Kreativ

ŠTÍTEK: Třeboň

Vrtulník letecké záchranné služby.

Na lince 156: Manévry v centru Třeboně, pro pacienta letěl vrtulník

Do situace, kdy může při příjezdu zdravotníků hrát roli každá ušetřená minuta, se dostal v pondělí 23. října 2023 obyvatel Husovy ulice v historickém jádru Třeboně. Na pomoc mu vyrazila letecká záchranná služba, ovšem přistát krátce před polednem s vrtulníkem co nejblíže pacientovi nebylo úplně jednoduché. V tu chvíli se hodí pomoc hlídky městské policie.

Pohádkový zámek Hluboká nad Vltavou.

Návštěvnost památek na jihu Čech vzrostla. Některé zámky zůstávají otevřené

Návštěvnost jihočeských památek po třech sezónách poznamenaných covidem výrazně vzrostla. Zatímco v loňském roce zavítalo na třináct státních památek necelých 700 tisíc lidí, letos to bylo téměř 790 tisíc. Až do konce letošního roku zůstanou přístupné zámky Český Krumlov, Hluboká, Třeboň a Vimperk. V období adventu se k nim přidají další památky se speciálním programem. Váleční veteráni budou mít na vybraných památkách 11. listopadu vstup zdarma.

Z utkání druhé ligy mužů v házené Kutná Hora - Loko Vršovice

Prořídlá sestava házenkářů Kutné Hory neměla v Třeboni šanci

Házenkářský tým mužů Kutné Hory nastoupil v Třeboni v dalším kole druhé ligy ve značně prořídlé sestavě a to bylo znát hlavně v závěrech obou poločasů, ve kterých měli fyzicky jasně navrch domácí borci. Ti také nakonec vyhráli o čtrnáct bodů 38:24.

Fotbalový krajský přebor: Rudolfov - Olešník 2:5.

Ohlasy z jihočeského fotbalového krajského přeboru

Jihočeský fotbalový krajský přebor pokračoval o víkendu dalším kolem. Vedoucí trio nezaváhalo, takže na čele tabulky zůstává Hluboká s pětibodovým náskokem na druhou Třeboň. Dramatický duel dvou posledních celků Semice – Jankov skončil po dramatickém průběhu nerzohodně 3:3.

První rychlostní zkouška Středoevropské rallye ve Velké Chuchli

Kam o víkendu na jihu Čech za sportem? Světová rallye a šlágr Motor se Spartou

Sváteční víkend je na jihu Čech doslova nabitý velkými sportovními událostmi. Hlavními šlágry jsou bezpochyby světový šampionát v automobilových soutěžích na Šumavě a vyprodaný hokejový šlágr Motoru se Spartou, ale doma hrají také prvoligoví fotbalisté Dynama a druholigové Táborsko, písečtí basketbalisté v NBL, házenkáři Strakonic i házenkářky Písku. Nabídka je skutečně bohatá.

Obchodní akademii, Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště v Třeboni reprezentoval Matěj Mikeš, student 2. ročníku obchodní akademie (na snímku vlevo).

Třeboňský student uspěl v soutěži psaní na počítačové klávesnici

Soutěž v psaní na počítačové klávesnici, určenou studentům 2. ročníků a talentovaným žákům nižších ročníků, uspořádala ve dnech 17. - 18. října Obchodní akademie a Vyšší odborná škola ve Valašském Meziříčí, ve spolupráci s Internetovou školou ZAV a spolkem pro zpracování informací INTERINFO ČR. Za příspěvek o úspěchu studenta třeboňské obchodní akademie děkujeme Janu Zieglerovi.

Na opravovaném úseku z Lásenice na Dolní Žďár chybějí jen dokončovací práce.

