Kreativ

ŠTÍTEK: Vlašim

Vlašim doma překvapivě prohrála se Žižkovem

Domácí trápení Vlašimi pokračuje. Žižkov odvezl všechny body

Potřetí na jaře se fotbalisté Vlašimi představili v domácím prostředí a stejně jako s Varnsdorfem či Prostějovem, tak i proti předposlední Viktorii Žižkov se doma trápili. Pražané nakonec vyhráli 1:0 gólem Sodomy z osmé minuty a po šesti letech si odvezli pod vysílací věž všechny tři body.

Fotokvíz: Poznáte místo na Benešovsku?

Fotokvíz: Poznáte místo na Benešovsku?

/FOTO, VIDEO/ Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce i v bývalém velkém okrese Benešov podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Tomáš Zlatohlávek.

Sladký gól. Od Sigmy jsem pořádnou šanci v lize nedostal, říká Zlatohlávek

Deset let strávil Tomáš Zlatohlávek v Sigmě Olomouc. Prošel tamní mládeží, větší šanci v áčku však nedostal. Nepomohly mu ani hostování v Třinci, Prostějově či Vlašimi. Před touto sezonou tak odešel do Pardubic, kde mu dali příležitost v nejvyšší soutěži. Třiadvacetiletý útočník ji chytil, dal už sedm gólů, ten poslední o víkendu Sigmě. Přestože je jejím odchovancem, trefu na 2:0 náležitě oslavil.

Rezerva fotbalistů Vlašimi.

Proklaté malé domu. V derby za ní zaplatili Křivsoudov i Olbramovice

Hned dva týmy ve fotbalové I. B třídě zaplatily v domácím prostředí, že poslaly přihrávku gólmanovi. Po “malé domu“ inkasovaly jak Křivsoudov v souboji s rezervou Vlašimi, tak Olbramovice, které mohly obrat lídra, ale nakonec prohrály. Teplýšovice i Miřetice doma uhrály remízu.

Vlašim vyhrála v Příbrami těsně 1:0.

Příbram spalovala šance. Vlašim povedeným brejkem bere body

Duel dvou středočeských celku v rámci druhé nejvyšší soutěže vyzněl opět lépe pro fotbalisty Vlašimi. Hosté sice byli v Příbrami horším a pasivnějším celkem, avšak se svou defenzivou na soupeře vyhráli a ke třem bodům jim stačil povedený brejk na konci prvního poločasu. Výhru 1:0 vystřelil Nigerijec Osuagwu, jenž už podruhé v řadě zaznamenal vítězný gól.

Filip Hašek táhne Poříčí střelecky v úvodu jara

Poříčí vyhrálo s Haškem jackpot. Posila střílí góly, tým stoupá tabulkou

Fotbalový krajský přebor je prošpikován mnoha hvězdami a Poříčí nad Sázavou do něj v zimní přestávce dodalo další. Záložník Filip Hašek se hned zkraje ukázal, že bude klíčovou postavou jednoho z předních celků soutěže. V úvodních dvou utkáních vstřelil šest branek a další určitě přidá v dalším průběhu jara. Ihned se tak zařadil mezi Osobnosti Deníku.

Miřetice na úvod jara vyhrály.

I. B třída: Olbramovice šokovaly Kunice, derby ovládly Miřetice

Po zimní pauze se naplno rozběhla i nejnižší krajská soutěž. Pro celky z Benešovska enormně důležité jaro, protože se může klidně stát, že by jich mohlo spadnout všech pět. Za vyhnutím se sestupu udělaly důležitý krok Teplýšovice a Miřetice, které vyhrály venku. O největší překvapení se ale postaraly Olbramovice, jež vyhrály v Kunicích a také jim svitla naděje na záchranu v soutěži.

Budování Penny marketu v benešovské Čechově ulici na konci března 2024.

V Benešově otevře zjara nový supermarket Penny. Zákazníkům nabídne lepší servis

/FOTO, VIDEO/ Ze staveniště nového Penny marketu v benešovské Čechově ulici už zmizelo oplocení a probíhají terénní úpravy. Vedle ploch vydlážděných betonovou zámkovou dlažbou, které poslouží pro zaparkování vozidel zákazníků jsou už v zemi také zasazené stromy. To všechno je neklamná známka blížícího se ukončení stavby a otevření obchodu pro první návštěvníky.

Miřetice doma otočily duel s Jevany

Chceme se udržet, hlásí Miřetice. Když spadnout, tak vinou reorganizace

Jarní část sezony pro fotbalovou I. B třídu se hlásí o slovo. V neděli úderem 15. hodiny do ní vstoupí i Miřetice, které v tabulce přezimovaly na devátém místě o bod za Teplýšovicemi a rezervou Vlašimi. Jsou týmem na hraně. I proto hlásí, že se chtějí udržet, a když už spadnout tak vinou restrukturalizace soutěží a nikoliv kvůli špatným výsledkům.

