Kreativ

ŠTÍTEK: vlak

Litvínov (ve žlutém) v domácím zápase s Hradcem Králové.

Před akcí vlakem do Grazu řeší Hradec špatnou sérii

/FOTOGALERIE/ Velký a bez přehánění přelomový den čeká v úterý hradecký hokejový klub. Mountfield se vydá na zápas Ligy mistrů do rakouského Grazu jako jedna rodina. V jednom vlaku budou hráči, vedení - a hlavně fanoušci, jichž se těší na trip na pět stovek.

Ilustrační foto.

Do vlaku bez jízdenky? Cestující mají hledat zelený vagon

Jižní Morava – Pátrání po průvodčím a speciálním vagonu se zeleným pruhem čeká od ledna na cestující bez jízdenek na jihomoravské železnici. Konkrétně na linkách mezi Brnem a Březovou nad Svitavou nebo Tišnovem na Brněnsku a Břeclaví. Úpravy v odbavování jsou součástí změn, které připravuje Jihomoravský kraj. Deník Rovnost už o některých informoval.

Ilustrační foto.

Penzistku někdo okradl v rychlíku

Břeclav – Policisté z Napajedel se zabývají případem okradení důchodkyně ve vlaku, který jel z Břeclavi do Otrokovic. „Žena přišla o peněženku, v níž měla doklady, tři sta euro a sedm set korun,“ uvedla v pondělí policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Cestování vlakem. Ilustrační foto.

Na Znojmo nepojede vlak, opravují koleje

Břeclav – Cestující na trati mezi Břeclaví a Znojmem čeká ve středu a ve čtvrtek výluka. Železničáři opraví koleje, lidé proto budou muset využít náhradní autobusové dopravy.

Nehoda na železničním přejezdu na Vyškovsku skončila tragicky.

Na Vyškovsku se střetl vlak s autem. Třiapadesátiletý řidič vozu nepřežil

Hodějice /FOTO/ - K tragickému střetu osobního auta značky Fabia s vlakem došlo v sobotu kolem druhé hodiny odpoledne u Hodějic na Vyškovsku. Na místě zemřel třiapadesátiletý řidič auta původem z Vyškovska. „Pacient utrpěl vážná zranění, kterým podlehl,“ potvrdila mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková.

Ilustrační foto.

Pod koly vlaku vyhasl lidský život

Dopravní nehoda - železniční, sražená osoba, Tetín. Tak přehled zásahů středočeských hasičů shrnuje událost s tragickým následkem, jež v sobotu hodinu před polednem dočasně přerušila provoz na frekventované železniční trati spojující Beroun s Prahou; mezi Berounem a Karlštejnem. Náraz člověk nepřežil; utrpěl zranění neslučitelná se životem. Ve vlaku, kde cestovalo asi 150 lidí, se nikomu nic nestalo.

Železniční přejezd v krumlovské Vyšenské ulici.

Železniční přejezd ve Vyšenské v pondělí zavřou, vlaky mají výluku

Do Vyšného v Českém Krumlově, včetně sídliště, se od pondělí 7. října do pátku 11. října autem dostanete jen z jedné strany, z té východní, a sice od vlakového nádraží. Železniční přejezd ve Vyšenské ulici totiž čeká plánovaná oprava, a tak bude pro veškerý provoz uzavřený. Přesunutá bude i autobusová zastávka Sídliště Vyšný, zavřená bude i železniční trať, místo vlaků budou jezdit autobusy.

Nehoda na kolejích. Ilustrační foto.

Smrtelná srážka vlaku s člověkem omezila provoz na hlavní trati

K tragické události došlo ve čtvrtek 3. října na jednom hlavních železničních tahů mezi Prahou a Kolínem. Zhruba ve tři čtvrtě na sedm večer srazil nedaleko Klánovic osobní vlak jedoucí směrem na Prahu člověka. Na místo vyrazili policisté, drážní hasiči a rovnou koroner.

Mimoúrovňová křižovatka Přední Kopanina, odkud má pokračovat Pražský okruh k Suchdolu.

Okruh, vlak na letiště či tunel na Smíchov. Praha a vláda řeší dopravní stavby

Po sérii vzkazů přes sociální sítě se pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) a ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) sešli ke společnému jednání. Vládní resort uzavře s magistrátem hlavního města společné memorandum o řešení významných dopravních staveb na území města. Dohoda o spolupráci se týká dostavby Pražského okruhu, železniční tratě mezi Prahou a Kladnem s odbočkou na letiště a také takzvané Nové spojení 2, které počítá s propojením hlavního železničního nádraží a Smíchova tunelem.

Ilustrační foto.

Muže srazil vlak. Zemřel

Třiatřicetiletý muž zemřel ve středu dopoledne poté, co jej v Dolní Lutyni srazil vlak. Skonal ještě před příjezdem záchranářů. Okolnosti události šetří policie.

