Kreativ

ŠTÍTEK: Vlašim

Fotbalisté Zbrojovky (v červeném) porazili rezervu Sigmy Olomouc.

PODÍVEJTE SE: Zbrojovka otočila duel v Olomouci. Výhru trefil Potočný

Druhý zápas FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY už pro fotbalisty brněnské Zbrojovky skončil ziskem tří bodů. Zatímco v úvodním kole svěřenci Luďka Klusáčka remizovali s Vlašimí 1:1, ve včerejším duelu druhého kola porazili 2:1 rezervu Sigmy Olomouc. „Stejně jako s Vlašimí jsme zápas otáčeli, i když to tentokrát skončilo vítězně, bolelo to,“ zhodnotil první soutěžní výhru brněnský kouč Klusáček.

Nový kapitán Vlašimi Jiří Kulhánek

S Chrudimí je bod ztráta. Měli jsme jí přejet, ví nový kapitán Vlašimi

Po odchodu Jana Suchana se v kabině fotbalové Vlašimi hledal nový kapitán. Teoreticky bylo ve hře, že se vrátí na paži vracejícího se Petra Bredy, nicméně ten není ještě úplně fit a tak se lídrem na hřišti stal další navrátilec Jiří Kulhánek. Zatímco on i jeho spoluhráči úvodní remízu v Brně 1:1 brali, stejný výsledek s Chrudimí už nikoliv. „Tím víc mě štve, že jsme druhý zápas nevyhráli,“ říká 27letý bek.

Vlašim na jaře Chrudim přejela, tentokrát se ale musela smířit s remízou 1:1.

I podruhé bod. Doma s Chrudimí ale Vlašim dva ztratila

Druhé kolo a opět remíza, tentokrát ale ztrátová. Fotbalisté Vlašimi opět uhráli v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nerozhodný výsledek. Po plichtě s Brnem 1:1 tentokrát skončil stejným výsledek i jejich domácí střetnutí s Chrudimí. Na kontě mají tak dva body a společně s východočeským celkem sousedí vedle sebe ve středu tabulky.

Vlašim doma rozdrtila Chrudim

Domácí premiéra. Vlašim přivítá Chrudim, kterou naposled vypráskala

Po sympatickém úvodu na půdě Brna se fotbalisté Vlašimi představí i před domácím publikem. V rámci druhého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítají doma jednoho z nejoblíbenějších soupeřů, Chrudim. Právě s východočeským celkem se na stadionu v Kollárově ulici loučila s vlastními fanoušky v minulé sezoně a krásným výsledkem 4:0. Podobné skóre by všichni rádi viděli i nyní.

Brněnští fotbalisté (v červeném) měli na úvod nové sezony druhé ligy velké problémy s Vlašimí, nakonec si oba celky rozdělily body za remízu 1:1.

Nervozita i nesouhra. Brno se potřebuje zvednout, nemá však čas. Přijdou posily?

Období plné změn má za sebou fotbalová Zbrojovka. Kromě realizačního týmu se výrazně obměnil i hráčský kádr, do klubu navíc vstoupí nový spoluvlastník. Hned pondělní úvodní zápas nové sezony však ukázal, že plánovaný restart bude chvíli trvat, Brňané totiž proti Vlašimi nepřesvědčili a jen remizovali 1:1. Nově složené mužstvo potřebuje čas na zlepšení souhry, zároveň však nesmí ztrácet další body.

Vlašim vybojovala v Brně bod po remíze 1:1.

Výborný start! Vlašim veze bod z trávníku brněnské Zbrojovky

/FOTOGALERIE/ Tečku za úvodním kolem druhé nejvyšší soutěže udělala v pondělí dohrávka Zbrojovka Brno - Vlašim. Středočeši byli domácím, největším favoritům FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, více než vyrovnaným soupeřem a chybělo málo, aby si odvezli všechny tři body. Nakonec je z toho po remíze 1:1 jeden.

Brněnští fotbalisté (v červeném) měli na úvod nové sezony druhé ligy velké problémy s Vlašimí, nakonec si oba celky rozdělily body za remízu 1:1.

FOTO: Nepovedený start. Zbrojovka byla „mrtvá“, domácí prohru odvrátil Řezníček

Dlouho měli namále, nakonec z úvodního kola vytěžili alespoň bod. I tak je ale remízový start nového ročníku FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY pro brněnské fotbalisty málo, proti Vlašimi totiž v pondělí doma byli favority. Roli však příliš nepotvrdili, od 60. minuty prohrávali a nakonec mohli děkovat svému kapitánovi Jakub Řezníčkovi za vyrovnání na konečných 1:1.