Brankář Vlašimi Matyáš Vágner byl povolán do reprezentace do 21 let

Kvarteto hráčů z Vlašimi dostalo pozvánku do reprezentace

Čtyři fotbalisté z aktuálního kádru druholigové Vlašimi si vyplní přestávku reprezentačními povinnostmi. Brankář Matyáš Vágner a trio hráčů z pole – Štěpán Beran, Tadeáš Vachoušek a David Planka byli povoláni do národních týmů jednotlivých kategorií.

Tadeáš Vachoušek v dresu Vlašimi

První gól za Vlašim. Vachoušek: Zavřel jsem oči a trefil se. Táta se nesmál

V zimě přišel jako jedna z prvoligových posil. Dvacetiletý útočník Tadeáš Vachoušek přišel do Vlašimi na půlroční hostování. Syn slavnějšího otce Štěpána čekal v novém působišti tři zápasy, než se prosadil ve druhé nejvyšší soutěži. Nakonec proměnil penaltu a nastartoval domácí ke konečnému obratu 2:1. Jak sám přiznal, tak zavřel oči. Táta radost moc neměl, zatímco máma s přítelkyní ano.

FNL: 1. SK Prostějov - Vlašim (12.8.2023)

Vlašim se nadřela i s Prostějovem. Duel s předposledním nakonec otočila

Fotbalisté Vlašimi se na třetí pokus dočkali tří bodů v jarní části sezony. V 19. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY sice doma prohrávali s předposledním Prostějovem, avšak dokázali skóre otočit na konečných 2:1. Hrdinou utkání se stal Tadeáš Vachoušek, který proměnil penaltu a následně poslal roh na hlavu kapitána Petra Bredy.

FNL: 1. SK Prostějov - Vlašim (12.8.2023)

To je škoda. Eskáčko šlo ve Vlašimi do vedení, Na Hanou však neputuje ani bod

Fotbalisté prostějovského eskáčka vyrazili k devatenáctému kolu FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY povzbuzeni výhrou v krajském derby nad béčkem olomoucké Sigmy, na kterou chtěli navázat i ve středočeské Vlašimi. K tomu je sice nasměřoval svým přesným zásahem Malec, další minuty však svěřenci Radima Kučery nezvládli, dvakrát inkasovali a odjíždějí s prázdnou.

FNL: 1. SK Prostějov - Vlašim (12.8.2023)

Remízový král vyhlíží výhru. Vlašim se na Prostějov doma umí chytit

Fotbalisté Vlašimi odehrají další duel v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY už netradičně v pátek. Pod umělým osvětlením přivítají doma předposlední Prostějov, který loni rozstříleli 6:1. Podobný výsledek, ale hlavně tři body by rádi brali i nyní. I vzhledem k tomu, jak vyrovnaná je letos druhá nejvyšší soutěž. Zápas startuje v 18:00 na stadionu v Kollárově ulici.

Hokejisté Čáslavi dotáhli svou jízdu play-off krajské ligy až do finále

Krajská liga: Čáslav rozhodla sérii až v prodloužení, ve finále vyzve Rakovník

Středočeská krajská hokejová liga zná po víkendu složení finálové dvojice. Čáslav, která v pátek na ledě Vlašimi nedokázala udělat poslední krok za postupem, sehrála v neděli s Rytíři další vyrovnanou bitvu. V ní nakonec nejlepší tým základní části rozhodl gólem v prodloužení a po výhře 4:3 a 3:2 na zápasy se mohl radovat z postupu mezi nejlepší dva celky soutěže. Finále mezi Rakovníkem a Čáslaví odstartuje v pátek 15. března.

Remízu 2:2 s Vlašimí zařídil Vyškovu Amidou Diallo.

Fotbalisté Vyškova jen poodhalili novou tvář. Vlašimi vzala v závěru vítězství

Pokud trenér fotbalistů MFK Vyškov Jan Kameník po porážce v úvodním kole jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v Kroměříži připustil, že jeho silně obměněný tým teprve musí najít svoji herní tvář, tak ve druhém kole doma s Drnovicemi s Vlašimí ji jen poodhalil. Nebo nacházel jen v určitých pasážích zápasu. Ke štěstí domácích a smůle hostů nejvíc v koncovce, kdy Amidou Diallo dvěma góly srovnal vedení hostů na remízu 2:2.

Remízu 2:2 s Vlašimí zařídil Vyškovu Amidou Diallo.

