Kreativ

ŠTÍTEK: Vlašim

Slavia a Sparta se utkají ve Vlašimi ve finále poháru

Fotbalový svátek ve Vlašimi. Finále ženského poháru okoření derby pražských "S"

Muži už mají pohárové finále Fotbalové asociace České republiky za sebou. Nyní je na řadě další, tentokrát ženské. A bude mít stejné obsazení jako ve druhé kategorii. Ve Vlašimi tak dojde na poslední derby pražských “S“ v letošní sezoně. Duel Sparty se Slavií se odehraje v pátek 26. května ve Vlašimi na stadionu v Kollárově ulici. Úvodní výkop je naplánován na 18. hodinu.

FC Silon Táborsko vs. Vlašim ve 28. kole FNL 3:1..

Souboj sousedů vyzněl pro Táborsko. Rozhodla aktuální forma

Ocitly se vedle sebe v tabulce v klidu ve středu tabulky. Jejich aktuální rozpoložení bylo ale zcela odlišné. Zatímco Vlašim se od poloviny dubna trápí, tak domácí Táborsko naopak hraje v pohodě a je na vítězné vlně, což se odrazilo i ve vzájemném duelu 28. kola fotbalové FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, který Jihočeši ovládli 3:1.

Ze setkání u studánky Panny Marie v lese Paseka nedaleko Dalkovic.

Oblíbenou studánku Panny Marie u Dalkovic nově zastřešili. Farář požehnal vodě

/FOTOGALERIE/ Studánka Panny Marie v lese Paseka u Dalkovic, kterou pravidelně navštěvují místní od nepaměti, dostala novou stříšku. Město Trhový Štěpánov obnovilo tu původní, která se před několika lety rozpadla. U příležitosti oslavení studánky a požehnání vodě ve studánce se konalo v sobotu 20. května odpoledne setkání, u kterého nechyběla zdejší kapela Triton, školní soubor a farář Jiří Ptáček.

Ilustrační foto.

Bambušek o příchodu, rozhodnutí derby i oslavách: Někteří poseděli i v neděli!

Narodil se jinde, většinu kariéry strávil v odlišných klubech. Čerstvý fotbalový hrdina Lhoty u Vsetína Lukáš Bambušek přesto moc dobře ví, co pro všechny znamenalo sobotní derby proti Liptálu. „Jsem rád, že jsem zápas mohl rozhodnout! Hlavně kmenovým hráčům a skvělým fanouškům na utkání hodně záleželo. Byl to pozitivní zážitek,“ zářil 31letý borec lídra III. třídy skupiny B na Vsetínsku.

Z přípravného fotbalového utkání Poříčany - Lysá n. L. (1:1)

Dva slepené góly daly Lysé klid, ta si v klidu došla pro tři body

Další cenné a hodně důležité body vydolovali fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem na hřišti vlašimské rezervy po průměrném výkonu. Zápas pro sebe rozhodli hosté třemi góly po změně stran. Dva rychlé zásahy po sobě daly Lysé klid. První pětačtyřicetiminutovka branku nenabídla.

Fotbalisté Vlašimi.

Hrají o prémie i angažmá. Heppner: Jdeme na hřiště s tím, že chceme vyhrát

Fotbalisté Vlašimi mají před sebou poslední týden sezony. Domácí porážka s Vyškovem je odsoudila k tomu, že v závěrečných třech zápasech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY budou hrát pouze o konečné umístění. S baráží se museli rozloučit a sestupové starosti zažehnali už povedením vstupem do jara. V anglickém týdnu je jako první čeká cesta do Táborska.

Ilustrační.

Fotbalisté Vyškova přivítají mladou Sigmu, která také čtyřikrát po sobě bodovala

„Jestli mají body z Vlašimi mít nějaký význam, je potřeba je potvrdit doma,“ zdůraznil po vítězném utkání ve Vlašimi trenér fotbalistů MFK Vyškov Jan Kameník. Jistě měl na mysli třemi body a tento plán-úkol mohou jeho svěřenci realizovat zítra dopoledne, kdy v rámci 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přijede do Drnovic rezerva prvoligové Sigmy Olomouc.

Jan Kadeřábek (v modrobílém)

VIDEO, FOTO: Jan Kadeřábek táhne Union svými góly. Na záchranu to stačit nemusí

V zimě se vrátil z Benátek nad Jizerou zpět do Unionu Čelákovice, aby týmu pomohl zachránit v krajské I.A třídě. Jemu se daří, týmu už méně. Čelákovice jsou v tabulce na nelichotivém čtrnáctém místě. Ale kanonýr Jan Kadeřábek má na svém kontě třináct přesných zásahů. „Jsem rád, že jsem konečně zase zdravý a padá mi to tam,“ těší autora sedmi gólů z posledních dvou utkání.