Zbytečně si zajíždíme, kroutí hlavou nad značením uzavírky u Lásenice truckeři

Emoce, které budí od prvního dne uzavírka na hlavním tahu z Třeboně do Jindřichova Hradce, neberou konce. Řidiči se nemohou dočkat dne, kdy bude úsek z Lásenice do Horního Žďáru opět otevřen a zprávu o tom, že se opravy nestihnou dokončit dříve, jak ještě nedávno Ředitelství silnic a dálnic avizovalo, nesou nelibě. Dlouhodobě ale poukazují i na fakt, že se uzavírku nepodařilo zkoordinovat se silničními stavbami v okolí a i těch pár objízdných tras, které motoristům zbyly, jsou mizerně značené. Zvlášť, pokud řídíte kamion.

Martin Fischer se podílel na výhře Rudolfova nad Osekem 7:1 čtyřmi góly.

Ohlasy z jihočeského fotbalového krajského přeboru

Jihočeský fotbalový krajský přebor pokračoval o víkendu dalším kolem. Lídr tabulky z Hluboké vyhrál šťastným gólem v nastavení v Protivíně a vzhledem k remíze druhé Třeboně v Milevsku má na čele soutěže už pětibodový náskok. Poslední Semice prohrály v Týně a stále čekají na první vítězství.

Hokejová Tipsport extraliga: Banes Motor ČB - Třinec 1:2 po sam. náj.

Kam o víkendu na jihu Čech za sportem? Hokejový Motor přivítá lídra z Pardubic

Hlavním šlágrem sportovního víkendu na jihu Čech je bezpochyby exraligový duel hokejistů Banes Motoru s lídrem tabulky Pardubicemi, ale pokračují také ligové soutěže basketbalistů, volejbalistů i házenkářů a v České fotbalové lize hostí rozjeté béčko Dynama Domažlice s bývalými hvězdami plzeňské Viktorky. 

Na opravovaném úseku z Lásenice na Dolní Žďár chybějí jen dokončovací práce.

Hlavní tah na Hradec se v dřívějším termínu nakonec neotevře. Nastaly komplikace

Uzavírka na hlavním tahu z Třeboně na Jindřichův Hradec dříve neskončí. Tříkilometrový úsek silnice z Lásenice na Horní Žďár prochází od začátku srpna celkovou rekonstrukcí. Podle původního plánu měly práce na druhé a poslední etapě stavby trvat do 31. října. Přesto Ředitelství silnic a dálnic na začátku měsíce avizovalo, že by řidiči mohli silnicí projíždět už tento týden. Vzhledem ke komplikacím na stavbě se tak ale nestane.

Souboj lídrů. Olešnický David Lafata (vlevo) bojuje s Radimem Pouzarem z Rudolfova.

Ohlasy z jihočeského fotbalového krajského přeboru

Jihočeský krajský fotbalový přebor pokračoval o víkendu dalším kolem. V očekávaném šlágru Hluboká před pěti sty diváky porazila Roudné 1:0 a drží si na čele tabulky neporazitelnost. Nezaváhala ani druhá Třeboň, která doma porazila Dražice. Na třetí příčku se vyhoupl po výhře na Rudolfově Olešník.

Prodej vánočních kaprů v Lochovicích v loňském roce

Dobrá zpráva v době drahoty: Třeboňský kapr bude stát na Vánoce stejně jako loni

Rybářství Třeboň očekává, že kilogram kapra bude při vánočním prodeji u stánků stát 130 až 140 korun. Je to stejně jako loni. Ryb pro český trh bude dost, přestože jich bude celkově letos méně, zčásti kvůli chladnému jaru a letním teplotním výkyvům. ČTK to dnes při výlovu rybníka Rožmberk řekl předseda představenstva společnosti Fish Market Rudolf Provázek. Rybářství Třeboň prodává kilogram kapra na sádkách v Třeboni za 119 korun, v Praze to bude 129 korun, tedy stejně jako loni. V Praze je cena vyšší kvůli dopravě.

Výlov rybníka Rožmberk.

Na výlov Rožmberka zamíří i řada policistů, pracovně. Koukněte, co radí

Nechcete si nechat ujít výjimečnou podívanou při výlovu největšího českého rybníka? Počítejte kromě neopakovatelné atmosféry také s davy lidí, hustou dopravou a rizikem, že akci mohou vidět jako příležitost ke krádežím zloději. Na výlov Rožmberka se proto chystá i policie a lidem dopředu radí, jak se vyhnout problémům.

