Kreativ

ŠTÍTEK: Vlašim

Hokejisté Vlašimi.

Vlašim poprvé v play off prohrála. Čáslav ji doma porazila o gól

Hokejisté Vlašimi utrpěli první porážku v letošním play off. Stalo se tak v jejich šestém zápase ve vyřazovacích bojích. Hosté z Čáslavi byli tentokrát pořád o krok napřed a nakonec dovedli utkání do vítězného konce 4:3. Série na tři vítězné duely se nyní stěhuje na jejich led za stavu 1:1.

Fotbalisté Votic - ilustrační foto.

Debakl v generálce byl vedlejší. Šandu z Votic odvezla sanitka rovnou na sál

Hrozivý výsledek na konci zápasu šel stranou. Fotbalisté Votic v generálce na jaro utrpěli s rezervou Vlašimi nejen debakl 2:8, ale na dlouho přišli o gólmana Jaroslava Šandu, který spojil svou minulost i s béčkem druholigového týmu. Čtyřiadvacetiletý brankář utrpěl zlomeninu ruky a ještě v neděli odpoledne byl operován v benešovské nemocnici.

V úvodním semifinále krajské hokejové ligy vyhrál domácí HC Rakovník nad Slavojem Velké Popovice 6:3.

Krajská liga: Rakovník je krok od finále, mezi Čáslaví a Vlašimí je vyrovnáno

Středočeská krajská hokejová liga napsala o víkendu první dvě kapitoly semifinálových bitev. Čáslav doma podlehla rozjeté Vlašimi 1:5, na ledě soupeře se ale střelecky zvedla a výhrou 4:3 vyrovnala stav série. To Rakovník byl úspěšný hned dvakrát a je pouhý krok od postupu do finále. Doma porazil Velké Popovice 6:3 a na stadionu soupeře pak slavil výhru 3:1. Dohrálo se rovněž play-down, v němž se Žebrák vyhnul baráži, do které poslal béčko Benátek nad Jizerou.

Fotbalisté Vlašimi na úvod jara remizovali doma s Varnsdorfem

Zahozená penalta pod umělými světly. Vlašim odstartovala jaro remízou

Fotbalisté Vlašimi mají za sebou premiéru v jarní části sezony. Ač se doma prezentovali slibným výkonem, tak nakonec odcházeli ze hřiště skleslí, protože se čtrnáctým Varnsdorfem pouze remizovali 0:0. Smutným hrdinou při soutěžní premiéře pod umělými světly se stal domácí Štěpán Beran, který zahodil ve druhém poločase penaltu, když poslal míč do břevna.

Vlašim v divoké přestřelce remizovala ve Varnsdorfu 3:3

Start pod rouškou premiéry. Vlašim se poprvé představí pod světly

Fotbalisté Vlašimi odstartují v sobotu jarní boje ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Na úvod druhé poloviny přivítají doma Varnsdorf, který se bude chtít hlavně zachránit. Stadion v Kollárově ulici čeká jedna velká premiéra. Poprvé se odehraje utkání pod umělými světly. Úvodní výkop je naplánován na 17. hodinu.

Miloslav Brožek

Opava hostí Příbram. Slezané mají políčeno na další cenný skalp

/FOTOGALERIE/ Pozitivně naladěni výhrou nad pražskou Duklou jdou do pátečního duelu s Příbrami fotbalisté Slezského FC Opava. Cíl je jasný, a to urvat tři body. Stejně jako před týden bude domácí tým spoléhat na podporu fanoušků. Už nyní je jasné, že kouč žluto-modrých Miloslav Brožek bude nucen udělat změny v sestavě.

Zástupci fotbalové Vlašimi darovali krev  benešovské nemocnici

Tekly litry krve. První dárci fotbalové Vlašimi šli pod jehlu

První parta už to má za sebou. Přibližně dvě desítky členů z fotbalové Vlašimi darovali ve středu krev v transfuzním oddělení benešovské nemocnice. Další skupiny přijdou na řadu později. Termín pro kádr A-týmu se ještě kvůli nabitému programu jarní části ještě hledá.

Daniel Nešpor

Daniel Nešpor nastupoval v první lize, obdivoval Šimáka nebo Štajnera

Od dětských kopaček ve Světlé nad Sázavou až po zahraničí či profesionální angažmá v Česku. Fotbalista Daniel Nešpor vzpomíná na kluby, které formovaly jeho kariéru, a na spoluhráče, s nimiž sdílel nejen hřiště, ale i přátelství mimo něj. Defenzivní borec je jedním ze šestice posil čáslavského týmu, který bude na jaře usilovat o záchranu v soutěži.

