Kreativ

ŠTÍTEK: Heřmanův Městec

Skupina The Tap Tap.

Do Heřmanova Městce zavítá The Tap Tap

Jubilejní XV. ročník festivalu „Hudební léto v kostele sv. Bartoloměje“ pokračuje v neděli 23. června, kdy se opět jako v loňském roce uskuteční open air koncert v přírodním amfiteátru bývalého letního kina v zámeckém parku v Heřmanově Městci.

Luže vs. Svitavy.

Svoboda: „Takový výkon jsme chtěli vidět častěji“

OHLASY: Víkendové kolo bylo derniérou na lavičce pro litomyšlského trenéra Ivo Svobodu, jemuž jeho hráči dali na rozloučenou dárek v podobě výhry v Letohradu. Tomáš Abt zakončil svoje dlouholeté působení v Dolním Újezdu nešťastnou porážkou, které jenom potvrdila sestup týmu Sokola z krajského přeboru.

Jiskra Litomyšl vs. Sokol Moravany.

„Třebovské derby“ pro Slovanisty, Jiskra si vzpomněla na svoje lepší časy

KRAJSKÝ PŘEBOR: Sportovní zápolení mezi Moravskou a Českou Třebovou má v poslední době náležitý říz především mezi hokejovými mantinely. Však je také dramatická semifinálová série krajské ligy doteď v živé paměti fanoušků. O víkendu se vyslanci obou měst utkali na zeleném pažitu a na rozdíl od hokejové bitvy byla tentokrát spokojenější „Morava“. Svěřenci trenéra Zdeňka Válka zvítězili na českotřebovském stadionu Pod Jelenicí 3:1, když byli po celou dobu lepším mužstvem.

Aviatická pouť na pardubickém letišti, kde součástí programu bylo i Red Bull Air Race Demo poprvé v České republice.

FOTO: Leteckou show v Pardubicích zhlédlo 35 tisíc lidí

Aviatickou pouť v Pardubicích o víkendu navštívilo rekordních třicet pět tisíc lidí. Hlavním tahákem bylo umění pilotů světového šampionátu Red Bull Air Race (RBAR) Martina Šonky a Petra Kopfsteina, kteří se svými speciálními letadly proletěli trať mezi nafukovacími pylony. Tahle show byla v Česku k vidění vůbec poprvé. A zřejmě i naposledy, protože série RBAR po letošní sezoně 2019 skončí.

Ilustrační fotografie.

Zakalení vody způsobují neškodné minerály

Četní odběratelé pitné vody z veřejné vodovodní sítě na Heřmanoměstecku si v poslední době stěžují na přítomnost jakéhosi jemného „písku“ v pitné vodě. Dodavatel to připouští, nicméně ujišťuje, že voda je po hygienické stránce v naprostém pořádku.

TJ Svitavy vs. SK Holice.

Senzace! Újezdští obrali favorita, tyhle body mají mimořádnou cenu

KRAJSKÝ PŘEBOR: Víkend v nejvyšší krajské fotbalové soutěži dospělých odstartovala v sobotním dopoledni litomyšlská Jiskra výbuchem na domácím hřišti. Program pokračoval v neděli, kdy byly karty před jednotlivými duely zdánlivě jednoznačně rozdány. Bylo jen otázkou, jestli budou papírové předpoklady potvrzeny. Nebyly!

Hradečtí Piráti na vlastním hřišti otěže série z vlastních rukou nepustili.

Pro Ježky čtvrtfinále konečnou

Druholigoví hokejbalisté z Heřmanova Městce se před startem jarní části netajili ambicemi na postup do vyšší soutěže. Pro tentokrát zůstala jejich přání nevyslyšena. Ježci končí po čtyřech zápasech ve čtvrté na hokejkách rezervy hradeckých Pirátů.

Ilustrační foto.

