosit věci přímo do prostor příbramské charity na náměstí TGM.

Příbramská charita vyhlásila sbírku na pomoc Moravě

Příbram - Farní charita Příbram vyhlásila sbírku na pomoc povodní postižené Moravě. Všichni, kterým osud lidí v zaplavených oblastech není lhostejný, mohou nosit hygienické utěrky, toaletní papír, mýdla, savo, jar, desinfekční prostředky, balenou vodu, gumové rukavice a další prostředky na úklid.

Pomoc z Jičína míří na Moravu.

Další pomoc míří k Moravě

Jičín – Včera ráno od sběrného místa okresního spolku Českého červeného kříže v Barákově ulici vyrazila další tři auta, naplněna úklidovými a desinfekčními prostředky, balenou vodou, toaletním papírem, košťaty a věcmi, které darovali občané v rámci vyhlášené sbírky.

Ilustrační foto

POZNÁMKA: Donutí konkurence ČD změnit zvyky?

Ústecko - České dráhy již delší dobu veřejnosti slibují obnovu vozového parku a zvýšení jeho celkové kvality. Nevím, zda se mi to jen zdá, nebo skutečně za těch pár let k žádné změně nedošlo.

WC na nádraží v Hustopečích v roce 2010

Tak to je síla: i tak vypadá nádražní WC. Podívejte se

Olomoucký kraj - Odpudivý betonový žlab jako pisoár a dřevěná deska s vyřezanou dírou - i tak mohou vypadají toalety na nadraží v roce 2010. Silný zažítek na vás čeká například na "nejvýchodnějším" nádraží v Olomouckém kraji v Hustopečích nad Bečvou.

WC na nádraží v Hustopečích v roce 2010

Tak to je síla: nádražní WC na Hranicku. Podívejte se

Hranicko - Jaké jsou nádražní toalety v obcích a městech na Hranicku? Občas jen pro otrlé. Chybějící tolatní papír je vpodstatě maličkost, mnohde se na záchody ani nedostanete, jinde byste byli mnohem radši kdybyste je bývali nikdy nenašli.

WC na nádraží v Hustopečích v roce 2010

Tak to je síla: nádražní WC na Hranicku

Hranicko /FOTO/ - Jaké jsou nádražní toalety v obcích a městech na Hranicku? Někde jen pro velmi otrlé. Chybějící tolatní papír je vpodstatě maličkost, mnohde se na záchody ani nedostanete, jinde byste byli mnohem radši kdybyste je bývali nikdy nenašli.

Rekreační nádrž Palava v Blansku.

V potoce pod Češkovicemi plavou fekálie

Blansko /DISKUTUJTE/ – Potok Palava tekoucí z Češkovic nad Blanskem střeží pracovníci životního prostředí. Údajně do něj někdo vypouští splaškovou vodu. Fekálie zapáchají zejména u výtoku dešťové kanalizace.

Fakultní nemocnice u svaté Anny.

Z brněnských nemocnic mizí vypínače i okapy

Brno - Brněnské nemocnice trápí zloději. Nekradou se jen cennosti. Desetitisíce korun ročně stojí nemocnice i drobnosti, jako je toaletní papír. Lidé si pro ně chodí rovnou z ulice.

Fakultní nemocnice u svaté Anny.

Z brněnských nemocnic mizí vypínače i okapy

Brno - Brněnské nemocnice trápí zloději. Nekradou se jen cennosti. Desetitisíce korun ročně stojí nemocnice i drobnosti, jako je toaletní papír. Lidé si pro ně chodí rovnou z ulice.

Ilustrační foto

Nové záchody byly hned zdevastovány

Rakovník - „Pro dobrotu, na žebrotu“. Tato slova se zřejmě honí hlavou radním z radnice. Ti v dobrém úmyslu nechaly odemčené záchody v prostorách nového výtahu v budově Městského úřadu Rakovník v ulici Na Sekyře. Jenže někteří z nás si neváží ničeho.

Zábava až do nedělního rána probíhala v hranickém Zrcadlovém sále, kde se konal společenský večírek klubu BMX Hranice.

OBRAZEM: V tombole plesu BMX byl i toaletní papír

Hranice – O zábavu nouzi rozhodně neměli ti, kteří zavítali v sobotu 27. února večer do Zrcadlového sálu v areálu kasáren Generála Zahálky. Konal se zde společenský večírek hranického sportovního klubu BMX.

Ve Waianae na Haiti se připravují na cunami

Havaj se připravuje na možný zásah cunami

New York/Honolulu – Havaj se po silném zemětřesení vChile připravuje na možný zásah vlnou cunami. Nad souostrovím se v sobotu ráno místního času rozezněly sirény a začala evakuace lidí dál od moře, do bezpečných oblastí. Vlna by ostrovy mohla zasáhnout po 22:00 SEČ. Nebezpečí poté hrozí izápadnímu pobřeží Spojenýchstátů.