Trenér Vlašimi Martin Hýský

Hyský: Mám nejvyšší ambice. Chci hrát baráž. Vyjádřil se k Jandovi

Už dva a půl roku vede fotbalovou Vlašim jako hlavní kouč. Pár dní před startem jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY odpovídal Martin Hyský fanouškům, kteří se zajímali nejen o jeho či týmové ambice. Řeč přišla i na B-tým, spolupráci se Slavií či moment z podzimu, jež zasáhl všechny okolo klubu, tedy vyřazení hráče Ladislava Jandu z A-týmu. Téměř po půl roce řekl Hyský svůj pohled na věc.

Fotbalisté Vlašimi půjdou darovat krev.

Fotbalisté Vlašimi půjdou pod jehlu, budou darovat krev

Fotbalová Vlašim se před začátkem jarní části sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozhodla pro dobrý skutek. Na konci února půjde první část klubu darovat krev do transfuzního oddělení benešovské nemocnice. Pod jehlu půjdou nejen hráči či členové realizačního týmu, ale také funkcionáři ve vedení klubu. První z nich už ve středu 28. února.

Čtvrtfinále krajské hokejové ligy na zimním stadionu v Rakovníku. Domácí nad Poděbrady zvítězili 5:4 po prodloužení a vynutili si rozhodující zápas.

Krajská liga: Vlašim šokovala Černošice a je v semifinále, dál jde i Rakovník

Čtvrtfinále středočeské krajské hokejové ligy nabídlo překvapení i pořádná dramata. Po pouhých dvou zápasech jde nakonec dál Čáslav, která potvrdila skvělé výkony ze základní části a vyřadila pražskou Hvězdu, a Vlašim, která šokovala druhé Černošice a senzačně si zahraje semifinále. Z napínavých třízápasových sérií postoupil Rakovník, který vyřadil Poděbrady, a Velké Popovice. Ty ještě 13 minut před koncem rozhodujícího zápasu prohrávaly o tři góly se Slaným, ale po fantastickém obratu se mohly radovat. Semifinále odstartuje v pátek 1. března.

Krajská liga, 1. zápas čtvrtfinále play-off: Hvězda - Čáslav 1:4.

Krajská liga: Vlašim šokovala Černošice, pražská Hvězda nestačila na Čáslav

Čtvrtfinále středočeské krajské hokejové ligy nabídlo překvapení i pořádná dramata. Po pouhých dvou zápasech jde nakonec dál Čáslav, která potvrdila skvělé výkony ze základní části a vyřadila pražskou Hvězdu, a Vlašim, která šokovala druhé Černošice a senzačně si zahraje semifinále. Z napínavých třízápasových sérií postoupil Rakovník, který vyřadil Poděbrady, a Velké Popovice. Ty ještě 13 minut před koncem rozhodujícího zápasu prohrávaly o tři góly se Slaným, ale po fantastickém obratu se mohly radovat. Semifinále odstartuje v pátek 1. března.

Čtvrtfinále krajské hokejové ligy na zimním stadionu v Rakovníku. Domácí nad Poděbrady zvítězili 5:4 po prodloužení a vynutili si rozhodující zápas.

Bitvu kdo s koho zvládli Ráčci fantasticky a těší se na semifinále

Hokejisté Rakovníka si zahrají semifinále play-off krajské ligy. Ačkoliv v Poděbradech dostali desetigólový výprask, domácí duel zvládli. Po pátečním těsné výsledku v neděli už excelovali a od začátku dali jasně najevo, kdo je na semifinále nachystán lépe – 8:3. Mezi čtyři nejlepší se dostaly také Vlašim, Čáslav a po velkém obratu se Slaným i Velké Popovice. Právě ty by měly být rakovnickým soupeřem.

Vlašim v generálce doma porazila Chrudim.

Beran dvěma góly vystrčil růžky. Vlašim zvládla generálku v premiéře pod světly

Fotbalisté Vlašimi jsou optimálně připraveni na jarní část sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V generálce na druhou polovinu sezony porazili doma Chrudim 3:0. Dvěma góly při návratu po zranění se blýskl Štěpán Beran. V Kollárově ulici se poprvé v historii hrálo pod umělými světly a stejně tak se odehraje i příští týden první soutěžní zápas s Varnsdorfem.

Hokejisté Vlašimi jsou v semifinále krajské ligy.

