Kreativ

ŠTÍTEK: Vlašim

Trenér Vlašimi Martin Hýský

Hyský je díky komentování známější. Trenéřina u něj ale přesto vede

Už deset let ho diváci fotbalových zápasů sledují v přenosech České televize. Ať už ve studiu nebo za mikrofonem. Martin Hyský, který v pondělí oslavil 48. narozeniny, se ale nyní víc věnuje trenérské funkci. Už dva roky je hlavním koučem fotbalistů Vlašimi. Skloubit obě činnosti je pro něj těžké a tak dává přednost trénování.

Trenér Vlašimi Martin Hýský

Osobnost Deníku Hyský je díky komentování známější, trenéřina ale u něj vede

Už deset let ho diváci fotbalových zápasů sledují v přenosech České televize. Ať už ve studiu nebo za mikrofonem. Martin Hyský, který v pondělí oslavil 48. narozeniny, se ale nyní víc věnuje trenérské funkci. Už dva roky je hlavním koučem fotbalistů Vlašimi. Skloubit obě činnosti je pro něj těžké a tak dává přednost trénování. I tak se řadí mezi osobnosti Deníku.

Trenér fotbalistů Kroměříže Bronislav Červenka při zápase se Slavií Praha.

Trenér Červenka při zápase se Slavií myslel na Vlašim. Klíčový zápas, ví dobře

Byla pro něj velká čest koučovat mužstvo proti Slavii Praha, vyzvat elitní český tým, pravidelného účastníka evropských pohárů. Také trenér fotbalistů Kroměříže Bronislav Červenka si nevšední souboj s Trpišovského partou náležitě užil, byť myšlenkami byl už při sobotním druholigovém zápase s Vlašimí. „Bude to klíčový zápas,“ tuší kouč Hanáků.

Útočník Barnabáš Lacík je novou posilou Vlašimi

Přestup na poslední chvíli. Lacík: Neváhal jsem. Sám míří ještě výš

V závěru přestupního období se objevil ve Vlašimi až na poslední chvíli. Jednadvacetiletý útočník se jí rozhodl vyměnit za Vyškov a v modrobílém dresu zůstane do konce sezony formou hostování. Domácím fanouškům se ale poprvé představil až v duelu s Opavou. Mezitím stihl už skórovat jeho branka ale nezabránila druholigovému celku vypadnutí z MOL Cup. On sám by se díky působení pod horou Blaník rád posunul mezi elito do české nejvyšší soutěže.

Benešov v současnosti staví skatepark a na atletickém stadionu také věž pro lezce a hasiče.

Ostře sledované stavby Benešovska: Skatepark, lezecká stěna i rozhledna

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Jako v jednom z mála větších měst v republice chybí v Benešově dlouhodobě skatepark. Ten, který sloužil dříve, musel už před řadou let ustoupit naléhavější záležitosti, nové mateřské škole. Absenci zázemí pro skateboardisty by ale v brzké době měl být konec.

Hráči Olbramovic.

I. B třída: Olbramovice zabraly, Teplýšovice doma přišly o výhru

Série čtyř porážek je ukončena. Fotbalisté Olbramovic se dočkali prvního vítězství v nové sezoně, když doma porazili Kácov 2:1 a odpoutali se od posledního Křivsoudova, který rovněž doma sahal po bodech, avšak Červené Janovice byly proti. Miřetice i béčko Vlašimi doma shodně třikrát inkasovaly a Teplýšovice přišly o výhru tři minuty před koncem.

Fotbalisté SK Slavia Jesenice (na archivním snímku hráči v bílých dresech) porazili béčko Vlašimi na její půdě 3:1 a jsou v čele tabulky.

