Kreativ

ŠTÍTEK: Heřmanův Městec

Ježky čeká na jaře tuhý boj o postup do vyšší soutěže.

V přípravě s extraligovými výběry

Heřmanův Městec - Hokejbalisté z Heřmanova Městce znají základní harmonogram zápasové části přípravu na jarní polovinu druholigové sezony. A je velmi pestrá – Ježky čekají hned dva extraligoví soupeři!

Ilustrační foto.

Lovci perel v knihovně

Heřmanův Městec – Městská knihovna v Heřmanově Městci se zapojila do královéhradeckého projektu Lovci perel určeného pro děti, které rády čtou.

Ilustrační snímek

Za krásami východní Makedonie

Heřmanův Městec - „Autostopem po východní Makedonii“, to je název čtvrteční besedy věnované této části Balkánu.

Ilustrační foto

Při krádeži byl muž opilý

Heřmanův Městec – Hlídka strážníků městské policie v Heřmanově Městci dopadla podezřelého, který se z areálu synagogy pokusil za bílého dne ukrást okapy. Po urputném boji s okapy se dokonce snažil strážníkům uniknout.

Ilustrační foto.

Merta a Šedová přeborníky kraje

Chrudim – V hale zdejšího Sokola se odehrály krajské přebory jednotlivců pro rok 2019 v kategoriích dospělých, dorostenců, staršího a mladšího žactva.

Hokejbal má v Heřmanově Městci světlou budoucnost.

Ježci na vzestupu. První liga bude prioritou

Heřmanův Městec – Ježci Heřmanův Městec zakončili podzimní část 2. ligy na druhém místě s minimální ztrátou na lídra. První půlrok trenéra Radka Böhma na střídačce hokejbalových Ježků přinesl posun, útok na návrat do vyšší soutěže tak již nepatří do kategorie sci-fi.

Ilustrační foto

Města rozšíří své bezdrátové sítě

Chrudimsko – Obyvatelé a návštěvníci vybraných lokalit v Chrudimi, Heřmanově Městci a Proseči by se měli dočkat kvalitnějšího nebo nového bezplatného wi-fi připojení. Právě tato tři sídla totiž uspěla se svými dotačními žádostmi a obdrží od Evropské komise finanční příspěvek ve výši 15 000 euro.

Den severských psů v Heřmanově Městci

Parkem se proháněl vozík tažený samojedy

Heřmanův Městec – Ve čtvrtečním odpoledni zahrnujícím několik sněhových přeháněk si děti i dospělí v heřmanoměsteckém zámeckém parku užívali jízd na vozíku taženém psím spřežením. Rozlehlý park se totiž stal už po patnácté dějištěm oblíbeného programu Dne severských psů.

Ilustrační foto:

Děti pobaví jízda za psím spřežením

Heřmanův Městec – Děti i dospělí jsou zváni ve čtvrtek 3. ledna ve 13.30 hodin do heřmanoměsteckého zámeckého parku na 15. ročník Dne severských psů.

Komplikace v dopravě, 11. prosince 2018

Sníh zkomplikoval dopravu v Železných horách

Železnohorsko – Od odpoledních hodin komplikují sněhové přeháňky dopravu v Železných horách a na dalších výše položených místech okresu. Špatné počasí zkomplikovalo jízdu především řidičům nákladních aut.

Soutěžící zvedli v některých případech i dva a půl metráku.

Siláci soutěžili v Pomezí

Pomezí - První adventní neděli bylo možno strávit různým způsobem. Někdo zatoužil i po méně tradičním sportovním vyžití a právě taková skupina nadšenců se sešla v prostorách posilovny v Pomezí.

Ilustrační foto.

V parku budou strašidla

Heřmanův Městec – Ve čtvrtek od 17 hodin pořádá Běžecký klub Heřmanův Městec v parku „strašidelnou“ procházku s orientační hrou nazvanou Mikuláš ztratil plášť.

Z tiskové konference v Chrudimi

V Chrudimi i v Pardubicích voda mírně podraží

Chrudim, Pardubický kraj – Vodárenská společnost (VS) Chrudim a Vodovody a kanalizace (VaK) Chrudim v pátek vyhlásily ceník vodného a stočného pro příští rok. Plyne z něj, že odběratelé si od prvního ledna za dodávky vody i za vypouštění odpadních vod mírně připlatí.

Ilustrační foto.

Domov seniorů ozáří strom

Heřmanův Městec – S nepatrným časovým předstihem se v pátek rozsvítí v domově seniorů vánoční strom a bude tak zahájen advent.

Střetnutí v Litomyšli mělo dobrou úroveň. Domácí prokázali velkou vůli po vítězství a obrátili nepříznivý vývoj.

„Tenhle tým do koše rozhodně nepatří“

Svitavy /OHLASY/ – Natřikrát spokojenost. Předposlední dějství nejvyšší krajské soutěže přineslo pro trojlístek ze Svitavska perně vydřené body a pro litomyšlskou Jiskru díky tomu návrat do čela pořadí.

Střetnutí v Litomyšli mělo dobrou úroveň. Domácí prokázali velkou vůli po vítězství a obrátili nepříznivý vývoj.