Jakub Řezníček.

Statistiky si můžu navýšit, až když postoupíme, říká kapitán Zbrojovky Řezníček

Přestože opakuje, že zklamání přebolelo, je na kapitánovi fotbalistů Zbrojovky Jakubu Řezníčkovi pořád patrné, jak ho sestup do druhé ligy mrzí. Na zkušeném útočníkovi opět leží náročný úkol, aby svými góly vystřílel brněnskému klubu návrat mezi elitu. „Neúspěch mě hodně mrzel, ale co se dá dělat. Život jde dál, musíme to napravit,“ říká pětatřicetiletý Řezníček. FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU zahájí Zbrojovka v pondělí v půl šesté večer domácím duelem s Vlašimí.

Jakub Řezníček.

Statistiky si můžu navýšit, až když postoupíme, říká kapitán Zbrojovky Řezníček

Přestože opakuje, že zklamání přebolelo, je na kapitánovi fotbalistů Zbrojovky Jakubu Řezníčkovi pořád patrné, jak ho sestup do druhé ligy mrzí. Na zkušeném útočníkovi opět leží náročný úkol, aby svými góly vystřílel brněnskému klubu návrat mezi elitu. „Neúspěch mě hodně mrzel, ale co se dá dělat. Život jde dál, musíme to napravit,“ říká pětatřicetiletý Řezníček. FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU zahájí Zbrojovka v pondělí v půl šesté večer domácím duelem s Vlašimí.

Benešov na úvod přípravy deklasoval Xaverov 7:1

Foto: Kanonáda! Benešov začal přípravu zostra, Xaverov zpráskal sedmi góly

Nad očekávání dobře vstoupili fotbalisté Benešova do série přípravných zápasů před nadcházející sezonou. Místo druholigové Vlašimi vyzvali sice jen Xaverov působící v pražské I. A třídě, nicméně v úvodní prověrce obstáli parádně. Soupeře z Prahy deklasovali na jeho půdě 7:1. Zejména ve druhé půli byla jeho převaha značná. Hosté nastoupili do utkání i s představenými posilami v týdnu.

Kapitán Vlašimi Petr Breda v duelu na Žižkově

Kapitán je zpět! Breda se téměř po roce vrátil po zranění na hřiště

Fotbalová Vlašim hlásí jeden velký návrat. V přípravném utkání s Mladou Boleslaví se poprvé od loňského srpna objevil na trávníku 29letý obránce a kapitán týmu Petr Breda, jemuž dlouhou stopku vystavil přetržený přední zkřížený vaz. Zpět do tréninku se zapojil až na startu letošní přípravy. Nejen trenér Martin Hyský, ale i fanoušci jsou nyní rádi, že se opora zadních řad vrací do procesu.

Hlučín úvodní zápas přípravy prohrál.

Hlučín v úvodu přípravy nestačil na Jastrzebie, v sestavě novic Cabadaj

První přípravný duel mají hlučínští fotbalisté za sebou. V Darkovičkách prohráli s účastníkem třetí nejvyšší polské soutěže GKS Jastrzebie 0:1. V sestavě Slezanů se objevili nováčci. Mezi nimi nechyběl ani záložník Tomáš Cabadaj, který v minulosti prošel i pražskou Spartou.

Fotbalové derby mezi Vlašimí a Benešovem v léte nebude.

Očekávané derby zrušeno. Vlašim i Benešov se oboustranně dohodly

Třetí červencová sobota měla patřit velkému derby. Po půl roce se proti sobě měly postavit fotbalisté Vlašimi a Benešova. Pro druholigový celek se podle původních plánů mělo jednat o generálku na start druhé nejvyšší soutěže. Účastník divize měl naopak absolvovat první herní test. Nakonec z toho ale sešlo.

Řádění vandalů, ale také dlouhodobý nepořádek mohou lidé nahlásit radnici, která v rámci možnost sjedná nápravu.

Nedostatky ve městech? Lidé je hlásí přes aplikace, sociální sítě i osobně

/FOTO/ Poničené lavičky, nefunkční pouliční osvětlení nebo třeba rozbitý herní prvek na dětském hřišti. Již osmým rokem mohou obyvatelé Benešova hlásit takovéto závady ve městě prostřednictvím aplikace zmapujto.cz nebo Munipolis, dříve nazývané Mobilní rozhlas. A využívají toho. Jen za loňský rok přišlo touto cestou městu přes 250 upozornění. Obdobné aplikace zafungovaly i v dalších městech. Radnice tyto tipy od občanů vítají.