Ve Skutči si bodů od lídra cení

Krajské fotbalové soutěže mají za sebou další perný víkend. Gólově nejhojnější duel se odehrál v Luži, kde fanoušci viděli hned devět branek. Nepříjemný výsledek schytal celek Heřmanova Městce, naopak cenné dva body si tým Skutče odvezl z horké půdy vedoucích Libišan.

Kempaři a karavanisté se setkali na Konopáči

U NÁS DOMA: Kempaři a karavanisté se setkali na Konopáči

V Autokempinku Konopáč u Heřmanova Městce se na velikonoční svátky uskutečnilo mezinárodní setkání mladých kempařů a karavanistů pod názvem 69. F.I.C.C. Youth Rally 2019. Akce probíhala od čtvrtka 18. do pondělí 22. 4. a pro účastníky byl připraven bohatý program.

Hledání pokračovalo i v utkání proti pardubickému Autosklu. Souboje se sousedy v druholigové tabulce tak dopadly tragicky, výsledkem byl pád na páté místo.

Ježci tápou. Neskórovali potřetí v řadě, bez gólu již 148 minut

Heřmanův Městec – Nedat gól v České Třebové? Stane se. Proti Chlumci? Jakbysmet. V dalším domácím zápase se však neradovali ani proti pardubickému Autosklu! Jarní počínání ambiciózního Heřmanova Městce v jarní části lze přirovnat k potápějící se lodi. Čím zastavit pád?

Josef Kozel, starosta Heřmanova Městce.

Centrum Heřmanova Městce projde změnami

/ROZHOVOR/ Starosta Josef Kozel reprezentuje v radě města heřmanoměstecké sdružení Živé město. Starostou byl už v předchozím volebním období. Dřívější koaliční spolupráci s nezávislými sdruženími Heřmani a Herout ale vystřídala nynější spolupráce s KDU-ČSL.

Senioři brázdí republiku.

Pěšky či na kole? Senioři sportují

Klienti Domova pro seniory v Heřmanově Městci nepolevují ve snaze zvládnout co nejvíce kilometrů v rámci akce „Jedeme po České republice aneb Pěšky nebo na kole“.

Ilustrační foto

Nepál je láskou na celý život

„Nepál – 46 dnů na treku“, to je název čtvrteční multimediální přednášky fotografa Pavla Svobody z jeho velké cesty „Napříč Asií“. Cestopisná Přednáška se uskuteční v heřmanoměsteckém Kině Mír od 18 hodin a potrvá 90 minut.

Ilustrační foto

Opilý řidič ujížděl a ještě policistům naboural vůz

Čtyřiačtyřicetiletý řidič Superbu jel v pátek večer středem silnice v blízkosti křižovatky silnic do Vápenného Podolu, Prachovic a Hrbokova. Jakmile spatřil policisty, snažil se ujet, naboural do oplocení, zařadil zpátečku, otevřel dveře a vyběhl z automobilu.

Hlinečtí o víkendu oslavili premiérovou jarní výhru.

Hledá se podzimní Luže...

Chrudimsko – Tři zápasy, nula bodů, dvanáct inkasovaných gólů. Trápení Luže, která ještě na podzim okupovala první příčku tabulky, nebere konce, další prohru jim uštědřil v okresním derby Heřmanův Městec. Důležitou výhru v úvodním jarním vystoupení slaví v boji o záchranu Tuněchody, souboj Stolan s Prosečí nabídl fanouškům hned osm branek.

Ústeckým (modří) se nic nedařilo a tak je soupeř z Pardubic (bílí) převálcoval 0:8.

Východočeši dohnali Elbu k pláči

Pardubický kraj – Hrát co nejčastěji proti Ústí nad Labem. To by si, alespoň soudě podle výsledků uplynulého kola, přáli extraligoví hokejbalisté z Pardubic a Letohradu. Vylepšovali si skóre.

Ilustrační foto.