Ve Všenorech došlo v úterý 1. října 2019 dopoledne k smrtelnému střetu vlaku s chodcem.

Muže ve Všenorech srazil rychlík, na místě zemřel

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Železniční neštěstí se odehrálo ve Všenorech. Muže tam srazil rychlík, na místě svým zraněním podlehl. Potvrdila to Jana Dětská z oddělení tisku a prevence územního odboru Praha-západ. Policistům událost nahlásili v úterý 1. října v 10.18 hodin, jednalo se o vlak, který mířil ve směru od Prahy na Plzeň. Vše zatím nasvědčuje tomu, že se muž rozhodl ukončit svůj život sám.

Ve Všenorech došlo v úterý 1. října 2019 dopoledne k smrtelnému střetu vlaku s chodcem.

Muže ve Všenorech srazil rychlík, na místě zemřel

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Železniční neštěstí se odehrálo ve Všenorech. Muže tam srazil rychlík, na místě svým zraněním podlehl. Potvrdila to Jana Dětská z oddělení tisku a prevence územního odboru Praha-západ. Policistům událost nahlásili v úterý 1. října v 10.18 hodin, jednalo se o vlak, který mířil ve směru od Prahy na Plzeň. Vše zatím nasvědčuje tomu, že se muž rozhodl ukončit svůj život sám.

Dopravní nehoda na nechráněném železničním přejezdu v Dolních Bučicích.

OBRAZEM: Favorit na vlečce v Dolních Bučicích vjel pod kola nákladního vlaku

O obrovském štěstí může mluvit řidič osobního vozidla značky Škoda Favorit, ktery se v úterý 1. října střetl na nechráněném železničním přejezdu v Dolních Bučicích s nákladním motorovým vlakem. Podle zdroje Deníku se tak na vlečce stalo i přes signalizaci 'drážních' pracovníků. Senior skončil v péči zdravotnické záchranné služby.

U železničního přejezdu v Hrušovanech nad Jevišovkou došlo ke srážce osobního auta a vlaku. Dva lidé na místě zemřeli.

Po srážce s vlakem zemřeli dva lidé. Řidiči bylo jednadvacet, dívce patnáct let

Hrušovany nad Jevišovkou – K tragédii došlo v úterý ráno kolem půl osmé na trase mezi Hrušovany nad Jevišovkou a Božicemi. Po srážce vlaku a osobního auta značky Dacia zemřeli dva mladí lidé. K nehodě došlo na přejezdu, který nebyl chráněný závorami. „Řidič měl jednadvacet let a spolujezdkyně jen patnáct. Ve vlaku cestovalo dvanáct lidí, nikdo z nich zraněný nebyl,“ uvedl mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

Procházka po Negrelliho viaduktu.

OBRAZEM: Místo vlaků lidé. Část Negrelliho viaduktu se proměnila v promenádu

Příznivé počasí a unikátní příležitost projít se po historické památce byly nejspíš příčiny velkého zájmu veřejnosti o den otevřené stavby. V neděli mezi desátou hodinou dopoledne a čtvrtou odpoledne po Negrelliho viaduktu v úseku od ulice Prvního pluku na ostrov Štvanice prošlo více než 11 tisíc lidí.

Předpověď meteorologů se vyplnila a Vysočinu zasáhl silný vítr. Od sedmé hodiny ranní do desáté hodiny dopolední zasahovali hasiči u více než padesáti události v souvislosti s počasím.

OBRAZEM: Vítr začal řádit. Víc jak tisíc domácností je bez proudu. Nejezdí vlaky

Třebíčsko – S následky silného větru, který se na Třebíčsku projevuje od pondělního rána, bojují hasiči i správce elektrické soustavy společnost E.ON. „Poruchy se dotýkají téměř 1 500 domácností na Třebíčsku a Velkomeziříčsku,“ uvedla mluvčí E.Onu Martina Slavíková. Na několika tratích na Vysočině navíc nejezdí vlaky.

Vlak narazil do stromu

Strom spadl na koleje, vlaky nejezdily

V pondělí krátce po sedmé hodině ráno, porazil vítr strom u Starých Jesenčan. Kmen spadl přímo na koleje před jedoucí vlak ze směru Havlíčkův Brod. Vlak do stromu narazil.

Vítr zlomil ve Varnsdorfu vzrostlý strom.

Česko sužuje větrná bouře. Tisíce domácností se ocitly bez proudu

Českou republiku dnes zasáhl silný vítr, před kterým varovali meteorologové. Na Sněžce a Milešovce dosahovaly poryvy až rychlosti orkánu. Vichřice, která se postupně přesouvala ze západu na východ Česka, lámala na řadě míst stromy a větve. V Evropě má na svědomí nejméně tři lidské životy. Přinejmenším devět dalších lidí utrpělo zranění.