Dvě ku jedné. Těžké, ale tím cennější výhry

Svitavy /KRAJSKÝ PŘEBOR/ – Svitavy zvládly náročnou bitvu proti Luži a napravily dvě předchozí zaváhání. Pěkné tři body si z Heřmanova Městce odvezl tým SKP Slovan a posunul se do elitní trojky soutěže.

Ilustrační foto

Volby jsou platné, rozhodl soud

Heřmanův Městec - Návrh na neplatnost voleb do zastupitelstva města Heřmanův Městec byl Krajským soudem v Hradci Králové zamítnut.

ŽSK Třemošnice vs. TJ Svitavy.

Kdo rozhodoval o výsledku?

Svitavy /OHLASY/ – Třinácté pokračování krajského fotbalového přeboru sesadilo litomyšlskou Jiskru z vedoucího na druhé místo o bod za nového lídra z Lanškrouna. Bylo to po porážce 2:3 v Moravanech, jejíž okolnosti rozpálily hosty málem k nepříčetnosti.

Ilustrační foto

Speciální zbraň Holic: Dva brankáři v akci

Pardubicko - Na sedmý pokus. První venkovní vítězství v tomto ročníku vybojovali fotbalisté Holic. Další zástupce v nejvyšší krajské soutěži z Moravan ovládl penaltový rozstřel v Heřmanově Městci. O patro níže se stále více vyrovnává první polovina tabulky. Polepšily si ovšem jen Horní Ředice, které dokázaly vyhrát v Ústí nad Orlicí. V I. B třídě pak přidaly už jedenácté vítězství Libišany, jistý vítěz podzimní části.

Ilustrační foto

Talk show v kině

Heřmanův Městec – Kino Mír v Heřmanově Městci hostí ve středu 31. října v rámci Večerů pod lampou Kláru Sedláčkovou.

Shromáždění konané 29. října 1918 v Chrudimi.

Chrudimsko slavilo. V Heřmanově Městci pohřbili monarchii

Chrudimsko – Zprávy o rozpadu monarchie se 28. října 1918 šířily do měst a obcí na Chrudimsku zpočátku jen zvolna a zprvu byly přijímány s určitou nedůvěrou. Největší lidová shromáždění se proto mnohde konala až následujícího dne.

Volby 2018 v Pardubích.

Zpochybnili výsledky voleb

Pardubický kraj - Celkem šest stížností na komunální volby v Pardubickém kraji se sešlo u hradeckého krajského soudu.

Ilustrační foto.

V Heřmanově Městci je návrh na neplatnost voleb

Heřmanův Městec – Pirátská strana Heřmanův Městec podala u Krajského soudu v Hradci Králové návrh na neplatnost voleb do městského zastupitelstva. Ustavující zasedání se tak uskuteční později, tedy po nabytí právní moci soudního rozhodnutí.

Žalman a spol. - 50 let na scéně

Žalman, který je na folkové scéně půl století, splnil v Pardubicích sen

Pardubice - Jedna z nejvýraznějších legend české folkové scény Pavel Žalman Lohonka se na hudební scéně pohybuje už půl století. „Jsem rád, že jsem se takového jubilea dožil. Byla to dlouhá cesta. Za ty roky se toho hodně změnilo. Jak v mém osobním životě, tak i v tom muzikantském,“ konstatoval oslavenec, který se svým Spolem dorazil do pardubického Kulturního domu Hronovická.

Následky pádu lipové větve v neděli likvidovali členové Sboru dobrovolných hasičů Běstvina.

Vítr řádil, v Běstvině zničil sochu

Chrudimsko - Sobotní výstraha Českého meteorologického ústavu před silným větrem nebyla planá. Hasiči na Chrudimsku vyjížděli v neděli i v pondělí zejména k likvidaci spadaných stromů.

Uzavřená silnice v Proseči.

Hasiči se v neděli nezastavili

Chrudimsko - V sobotu 13. října vydal Český hydrometeorologický ústav výstrahu v okresu Chrudim před silným větrem. Vítr se soboty na neděli skutečně zesiloval. V neděli se průměrná rychlost větru pohybovala kolem 30 - 40 km/h, v nárazech zejména na výše položených místech až 65 km/h.

Nehoda v Heřmanově Městci.  Auto zde srazilo dva chodce.

Na přechodu srazilo auto dva chodce

Heřmanův Městec - Vážná dopravní nehoda uzavřela v neděli po deváté hodině náměstí v Heřmanově Městci, auto na přechodu srazilo dva chodce.

Ilustrační foto.

Partnerem by mohli být lidovci

Heřmanův Městec - Už dnes se může vyjasnit, kdo bude řídit heřmanoměsteckou radnici v následujících čtyřech letech. Lze přitom očekávat výraznou změnu!

Ilustrační fotografie.

Řidiči byli pod vlivem drog

Chrudimsko - Policejní kontroly odhalily v uplynulých dnech hned několik řidičů, kteří byli pod vlivem návykových látek nebo alkoholu.

Posprejovaný motorový vlak v Heřmanově Městci.

Našli posprejované vlaky

Heřmanův Městec, Třemošnice - V úterý vyjížděli heřmanoměstečtí policisté k oznámenému případu posprejovaného vlaku.