Kreativ

ŠTÍTEK: Heřmanův Městec

Ilustrační foto

Heřmanoměstecké slavnosti se ruší

Kvůli zařazení chrudimského okresu do oranžové barvy na covidovém semaforu byl na program pondělního jednání zastupitelstva mimořádně přidán bod týkající se Heřmanoměsteckých slavností. Po diskuzi a zvážení byla tato akce zrušena a přesouvá se na příští rok.

Ilustrační fotografie.

Měl jsem marihuanu, ale i pervitin, řekl mladý řidič

Noční hlídka strážníků zahlédla v ulici Pokorného v Heřmanově Městci vozidlo Ford Focus, které nebylo řádně osvětleno. Vozidlo proto zastavila a zkontrolovala řidiče. Strážník z útrob vozu cítil charakteristický zápach marihuany.

Park je stále uzavřen, voda ho zdevastovala

Park je stále uzavřen, voda ho zdevastovala

Už to budou tři měsíce, co se Heřmanovým Městcem prohnala blesková povodeň. Zámecký park u domova pro seniory je stále uzavřen a zřejmě ještě dlouho bude. Velká voda způsobila v tomto jedinečném přírodním areálu obrovské škody.

Ilustrační fotografie.

Namol opilá matka nevěděla o dítěti

O své dítě nejspíš přijde matka, která už poněkolikáté flagrantním způsobem zanedbala péči o tříletého syna. Příslovečná poslední kapka trpělivosti přetekla, když se hoch potuloval skoro nahý, jen v tričku s klíči na krku, po sídlišti, zatímco jeho matka byla doma namol opilá.

Ilustrační foto.

Návrat domů: Může jít o nervy řidičů

Letní prázdniny končí, rodiny se budou vracet domů a chystat se na nový školní rok. Přestože cestáři zejména na Svitavsku v létě nezaháleli a termíny dokončení prací stihli, v Pardubickém kraji zůstaly úseky, které prověří pevnost nervů vracejících se řidičů.

Ilustrační foto.

Nohu z plynu, řidiči. A nejen v pátek

Pardubický kraj – Pardubický kraj se v pátek zapojí do celoevropské dopravní akce Speed marathon. Policisté budou kontrolovat rychlost a dodržování pravidel na 45 stanovištích.

Ilustrační foto.

Musíme si pomáhat!

Současná pandemie COVID-19 a s ní související opatření nás donutily ke zrušení XVI. ročník festivalu „Hudební léto v kostele sv. Bartoloměje“ v Heřmanově Městci.

V Heřmanově Městci odpískali pouť

V Heřmanově Městci odpískali pouť

Bartolomějská pouť nebude, rozhodla o tom v pondělí rada města. Heřmanův Městec odpískal tradiční prázdninovou akci stejně jako město Chrudim. Důvodem jsou mimořádná opatření ministerstva zdravotnictví.

Křest nového CD pardubické skupiny Marien na Konopáči

Křest nového alba Marien nepokazil ani prudký liják

Výjimečná doba si žádá výjimečné činy. Oblíbená pardubická folková skupina Marien se před časem rozhodla, že uspořádá křest svého nového alba 2020. Na první pohled by se zdálo, že to nebude zas až tak složitý úkol. Jenže člověk míní a okolnosti (se) mění…

Dary přírody lze prodat, ale moc netáhnou.

Dary přírody lze prodat, ale moc netáhnou

Dnešní padesátníci vzpomínají na školní letní prázdniny, při kterých je čekaly nejen radovánky, ale i povinnosti v podobě sběru léčivých rostlin. Současná nejmladší generace se touto prací zabývat nemusí.

Kruhové objezdy zvýší bezpečnost ve městě

Kruhové objezdy zvýší bezpečnost ve městě

Neustálé dopravní nehody u vjezdu do Heřmanova Městce v dohledné době skončí, a to díky výstavbě okružní křižovatky. Ta bude zahájena v pondělí, a i když ji doprovodí nezbytná dopravní omezení, výsledkem bude vyšší bezpečnost řidičů na hlavním tahu spojujícím Chrudim a Prahu.

Prohlédněte si v muzeu keramickou Lichnici

Prohlédněte si v muzeu keramickou Lichnici

Návštěvníky Lichnice chceme nalákat na nové překvapení od dětí z keramického kroužku z Heřmanova Městce. Ani koronavir nezabránil tvoření dětí s hlínou. Přes emailovou poštu se začaly rojit a proudit nápady, co spatří v roce 2020 světlo světa.

Ilustrační foto.

Jaké je nejlepší „íčko“ na Chrudimsku?

Po roce je tu opět anketa, ze které vyjde nejoblíbenější informační centrum roku. Pořádá ji Asociace turistických informačních center ČR a turistický časopis KAM. Hlasovat můžete na webu www.kampocesku.cz, a to až do konce srpna.

Samotáři

Tipy na kulturu: Samotáři

Sedm mladých lidí prožívá v průběhu několika dní události, které radikálně ovlivní jejich budoucí život