Vlašim sahala na půdě lídra po vítězství. Domů odjíždí jen s bodem

Hodně blízko byli fotbalisté Vlašimi, aby si na jaře připsali první tříbodový zisk ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Na půdě vedoucího Vyškova ještě v 89. minutě vedli 2:0, nakonec se ale museli spokojit s remízou 2:2. O výhru je dvěma góly v závěru připravil domácí Francouz Amidou Diallo.

Fotbalisté Votic.

Votice jako tonoucí se stébla. Na jaře touží udělat zázrak

Fotbalisté Votic vstoupí duelem s Klecany do jarní části fotbalové I. A třídy. V nadcházejících patnácti duelech je čeká nesmírně obtížný útok. Zbavit se okovů na posledním místě a odrazit se ode dna směrem vzhůru, jinak je čeká pád o patro níž. Druhou nejvyšší krajskou soutěž chtějí hráči zachránit hlavně pro budoucí generace, protože v mládeži mají silné ročníky.

Královnou mezi sportovci se za rok 2023 stala hokejistka Kateřina Dvořáková

Vítězka Dvořáková vyrostla mezi kluky. Teď se musí rozhodnout, co dál

Sportovní královnou Benešovska pro rok 2023 se stala hokejistka Kateřina Dvořáková. Brankářka vlašimských Rytířů ovládla tradiční anketu díky zisku bronzové na mistrovství světa v ringette hokeji. Mezi ženami chytá extraligu za Beroun, kde s týmem získala v tamějším regionu rovněž ocenění. Dřív sahala i po olympijských hrách před dvěma lety. Nyní ale považuje reprezentaci za uzavřenou kapitolu. Jediná možnost, jak jí znovu otevřít, je jít do zahraničí.

Trenér Vyškova Jan Kameník.

Fluktuace byla v zimě velká, musíme najít tvář, říká kouč Vyškova. Co majitelé?

Na podzim se čtyřbodovým náskokem ovládli FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU. V zimě si ale fotbalisté MFK Vyškov prošli turbulentním obdobím. Významné proměny doznal kádr a zkraje roku došlo i ke změně majitele. Už první jarní kolo v Kroměříži, které Vyškov na hřišti novice prohrál minulou sobotu 0:1, ukázalo, že jihomoravský celek čeká namáhavá cesta za udržením první příčky. V sobotu čeká tým trenéra Jana Kameníka jarní domácí premiéra, když na stadionu v Drnovicích vyzve od čtvrt na jedenáct dopoledne Vlašim. „Samozřejmě je pro nás motivací, abychom odčinili prohru, ale motivuje nás i to, že budeme hrát před domácími fanoušky. Potřebujeme sbírat body, abychom udrželi vrchní pozice,“ říká v rozhovoru pro Deník Rovnost trenér Kameník.

Královnou mezi sportovci se za rok 2023 stala hokejistka Kateřina Dvořáková

Hokejistka Dvořáková královnou, atletky obhájily. Zabodoval i benešovský basket

Benešovsko zná nové královny sportu za uplynulý rok 2023. Ženy či dívky opanovaly většinu anket. Pouze mezi trenéry vyhrál muž. Loni stříbrný kouč basketbalistek Adam Jánský se dostal na stupínek nejvyšší. Jeho svěřenkyně do 11 či 12 let vyhrály mezi mládežnickými kolektivy, v jednotlivcích pak uspěla atletka Rozálie Nápravníková. Vlašimské sprinterky na 4x100 metrů obhájily prvenství z loňska. Individuální kategorii vyhrála hokejistka Kateřina Dvořáková.

Ilustrační.

Kam za sportem. Jarní domácí premiéra fotbalistů Vyškova. A reparát za Kroměříž

Nepovedený vstup do jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v Kroměříži se fotbalisté MFK Vyškov chystají napravit v jarní domácí premiéře. Lídr druhé ligy se tam v tradičním čase v sobotu dopoledne střetne s Vlašimí, která je v tabulce devátá. Hokejisté Vyškova naopak dnes zakončí základní část II. ligy v Novém Jičíně a v týdnu už rozehrají play-off. Volejbalisté Sokola Bučovice se dnes pokusí odvrátit konec sezony. V semifinále I. ligy prohrávají v sérii na tři vítězná utkání s Hradcem Králové 0:2 a dnes nastoupí k třetímu souboji na jeho palubovce.

Třetí semifinálová bitva play-off: Rakovník (v bílém) porazil Velké Popovice 6:5 v prodloužení a slaví postup do finále.

Krajská liga: Rakovník je ve finále, Čáslavi k němu chybí poslední krok

Semifinále play-off středočeské krajské hokejové ligy napsalo v úterý další kapitolu. Rakovník potřetí v řadě porazil Velké Popovice a po výhře v prodloužení postoupil do finále. Tam se ho pokusí už v pátek doplnit Čáslav, která na svém ledě porazila Vlašim 4:0 a chybí jí poslední vítězství k postupu.