Trenér Martin Hyský musí s realizačním týmem vyřešit nové složení záložní řady.

Vlašim staví novou zálohu a hledá střelce. Podle Hyského potenciál je

Už jen dva týdny zbývají fotbalistům Vlašimi do startu nové sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V krátké letní přestávce ale musí v jedenáctém týmu loňského ročníku poskládat rychle novou základní řadu. Většina opor totiž zamířila do nejvyšší soutěže včetně i autora patnáctí gólů Jana Suchana. Pod bájnou horou Blaník se tak staví nejen čerstvá střední řada, ale hledá se i střelec.

Martin Šubert se v dresu Vlašimi blýskl dvěma góly do sítě Mladé Boleslavi

Šubert poprvé mimo Slavii. S Vlašimí chce do baráže a dát přes deset gólů

Je jedním z několika hráčů, kteří přišli z pražské Slavie do Vlašimi, aby zde fotbalově rostl. Dvacetiletý záložník Martin Šubert se ke druholigovému celku připojil v letní přípravě a už se zapojil do tří přípravných zápasů. Ovšem až proti Mladé Boleslavi ukázal potenciál, když dvěma góly zařídil srovnání a de facto odstartoval obrat proti favoritovi. V sezoně by chtěl mít minimálně dvojciferný počet vstřelených gólů.

Vlašim v přípravě na novou sezonu porazila Mladou Boleslav 3:2

Vlašim šokovala prvoligovou Boleslav. Obrat řídil nováček v roli kapitána

Čtvrtá prověrka před startem blížící se sezony a opět vydařený test. Fotbalisté Vlašimi zavítal dva týdny před prvním mistrovským utkáním na hřiště Mladé Boleslavi a nyní dokázali prvoligový celek značně potrápit. Ač prohrávali 0:2, tak dokázali otočit na konečných 3:2. Dvěma góly řídila obrat nová posila Martin Šubrt, který dostal i kapitánskou pásku.

Pole u silnice II/106 poblíž Chlístova.

Podívejte se: Pastva pro oči, pole lemují pásy sytě červených vlčích máků

/FOTO/ Zajímavá podívaná se naskytla v uplynulých dnech řidičům a jejich spolujezdcům ze silnice II/106. Na poli s mákem setým, tedy kulturní zemědělskou plodinou, se čile k světu má také planý vlčí mák. Je zajímavé, že jeho červené květy úhledně lemují okraj pole a právě to vyvolává dojem, že i vlčí mák byl na místo instalovaný při osevu kulturní odrůdy máku.

Fotbalisté Vlašimi zahájili přípravu na novou sezonu

Vlašimský kádr se krystalizuje. Ze Slavie dorazí další dva hráči

Už jen něco málo přes dva týdny schází do startu nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Fotbalisté Vlašimi finišují s letní přípravou a před začátkem soutěže odjeli tradičně na soustředění do sportovního centra v Nymburku, kde budou až do konce týdne. Kádr čitá dvacet hráčů. Vrchol následně přijde o víkendu, kdy je čeká přípravné utkání s Mladou Boleslaví.

Trenér Martin Hyský

Afričtí hráči ve Vlašimi? Mají i na evropský fotbal, říká trenér Hyský

Druholigová Vlašim v letním přípravném období i nadále prověřuje kvalitu o patro výše hrajících soupeřů. Po remíze s Hradcem Králové a výhře nad Českými Budějovicemi sice padla s Teplicemi, přesto ukázala, že v nastávající sezoně může být znovu černým koněm druhé ligy. Trenér Martin Hyský vylíčil svoje pocity z přípravy a přiblížil, jak jeho tým trénuje.

Trenér Martin Hyský

Vlašimský Hyský: Naši afričtí hráči mají nejen na ligu, ale i na evropský fotbal

/ROZHOVOR/ Druholigová Vlašim i nadále prověřuje v letní přípravném období kvalitu o patro výše hrajících soupeřů. Po remíze s Hradcem Králové a výhře nad Českými Budějovicemi sice padla s Teplicemi, přesto ale znovu ukázala, že v nastávající sezoně může být po roce znovu jejím černým koněm. Trenér Martin Hyský vylíčil svoje pocity z přípravy a přiblížil, jak jeho tým trénuje.