Z Medové noci ve Včelím světě v Hulicích.

Medová noc ve Včelím světě nabídne komentované prohlídky i ochutnávky medovin

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Včelí svět v Hulicích uspořádá v rámci muzejních nocí a Světového dne včel Medovou noc. V sobotu 20. května bude připraven bohatý program: dvě komentované prohlídky se začátkem v 17.15 a 18.30 hodin, ochutnávky kvalitních medovin a medových limonád, možnost seznámit se a vyzkoušet si kosmetiku ze včelích produktů či tvořivé dílničky pro děti.

I takoví kapři se chytají v rybářský revírech a zároveň se někdy i pouštějí zpět pro potěchu dalších rybářů. Čím bude lovná míra vyšší, tím mají ryby větší šanci, že takto vyrostou.

Kapra s nejmenší lovnou mírou si nikdo nekoupí, ale od vody si ho odnést lze

/FOTOGALERIE, ANKETA/ S nástupem jara začala pro více než 300 tisíc v Česku organizovaných rybářů nová sezona. I přezdívaní „tišší blázni“ se však dovedou rozohnit. „Je ta ryba ještě malá, nebo už je velká?“ Zdánlivě běžný spor. Jasno v něm nemají příznivci Petrova cechu a názory kompetentních institucí razí sice jednotný, ale podle mnoha rybářů zastaralý směr.

Alexandr Sojka (vpravo) vstřelil ve Varnsdorfu svůj první gól v dresu Táborska. Jihočeši však nakonec prohráli 3:5.

Sojka: Z gólu mám radost, ale byl bych radši, kdybychom vyhráli

Dvacetiletý záložník Alexandr Sojka je technicky založený střední záložník. V posledním druholigovém mistrovském utkání fotbalistů Táborska ve Varnsdorfu ukázal, že umí vstřelit gól. Talentovaný mladík se ohlíží za duelem, který Silon prohrál 3:5.

Michal Klesa, kapitán fotbalistů MFK Vyškov oslavil čtyřicítku.

Respektuji, jakým směrem se fotbal ubírá, říká kapitán MFK Vyškov Michal Klesa

Sobotní vítězný druholigový zápas fotbalistů MFK Vyškov ve Vlašimi sledoval jen ze střídačky. Přestože je po zranění a nemoci již zcela v pořádku, přesto že mohl mít mimořádnou motivaci. Přesně v tento den totiž měl 40. narozeniny. Na trávník se sice nedostal, ale ubezpečuje, že slavil fotbalem. „Jasně a hlavně výhrou,“ usmívá se kapitán Vyškovanů Michal Klesa.

Z okresního kola Středočeského tanečního poháru se v sále Na Poště v Benešově.

O postup do krajského kola usilovalo v benešovském hotelu 285 tanečníků

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Třináctý ročník okresního kola Středočeského tanečního poháru se konal v pondělí 15. května v divadelním sále benešovského Hotelu Pošta. Záměrem projektu, který pravidelně pořádá Střední odborná škola a Střední zdravotnická škola (SOŠ a SZŠ) Benešov je zejména snaha nabídnout žákům základních a středních škol pozitivní program využití volného času.

Jan Kameník, trenér MFK Vyškov

Druhou ligu uzavře anglický týden. MFK Vyškov ve něm bude hrát dvakrát doma

Tři kola před koncem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se do fotbalového Vyškova může vrátit potřebný klid a pohoda. Pod novým trenérem Janem Kameníkem to vypadá na opravdu svěží čerstvý vítr. Plnění předsezonního cíle – vybojovat minimálně barážovou pozici - se zase zdá být docela reálné, i když na druhé příčce má Vyškov v patách stále ještě smečku pronásledovatelů – Příbram, Líšeň, možná i Duklu Praha, která za MFK zaostává už o pět bodů, a také Varnsdorf s dnešním odpoledním zápasem doma s Táborskem k dobru.

Po podzimní remíze tentokrát Vlašim Vyškovu podlehla.

Vyškov zničil Vlašimi sen o účasti v baráži. Sám dál o ní bojuje

Je hotovo. S obhajobou loňské účasti v baráži se mohou fotbalisté rozloučit. Definitivně o tom rozhodla domácí porážka s Vyškovem 0:1, která byla třetí z posledních čtyř duelů před vlastními fanoušky. Hostům vystřelil tři body Bayo a vrátil je na druhé místo tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Svěřenci Martina Hyského nadále zůstávají osmí.