Jesenice loupila ve Vlašimi a je první. Byl to zápas plný šancí, hodnotil trenér

/Sporťák za hranicemi regionu/ Třetí venkovní zápas v této sezoně, první výhra. Fotbalisté jesenické Slavie uspěli v nedělním utkání 8. kola déčkové skupiny I. B třídy Středočeského kraje na hřišti rezervního týmu FC SB Vlašim 3:1 a slaví nejen první tříbodový úspěch mimo svůj stadion, ale také posun na první místo tabulky.

Zápas očima opavských fanoušků

Opava urvala po dobrém výkonu bod. Co řekl trenér Brožek?

/FOTOGALERIE/ Z horké vlašimské půdy vydolovali fotbalisté Slezského FC Opava cenný bod. První poločas se odehrál v jejich režii. Zaslouženě je poslal do vedení Filip Blecha. Středočeši Šubertem po přestávce srovnali na konečných 1:1.

Vlašim doma remizovala s Opavou 1:1

Remízová královna je zpět. Vlašimskou neporazitelnost zachránil Šubert

Deset kol a stále bez porážky. Fotbalisté Vlašimi se nadále mohou pyšnit, že jako jediní stále drží v letošní sezoně neporazitelnost. Na druhou stranu zapsali v 10. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY už šestou remízu. Ze všech účastníků druhé nejvyšší soutěže jich mají nejvíc. Tu poslední proti Opavě (1:1) zajistil Martin Šubert.

Ofenzivní záložník Ibrahim Aldin (v bílém) přišel do Líšně v létě, o víkendu si připsal první druholigový start v základní sestavě.

Vyškov nevyšel, v Líšni je Aldin rád. Po špatném úvodu jsme dostali céres, říká

Je mu teprve jedenadvacet let, přesto už prošel hned několika předními moravskými kluby. V mládežnických kategoriích Ibrahim Aldin oblékal dres Zbrojovky, následně zkusil prorazit ve Slovácku a v zimě byl na neúspěšných testech ve Vyškově. Do A týmu se ale brněnský rodák s íránskými kořeny prosadil až v Líšni, kterou v létě posílil a v jejímž dresu si v sobotu odbyl premiérový debut v základní sestavě při druholigovém utkání.

Fotbalový víkend se hlásí o slovo.

Kam za fotbalem: Břidličná si brousí na opavské béčko

/FOTOGALERIE/ Fotbalisté z Břidličné se zatím trápí. V sobotu budou mít možnost přerušit černou sérii bez vítězství. Do cesty je jim postaví rezerva druholigové Opavy. Kovohutě ale šance mají, a to nemalé. Ve stejný den totiž opavské áčko hraje ve Vlašimi.

SK Slavia Jesenice (bílé dresy), archivní snímek.

Fotbalisté otočili náročnou domácí bitvu s Miřeticemi. Co po zápase řekl trenér?

Byl to lítý boj, hra nebyla (opět) ideální, ale tři body zůstaly doma. Fotbalisté Jesenice přivítali o víkendu v rámci 7. kola déčkové skupiny I. B třídy Středočeského kraje nepříjemně hrající Miřetice, které se na vzájemný souboj se Slavií naladily v týdnu výhrou 3:2 nad Sedlčany ve 2. kole Poháru SKFS. V Jesenici ale tým sídlící nedaleko Vlašimi narazil. 

2. kolo Mol Cupu: Velvary (v modrém) po bitvě zdolaly až po penaltách Vlašim 2:1.

Foto, video: Velvary slaví, přetlačily Vlašim a znovu půjdou na Pardubice

Byla to bitva jako řemen, ani devadesát minut nestačilo k jejímu rozuzlení. Teprve penaltový rozstřel určil poslední tým, který se kvalifikoval do třetího kola MOL Cupu. Je jím velvarský Slovan, který s o soutěž výš hrající Vlašimí uhrál remízu 1:1 a penaltový rozstřel zvládl lépe. Opět se tak může těšit na prvoligové Pardubice, které před rokem vyřadil. Hraje se hned za týden.

