Kreativ

ŠTÍTEK: Třeboň

Nuda pláž. Ilustrační foto.

Tady vás nahaté uvítají. Pláže, kam mohou nudisté, máme i na jihu Čech

/ANKETA/ V jižních Čechách každoročně přibývají venkovní koupací areály, aquaparky, nové kempy a plážové sportovně rekreační komplexy, ale na menšinu nudistů a naturistů se stále zapomíná. Vyznavači přírodního stylu koupání se stále musí uchylovat do několika tolerovaných lokalit. Vznikne někdy v našem kraji oficiální FKK (pozn. red. Freikörperkultur, v překladu kultura svobodného těla) pláž? Toť otázka.

Slavonické podzemí

Parádní tipy na výlet. Známe místa na jihu Čech, kde se zaručeně ochladíte

Venku padají teplotní rekordy jeden za druhým a snad každý z nás hledá jakoukoliv příležitost, jak se alespoň trochu ochladit. My vám přinášíme desítku tipů na výlety po Jihočeském kraji, při kterých je chládek na prvním místě. A pozor - na některých z následujících míst vás dost možná přímo zamrazí.

Někteří podnikatelé v lázeňském městě se rozhodli platební karty nezavádět.

Na dovolenou do Třeboně i s hotovostí v kapse. Platební karty tu neberou všude

Léto je v plném proudu a řada z nás cestuje za rekreací po celé republice. Dovolenkáři by ale vždy měli myslet na dostatek hotovosti v peněžence. Trend rozšiřování plateb kartou se totiž podle průzkumů v letošním roce otočil. Jedním z důvodů by mohlo být zrušení elektronické evidence tržeb. Některé podniky ale platby kartou vůbec nezavedly a do budoucna to ani neplánují. Přijímání kreditních karet si totiž stát nemůže nijak vynutit a je na svobodném rozhodnutí každého podnikatele.

Záchranáři vyráželi k rybníku Svět na pomoc posádce převržené plachetnice, naštěstí nebyli potřeba.

Na lince 156: Žena nabourala bankomat, na Světě se převrátila plachetnice

S kuriózními dopravními nehodami se roztrhl pytel v Třeboni. Strážníci městské policie zasahovali na náměstí, kde řidička trefila bankomat a výlohu. Vyjížděli i k rybníku Svět, kde se do potíží dostala posádka převrácené plachetnice a k požáru trávy, který měl na svědomí kombajn s vadnou brzdou.

Jan Smigmator

Jan Smigmator a Tonya Graves zažijí v Třeboni společnou premiéru

Špičky klasické hudby, swingu a jazzu se sejdou v Třeboni. Ve dnech 11. - 15. července rozezní 20. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Třeboňská nocturna hned několik míst historického centra města. Vystoupí Talichovo kvarteto, sopranistka Eliška Weissová, Filharmonie Hradec Králové, PhilHarmonia Octet, Jan Smigmator & Tonya Graves v doprovodu Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma, Jiří Stivín a další.

Druhý stupeň požárního poplachu vyhlásili hasiči u rozsáhlého požáru pole u Radimovic u Želče na Táborsku v pondělí 10. července odpoledne.

Požár zachvátil už druhé pole u Radimovic, dým se valil až do Tábora

Dva červencové dny už krutý živel bere úrodu zemědělcům v Radimovicích u Želče. V neděli hořelo jedno pole, v pondělí pak další, požár se rozšířil i na sklad balíků sena. Hasiči zde zasahovali od časného odpoledne a vyhlásili dokonce druhý stupeň požárního poplachu. Deník zjistil podrobnosti přímo na místě.

Eliška Weissová

Třeboňská nocturna letos ozdobí operní hvězda Eliška Weissová

Již brzy se v Třeboni sejdou špičky klasické hudby, swingu a jazzu. Ve dnech 11. - 15. července rozezní 20. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Třeboňská nocturna hned několik míst historického centra města. Vystoupí Talichovo kvarteto, sopranistka Eliška Weissová, Filharmonie Hradec Králové, PhilHarmonia Octet, Jan Smigmator & Tonya Graves v doprovodu Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma, Jiří Stivín a další.

