Kreativ

ŠTÍTEK: Třeboň

Interiér památky nabízí ubytovací kapacity, restauraci i wellness.

Opravený zámek v Chlumu se proměnil na hotel a lázně. Zájemcům nabídne luxus

Barokní zámek Ferdinanda d’Este v Chlumu u Třeboně opět září novotou. Desetiletí chátrající stavbu koupil před dvěma lety nový majitel s rusko-kazašskými kořeny, který se pustil do rekonstrukce. Jeho záměrem bylo opět zpřístupnit památku veřejnosti a uvnitř objektu vybudovat ubytovací kapacity, restauraci i wellness. Obnova zámku už pomalu finišuje a na sociálních sítích se objevily fotografie z jeho interiérů.

Nová kastelánka třeboňského zámku Erika Suchanová a její čtyřnohý kamarád.

Třeboňský zámek má novou kastelánku. Prozradila, jaké má s památkou plány

Zámek v Třeboni má od ledna oficiálně novou kastelánku. Výběrové řízení na místo správce památkového objektu vyhrála Erika Suchanová, která zámek několik měsíců dočasně vedla po odvolání původního kastelána Víta Pávka. Jaké změny a novinky už stihla nová kastelánka zavést? Co plánuje v letošním roce a jaký kulturní program zámek čeká? Vrátí se i oblíbení pávi? Nejen o tom si Deník s Erikou Suchanovou povídal.

Z fotbalového utkání divize C Čáslav - Benešov

Čáslav posiluje. Po kouči Kučerovi přišel jeho jmenovec, ve hře je třeba Nešpor

Velice nevydařenou podzimní část sezony mají za sebou divizní fotbalisté Čáslavi. Ti získali v první polovině sezony pouhých sedm bodů. Čeká je tedy jarní boj o záchranu. A to bude pořádně tvrdý oříšek. V jarní části sezony povede mužstvo nový trenér Roman Kučera z Havlíčkobrodska, který toho má ve svých devětapadesáti letech za sebou v trenérské branži více než dost. Kučera je už třetím koučem týmu v v právě probíhajícím ročníku. Po Jakubu Svobodovi, který se nyní stal asistentem, vedl celek ještě na konci podzimu Petr Janda.

Stavba obchvatu Lišova už je znát v terénu po celé trase. Současná silnice v lokalitě Na Klaudě.

Na silnici od Lišova na Třeboň musejí řidiči přibrzdit na třicet

Nový most, který překlene odbočku do Rudolfova, už začali stavět u silnice z Českých Budějovic na Třeboň. Most se stane součástí obchvatu Lišova a Štěpánovic. Stavba celého obchvatu už je v terénu vidět zřetelně až ke Vranínu. Chystá se i pokračování na Třeboň.

Stavba obchvatu Lišova už je znát v terénu po celé trase. Současná silnice v lokalitě Na Klaudě.

Na silnici od Lišova na Třeboň musejí řidiči přibrzdit na třicet

Nový most, který překlene odbočku do Rudolfova, už začali stavět u silnice z Českých Budějovic na Třeboň. Most se stane součástí obchvatu Lišova a Štěpánovic. Stavba celého obchvatu už je v terénu vidět zřetelně až ke Vranínu. Chystá se i pokračování na Třeboň.

Novoroční ohňostroj na náměstí v Třeboni sleduje každoročně téměř 10 tisíc lidí.

Třeboň se novoročního ohňostroje nevzdala. Světelnou show sledovaly tisíce lidí

/VIDEO/ Nový rok 2024 přivítala Třeboň 1. ledna slavnostním ohňostrojem. Město světelnou show uspořádalo navzdory doporučení ministerstva vnitra. Vít Rakušan žádal starosty, aby od petard upustili vzhledem k tragické střelbě na univerzitě v Praze. Zatímco například v Jindřichově Hradci ohňostroj zrušili, Třeboň se rozhodla už více než dvacetiletou tradici nepřerušit.