Olbramovice prohrály vysoko v Uhlířských Janovicích

Černé kolo v I. B třídě. Všechny celky z Benešovska venku prohrály

Kompletní kvinteto celků působících ve fotbalové I. B třídě D zajíždělo v sedmém kole na půdu soupeřů a všechny týmy do jednoho se vracely domů s prázdnou. Poprvé v sezoně tak prohrály Teplýšovice i rezerva Vlašimi, které se dělí o vedoucí příčku například s Jesenicí, která přetlačila Miřetice. Nejblíž k bodům byl Křivsoudov, naopak Olbramovice schytaly výprask.

Velvary (v bílém) nedávaly šance a Přepeře odvezly bod za remízu 1:1.

Velvary čeká odpoledne esence talentu. Na pohár dorazí rozparáděná Vlašim

„Dostali jsme nejtěžšího možného soupeře, jakého jsme mohli dostat.“ Tak zhodnotil soupeře do 2. kola Mol Cupu trenér Slovanu Velvary Zdeněk Hašek. Je jím Vlašim, která má v kádru několik hráčů z akademie Slavie a která je ve druhé lize bez prohry na čtvrté místě tabulky. Zápas začíná dnes, tedy ve středu 20. září, v 16 hodin na velvarském stadionu.

Tomáš Kopp (číslo 14)

Osobnost Deníku: Tomáš Kopp upřednostňuje tým. Musíme vyhrávat, řekl

/VIDEO, FOTO/ Fotbalisté Uhlířských Janovic předvádí parádní výkony a chlubit se mohou také výbornými výsledky. Proto se nyní vyhřívají po pěti kolech v nejvyšších patrech tabulky. Tomu také napomáhá hodně čtyřiadvacetiletý Tomáš Kopp. V posledním zápase krajské I.B třídy zatížil konto protivníka třemi zásahy. Uhlíři pak zvítězili na svém stadionu nad Olbramovicemi vysoko 8:3. V čele soutěže mají deset bodů stejně jako Vlašim B, Teplýšovice a Jesenice. Ale je to jen začátek sezony. Tomáš Kopp se stal díky svému hattricku Osobností Deníku.

Líšeňští fotbalisté (v bílém) díky pozdnímu vyrovnání vybojovali z duelu s Vlašimí bod za remízu 2:2.

FOTO: Ofenzivní duel vítěze nenašel. Bod Líšni přinesly krásná střela i penalta

Potřetí se v aktuální sezoně vlašimští fotbalisté utkali se soupeřem z jižní Moravy, vždy z toho bylo drama do posledních minut, které však nenašlo vítěze. Po reprezentační pauze přivítala Líšeň doma poslední neporažený celek druhé ligy, v ofenzivně laděném utkání každý z týmů chvíli vedl, nakonec duel skončil remízou 2:2.

Nejnovějí posila brněnské Zbrojovky Denis Alijagič.

Už stál před stadionem Slavie, pak Aligajič kývl Brnu. V Bosně ho mají za zrádce

Nestává se moc často, aby druholigový klub zvítězil v přetahované o fotbalistu nad účastníkem evropským pohárů. Brněnské Zbrojovce se to povedlo. O návrat útočníka Denise Alijagiče totiž eminentně stála pražská Slavia, ovšem český reprezentant do 21 let dal přednost brněnskému mužstvu, které usiluje o postup do nejvyšší soutěže. „Dávalo mi to větší smysl než udělat krok, který bude možná pro veřejnost vypadat lépe, ale pro mě by to tak nebylo. Myslím na to, co bude za rok nebo za dva,“ vysvětluje Alijagič v exkluzivním rozhovoru pro Deník.

Zástupkyně vítězných tříd (zleva) 2. A, 2. B a 2. C s vedením školy a koordinátorkou sběru plastových víček na Obchodní akademii ve Vlašimi.