Talichovo kvarteto

Ohromili Carnegie Hall v New Yorku, teď míří do Třeboně na nocturna

Již za měsíc se v Třeboni sejdou špičky klasické hudby, swingu a jazzu. Ve dnech 11. - 15. července rozezní 20. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Třeboňská nocturna hned několik míst historického centra města. Vystoupí Talichovo kvarteto, sopranistka Eliška Weissová, Filharmonie Hradec Králové, PhilHarmonia Octet, Jan Smigmator & Tonya Graves v doprovodu Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma, Jiří Stivín a další.

nácvik na Světovou gymnaestrádu v Doubí u Třeboně

Světová gymnaestráda. Doubí u Třeboně hrálo barvami. Podívejte se na motýlky

To byl zážitek! Nácvik více než 300 členné skupiny cvičenců z České Asociace Sport pro všechny před odjezdem na Světovou gymnaestrádu v Amsterdamu se odehrál v Jihočeském kraji. Proběhl ve sportcentru Doubí u Třeboně. Účastníci vynakládají nesmírné úsilí i prostředky k tomu, aby na Světové gymnaestrádě, která se koná od 30. 7. do 5. 8. 2023 v Amsterdamu, reprezentovali nejen spolek, ale i Českou republiku.

Vlašimští fotbalisté zkraje přípravy válí.

Vlašim přežila uštknutí Kobry, následně si v přípravě vyšlápla na Dynamo

Fotbalisté Vlašimi si připsali v přípravě na nadcházející sezonou další cenný výsledek. Po remíze s Hradcem Králové získali tentokrát už skalp prvoligového celku. U známých rybníků Svět a Rožmberk v Třeboni porazili jihočeské Dynamo 2:1. V dresu Českých Budějovic se sice trefil Zdeněk Ondrášek přezdívaný Kobra, Středočeši ale dokázali výsledek ještě do poločasu otočit a udržet vedení.

Úspěšní žáci Lokomotivy Beroun na MČR v Račicích

Foto: Mladí berounští veslaři přivezli z republiky dvě stříbra

V letošní letní sezóně mají veslaři z Lokomotivy Beroun na mistrovských soutěžích „štěstí“ na stříbrné medaile. Na Mistrovství oblasti Vltava, které se uskutečnilo od 9. do 11. června v Třeboni a bylo zároveň kvalifikací žactva a dorostu na skifech a dvojskifech na MČR žactva – odcestovalo 42 berounských veslařů. V Třeboni foukal silný vítr, ale jinak počasí přálo. Berounští závodili v 25 disciplínách a měli 40 posádek v kategoriích žactva, dorostu a juniorů.

Zdeněk Ondrášek ve Strakonicích odpovídá na dotazy Deníku jižní Čechy.

Já vždycky šel tam, kde mě chtěli, říká Ondrášek

Při svém návratu do klubu, v němž před lety do velkého fotbalu vstupoval, přispěl ve víkendovém přípravném zápase ve Strakonicích k vysoké výhře fotbalistů Dynama 11:1 dvěma góly čtyřiatřicetiletý útočník Zdeněk Ondrášek, jenž po zápase v exkluzivním rozhovoru odpovídal na dotazy Deníku jižní Čechy.

Centrum Třeboně je oblíbeným místem turistů, konají se tu trhy a nejrůznější kulturní akce.

Třeboň má nejhezčí jihočeské náměstí. Jeho tvář poznamenalo několik požárů

Deník vyhlásil v uplynulých dnech anketu o nejkrásnější jihočeské náměstí. Hlasování na našich webech probíhalo po dobu dvou týdnů a celkem se v anketě sešlo více než 14,5 tisíce hlasů. Jednoznačné vítězství si nakonec připsalo Masarykovo náměstí v Třeboni, které si od čtenářů vysloužilo 4 011 hlasů. Co všechno o malebném centru Třeboně víte? Nahlédněte spolu s námi do historie i současnosti v následujícím článku.

Slavoničtí fotbalisté (ve žlutomodrém) podlehli v závěrečném kole I. B třídy Nové Bystřici 2:3.

Řečickým fotbalistům vyšel finiš náramně, vítězná rozlučka bukovských trenérů

/FOTOGALERIE/ Krajská fotbalová I. B třída měla na programu závěrečné kolo, ale o všem podstatném bylo rozhodnuto už dříve. Postupující Nová Včelnice doma prohrála s druhým Borkem, ale vítězi skupiny D chybělo šest hráčů základní sestavy. Sestupující Velenice se rozloučily remízou se Ševětínem a v příští sezoně se přihlásily jen do nejnižší okresní soutěže. Závěr sezony vyšel Řečici, která po třech výhrách v řadě nakonec obsadila lichotivou čtvrtou příčku. Tabulkou se naopak propadal Suchdol, což dokumentoval závěrečnou porážkou s Bukem. Přinášíme ohlasy.