Z fotbalového utkání I.A třídy Polaban Nymburk - Čelákovice

Čelákovický Kadeřábek zase řádil. Čtyři góly nasázel béčku Vlašimi

V dohrávce krajské I.A třídy nastřílel čelákovický Kanonýr Jan Kadeřábek tři branky, ale na body to Unionu nestačilo. V dalším díle soutěže přidal ještě jeden a tentokrát i díky jeho čtyřem zásahům domácí zvítězili nad rezervou Vlašimi. Že by ještě Čelákovicím svitla naděje na záchranu?

Ilustrační.

MFK Vyškov jede do Vlašimi. Technický styl domácích by hráčům mohl vyhovovat

Souboj mužstev, která po minulém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY byla výrazně nespokojená se bude hrát dnes odpoledne ve Vlašimi. Domácí FC Sellier & Bellot v minulém kole podlehl doma Sigmě Olomouc B vysoko 1:4, hostující MFK Vyškov přišel o výhru nad Příbramí v poslední desetiminutovce, kdy ztratil dvougólové vedení. Napravit to chtějí oba soupeři.

Krajské finále McDonald's Cupu ve Vlašimi

Tým Březové Hory míří v McDonald’s Cupu za obhajobou. Dál jde i Benešov a Hýskov

Letošní už 24. ročník McDonald’s Cupu má za sebou krajská finále ve všech kategoriích a klání ve Vlašimi zná všechny vítěze a postupující do národního kola. O obhajobě loňského triumfu může dál snít Základní škola Březové Hory z Příbrami. Mezi 4. a 5. třídami si historicky první postup mezi nejlepší vybojoval Benešov. Premiéru mezi malotřídkami ovládl Hýskov z Berounska

Atleti Kutné Hory se zúčastnili dalších závodů

FOTOGALERIE: Kutnohorští atleti přivezli z krajských přeborů pět medailí

Další dny plné závodění mají za sebou atleti z SKP Olympia Kutná Hora. Nejprve vyrazili do Vlašimi mladší žáci a žákyně na 2. kolo krajského přeboru družstev, poté se v Kladně utkali dorostenci a dorostenky o individuální tituly krajských přeborníků a o stejná ocenění bojovali starší žáci a žákyně.

Vlašim doma prohrála s béčkem Olomouce

Čára přes rozpočet. Vlašimi musí rychle zahájit plán B

Původní plány mohou hodit za hlavu a narychlo mohou vytvořit nové. Fotbalisté Vlašimi si po skvělém březnu dělali plány, jak budou nejlepší tým jara a trochu koukali už i na baráž. Jenomže po Velikonocích přišly problémy jak s ambicemi, tak v obraně, kde osmý tým druhé nejvyšší soutěže řeší jednu komplikaci za druhou.

Ze slavnostního odhalení skulptury Pieta v Třebsíně.

Památník připomíná stíny na duši z nuceného vystěhování a také válečné hrůzy

/AUDIO, FOTOGALERIE/ Slavnostního odhalení skulptury Pieta v Třebsíně, věnované vzpomínce na dubnové události roku 1945, se v pondělí 8. května zúčastnil za Středočeský kraj Jiří Snížek, náměstek hejtmanky pro oblast regionálního rozvoje a územního plánování, nechyběli senátoři Zdeněk Hraba a Petr Štěpánek, zástupci vystěhovaných obcí, spolky z regionu, přátelé historie a další hosté.

Z fotbalového utkání I.A třídy Bohemia Poděbrady - Polaban Nymburk (0:2)

Bohemia nasázela soupeři pět branek. A nemuselo zůstat jen u nich

Na domácí výhru z minulého kola navázali tím nejlepším způsobem – výhrou na půdě protivníka. Fotbalisté Bohemie Poděbrady v dalším kole krajské I.A třídy zvítězili na hřišti vlašimské rezervy. Bohemia nastřílela pět gólů, dvakrát se trefil tradiční kanonýr Martínek, dva góly přidal sváteční střelec Soukup.

Brankář Marek Kolář v brance Vlašimi

Hořká domácí premiéra. Takový je fotbal, hlesl náhradní brankář Kolář

Věčný náhradník se dočkal. Gólman Marek Kolář se poprvé v ligové sezoně dostal do brány před vlašimskými fanoušky. V domácím prostředí ale zažil hořkou premiéru. V 63. minutě střídal jasnou jedničku Matyáše Vágnera po jeho kiksu při gólu na 1:2. Sotva se ale 26letá brankářská dvojka rozkoukala, tak lovila míč z brány. Ani ona nezabránila prohře s béčkem Olomouce 1:4.