Na sádkách byla díky zisku dotace z EU instalována provzdušňovací technika. Ta má za cíl okysličit vodu, a tak zlepšit životní podmínky rybám na sádkách

VIDEO: Třeboňským rybám zlepšuje život podpora z fondů Evropské unie

Rybářství Třeboň je nejvýznamnějším producentem sladkovodních ryb nejen v České republice, ale i v Evropě. V posledních letech se však rybáři musejí vyrovnávat s klimatickou změnou, a také s následky energetické krize či pandemie. Nejen v boji s těmito problémy jim pomáhají peníze z fondů EU.

Malebné lázeňské město Třeboň.

Třeboň si v žebříčku kvality života polepšila. V republikovém srovnání je devátá

Třeboň opět zabodovala v anketě měst s nejvyšší kvalitou života v Česku. Výsledky přinesl nový index sestavený projektem Obce v datech a společností Deloitte, který srovnával více než dvě stovky měst. Zatímco v loňském roce bylo lázeňské město na desáté příčce, letos si o jednu pozici polepšilo. Celkovým vítězem se pošesté v řadě staly Říčany, druhá skončila Praha.

Advent na zámku v Třeboni nabídl netradiční prohlídky, trh i čertí sklepení.

Malí návštěvníci smějí v Třeboni na zámek s paní kněžnou a je vyprodáno

Kdo by se nechtěl procházet po zámku ve společnosti paní kněžny. Na zámku Třeboň to v létě zkusili nabídnout malým zájemcům a úspěch je veliký. Do komnat Státního zámku Třeboň se můžete podívat společně s paní kněžnou i v příštích dnech. V adventu nabídli speciální prohlídky pro malé návštěvníky poprvé o uplynulém víkendu a bylo beznadějně vyprodáno. Takže přidají ještě další před koncem roku.

Řidiče bylo nutné z havarovaného auta vyprostit, on i spolujezdec skončili v nemocnici.

Auto nabouralo v noci u Majdaleny do stromu, dostalo smyk

Naštěstí jen zraněními a transportem do nemocnice skončila pro posádku osobního auta pondělní nehoda na Třeboňsku. Před půl devátou večer tu na silnici mezi Třeboní a Majdalenou dostal řidič smyk a čelně narazil do stromu.

Vyberte nej vánoční strom Jindřichohradecka.

Vyberte nejhezčí vánoční strom na Jindřichohradecku

/FOTOGALERIE, HLASOVÁNÍ/ Rozzářené symboly Vánoc už zdobí města a vesnice na Jindřichohradecku. Kde mají ten nejhezčí vánoční strom? V galerii najdete přehled nazdobených jehličnatých krasavců, v anketě níže můžete dát hlas vašemu favoritovi.

Auta v příkopě mezi Táborem a Všechovem.

Počasí mění silnice v kluziště, auta se poroučí do příkopů

Další sněžení a mráz komplikují provoz na jihočeských silnicích. Silničáři mají v úterý dopoledne v terénu sypače a pluhy zejména v okolí Budějovic, Tábora, Třeboně a na mnoha místech na Písecku, Strakonicku, Prachaticku, v noci a nad ránem prohrnovali silnice na Jindřichohradecku. Přesto mnozí řidiči poznali nepříjemnou stránku jízdy na kluzkých vozovkách.

Vánoce na Palackého náměstí v Českých Budějovicích. Husův sbor.

Vánoce dorazily i na Palačák, se sněhem i punčem a kolekcemi

Bílý závoj zahalil i Palackého náměstí v Českých Budějovicích. Jako by chtěl potvrdit velikou číslovku, která se za jednou z výloh poctivě proměňuje při odpočítávání dnů, jež zbývají do Štědrého večera. Hned naproti voní v kavárně punč nebo svařák a o pár kroků dál můžete nakoupit i čokoládové dobroty pro mikulášskou nadílku nebo kolekce na trochu pozdější zdobení vánočního stromku.