Krajská senzace! Rytíři smetli favorita a jsou v semifinále play off

Hokejisté Vlašimi se postarali o velké překvapení v play off krajské ligy. Ve čtvrtfinále vyřadili ve dvou zápasech favorizované Černošice 2:0 na zápasy a postoupili mezi čtyři nejlepší týmy soutěže. Rytíři nejprve doma zvítězili 5:2 a na ledě soupeře pote dokonali postup, když v pátek večer zvítězili 6:2. Mohou se tak těšit na semifinále.

Fotbalisté Vlašimi v zimní přípravě.

Vlašim udělala narychlo poslední změny v kádru

Týden před startem jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY udělala fotbalová Vlašim poslední změny kádru. Před uzávěrkou přestupů míří pryč záložník Filip Šimeček a obránce David Beránek. Naopak z Pardubic přichází bek Petr Kurka. Ve všech případech se jedná o hostování do konce sezony.

Klatovská stolní tenistka Zdeňka Marešová mladší, archivní snímek.

Za chvíli bylo hotovo. Stolní tenistky smetly Slavoj, záchrana je blízko

Stoprocentně nejlehčí utkání letošní sezony sehrály stolní tenistky prvoligového Klubu stolního tenisu Klatovy, které v rámci 17. kola áčkové skupiny přivítaly na domácí půdě Slavoj Praha. Západočešky oslabeným soupeřkám nedaly sebemenší šanci a po hodině a patnácti minutách je vyprovodily domů s jednoznačným výsledkem 10:0. 

Krajská liga, 1. zápas čtvrtfinále play-off: Hvězda - Čáslav 1:4.

Krajská liga: Z lépe postavených uspěla jen Čáslav, Rakovník schytal desítku

Přestávka po základní části před startem čtvrtfinále se ve středočeské krajské hokejové lize vyplatila jen Čáslavi. Ta porazila v prvním zápase série Hvězdu Praha 4:1. Zbytek lépe postavených týmů, které se vyhnuly předkolu, naopak narazil. Velké Popovice padly ve Slaném 2:4, Černošice nestačily na Vlašim 2:5 a Rakovník si z Poděbrad odvezl dokonce vysokou porážku 4:10. Série hrané na dva vítězné zápasy se přesunou na led lépe postavených týmů v pátek odpoledne.

Stará garda Vlašimi ovládla turnaj v Újezdě

Stará garda Vlašimi ovládla turnaj v Újezdě

Fotbalisté staré gardy Vlašimi dotáhli úspěšné tažení v Újezdě až do konce. I přes jistotou prvenství vyhráli i poslední zápas se Semicemi 4:3 a celý turnaj odehráli bez jediného zaváhání.

Hokejisté Vlašimi.

Rytíři začnou čtvrtfinále doma. Série bude těžší. Klíčem hned první zápas

Sotva skončila radost z postupu z předkola, už je čeká čtvrtfinále. V něm hokejisté Vlašimi vyzvou druhý tým po základní části Černošice, které přitom dvakrát v základní části porazili. Rytíři zahájí tentokrát celou sérii doma a pak se přesunou na led soupeře. Právě úvodní střetnutí by podle trenéra Zdeňka Procházky mělo hrát klíčovou roli do dalších utkání.

Příprava: Vlašim (ve světlém) - Chlumec nad Cidlinou.

Cenná remíza Chlumeckých s druholigovou Vlašimí. Kouč byl s výkonem spokojen

Na silného protivníka narazili v zimní přípravě fotbalisté třetiligového Chlumce nad Cidlinou. Na umělé trávě ve Vlašimi se střetli s domácím účastníkem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Zajímavé utkání skončilo nerozhodně 2:2. „Druholigovému soupeři jsme byli vyrovnaným protivníkem,“ těšilo trenéra Východočechů Tomáše Hrabíka.

Krajská liga: Hvězda Praha - Mělník.

Zklamání v Junioru. Pro loňského finalistu končí sezona už v předkole

/KRAJSKÁ LIGA, OHLASY/ Středočeská krajská hokejová liga má za sebou předkolo play-off a zná dvojice pro čtvrtfinálové série. Slaný ve dvou zápasech vyřadilo béčko Kolína, Poděbrady ve stejném čase ukončily sezonu Žabonosům a Vlašim si dvakrát poradila s Mělníkem, který tak nezopakuje předešlé úspěchy včetně loňského finále. Jedinou dvojicí, která se musela utkat ve třech zápasech, byla Kutná Hora a Hvězda Praha – z této série postoupil hůře postavený celek po základní části, tedy Pražané.