Žáci vlašimské obchodní akademie poslali Dobrému andělu téměř deset tisíc korun

Letošní sbírkou PET víček zabodovala Obchodní akademie ve Vlašimi hned dvakrát. Ačkoliv se nepodařilo překonat předchozí rekord, co do množství nasbíraných kilogramů, mohou být žáci na sebe opět právem pyšní. Ve školním roce 2022/2023 podpořili recyklační projekt „Nakrmte plastožrouta“ a stali se stříbrnými sběrači s peněžitou odměnou ve výši 1500 korun.

Miřetice doma přetlačily Kunice 4:3

Video: I. B třída: Vlašim stále s nulou. Miřeticím pomohly k výhře prvky ragby

/FOTOGALERIE/ - Fotbalová I. B třída D pokračuje v nastavených kolejích od začátku sezony. Vedoucí duo soutěže Vlašim B a Teplýšovice si s přehledem pohlídalo víkendové zápasy, naopak Olbramovice a Křivsoudov se stále trápí. Jediné Miřetice jsou v klidu ve středu tabulky. Divákům v souboji s Kunicemi nabídly sedm branek, když dvě z nich doslova dotlačily za čáru pomocí mlýnu známého z ragby.

Denis Alijagič (uprostřed) byl sedm let kmenovým hráčem pražské Slavie.

Talent, který si dlouho hýčkala Slavia. Zbrojovka přivádí šikulu z Olympiakosu

Rušný poslední den přestupů má za sebou fotbalová Zbrojovka. Nejprve v pátek oznámila příchod defenzivního záložníka Jana Hellebranda ze Zlína, jen o několik desítek minut později přišla s ještě zajímavějším podpisem. Do Brna zamířil Denis Alijagič, který v mládežnických výběrech oblékal dres Slavie i Sparty, naposledy byl kmenovým hráčem řeckého Olympiakosu.

Denis Alijagič (uprostřed) byl sedm let kmenovým hráčem pražské Slavie

Talent, který si hýčkala i Slavia. Do Zbrojovky zamířil šikula z Olympiakosu

Rušný poslední den přestupů má za sebou fotbalová Zbrojovka. Nejprve v pátek oznámila příchod defenzivního záložníka Jana Hellebranda ze Zlína, jen o několik desítek minut později přišla s ještě zajímavějším podpisem. Do Brna zamířil Denis Alijagič, který v mládežnických výběrech oblékal dres Slavie i Sparty, naposledy byl hráčem řeckého Olympiakosu.

Fotbalisté Vlašimi pokračují I. B třídou bez inkasované branky

I. B třída: Miřetice padly penaltou v nastavení. Vlašim opět neinkasovala

Fotbalovou I. B třídu rozehrály na startu sezony nejlépe rezerva Vlašimi a Teplýšovice. Oba týmy zvítězily i o víkendu, shodně s nulou. Po bodu sahaly i Miřetice, avšak penalta v nastavení pro Vyžlovku určila tři body domácím. Křivsoudov po prohře v derby klesl na poslední místo a nováček z Olbramovic vstřelil kontaktní gól až příliš pozdě.

Vlašim oplatila Jihlavě porážku z jara.

Vlašim i bez kouče zdolala Jihlavu. Labík trefil gólem do šatny výhru

Fotbalisté Vlašimi se dál vezou na vítězné vlně. Po utkání s Jihlavou připsali už čtvrtou výhru v řadě, z toho potřetí 1:0. Tentokrát se o jedinou branku duelu s celkem z Vysočiny postaral Albert Labík, který hostům vstřelil gól do šatny. Domácí zvládli střetnutí i bez potrestaného hlavního kouče Martina Hyského, který si odpykával stopku za předchozí vyloučení na Žižkově.

Víkend je plný fotbalu. Jaký zápas si vyberete?

Fotbal o víkendu: Vyrazíte na vyšší soutěže nebo třeba načeradecké derby?

