Kreativ

ŠTÍTEK: Třeboň

Setkání veteránů v Chlumu u Třeboně.

VIDEO: Cesta kolem Světa. Vydaly se na ni dobře dvě stovky krasavců

Náměstí malého městečka nedaleko jihočeské Třeboně zaplnili v sobotu 26. srpna krasavci na kolech. Čekala je tady akce Cesta kolem Světa. „Musejí objet rybník Svět a plnit úkoly. Vše je ale humornou a zábavnou formou,“ řekl organizátor Petr Jirsa ze Strakonic.

Tragická srážka osobáku s kamionem 24. srpna 2023 v Kaplici si vyžádala tři lidské životy.

Podívejte se na nejtragičtější nehody na jihu Čech

Předposlední srpnový čtvrtek v roce 2023 se stal černým dnem na jihočeských silnicích. Dopoledne 24. srpna zemřel po střetu s kamionem motorkář na Strakonicku a o pár hodin později se stala srážka osobáku s kamionem osudná třem lidem v Kaplici. Už i letos se na jihu Čech staly nehody, kde bylo více obětí. Přinášíme sestřih nejtragičtějších jihočeských nehod.

Břeclavští veslaři uspěli na Beach regatě v Třeboni.

OBRAZEM: Suský s Kašíkem ovládli Beach regatu v Třeboni. Novák bral stříbro

Břeclavští veslaři zazářili ve svých kategoriích na nominační Beach regatě v Třeboni. Ta sloužila jako testovací závod pro mistrovství světa v Beach sprintu, které hostí na konci září italská Barletta. Aleš Suský i Lukáš Kašík si tak zajistili svými výkony účast na mezinárodním klání, junior Alex Novák skončil stříbrný.

Festival Okolo Třeboně. Ročník 2022.

Festival Okolo Třeboně zve na koncerty

Příznivci festival Okolo Třeboně se mohou těšit opět na koncerty v zámeckém parku v Třeboni. Ve čtvrtek 24. srpna vystoupil Petr Špaček a jeho band a v pátek 25. srpna zahrají Bratři Ebenové. O dalším programu informuje za pořadatele Pavel Barnáš.

Předání daru Hospicové péči sv. Kleofáš v Třeboni.

Umění doprovázet: Léčba bolesti je v hospici prioritou

Finanční dar ve výši 20 tisíc korun na nákup léků proti bolesti a zdravotnického materiálu získala pro těžce nemocné pacienty Hospicová péče sv. Kleofáše v Třeboni. Za článek i fotografii děkujeme Viktoriii Kim.

Stavební firma chystá pro nový retail park potřebnou infrastrukturu.

Nový retail park u Třeboně bude bez Lidlu. Víme, v jakých obchodech si nakoupíte

Nákupní možnosti v Třeboni a okolí se v příštích letech rozšíří. Obyvatelům i návštěvníkům lázeňského města bude k dispozici nový retail park. Obchodní zóna vzniká na okraji Třeboně po levé straně mezi čerpací stanicí Shell a Penny Marketem na příjezdu od Českých Budějovic. Přípravné práce na retail parku začaly už letos na jaře.

Fotbalisté Strakonic chtějí v neděli odčinit minulou domácí porážku s Rudolfovem. Od 17 hodin vyzvou Třeboň.

Kam o víkendu za fotbalem na Strakonicku

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Fotbalové soutěže jsou již v plném proudu a fanoušky o víkendu čeká na Strakonicku několik lahůdek. V divizi chtějí Katovičtí v sobotu první výhru. V neděli by zase Junior rád v krajském přeboru zaskočil silnou Třeboň. Vyrazíte fandít?

Předsedkyně ÚV KSČM a europoslankyně Kateřina Konečná pořádá setkání s občany po celé zemi.

Melu na třeboňském mítinku komunistky Kateřiny Konečné šetří policie

Výslechy na policii a v jednom případě i ošetřením v nemocnici skončil incident, který se odehrál v sobotu v Třeboni. Na pláži rybníka Svět tu pořádala setkání s občany šéfka komunistů a europoslankyně Kateřina Konečná. Některým místním se ale zřejmě nelíbila přítomnost odpůrců s transparenty ani médií a pustili se s oponenty a novináři do křížku.

Originální produkty, skvělé jídlo a pohodovou atmosféru slibuje víkendový MINT Market v Třeboni.

MINT Market se už podruhé během léta zastaví v Třeboni

Moderně pojaté trhy se svěží módou, šperky, designem, delikatesami, kosmetikou a dalšími poctivě zpracovanými výrobky, které poskytují prostor menším a začínajícím návrhářům, tvůrcům a všem nadšencům – to je MINT Market. Letos v létě se už podruhé vrátí do Třeboně a přiveze s sebou opět to nejlepší z českého designu.

Silnice z Políkna do Jindřichova Hradce zůstane uzavřená tři týdny. Někteří řidiči ale zákaz nerespektují a snaží se projet i za cenu poškození auta.