První den výlovu Rožmberka přilákal davy lidí.

Rybáři chystají výlov krále českých rybníků. Čekají, zda se ukáže i obr Standa

Velká událost pro rybáře a zároveň oblíbená turistická atrakce se blíží. Rybářství Třeboň naplánovalo od pátku 13. října výlov největšího českého rybníka Rožmberk s rozlohou 647 hektarů. Tradiční součástí akce je i bohatý doprovodný program pro děti i dospělé včetně ochutnávky rybích specialit. Na akci se každoročně sjíždí desítky tisíc lidí z celé republiky. Největší nápor čeká Rožmberk o nadcházejícím víkendu.

Fotbalový krajský  přebor: Olešník - Semice 5:1

Ohlasy z jihočeského fotbalového krajského přeboru

Jihočeský fotbalový krajský přebor pokračoval o víkendu dalším kolem, jehož hlavní událostí byl start Bořka Dočkala za Olešník. Vedoucí kvartet bodoval naplno, na konci tabulky zůstávají s pětibodovou ztrátou Semice.

Richard Pitoňák byl s šesti góly nejlepším střelcem třeboňských házenkářů v souboji s Dolní Cerekví, který Jiskra vyhrála 23:21.

Třeboňští házenkáři padli s Veselím a zdolali Cerekev

Dva zápasy nového ročníku II. ligy mají za sebou třeboňští házenkáři. V premiérovém utkání podlehli béčku Nového Veselí, jež obhajuje prvenství ve skupině Jihovýchodní Čechy, v tom druhém zdolali Dolní Cerekev, ale jejich výkon nebyl optimální ani plně koncentrovaný.

Fotbalisté Nové Bystřice porazili v 7. kole I. B třídy Lomnici 3:1.

Šlágr v Horním Žďáru skončil plichtou, Studená inkasovala pět gólů

Velmi vyrovnaná je po sedmi odehraných kolech tabulka skupiny D krajské fotbalové I. B třídy mužů. Vede ji Horní Žďár o jediný bod před trojicí Studená, Kardašova Řečice a Suchdol nad Lužnicí, další týmy jsou v závěsu a ještě desátý Ševětín na lídra ztrácí jen čtyři body. Přinášíme ohlasy.

Fotbalový KP: Junior Strakonice - Semice 3:1 (0:1).

Ohlasy z jihočeského fotbalového krajského přeboru

Jihočeský fotbalový krajský přebor pokračoval o víkendu dalším kolem. Vedoucí Hluboká se na čele dostala po přesvědčivé výhře v derby nad Týnem do tříbodového trháku, protože druhé Roudné prohrálo v Třeboni. Kaňkou víkendu byl nesehraný zápas v Třeběticích, kam kvůli velké marodce nepřijel Jankov.

Městská policie Třeboň. Ilustrační foto.

Na lince 156: Mladý muž si ustlal u svodidel na kruháči u kaprů

Leckterý zkušený městský strážník, sloužící dlouhé roky ve svém městě, bývá přesvědčen o tom, že už jej nemůže nic překvapit, protože zažil mnoho kuriózních a bizarních situací a naučil se je řešit. Nic nového jej zkrátka již nepotká a vše, co přijde, tu v minulosti již bylo. Chyba lávky! 

Fotbalový KP: Osek - Hluboká nsd Vltavou 1:1 (1:1).

Ohlasy z jihočeského fotbalového krajského přeboru

Jihočeský fotbalový krajský přebor pokračoval o státním svátku vloženým kolem, které přineslo zajímavé výsledky. Lídr soutěže z Hluboké poprvé v sezoně ztratil body, kdy v Oseku pouze remízoval 1:1. Doma ale přišlo o dva body i druhé Roudné v duelu s Týnem a třetí Třeboň hrála rovněž jen nerozhodně v derby s Třeběticemi. Dražice si na konci tabulky připsaly první letošní body, když zvítězily nad Semicemi a přikovaly je na poslední místo tabulky.