Kreativ

ŠTÍTEK: Heřmanův Městec

Kruhák se nestaví kvůli odvolání neúspěšných firem

Kruhák se nestaví kvůli odvolání neúspěšných firem

V kraji je spousta okružních křižovatek, které by ani nemusely existovat. V klidném provozu nemají účel. Naopak některé hodně frekventované úseky přímo volají po výstavbě kruháku, to platí například o křižovatce Nový Dvůr u Heřmanova Městce.

Ilustrační fofo.

KRAJSKÝ PŘEBOR: Víkendový program byl nakonec zrušen

Padlo to na ně. Osmička celků ve fotbalovém krajském přeboru si měla vyzkoušet teorii v praxi. Nechtěně. Bezpečnostní rada státu totiž rozhodla, že kvůli zamezení šíření koronaviru omezí počet účastníků na hromadných akcích. Výrazně. Stanovila limit sta lidí na jednom místě. Vše je však nakonec jinak.

Mistr aktu a módní fotografie Robert Vano

Skrytá tajemství Roberta Vano

Městská organizace SPOKUL Heřmanův Městec přivítá 20. března v místním kině respektovaného a světoznámého módního a uměleckého fotografa Roberta Vano.

Ilustrační foto

Stmelí debakl od Čáslavi kutnohorskou kabinu?

Fotbalisté Kutné Hory přivítali v sobotu dopoledne v přípravném zápase Čáslav. Zimní „divizní“ derby skončilo ale ostudným výsledkem pro Spartu. Čáslav si odvezla vysoké vítězství 7:2. Obě strany se shodly: tak vysoký výsledek zrodil přístupem ke hře.

Výstava Za naše úspěchy vděčíme Vám.

Za úspěchy vděčíme Vám

V pardubické sokolovně je k vidění nová putovní výstava příběhů z Indie „Za naše úspěchy vděčíme Vám“. Diecézní charita Hradec Králové tímto způsobem vypráví příběhy osmi úspěšných absolventů projektu Adopce na dálku.

Ilustrační fotografie, fotbal.

Čáslav porazila Heřmanův Městec, výkon ale nebyl ideální

Čáslavští fotbalisté v sobotu odehráli další přípravné utkání, na čáslavské umělé trávě se sehrál zápas mezi domácím celkem a Heřmanovým Městcem. První poločas skončil nerozhodným výsledkem 1:1, ve druhé části utkání ale domácí přidali tři zásahy a nakonec zvítězili 4:2.

Úspěšný tým

Hráčky ze Třebové čtvrté v republice

Futsalistky z Moravské Třebové jsou čtvrté v republice. Výborného výsledku dosáhly žákyně nižšího gymnázia ze Třebové ve Školní futsalové lize dívek, kdy se probojovaly až do republikového finále, které se uskutečnilo v Heřmanově Městci. 

Úspěšné futsalové družstvo dívek ZŠ Za mlýnem.

Futsalistky ze ZŠ Za mlýnem jsou šesté v republice

Minulé úterý se konalo v Heřmanově Městci Superfinále školské futsalové ligy dívek, kterého se zúčastnilo osm nejlepších týmů z České republiky. Nechyběla děvčata z přerovské ZŠ Za mlýnem, která se už svou účastí postarala o senzační výsledek. Konečné šesté místo je pěkným umístěním.

SK Olympik Mělník U19

Mělnická devatenáctka si zahraje o titul

Neponechali nic náhodě. Jediný bod stačil futsalistům Olympiku do devatenácti let k pojištění účasti ve finalovém turnaji čtyř nejlepších. Mělničtí se ale ze závěrečného dílu základní části juniorské ligy vraceli s plným počtem šesti.

Lupič se zbraní přepadl obchod s oděvy

Lupič se zbraní přepadl obchod s oděvy

Ve středu kolem poledne přijala policie na linku 158 oznámení o loupežném přepadení v prodejně oděvů v Heřmanově Městci, šlo o obchod Levňáček v Čáslavské ulici. Maskovaný lupič byl ozbrojen.

Ilustrační foto fotbal

Kutná Hora porazila rezervu Českého Brodu sedmibrankovým rozdílem

První utkání v rámci zimní přípravy za sebou mají fotbalisté Kutné Hory, kteří v sobotu přivítali na umělé trávě rezervu Českého Brodu. Po poločase vedli domácí 3:0, nakonec Kutnohorští zvítězili vysokým rozdílem 7:0, dle trenéra Radka Kulhánka si ale soupeř takový výsledek nezasloužil.

Ilustrační foto - Cyklista

Z tratě chtějí cyklostezku. A vedle ní další obchvat

Bývalá železniční trať z Chrudimi do Heřmanova Městce, po které už devět let vlaky nejezdí, je jako stvořená pro cyklostezku. Plány chrudimské i heřmanoměstské radnice ovšem už léta komplikují dva problémy.  

Heřmanův Městec

Vánoční koncert pohádkových písní

Pěvecký sbor Vlastislav Heřmanův Městec připravil pro všechny milovníky vánoční hudby a zpěvů tradiční VÁNOČNÍ KONCERT. Půvabné vánoční koledy a zpěvy přednese PS Vlastislav a jeho hosté.

Cesta do Jižní Anglie

Angličtina bez obav na ZŠ Heřmanův Městec

Jazyková výbava je dnes samozřejmou součástí vzdělání a všeobecného rozhledu. Nejen děti, ale i dospělí se často jazyk stydí použít v praxi, nevěří si a bojí se mluvit s chybami. Na Základní škole Heřmanův Městec se snažíme, aby děti byly angličtinou obklopeny ze všech stran a považovaly komunikaci v cizím jazyce za běžnou věc.

Ilustrační foto.

O víkendu se rozsvítí vánoční stromy

O tomto víkendu budou v řadě měst a obcí se pořádat akce, kde se bude rozsvěcet vánoční stromeček. Přepravili jsme pro Vás přehled, kde můžete zažít hezký adventní víkend a odstartovat tak předvánoční čas.