Krajská liga: Hvězda Praha - Mělník.

Krajská liga: Do čtvrtfinále míří Slaný, Poděbrady, Vlašim a Hvězda Praha

Středočeská krajská hokejová liga má za sebou předkolo play-off a zná dvojice pro čtvrtfinálové série. Slaný ve dvou zápasech vyřadilo béčko Kolína, Poděbrady ve stejném čase ukončily sezonu Žabonosům a Vlašim si dvakrát poradila s Mělníkem. Jedinou dvojicí, která se musela utkat ve třech zápasech, byla Kutná Hora a Hvězda Praha – z této série postoupil hůře postavený celek po základní části, tedy Pražané.

Krajská liga: Hvězda Praha - Mělník.

Krajská liga: Do čtvrtfinále míří Slaný, Poděbrady, Vlašim a Hvězda Praha

Středočeská krajská hokejová liga má za sebou předkolo play-off a zná dvojice pro čtvrtfinálové série. Slaný ve dvou zápasech vyřadilo béčko Kolína, Poděbrady ve stejném čase ukončily sezonu Žabonosům a Vlašim si dvakrát poradila s Mělníkem. Jedinou dvojicí, která se musela utkat ve třech zápasech, byla Kutná Hora a Hvězda Praha – z této série postoupil hůře postavený celek po základní části, tedy Pražané.

Krajská liga: Hvězda Praha - Mělník.

Krajská liga: Do čtvrtfinále míří Slaný, Poděbrady, Vlašim a Hvězda Praha

Středočeská krajská hokejová liga má za sebou předkolo play-off a zná dvojice pro čtvrtfinálové série. Slaný ve dvou zápasech vyřadilo béčko Kolína, Poděbrady ve stejném čase ukončily sezonu Žabonosům a Vlašim si dvakrát poradila s Mělníkem. Jedinou dvojicí, která se musela utkat ve třech zápasech, byla Kutná Hora a Hvězda Praha – z této série postoupil hůře postavený celek po základní části, tedy Pražané.

Krajská liga: Hvězda Praha - Mělník.

Krajská liga: Do čtvrtfinále míří Slaný, Poděbrady, Vlašim a Hvězda Praha

Středočeská krajská hokejová liga má za sebou předkolo play-off a zná dvojice pro čtvrtfinálové série. Slaný ve dvou zápasech vyřadilo béčko Kolína, Poděbrady ve stejném čase ukončily sezonu Žabonosům a Vlašim si dvakrát poradila s Mělníkem. Jedinou dvojicí, která se musela utkat ve třech zápasech, byla Kutná Hora a Hvězda Praha – z této série postoupil hůře postavený celek po základní části, tedy Pražané.

Vlašim doma remizovala s třetiligovým Chlumcem nad Cidlinou

Vlašim udeřila ze standardek. S Chlumcem ale jen remizovala

Prakticky ihned ze soustředění nastoupili fotbalisté Vlašimi k předposlednímu přípravnému zápasu před jarní částí FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V domácím prostředí přivítala o soutěž níž hrající Chlumec nad Cidlinou. Ač domácí pilně trénovali standardní situace a dvakrát z nich skórovali, tak hosté se rovněž dali dva góly a oba týmy se rozešly smírně po remíze 2:2.

Vlašimští hokejisté by se měli vyhýbat trestné lavici.

Rytíři mají doma mečboly. Z Mělníka si ale také přivezli varování

Hokejisté Vlašimi mají před sebou velmi očekávaný víkend. V předkole play off doma přivítají Mělník, který v prvním utkání porazili na jeho ledě po nájezdech. Před domácími fanoušky tak mohou stvrdit postup do čtvrtfinále, na což budou mít v horším případě dva pokusy. Z úvodního klání série si ale nesou jedno velké varování ohledně nedisciplinovanosti.

Krajská liga: Hvězda Praha - Mělník.

Krajská liga: Vedení se ujaly lépe postavené týmy, překvapila jen Hvězda

V úterý odstartovalo předkolo play-off středočeské krajské hokejové ligy. Ve třech sériích zvítězil lépe postavený tým po základní části, překvapila pouze Hvězda Praha, která na domácím ledě udolal Kutnou Horu 6:1. Vysokým rozdílem vyhrály i Poděbrady, které porazily Žabonosy 6:2, zbylé zápasy byly vyrovnané. Slaný přetlačilo Kolín 4:2 a Vlašim porazila Mělník 4:3 až po samostatných nájezdech. Další zápasy jsou na programu už v pátek.