Jakub Hora v únorovém duelu proti Slavii

Spojení kotlů v Teplicích prospěje atmosféře, těší se obránce Hora na hukot

Zapomeňte na Jakuba Horu, je tu Jakub Hora! Fotbaloví fanoušci Teplic si hýčkají (staro)nové jméno v základní sestavě „sklářů". Záložníka Jakuba Horu, který nyní hraje za České Budějovice, nahradil mladičký odchovanec Jakub Hora, jenž je u skalních fanoušků „žlutomodrých" ve velké přízni. Svědčí o tom i průběžné první místo v anketě Teplického deníku o fotbalistu sezony, která probíhá do konce července. 

Jakub Hora v únorovém duelu proti Slavii

Spojení kotlů v Teplicích prospěje atmosféře, těší se obránce Hora na hukot

Zapomeňte na Jakuba Horu, je tu Jakub Hora! Fotbaloví fanoušci Teplic si hýčkají (staro)nové jméno v základní sestavě „sklářů". Záložníka Jakuba Horu, který nyní hraje za České Budějovice, nahradil mladičký odchovanec Jakub Hora, jenž je u skalních fanoušků „žlutomodrých" ve velké přízni. Svědčí o tom i průběžné první místo v anketě Teplického deníku o fotbalistu sezony, která probíhá do konce července. 

Z večerní komentované prohlídky para ZOO ve Vlašimi.

Podívejte se: Vlašimská para ZOO připravila večerní komentovanou prohlídku

Co se děje ve večerní přírodě, kolik chlupů má na centimetru čtverečním vydra nebo kolik u nás volně žije koček divokých? Na tyto a mnoho dalších otázek dala odpověď večerní komentovaná prohlídka para ZOO ve Vlašimi. Poslední červnový den se jí mohli zúčastnit návštěvníci po předchozí rezervaci a projít si tak nejmenší oficiální ZOO v Česku.

Budoucí vlašimští školáci se rozloučili s Mateřskou školou K Vodárně

Podívejte se: Vlašimští předškoláci se rozloučili se svou mateřinkou

Sportovní hřiště a tepláčky vyměnily děti z Mateřské školy K Vodárně za obřadní síň vlašimského zámku a slavnostní oděv. Tradiční rozloučení se školkovými léty a své děti přišli podpořit nejen rodiče, ale i blízcí příbuzní. Vedení školky tento slavnostní akt vymyslelo jako upomínku na prožité chvíle ve vlašimské sportovní školce.

Vlašimští fotbalisté zkraje přípravy válí.

Vlašim přežila uštknutí Kobry, následně si v přípravě vyšlápla na Dynamo

Fotbalisté Vlašimi si připsali v přípravě na nadcházející sezonou další cenný výsledek. Po remíze s Hradcem Králové získali tentokrát už skalp prvoligového celku. U známých rybníků Svět a Rožmberk v Třeboni porazili jihočeské Dynamo 2:1. V dresu Českých Budějovic se sice trefil Zdeněk Ondrášek přezdívaný Kobra, Středočeši ale dokázali výsledek ještě do poločasu otočit a udržet vedení.

Z projektu Škola v přírodě jinak na Základní škole Na Karlově v Benešově.

Netradiční škola v přírodě: vznikl nápad přístupný všem dětem z prvního stupně

/FOTOGALERIE/ Když se učitelé Základní školy Na Karlově v Benešově v září rozhodovali, zda pro celý první stupeň uspořádají tradiční školu v přírodě, měli před sebou mnoho neznámých. Nikdo nevěděl, jak se vyvine situace s cenami za ubytování, jídlo i dopravu. Nedokázali odhadnout, zda budou rodiče na tom finančně tak, aby mohli dětem školu v přírodě zaplatit. A tak vznikl nápad, pojmout ji jiným způsobem, přístupným všem dětem.

Jan Jícha

Moje výkonnost už stoupat určitě nebude, směje se kanonýr Jícha

/VIDEO, FOTO/ Obávaný kanonýr už nebude strašit obránce v nejvyšší krajské soutěži. Osmatřicetiletý útočník Jan Jícha mění dres. Velimi dal sbohem, v nové sezoně bude nastupovat za mužstvo Kácova v krajské I.B třídě. Doma, v místě jeho bydliště. Na novou výzvu se těší, v místě svého bydliště bude hrát premiérově. V kariéře si zahrál druhou ligu za Vlašim, kde v současné době už nějaký čas funkcionaří. „Je mi třicet osm let a moje výkonnost už stoupat určitě nebude,“ směje se borec, který v poslední sezoně nastřílel jednadvacet gólů.