Třaskavé derby! Jiskru namíchlo posílení

Chrudimsko – Úvodní kolo jara rozhodně zaujala. Mluví se o debaklu Luže či o chrudimské demolice v rámci okresního derby s Jiskrou Heřmanův Městec, která se na svého souseda výrazně zlobila kvůli, dle jejich názoru, až přílišnému okysličení chrudimské rezervy z druholigového mužstva.

Ilustrační foto

Zloděj „piják“ je znovu na scéně

Heřmanův Městec – Před časem jsme informovali o mladíkovi, kterého nutí alkohol krást. Protože se nyní přiznal k několika dalším skutkům, byla na něj v pátek uvalena vazba.

Štěpánek (2) se potýká s metabolickou poruchou, pomáhají Dobří andělé.

Dvouletý Štěpánek se potýká s metabolickou poruchou, pomáhají Dobří andělé

Heřmanův Městec - V Heřmanově Městci, žije čtyřčlenná rodina Pošíkova. Pan Michal s Paní Veronikou společně vychovávají Mikuláše (5) a Štěpánka (2). Krátce po narození se u mladšího syna začala projevovat závažná progredující metabolická porucha, která zapříčiňuje špatné zpracovávání aminokyselin, konkrétně se u něj přemnožuje amoniak.

Ilustrační foto

Alkohol mě nutí krást, řekl mladík

Heřmanův Městec – Dvaadvacetiletý muž byl obviněn z vloupání do jedné z restaurací v Heřmanově Městci. Jeho kořistí se staly notebook, mobilní telefon optická myš k počítači a alkohol.

Ilustrační foto

Čáslavská rezerva proti Načešicím šestkrát skórovala

Čáslav - Fotbalisté čáslavské rezervy odehráli v sobotu další přípravné utkání v rámci zimní přípravy. Jako soupeře si vybrali Načešice, mužstvo hrající I. A třídu v Pardubickém kraji. Čáslavští fotbalisté po poločasovém vedení 4:0 nakonec zvítězili jasným výsledkem 6:1.

Předposlední letošní maturitní ples v kolínském Městském společenském domě patřil třídám 4 CA a 4 T Střední odborné školy a Středního odborného učiliště informatiky a spojů Kolín.

Maturanti své třídní poděkovali emotivním videem

Kolín /FOTOGALERIE/ - Předposlední letošní maturitní ples v kolínském Městském společenském domě patřil třídám 4 CA a 4 T Střední odborné školy a Středního odborného učiliště informatiky a spojů Kolín.

Ilustrační foto

Kutná Hora v oslabené sestavě porazila Heřmanův Městec

Kutná Hora - Sobotním utkáním pokračovali fotbalisté Kutné Hory v zimní přípravě. Postavil se jim soupeř hrající pardubický přebor, Heřmanův Městec. Kutnohorští fotbalisté získali vedení už v poločase, aby ho ve druhém dějství navýšili a zvítězili 4:1.

Slatiňany oslavily v přípravě další vítězství.

Jiskra udolána v závěru zápasu

Pardubice - Umělá tráva na pardubických Hůrkách přinesla v sobotu v poledne okresní derby Heřmanova Městce proti Slatiňanům. Utkání přineslo vyrovnanou bitvu, po gólech Václavka a Macha vydržel vyrovnaný stav až do samotného závěru, kdy divizní Spartak dvěma trefami strhl stav na svoji stranu.

První hříbě roku 2019

První hříbě roku je klisnička

Slatiňany - Národní hřebčín Kladruby nad Labem má první hříbátko roku 2019. Hříbátko je klisna a jmenuje se XABEA - 14. Narodila se 15. února v jednu hodinu po půlnoci.

Ilustrační foto.

Chrudim trumfly i mnohé menší obce

Chrudim – Lidé se stěhují do měst, zatímco venkov se vylidňuje. Tvrzení, které sice v rámci ČR možná obecně platí, ale na Chrudimsku najdeme v meziročním srovnání i naprosto rozdílné příklady.