Vlašim doma prohrála s béčkem Olomouce

Mdlý výkon dárkem pro Olomouc. Vlašim dostala doma debakl

Zápas blbec. Přesně takové utkání sehráli fotbalisté Vlašimi před domácími fanoušky. S rezervou Olomouce je sice dostal do vedení nejlepší střelec FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a kapitán týmu Jan Suchan, avšak hosté otočili skóre, k čemuž jim pomohlo i hrubé nedorozumění v domácí defenzivě a nakonec vyhráli 4:1. Tečku udělal Tomáš Zlatohlávek, který ještě loni oblékal dres Středočechů.

Okresní kolo McDonald's Cupu v Benešově

McDonald’s Cup: Krajské finále ve Vlašimi si vykopala ZŠ Jiráskova z Benešova

/FOTOGALERIE/ - Ve sportovním areálu Na Lukách ve Vlašimi se ve čtvrtek odehrálo okresní kolo 24. ročníku McDonald’s Cupu v kategorii 4. a 5. tříd. Z osmičky týmů si postup do krajského finále, které se bude hrát 12. května na stejném vybojovala ZŠ Jiráskova z Benešova, která prošla turnajem bez problémů a zaslouženě šla dál.

Žáci ze třídy 3. B vlašimské obchodní akademie, kteří se s fiktivní firmou Čajovna V Sadě stali nejlepší českou firmou mezinárodního veletrhu.

Čajovna obchodní akademie se stala nejlepší českou firmou mezinárodního veletrhu

Celkem 62 fiktivních firem z deseti evropských zemí se účastnilo 28. Mezinárodního veletrhu fiktivních firem v Praze, který se opět konal online formou a měl tedy virtuální podobu. Vlašimskou obchodní akademii reprezentovaly dvě fiktivní firmy třetího ročníku a každá potvrdila svou účast ve všech šesti soutěžích vyhlášených jejími organizátory.

McDonald´s Cup Kladno 2023.

McDonald´s Cup opět v Kladně a opět bere výhru slánská 3.ZŠ

Během jednoho týdne už podruhé bojovaly výběr škol z celého Kladenska o postup do krajského kola fotbalového McDonald´s Cupu. Stejně jako ve starší kategorii 4.-6. tříd se i v mladší 1.-3. tříd vedlo nejlépe 3. ZŠ ve Slaném, kde tedy vyrůstají opravdu skvělí fotbalisté. Teď to jen potvrdit ve Vlašimi na oblastním kole 12. května.

Den otevřených dveří v areálu Hasičského záchranného sboru v Benešově.

Benešovští hasiči ukázali návštěvníkům také dvě novinky: čtyřkolku a cisternu

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Zatímco profesionální hasiči z Vlašimi pozvali hosty na exkurzi své základny v Blanické ulici při nedávných Májových slavností, jejich kolegové z Benešova přichystali den otevřených dveří v rámci svátku sv. Floriána ve čtvrtek 4. května. Svatý Florián je totiž kromě kominíků, hrnčířů, pekařů, zedníků také patronem hasičů.

Fotbalista Dominik Mašek

Výstavba hapruje. Od zápasu s Duklou jsme jak zdechlí, míní Mašek

Po vleklém zranění oblékl po dlouhých jedenácti letech zase příbramský dres a nastoupil ke čtyřem zápasům. Všechny ale fotbalový záložník Dominik Mašek s novými spoluhráči prohrál. Ten poslední s rezervou pražské Slavie 1:2, kdy stihl odehrát šedesát minut. Už ze střídačky tak musel sledovat, jak poslední tým tabulky si veze důležité tři body, které nutně potřebuje už i celek od řeky Litavky.

Příbram doma prohrála se Slavií B 1:2.

Foto: Béčko Slavie zahájilo záchranářskou misi, prohloubili krizi Příbrami

O myšlenkách na přímý postup si mohou s podobnými výkony nechat jen zdát. Fotbalisté Příbrami odmítli před domácími fanoušky další možnost, jak se dostat do čela FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V dohrávce 22. kola prohráli na vlastním hřišti s poslední rezervou Slavie 1:2 a zůstávají na čtvrtém místě tabulky. Sešívaní jsou sice stále na dně, ale díky výhře se dostali na kontakt na týmy před nimi.