Kreativ

ŠTÍTEK: Třeboň

Fotbalová FORTUNA:LIGA: Dynamo České Budějovice - Sparta Praha 0:1 .

Kam o víkendu na jihu za sportem? Dynamo s Libercem, hokejový Tábor hraje o vše

Dva hlavní šlágry má sportovní víkend na jihu Čech. Fotbalové Dynamo hraje o důležité prvoligové body s Libercem, hokejisté Tábora bude v šestém semifinále play off druhé ligy s Havířovem odvracet soupeřův mečbol. Ale jede se také atraktivní cyklistický závod RBB Tour, na Hluboké startuje baseballová extraliga a koná se celá řada dalších zajímavých sportovních událostí. 

Strakonický Junior v minulém kole porazil v derby 3:1 Osek (na snímku), tentokrát padl v Třeboni 0:3.

Ohlasy z jihočeského fotbalového krajského přeboru

Jihočeský krajský fotbalový přebor pokračoval o víkendu dalším kolem. Největší pozornost poutal duel dvou prvních dvou celků tabulky, ve kterém Hluboká v derby porazila Olešník 2:0 a na čele tabulky má už devítibodový náskok. V důležitém duelu z pohledu boje o záchranu Dražice doma přetlačily Jankov. 

Veronika a Jakub Rožboudovi  a jejich trenér Jan Mraček

Talentovaní sourozenci. Trénuje je Jan Mraček. S úsměvem jde všechno líp!

Sourozenci Rožboudovi z Třeboně si vybojovali místo mezi českou špičkou v taekwondo a kickboxu. Díky neúnavnému tréninku a vedení zkušeného trenéra Jana Mračka se nyní připravují na nadcházející mistrovství Evropy ve Slovinsku. V jejich sportovním úsilí hraje klíčovou roli i posilovna, kde zdokonalují svou fyzickou kondici a výbušnost.

Přípravy na výstavu Amarylis a hudba jsou v plném proudu.

Zámek v Třeboni ozdobí stovky květin. Delší životnost jim zajistí neobvyklý fígl

Na zámku v Třeboni chystají správci už 16. ročník oblíbené výstavy Amarylis. Letos bude jejím podtitulem hudba, vzhledem k březnovému výročí 200 let od narození hudebního skladatele Bedřicha Smetany. Interiéry zámku zaplní 250 amarylisů nebo také hvězdníků, které doplní růže, orchideje, kaly i tulipány. Výstavu si loni prohlédly přes dvě tisícovky návštěvníků.

30. března začala rekonstrukce přejezdu v Doňově, který leží na hlavním tahu z Veselí nad Lužnicí na Jindřichův Hradec. Silnice I/23 je v tomto místě uzavřena do 14. dubna.

Oficiální objížďka zavřeného přejezdu je desítky kilometrů. Lidé volí okresky

/VIDEO/ Od soboty 30. března je uzavřený přejezd na hlavním silničním tahu z Veselí nad Lužnicí na Jindřichův Hradec - u Doňova. A řidiči znalí místních cest nepoužívají stanovenou objížďku přes Lomnici nad Lužnicí, Třeboň a Jindřichův Hradec, což je o desítky kilometrů delší. A tak "stará silnice" z Veselí na Kardašovu Řečici přes Drahov a Nítovice se stala opravdu frekventovanou cestou. Obrovský provoz je i přes Zlukov.

Velikonoční hrkání v Třeboni se v roce 2024 konalo už popáté. Výchozím i posledním místem symbolické křížové cesty byl kostel sv. Jiljí.

Třeboní už popáté nesli kříž, aby připomněli oběť Ježíše Krista

Bohatě vyzdobeným barokním kostelem znějí slavnostně zpívaná slova modlitby, tři muži nesou kříž, jeden ikonu Krista a jediná žena v malém průvodu pak trnovou korunu, položenou na fialovém šátku. Nechybí ani sedm hrkačů. Vydávají se Třeboní na krátkou symbolickou křížovou cestu, aby připomněli ukřižování Ježíše Krista. Všichni v černém oblečení s bílými maskami na obličejích.

Fotbalový KP: Rudolfov - Junior Strakonice 1:1 (1:1).

Ohlasy z jihočeského fotbalového krajského přeboru

Jihočeský fotbalový krajský přebor pokračoval o víkendu druhým jarním kolem. Ve šlágru kola prohrála vedoucí Hluboká v Třeboni a utrpěla svou první porážku v letošním ročníku. Její největší pronásledovatelé z Olešníku a Roudného shodně uspěli.     

Karel Poborský, navštívil jsme jeho maminku v Třeboni

Oprášili jsme Hvězdy v prachu. Prohlédněte si video z minulých dílů

Ponořte se do světa fotbalových legend s Deníkem. Vrací se pořad Hvězdy v prachu. V novém díle, prvním na jaře,  nahlédneme do života ikonického hráče, jehož příběh a nezapomenutelné momenty ožijí přímo před vašimi očima. Nechte se vtáhnout do vyprávění plného vášně, nostalgie a fotbalového zákulisí, které vás zaručeně uchvátí.

Ilustrační foto.

U Majdaleny začne oprava mostu na hlavním tahu. Jezdit se bude kyvadlově

V pondělí 25. března budou zahájeny práce na opravě jednoho z mostů v katastrálním území obce Majdalena na silnici I/24. Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Adama Kolouška se jedná konkrétně o most převádějící hlavní silnici přes potok Odlehčovač před Majdalenou ve směru od Třeboně.

Na poslední rozloučení s Milošem Velemínským v Třeboni přišly stovky lidí.

Rodina i veřejnost se loučili s Milošem Velemínským. Kostel příchozím nestačil

/VIDEO/ Ve čtvrtek se v Třeboni konalo poslední rozloučení s Milošem Velemínským. Uznávaný pediatr, pedagog i vědec zemřel v sobotu 16. března ve věku 87 let. Miloš Velemínský byl průkopníkem v péči o novorozence a za svoji práci získal i řadu prestižních ocenění. Na poslední cestu ho přišly vyprovodit stovky lidí.