Drzí řidiči u Políkna. V oblacích prachu jezdí zákazem a riskují poškození auta

Někteří řidiči jsou nepoučitelní. Scénář, který se odehrával na začátku minulého týdne v uzavírce v Horním Ždáru, se jako přes kopírák opakuje také u Políkna. Silnice z obce směrem na Jindřichův Hradec je kvůli opravě povrchu kompletně neprůjezdná. Přestože uzavírka je viditelně označená, někteří šoféři si ve snaze ušetřit čas i peníze za palivo krátí cestu přímo přes stavbu.

Myslivecká slavnost má v Třeboni už jedenáctiletou tradici a koná se pravidelně každou druhou srpnovou sobotu.

Třeboň zažila mysliveckou slávu. Děti i dospělé nadchl filmový jezevec Kubík

Sobota byla v Třeboni ve znamení zelené. Masarykovo náměstí patřilo po celý den tradiční akci Myslivecká Třeboň. Zaplněné Masarykovo náměstí čekal nabitý program na pódiu včetně mysliveckého tržiště i gastronomických specialit. Nechyběla ani doprovodná hudební vystoupení. Akce má za úkol přiblížit myslivost veřejnosti a přilákat nové zájemce.

Od začátku dubna dopravu na výpadovce z Jindřichova Hradce na Prahu brzdí oprava mostu přes Nežárku u nádraží.

Hradec jako nedobytná pevnost. Ke stávajícím uzavírkám přibude v pondělí další

S uzavírkami v Jindřichově Hradci a okolí města se v letních měsících roztrhl pytel. V pondělí zahájilo Ředitelství silnic a dálnic plánovanou rekonstrukci na hlavním tahu Třeboň - Jindřichův Hradec. Opravuje více než tři kilometry dlouhý úsek mezi obcemi Lásenice a Horní Žďár. Úplná uzavírka části frekventované silnice potrvá až do konce října. Řidiči se ale musí připravit na další dopravní nepříjemnost a to přímo na jedné z objízdných tras této uzavírky.

Někteří řidiči nerespektovali zákazové značky a kromě pokuty riskovali i poničení vozu.

Začala uzavírka u Hradce. Řidiči vjížděli do zákazu, někteří si poničili auta

Ředitelství silnic a dálnic v pondělí zahájilo plánovanou uzavírku na hlavním tahu Třeboň - Jindřichův Hradec. Opravuje více než tři kilometry dlouhý úsek mezi obcemi Lásenice a Horní Žďár. Navzdory deštivému počasí začaly práce v termínu. Někteří z řidičů ale ve snaze ušetřit čas nerespektovali zákaz vjezdu a riskovali kromě pokuty i poškození auta.

Vítkův hrádek na Lipensku.

Nejvíc dá zabrat výstup na Vítkův hrádek. Zdoláte přes sto pater

Když si vyšlápnete na deset nejzajímavějších míst Jihočeského kraje podle Hradního indexu Kláštorná Kalcia, nastoupáte 900 výškových metrů a ujdete přes 28 kilometrů. To je větší převýšení, než kdybyste z Pece pod Sněžkou vyšli na nejvyšší horu republiky, a vzdálenost delší než třeba z Budějovic do Třeboně. Jedničkou mezi nejnáročnějšími hrady se stal Vítkův hrádek nad Lipnem. Vystoupáte k němu více než 300 výškových metrů, tedy přes 100 pater. Druhý nejnáročnější je výstup na Landštejn, třetí potom na Choustník.

Jindřichohradečtí fotbalisté už netrpělivě vyhlížejí úvodní utkání nového ročníku divize, v němž na domácím stadionu v neděli přivítají příbramské béčko. Jak si svěřenci kouče Romana Lukáče (vpravo) a jeho asistenta Jiřího Mazánka povedou?

Osm odchodů, pět posil. Hradecký divizní nováček změnil kádr. A omládl

S výrazně obměněným kádrem se do nového ročníku divize po roční odmlce vrací jindřichohradečtí fotbalisté. Trenér Roman Lukáč má k dispozici hodně mladý tým, který by v republikové soutěži nechtěl hrát druhé housle. Premiéra jej čeká už v neděli 6. srpna, kdy na stadionu u Vajgaru přivítá béčko Příbrami (16).

Městská policie Třeboň. Ilustrační foto.

Na lince 156: Postavy jako vystřižené z filmů, agresivní pták, Nastěnka a Kolja

Jako v podivném snu inspirovaném populárními filmy si museli připadat v posledních dnech třeboňští strážníci. Vyjížděli na pomoc seniorovi, na kterého nevybíravě útočil holub, zpovídali ženu, která stejně jako Nastěnka v Mrazíkovi po nocích štrikuje venku na lavičce a pátrali po děvčeti, které se ztratilo v davu podobně jako Kolja v metru.

Jan Milaberský si v Lomnici nad Lužnicí slavnostně převzal ocenění Gentleman silnic.

Gentlemani silnic vysvobodili řidičku z potopeného auta. Reakce lidí ženu mrzí

Řady gentlemanů na českých silnicích se opět rozrostly. Ocenění za záchranu lidského života při dopravní nehodě si nově zasloužili Jan Milaberský a Michal Kubo. Oba muži zasahovali v březnu letošního roku u osobního vozidla, které skončilo převrácené na střeše v rybníce. Společnými silami z něj vyprostili sedmdesátiletou řidičku. Za svoji obětavost si odnesli ocenění Gentleman silnic.