/FOTOGALERIE/ Strávili byste rádi kus víkendu na nějakém fotbalovém zápase, ale ještě nevíte na jakém? Třeba vám pomůže náš tradiční víkendový přehled zápasů, které se v sobotu a neděli na Benešovsku hrají. Na jedné straně v druhé nejvyšší soutěži hostí Vlašim doma Jihlavu, na opačné se ve III. třídě v sobotu hraje derby Blaník Načeradec - SK Načeradec! Podívejte se, vybere si určitě každý! Nabízíme vám přehled zápasů celostátních a krajských soutěží středočeských týmů (domácí zápasy) a pak přehled soutěží OFS Benešov.

Peníze z Norských fondů pomáhají od loňska do příštího roku také ve vlašimském zámeckém parku.

V zámeckém parku ve Vlašimi ošetřují stromy. Některé pamatují třicetiletou válku

/FOTO, VIDEO/ To není země, to je zahrádka. Kdo by neznal výrok lékaře v podání Rudolfa Hrušínského nejst., když se ve filmu Vesničko má středisková kochal krajem kolem sebe. Stejného dojmu musí nabýt i návštěvník vlašimského zámeckého parku. Jeho správou pečlivě udržované území s rozlohou přes 65 hektarů s běžnou i vzácnou florou a faunou je důležitým krajinným prvkem a současně i odpočinkovým místem obyvatel města.

Ebrima Singhateh se raduje z gólu do sítě Příbrami

Osobnost Deníku: Stroj na góly Singhateh nahradil Suchana. Co Slavia?

Z letních příchodu z fotbalové Slavie zapadl do vlašimského kádru nejlépe. Gambijský útočník Ebrima Singhateh stačil vstřelit v sedmi zápasech druhé nejvyšší soutěže už šest gólů a kromě Chrudimi se prosadil v každém utkání. Devatenáctiletý mladík ukazuje, že by mohl být velkým střelcem a rád by se jednou vrátil do Edenu jako kanonýr. Potenciál na to má. I proto je Osobností Deníku.

Vlašimská tenistka Barbora Slavíková z Vlašimi

Patnáctiletá Slavíková z Vlašimi zažívá sezonu snů

Tenistka Barbora Slavíková z Vlašimi zažívá neuvěřitelně úspěšnou sezónu. Od září loňského roku rozšířila tréninkovou přípravu a od jara se velmi intenzivně připravovala na letní antukovou sezonu. Těžká fyzická dřina přinesla úspěchy a 15leté hráčce se povedlo vyhrát turnaje dorostu nejvyšší kategorie A, které pořádá Český tenisový svaz.

Mladí atleti klubu Olympia Kutná Hora na závodech ve Staré Boleslavi a Vlašimi

Starší žákyně SKP Olympia vybojovaly postup do krajského finále

/FOTOGALERIE/ Družstva staršího žactva atletického oddílu SKP Olympia Kutná Hora soutěžila ve Staré Boleslavi, kde na ně čekalo závěrečné čtvrté kolo krajského přeboru. Dařilo se především děvčatům, která vybojovala postup do krajského finále, chlapci se umístili na prvním nepostupovém místě. Následně zakončili krajskou soutěž družstev dorostenci a dorostenky, kteří závodili na třetím kole ve Vlašimi.

Teplýšovice doma zvládly divokou sedmigólovou přestřelku.

B třída: Křivsoudov schytal výprask. Derby bez gólů, přestřelka v Teplýšovicích

Očekávaný duel ve fotbalové I. B třídě skupiny D mezi Miřeticemi a Vlašimí B skončil smírně. Ani jeden z týmů nedokázal vstřelit gól a tak se oba celky rozešly s bodem. Křivsoudov doma schytal debakl. Před vlastními fanoušky prohrály také Olbramovice. Naopak Teplýšovice zvládly infarktovou přestřelku. Trenér Sedlařík málem v závěru zápasu žádal krevní infuzi.